Telecom problém s poštou.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od honzax
příspěvků: 9
IP: (zobrazit)

Existuje vůbec nějaký spůsob jak odesílat poštu z počítače přes jiného spravce než je Telecom :?: :?: :?:

Mám poštu už dávno na volném a od té doby co mám připojení od telecomu musím odesílat poštu jen přes jejich server. Přímo s outlooku to jde jen přes smtp.iol.cz. Pokud chci odeslat poštu z volného jde to jen z jejich serveru z outlooku ne. :cry:

Co se týka pošty Telecomu v outlooku.

Tak odchozí pošta funguje jen přes účet telecomu smtp.iol.cz

Je to svinstvo ale je to tak :evil:
E –mailová adresa: ***@iol.cz
Příchozí pošta: pop3.iol.cz
Odchozí pošta: smtp.iol.cz
Server príchozí pošty:
Název účtu: ***
Heslo: ***
Server odchozí pošty:
DULEŽITÉ NASTAVENI: ZAPNOUT
Server požaduje ověření

Použít stejné nastavení jako pro server příchozí pošty nebo tam napsat to samé.

Existuje podobné svinstvo i u jiných operátorů. :?: :!:

Už mě to dlouho štve. :evil:

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

To není žádné svinstvo, ale naprosto běžný postup. Provideři běžně povolují odesílání na svém SMTP serveru ze své vnitřní sítě, a není žádný důvod proč by to mělo být jinak. Důvod k tomu je velmi jednoduchý a logický - neposkytovat svůj server pro šíření spamu.

Tento postup je navíc výhodný i pro uživatele - pro odesílání pošty je vždy doporučen server nejbližší počítači ze kterého se odesílá. Server providera má většinou mnohem nižší odezvu než server vzdálený, často ve vnitřní síti nemusí být uplatněn FUP a agregace, takže se uživatel jednak vyhne chybám typu "vypršel časový limit ...", jednak odešle poštu mnohem rychleji.

No a v neposlední řadě - smtp.volny.cz je určen pro zákazníky firmy, a není důvod ho poskytovat někomu kdo využívá služby konkurence ;)

 
od Honzax
příspěvků: 9
IP: (zobrazit)

Dík za vysvětlení. :shock: :idea:

Měl jsem ve zvyku když jsem měl ještě obyčejný modem dial-up a Tarif I**** u Volneho že tam můžu nastavit jakýkoli smtp a ono to funguje. V těch dobách jsem měl E-mail i jinde než na volném, například také na seznamu a v outlooku stačilo přidat další účet se smtp seznamu a ono to fungovalo a já jsem si mohl vybrat jestli chci poštu odeslat přes volného nebo přes seznam. :idea:

Teď mám taky dvě E-mail adresy jednu na iolu kterou moc nepoužívám

a druhou na volném kterou používám minimálně 8 roků a nechci ji rušit protože ji přatele znají. Nicméně pokud jim chci poslat mail musím to udělat z poštovního serveru volného. :(

Nicméně doufam že se toto téma bude hodit aspoň těm co mají problémy s nastavením poštovního účtu Telecomu. Mi taky chvíli trvalo než jsem zjistil že musím zapnout <b>Server požaduje ověření </b> protože mi to jinak nefunguje.

:idea: Dík za vysvětlení Honzax :idea:

 
od Honzax
příspěvků: 9
IP: (zobrazit)

Prpč mám internet přes telecom a né přes volného.

Protože v době kdy jsem ADSL zřizoval byl telecom jediný poskytovatel na trhu.

I když jsem dbal na to abych neměl dlouhodobě vázanou smlouvu pracovník telecomu mi zdělil že uvolnění linky pro jiné správce může trvat až 3 měsíce. Pochopil jsem to tak že bych telefonní linku nemohl použít 3 měsíce pro rychlejší připojení k internetu než dial-up modem.

Možná že jsem to pochopil špatně. :?:

Víte o tom něco. :?: Je to pravda. :?: Jsem vyučený elektromechanik a soudím že po technické stránce, což je dnes počítačová záležitost to může trvat maximalně několik desítek minut.

:shock: Honzax :shock:

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

SMTP server Internet OnLine (IOL dial-up, Quick, Internet Expres) provádí autentizaci pomocí uživatelského jména a hesla k poštovnímu účtu. Tedy odesílání přes něj funguje i tehdy, přihlašujete-li se i ze sítě jiného ISP (např. dial-upem přes Volného z notebooku).

SMTP server Volný používá autentizaci podle IP adresy, takže jej připojením ze sítě IOL nelze použít. Z mého pohledu je to horší řešení, než používá Český Telecom (IOL).

Z čistě technického hlediska není problém, abyste měl ke schránce u Volného nastaven pro příjem pošty POP3 server Volného a pro odesílání pošty SMTP server IOL. Existují dokonce poskytovatelé e-mailu, kteří vlastní SMTP server nenabízejí a odkazují na SMTP server ISP.

Nakonec dokonce můžete mít lokální SMTP server na svém počítači a odesílat poštu přímo.

 
od Honzax
příspěvků: 9
IP: (zobrazit)

Právě tak jsem si to už dávno nastavil. 8)

Volného pro příjem pošty a pro odesílání pošty SMTP server IOL.

Jak si můžu nastavit lokální SMTP server na svém počítači a odesílat poštu přímo :?:

Honzax :roll:

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Podrobnosti viz debata na:
------------------------------

http://www.dsl.cz/debata.php?vlakno=86303&amp;ukaz=88169#88169

autor: Bob
napsáno: 14. března 2006 v 12:26
RE: smtp přes telecom

Jako SMTP server je třeba nastavit smtp.iol.cz

Tento server vyžaduje autentizaci, takže je třeba zakliknout možnost &quot;Můj server vyžaduje autentizaci&quot;. Následně kliknout na tlačítko &quot;Nastavení&quot; a zde vyplnit jako login a heslo telecomem přidělený e-mail (XXXXX@iex.cz) a k němu přidělené heslo.

A nebo existuje druhá možnost - vůbec nepoužívat SMTP server poskytovaný ISP, ale nainstalovat si svůj vlastní. (třeba docela dostačující XMail - http://www.xmailserver.org/), který jede jak ve Win, tak v Linuxu a je k dispozici pod GPL licencí (open source).

Pak si mailový klienty nastavíš na tento svůj server a nastavení už nebudeš muset nikdy měnit kdykoliv přejdeš k jinému ISP.

------------------------------

Vlastní (lokální) SMTP server má jednu nevýhodu:

Pokud nějakou zprávu odesíláte ve více kopiich (více adresátům), tak váš SMTP server každou kopii odesílá samostatně (= máte větší objem uploadu a odeslání trvá déle).

Když použijete cizí server SMTP, pošlete mu tu zprávu jen jednou a on obstará další rozeslání kopií sám.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Vlastní mail server má také jednu podstatnou nevýhodu - musí se o něj starat někdo znalý problému, neboť pokud si nějakým nedopatřením neohlídáte kdo jej může používat (nebo se vám do něj někdo nacpe násilím) stanete se spamerským rájem a z vašeho stroje poběží do celého světa spousty spamů. Na to pak asi zareaguje váš poskytovatel a rychle vás umravní obvykle výhružkou odpojení od sítě.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Jaky je pro stredne znaleho cloveka nejlepsi mail server pro pouziti na fixed ip?

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

nevite nekdo proc nefunguje smtp.iol? za tyden prolezli z 20 mailu 2. asi telekom

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

ted tam maji napsanou smtp adresu smtp.o2isp.cz...

ja mam nastavene v outlooku vsechno jak je napsany v navodu na o2, ale pokazde kdyz chci odeslat mail, tak mi to vyhodi tu tabulku na vyplneni jmena a hesla (tu mam uz z nastaveni predem vyplnenou), tak dam jen OK a ta tabulka skace porad dokola a mail se neposle.. co s tim??

 
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.