od smazáno IP: (zobrazit) | Sháním se po informacích jak zapojit a nastavit síť s omezením rychlosti.V případě že mi může někdo poradit kde tyto informace najít děkuji.Jsem v tomto směru zatím jenom laik. :cry: |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | no nevim ja ve windoze ale zaslechl jsem neco o veci s nazvem "packet shaper" existuje HW za cca 1/4mega do rychlosti 2MBs a pak se da udelat SW na nejakem nixu |
---|---|
od MMike příspěvků: 145 IP: (zobrazit) | pro windows problem... pro linux neco takoveho je...mozna jde i pouzit nejake AP - Wifi s shappingem nebo QoS,ted si nesem jist ale AP co umi jedno ma vesmes i to druhe :D AP stoji cca. 2 - 2500kc...ale musi umet tato omezeni na LAN,ne jen na Wi-fi... zalezi jesi myslis sit jako wifi nebo kabelovou... osobne se v tomto taky placam...uspokojive reseni stoji nejmyn 5000 a nebo znat linux... MMike 8) |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Porid si treba ASUS WL-500GX ten umi skoro vse..... celkem uspokojive umi nastavit pravidla pro omezeni rychlosti stahovani dat z internetu. Odhadem stoji 3000kc. Pres web rozhrani se tam da nastavit rychlost na danou IP adresu. Pripadne je tam DHCP server - prideji IP adresu vnitrni siti - muze se nastavit ze karta s MAC adresou xy dostane IP..... a te bude nastavena prislusna rychlost. Pravda neni to uplne neprustrelne (kdo chce tak to muze obejit) ale na domaci pouziti to staci. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | reseni - nejaky PC --> linux, pak chvili googlovat, nastavit linux a je to :) |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | neni problem slozit si komp za 3000, nahrat si linux, opatchovat jadro, spustit HTB a uz jen pridavat pravidla. Vypada to slozite, ale ve skutecnosti je to jen serie par prikazu... Navic linuxovy server ma oproti WL500GX radu dalsich vyhod -> web server, ftp server, counter strike server, mysql, php.... Navic 100% konfigurovatelnost a ne jen to co mi nabidne klikaci GUI na webu asusu.... kdyby nekdo potreboval tak jsem ochoten i linuxovy distro vytvorit... |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Ahoj, něco takového chci udělat, pomoc by se mi hodila. Původně jsem uvažoval o tomto: M0n0wall ale nezáleží tak ani jaký to je OS nebo distribuce linuxu hlavně ať to dělá to co po tom chci.. a s příkazovou řádkou sem doposud nedělal.. napiš mi pls na ICQ 300-559-238 a ja ti reknu presne co potrebuju a ty mi reknes jak na to nebo ho pro me vyrobis a posles :) dik Honza |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Paradni rada googluju jak ozivot vyhledavam cesky weby a vsude se najde chytrak jako ty ale vysledek je takovej ze googluju odborne se tomu rika <b>ciklim</b>. Takze vlastne tva rada zni ne googluj ale cikli to si nam tu pomohl. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Padlo zde slovo MonoWall, systém je to solidní a absolutně nenáročný. Zkuste, ale http://www.ipcop.org velmi vas nadchne. Můžete si stáhnout jakykovou mutaci snad ve všech jazycích. Jedná se o jednoduchy a nenáročný systém. Pokud budete cokoliv potřebovat, aktuální kontakty na http://unt.cz PrachyTa (OpenSource alive) |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | Pokud to myslíš se síťí opravdu vážně. Tak krabičky jsou nejhorší volba. Já používám na shaper, PPPoE klienta a další věci routerborad. |
---|---|
od prachyta příspěvků: 2 IP: (zobrazit) | RouterBoard je jenom kus "železa" je to jenom HardWare záleží co ti na tom poběží. Nejvíc se v čechách asipoužívá "MicroTick" :-P. Existuje ale dost variant co a jak používat. Jinak asi nejlepší shape co jsem zatim objevil(krom testování hračky od Cisca) je shapovaní portů na switch-ích. Nenáročný prěsný Shape a hlavně má dobrou vlastnost, omezuje až koncovýho klienta na danou linku a v žádným případě neomezí "páteř" investice dopořádnejch switchů se vždycky vrátí. Ale člověk je tvůrčí osobnost , proto si každej oblíbí "svůj" způsob. Podělte se další všichni se rádi přiučeji ;-) |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | routerboard není jen kus železa. Ještě jsem neviděl routerboard, který by se prodával bez mikrotiku. Jinak mikrotik je absolutně dostačující. |
---|---|
od prachyta příspěvků: 2 IP: (zobrazit) | Já se s vámi nehádám. Je to kvalitní software, ale "kus železe" je normální pojem pro hardware a routerboard hardware je. Tohle nemá být fórum o napadání jeden druhého o to mi ani nešlo ale o sdílení informací s těmi co je hledají. Pro mě je prostě kus železa jak starej komp tak novej komp, tak i routerboard ;-). Protože tom na čem jedete nesvěčí nic o kvalitě sítě. |
---|---|