Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

Nazdar,

predem se omlouvam za pripadne nepresnosti v technickem vyrazivu:/. Takze v soucasne dobe mam klasickou wifi (2,4Ghz), bohuzel v posledni dobe ji obcas postihuji neduhy, jako vysoke zvyseni pingu (100 ms na pristupovy bod, dale na seznam kolem 500-800 ms), stava se to pomerne nepravidelne tak 2x za den na 2-10 minut, obcas take internet (pripojeni k wifi siti) vypadne na 2 minuty. V nasi oblasti vyrostlo tedka pristupovych bodu na ruzne site jako hub po desti, predpokladam, ze je to jedna z pricin meho problemu (kdyz si spustim konfiguracni utilitu od sitove karty najde mi to 19 siti). Chtel bych se zeptat zda prechod na zminovanych 5 ghz vyresi muj problem? Jedna se mi o ping a stabilitu, rychlost je dostatecna i soucasna. Muj isp jinak spokojenost, za zhruba 2 roky u nej. Komentare od tech co prestoupili (2,4->5) by potesili.

diky

 
od maverick
příspěvků: 15
IP: (zobrazit)

Byl jsem na tom stejně jako Ty. Po přechodu na 5GHz všechny problémy odstraněny a naprostá spokojenost. Pokud máš možnost přechodu na vyšší freq jedině doporučuju!

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No jak se to veme ta 5 ti pojede urcite lip ale pocitej ze je urcena na kratsi vzdalenoist nevim jak si daleko, a co se ty ruseni tak to taky jednou pirjde

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Taky je treba pocitat s tim, ze 5 GHz je "narocnenejsi" z fyzikalnich duvodu na "viditelnost". Pokud je v ceste nejaka prekazka (strom, kus sousedovic strechy, apod.), je treba pocitat s horsim signalem.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

ale taky je povoleny vyssi vysilaci vykon a to na 30dB coz je 1Watt, kdezto na 2,4cd je to jen 20dB coz je 100mW. Kazdy snad vi, kazde 3dB je jednou takovy vykon a tim padem priblizne i jednou takova vzdalenost;-)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

clovece, nevim kde ste na to prisel, ale zadnejch 1W povolenej neni, je povolena spektralni hustota, coz je tusim -10db/Mhz coz valna vetsina zarizeni nezvlada splnit ani pri celkovym vykonu 200mW :) holt spektralni hustota je svine :)))))))))) ale verim ,ze vam se jednodusejc rika ze watt, ono Xdb/Mhz je hodnota ktera valny vetsine nerika nic :) ani vam zjevne ne ..... nez zacnete plkat, radsi si prectete generalni opravneni pro provoz :)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Ruseni? Co ja vim,tak u 5GHz se kanaly neprekryvaji. Takze by tam musel jedine nekdo rozjet AP na stejnem kanalu,coz je resitelne..

 
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.