Rychlost.cz Fórum Všeobecná diskuze o různych typech připojení Problémy s Linksys WAP11 V2.2 - co je špatně

Problémy s Linksys WAP11 V2.2 - co je špatně

Problémy s Linksys WAP11 V2.2 - co je špatně

Všeobecná diskuze o různych typech připojení
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od greg
příspěvků: 8
IP: (zobrazit)

Potřeboval bych poradit od někoho zkušenějšího. Mám spoj na 1km, 2x Linksys Wap11 V2.2 firmware1.1 v módu Bridge + plochá parabola 14dB/20st, používam to 2,5 roku. Již delší dobu výpadky v komunikaci. Zjištěno padání ethernet na AP a celé komunikace jakmile zatížím víc jak 100Byte paketem. Podle logfile se jednotka vždy restartuje. Ale pouze jedna strana. Začal jsem se v tom vrtat, našel jsem vadný zdroj 5V/2A (padá napětí, při 1A pod 3V) Vyměněn. Měřen odběr AP v klidu 0,3A. Přesto dochází opět k restartům, stále jen tato jedna strana vždy při snaze o přenos delších paketů. Přemístěny obě antény na vyšší místa, přesně zaměřeny, 100% přímá vyditelnost.Zrušeny bleskojistky. K napájení AP přidán kondenzátor přímo před jednotku, zajímavé že bez kondu led komunikace po zapnutí poblikává a s ním svití trvale. Daří se protlačit pakety 500B, na 800B se restartuje. Ze zoufalství proveden flash firmware, zase na V1.1 novější neni. Najednou vše jede jednotka se nerestartuje a protláčím pakety víc jak 16000B v pohodě. Přenos dat z přístupového bodu na internet 1400kb bez výpadků. AP zatím omezené na max 2Mb a jásám. Jenže večer opět občas restarty. Ráno zase max 500B, jednotka se restartuje, zas jen ta jedna, padá celá komunikace jakmile zatížím pakety víc jak 100B, internet nepoužitelný. V bodě odkud ho beru je vždy vše OK. Teď večer to ale zas jede, ale nevěřím že to souvisí s denní dobou,spíš náhoda. Daří se zvednout rychlost na max 11Mb, internet jede okolo 3000kB a stále to fachčí. Zdá se mi, že problémové AP má nějaký kiks v napájecí části, zarušuje se. Chvilkové stavy funkce připadají jako žádost o milost. Může to být způsobeno okolím? Je tady poskytovatel wifi, má celé pásmo. Ale tato síť jede neustále, takže by to nemělo být časově závislé. Setkal se někdo z vás s podobnými problémy, může se AP takto porouchat. Co mám ještě zjistit, abych měl skutečnou příčinu? Děkuji za pomoc

 
od lada1
příspěvků: 17
IP: (zobrazit)

Zkus větší zdroj a na 9V.

Měl jsem podobný problém s " NE Edimax EW-7207APB 802.11b AP s podporou client modu ". Fungoval uplně v pohodě ale jakmile jsem začal odesílat větší oběm dat tak se sekl ,pomohl až restart . Po zvýšení napětí na 9V se už nesekl, vše běží OK. :P

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Taky používám Linksys prvky, a občas (zatím asi 2x) se mi stalo, že se po nějaké době AP začalo samo restartovat, nebo tuhnout.

Neřešil jsem to - vzal a šel reklamovat - bez problémů. Takže doporučuji i tobě.... než se trápit s tím, kde je problém. U Linksyse se mi zdá totiž jedna věc. Pokud AP funguje, je vše OK, pokud dělá problémy, tak to ničím nevylepšíš ...... H.

 
od Greg
příspěvků: 8
IP: (zobrazit)

<b>To Lada1:</b> Také mě napadlo že by mohlo pomoci vyšší napětí, ale nevím jak je to dělané uvnitř, jestli tam je nějaká další stabilizace. Předepsaný je zdroj 5V/2A pulsní, stabilizovaný, ten tam mám i teď od D-linku. Zkoušel jsem na to pustit počítačový zdroj a mám pocit že se to nezlepšilo. Hodím dotaz přímu na výrobce.

<b>To Honza:</b> Reklamoval bych to rád, ale už to mám 2,5 roku. Ale blbne to tak rok takže jsem zaspal. Mám informace, že prvky Linksys padají nějak často, aspoň ty starší typy. Mě by se hodilo kdyby to někdo už otevřel a věděl co je uvnitř. Třeba tam jsou jen špatné kondy.

Teď je situace taková, že to stabilně jede. Když jsem povolil těch 11Mb tak se to zatím neseká. Ale to už jsem si myslel několikrát. Pochopil jsem to tak,že asi AP nesnese velké kvanta rychlých dat, které nedokáže odbavit a pak se začne restartovat. Ale proč by mělo? Na straně připojení k netu dosahuju rychlost stahování až přes 4Mb, typicky 2,4Mb. Možná že se to pak shodí, když se to zahltí.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Dobrý den, prvky Linksys používame vcelku často, nicméně musím potvrdit, že z každým prodaných 10 kusů, jsou 2 vadné již po prvním zapnutí /!/, Váš problém je opravdu dle mého ve vadném kusu, co se týče kapacit a zdroje, zdá se mi ve použité na vcelku slušné úrovni

M.V.

 
od Greg
příspěvků: 8
IP: (zobrazit)

Máte pravdu, velká četnost problémových kusů u Linksyse. Bavil jsem se s technikem od zdejší sítě a ten mi to také potvrdil. Dokonce jeden uživatel měl staršího, ten mu blbnul tak koupil nového a vůbec ho nezprovoznili. Škoda že to nelze reklamovat, tím by se vše vyřešilo. Nebo místo toho dát něco jiného, třeba Ovislink 1120, ten prý jede všude a všem.

Mám teď další informace a zkušenosti s provozem. Ani jsem už nedoufal že to bude fungovat. Nicméně od toho okamžiku, co jsem opět povolil max 11Mb se ani jedna strana nerestartovala, jede to stabilně bez výpadků a zpomalení, na 50000 paketů je 20 vadných. Jak jsem psal, nechápu jak to spolu může souviset, ale teď se to opravdu nezarušuje a nepadá. Uvidíme dále, stačí jeden problém a jde z domu, možná něco vytušily a klepou se :lol: .

 
od Greg
příspěvků: 8
IP: (zobrazit)

Problém je odstraněn, zejméma děkuji Láďovi (lada1) protože měl pravdu a jeho řešení skutečně funguje. Měl jsem obavy zda něco neodprásknu zvýšeným napětí na vstupu. Vyzkoušel jsem jiné zdroje také s předepsanými parametry 5V/2A ale teprve zvýšení vstupního napětí nad 5V mělo efekt, stačí o málo nemusí se jít na 9V i když by to asi sneslo. Je zajímavé že při zvyšování napětí úměrně klesá proud, takže tam musí mít stabilizátor a v tom případě je těch 5V na stabilizaci málo. Nyní tam mám 6V a jede to absolutně bez výpadků a resetování. Moje zkušenosti berte jako informaci pro ostatní, kterým se tento problém vyskytne.

 
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.