od smazáno IP: (zobrazit) | Dobrý den, jsem lajk a potřeboval bych poradit. Mám internet přes wifi anténu na střeše. Chtěl bych využívat i výhod IP telefonie při vypnutém počítači, ale nevím jak to zapojit. Mám slíbenou stálou a veřejnou IP adresu kvůli P2P a rád bych aby to tak zůstalo i po instalaci IP telefonu. Nevíte někdo, jak na to? |
---|---|
od xpapi příspěvků: 16 IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>carlii:14.12.2006 21:48</legend>Dobrý den, jsem lajk a potřeboval bych poradit. Mám internet přes wifi anténu na střeše. Chtěl bych využívat i výhod IP telefonie při vypnutém počítači, ale nevím jak to zapojit. Mám slíbenou stálou a veřejnou IP adresu kvůli P2P a rád bych aby to tak zůstalo i po instalaci IP telefonu. Nevíte někdo, jak na to?</fieldset> A máš PCI kartu v počítači, nebo Wifi v modu klient a do počítače taženou LAN? |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 10:59</legend><fieldset><legend>carlii:14.12.2006 21:48</legend>Dobrý den, jsem lajk a potřeboval bych poradit. Mám internet přes wifi anténu na střeše. Chtěl bych využívat i výhod IP telefonie při vypnutém počítači, ale nevím jak to zapojit. Mám slíbenou stálou a veřejnou IP adresu kvůli P2P a rád bych aby to tak zůstalo i po instalaci IP telefonu. Nevíte někdo, jak na to?</fieldset> A máš PCI kartu v počítači, nebo Wifi v modu klient a do počítače taženou LAN?</fieldset> Mám do počítače taženou LAN. Už jsem si o tom sem tam neco precetl. Můj poskytovatel internetu podporuje sluzbu QoS. Rozhodl jsem se pro IP telefon Siemens gigaset C450 IP. Akorád pořád hledám router, který by podporoval funkci QoS, kde by šli namapovat porty a hlavně aby byl levný. Myslím, že by to takhle mohlo fungovat. |
---|---|
od xpapi příspěvků: 16 IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>carlii:02.02.2007 12:23</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 10:59</legend><fieldset><legend>carlii:14.12.2006 21:48</legend>Dobrý den, jsem lajk a potřeboval bych poradit. Mám internet přes wifi anténu na střeše. Chtěl bych využívat i výhod IP telefonie při vypnutém počítači, ale nevím jak to zapojit. Mám slíbenou stálou a veřejnou IP adresu kvůli P2P a rád bych aby to tak zůstalo i po instalaci IP telefonu. Nevíte někdo, jak na to?</fieldset> A máš PCI kartu v počítači, nebo Wifi v modu klient a do počítače taženou LAN?</fieldset> Mám do počítače taženou LAN. Už jsem si o tom sem tam neco precetl. Můj poskytovatel internetu podporuje sluzbu QoS. Rozhodl jsem se pro IP telefon Siemens gigaset C450 IP. Akorád pořád hledám router, který by podporoval funkci QoS, kde by šli namapovat porty a hlavně aby byl levný. Myslím, že by to takhle mohlo fungovat.</fieldset> A neroutuje už klient na vstupu? Někteá zařízení to umí - nemusel by jsi kupovat router, ale stačil by switch. Nevíš co je u antény za krabici? |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 17:11</legend><fieldset><legend>carlii:02.02.2007 12:23</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 10:59</legend><fieldset><legend>carlii:14.12.2006 21:48</legend>Dobrý den, jsem lajk a potřeboval bych poradit. Mám internet přes wifi anténu na střeše. Chtěl bych využívat i výhod IP telefonie při vypnutém počítači, ale nevím jak to zapojit. Mám slíbenou stálou a veřejnou IP adresu kvůli P2P a rád bych aby to tak zůstalo i po instalaci IP telefonu. Nevíte někdo, jak na to?</fieldset> A máš PCI kartu v počítači, nebo Wifi v modu klient a do počítače taženou LAN?</fieldset> Mám do počítače taženou LAN. Už jsem si o tom sem tam neco precetl. Můj poskytovatel internetu podporuje sluzbu QoS. Rozhodl jsem se pro IP telefon Siemens gigaset C450 IP. Akorád pořád hledám router, který by podporoval funkci QoS, kde by šli namapovat porty a hlavně aby byl levný. Myslím, že by to takhle mohlo fungovat.</fieldset> A neroutuje už klient na vstupu? Někteá zařízení to umí - nemusel by jsi kupovat router, ale stačil by switch. Nevíš co je u antény za krabici?</fieldset> Nevím, ke krabici se nedostanu a poskytovatel není v těchto věcech moc sdílnej. Dá se to zjistit nejak z mého počítače, jestli klient routuje? |
---|---|
od xpapi příspěvků: 16 IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>carlii:02.02.2007 17:51</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 17:11</legend><fieldset><legend>carlii:02.02.2007 12:23</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 10:59</legend><fieldset><legend>carlii:14.12.2006 21:48</legend>Dobrý den, jsem lajk a potřeboval bych poradit. Mám internet přes wifi anténu na střeše. Chtěl bych využívat i výhod IP telefonie při vypnutém počítači, ale nevím jak to zapojit. Mám slíbenou stálou a veřejnou IP adresu kvůli P2P a rád bych aby to tak zůstalo i po instalaci IP telefonu. Nevíte někdo, jak na to?</fieldset> A máš PCI kartu v počítači, nebo Wifi v modu klient a do počítače taženou LAN?</fieldset> Mám do počítače taženou LAN. Už jsem si o tom sem tam neco precetl. Můj poskytovatel internetu podporuje sluzbu QoS. Rozhodl jsem se pro IP telefon Siemens gigaset C450 IP. Akorád pořád hledám router, který by podporoval funkci QoS, kde by šli namapovat porty a hlavně aby byl levný. Myslím, že by to takhle mohlo fungovat.</fieldset> A neroutuje už klient na vstupu? Někteá zařízení to umí - nemusel by jsi kupovat router, ale stačil by switch. Nevíš co je u antény za krabici?</fieldset> Nevím, ke krabici se nedostanu a poskytovatel není v těchto věcech moc sdílnej. Dá se to zjistit nejak z mého počítače, jestli klient routuje?</fieldset> zkus www.speedmeter.cz ,jestli ukazuje tvou vnitřní adresu, zkoušel jsi někdy připojit jiné PC na i-net , máš přístup do nastavení netu - ke krabici? |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 18:01</legend><fieldset><legend>carlii:02.02.2007 17:51</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 17:11</legend><fieldset><legend>carlii:02.02.2007 12:23</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 10:59</legend><fieldset><legend>carlii:14.12.2006 21:48</legend>Dobrý den, jsem lajk a potřeboval bych poradit. Mám internet přes wifi anténu na střeše. Chtěl bych využívat i výhod IP telefonie při vypnutém počítači, ale nevím jak to zapojit. Mám slíbenou stálou a veřejnou IP adresu kvůli P2P a rád bych aby to tak zůstalo i po instalaci IP telefonu. Nevíte někdo, jak na to?</fieldset> A máš PCI kartu v počítači, nebo Wifi v modu klient a do počítače taženou LAN?</fieldset> Mám do počítače taženou LAN. Už jsem si o tom sem tam neco precetl. Můj poskytovatel internetu podporuje sluzbu QoS. Rozhodl jsem se pro IP telefon Siemens gigaset C450 IP. Akorád pořád hledám router, který by podporoval funkci QoS, kde by šli namapovat porty a hlavně aby byl levný. Myslím, že by to takhle mohlo fungovat.</fieldset> A neroutuje už klient na vstupu? Někteá zařízení to umí - nemusel by jsi kupovat router, ale stačil by switch. Nevíš co je u antény za krabici?</fieldset> Nevím, ke krabici se nedostanu a poskytovatel není v těchto věcech moc sdílnej. Dá se to zjistit nejak z mého počítače, jestli klient routuje?</fieldset> zkus www.speedmeter.cz ,jestli ukazuje tvou vnitřní adresu, zkoušel jsi někdy připojit jiné PC na i-net , máš přístup do nastavení netu - ke krabici?</fieldset> Na www.speedmeter.cz vnitřní IP adresu nemám, jiné PC jsem nikdy nezkoušel připojit a do nastavení se bohužel nedostanu :-( |
---|---|
od xpapi příspěvků: 16 IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>carlii:02.02.2007 18:35</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 18:01</legend><fieldset><legend>carlii:02.02.2007 17:51</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 17:11</legend><fieldset><legend>carlii:02.02.2007 12:23</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 10:59</legend><fieldset><legend>carlii:14.12.2006 21:48</legend>Dobrý den, jsem lajk a potřeboval bych poradit. Mám internet přes wifi anténu na střeše. Chtěl bych využívat i výhod IP telefonie při vypnutém počítači, ale nevím jak to zapojit. Mám slíbenou stálou a veřejnou IP adresu kvůli P2P a rád bych aby to tak zůstalo i po instalaci IP telefonu. Nevíte někdo, jak na to?</fieldset> A máš PCI kartu v počítači, nebo Wifi v modu klient a do počítače taženou LAN?</fieldset> Mám do počítače taženou LAN. Už jsem si o tom sem tam neco precetl. Můj poskytovatel internetu podporuje sluzbu QoS. Rozhodl jsem se pro IP telefon Siemens gigaset C450 IP. Akorád pořád hledám router, který by podporoval funkci QoS, kde by šli namapovat porty a hlavně aby byl levný. Myslím, že by to takhle mohlo fungovat.</fieldset> A neroutuje už klient na vstupu? Někteá zařízení to umí - nemusel by jsi kupovat router, ale stačil by switch. Nevíš co je u antény za krabici?</fieldset> Nevím, ke krabici se nedostanu a poskytovatel není v těchto věcech moc sdílnej. Dá se to zjistit nejak z mého počítače, jestli klient routuje?</fieldset> zkus www.speedmeter.cz ,jestli ukazuje tvou vnitřní adresu, zkoušel jsi někdy připojit jiné PC na i-net , máš přístup do nastavení netu - ke krabici?</fieldset> Na www.speedmeter.cz vnitřní IP adresu nemám, jiné PC jsem nikdy nezkoušel připojit a do nastavení se bohužel nedostanu :-(</fieldset> A krabici nevidíš - co je to zač? |
---|---|
od xpapi příspěvků: 16 IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 19:01</legend><fieldset><legend>carlii:02.02.2007 18:35</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 18:01</legend><fieldset><legend>carlii:02.02.2007 17:51</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 17:11</legend><fieldset><legend>carlii:02.02.2007 12:23</legend><fieldset><legend>xpapi:02.02.2007 10:59</legend><fieldset><legend>carlii:14.12.2006 21:48</legend>Dobrý den, jsem lajk a potřeboval bych poradit. Mám internet přes wifi anténu na střeše. Chtěl bych využívat i výhod IP telefonie při vypnutém počítači, ale nevím jak to zapojit. Mám slíbenou stálou a veřejnou IP adresu kvůli P2P a rád bych aby to tak zůstalo i po instalaci IP telefonu. Nevíte někdo, jak na to?</fieldset> A máš PCI kartu v počítači, nebo Wifi v modu klient a do počítače taženou LAN?</fieldset> Mám do počítače taženou LAN. Už jsem si o tom sem tam neco precetl. Můj poskytovatel internetu podporuje sluzbu QoS. Rozhodl jsem se pro IP telefon Siemens gigaset C450 IP. Akorád pořád hledám router, který by podporoval funkci QoS, kde by šli namapovat porty a hlavně aby byl levný. Myslím, že by to takhle mohlo fungovat.</fieldset> A neroutuje už klient na vstupu? Někteá zařízení to umí - nemusel by jsi kupovat router, ale stačil by switch. Nevíš co je u antény za krabici?</fieldset> Nevím, ke krabici se nedostanu a poskytovatel není v těchto věcech moc sdílnej. Dá se to zjistit nejak z mého počítače, jestli klient routuje?</fieldset> zkus www.speedmeter.cz ,jestli ukazuje tvou vnitřní adresu, zkoušel jsi někdy připojit jiné PC na i-net , máš přístup do nastavení netu - ke krabici?</fieldset> Na www.speedmeter.cz vnitřní IP adresu nemám, jiné PC jsem nikdy nezkoušel připojit a do nastavení se bohužel nedostanu :-(</fieldset> A krabici nevidíš - co je to zač?</fieldset> Sorry, to už jsi psal. Takže jediná rada je router s klonováním MAC adresy (pro jistotu funkce) - nastavit MAC adresu síťové karty a s funkcemi, které jsou potřeba i s výhledem na budoucnost. :-) xpapi@centrum.cz |
---|---|