Rychlost.cz Fórum Všeobecná diskuze o různych typech připojení Problém s vytuhnutím připojení k internetu

Problém s vytuhnutím připojení k internetu

Problém s vytuhnutím připojení k internetu

Všeobecná diskuze o různych typech připojení
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od lungaj
IP: (zobrazit)

Používám ADSL připojení od Skynetu, modem Well ASU-8000. Na starém počítači s Windows 2000 fungovalo do prosince 2005 vše v pořádku. Nyní mám nový počítač s Windows XP Home, myslím že se solidním zabezpečením (Avast, Kerio, Spybot), problém by tedy neměl být způsobený viry. Jde o to, že připojení k internetu často tuhne, prostě nejde nic odesílat ani přijímat. Navíc připojení nejde ani ukončit, jakákoliv manipulace s připojením je po vytuhnutí nemožná. S počítačem lze přitom jinak normálně pracovat i nadále. Znovu se připojit je ale možné až po restartu počítače, přitom softwarově se restart (ani vypnutí) neprovede, zůstává ve fázi „ukládání vašeho nastavení“. Restart (nebo vypnutí) je tedy třeba provést násilným způsobem pomocí tlačítek.

Vypozoroval jsem, že k vytuhnutí zaručeně dojde po několika minutách/desítkách minut používání StrongDC++ (s více aktivními downloady i uploady) a dále často tehdy, když mám otevřeno hodně oken s prohlížečem Internet Explorer. Laicky jsem z toho vyvodil, že problém se objeví především tehdy, když je v počítači otevřeno mnoho současných příchozích/odchozích spojení.

Domnívám se, že problém nebude v modemu, protože na starém počítači bylo vše OK. Také jsem již zkoušel modem přeinstalovat, ale nepomohlo to. Myslím, že problém bude v nějakém hardwarovém nebo softwarovém konfliktu nebo nějakém špatném nastavení, ale fakt nevím, jak bych měl najít, kde je přesně zakopaný pes. Přece jen, do přeinstalace Windows se mi hned nechce… Tak bych Vám byl vděčný za rady, kdybyste měly nějaké nápady, jak na to. Díky.

od smazáno

skus si nainstalovat sp2 (service pack 2)

od lungaj

Windows XP mám aktualizovaný.

od smazáno

mám ten samý problém, objevil se až během posledních 2-3 týdnů, do té doby všec fungovalo. Mam XP, Kerio a Avast, a pokud mám současně spuštěný ICQ, DC++ a delší dobu vyhledávám na webu, najednou se to kousne. ICQ i DC stále fungují, ale webové prohlížeče (mozila, expl, opera) se k síti nepřipojí, kerio i avast se vypnou, XP po ctrl+alt+del hlásí errorovou hlášku, počítač lze vypnout bud násilnou cestou a nebo při troše trpělivosti klasicky přes start - ale to se dlouho ukončuje nějaký windows DDE server.

tak taky nevim co s tim

od smazáno

Zdravím, můžu vám říct, že nejste sami. Taky se stímhle problémem potýkám. Myslím, že chyba bude v systému, asi by se měli v Microsoftu více soustředit na práci a né na otravování lidí nějakýma varovnýma zprávama.

od smazáno

Mám podezření, že je to způsobeno aktualizacemi windows.

od smazáno

Co třeba použít Linux.

od smazáno

Ahoj mám stejný problém. Zkoušel jsem několik druhů připojení k internetu v poslední době ať už to bylo připojení přes mobil nebo připojení přes wifi, či připojení pevné přes kabelovku. Problém se objevuje náhodně po někdy po několika hodininách připojení, někdy po pár minutách. Mám nainstalováno více systémů v počítači. Linux nikdy nevytuhne. Zjistil jsem, že vytuhnou vždycky jenom okna kde je naistalováno Kerio, pokud se Kerio zakáže nebo ukončí tento problém nenastane. Nenastane ani u čistých oken bez Keria s firewalem inplantovaným ve voknech :-!

Nechci analyzovat, jelikož jsem stejně na konkrétní přičinu, při jaké blokaci čeho internet vytuhne nepřišel, ale obrázek a relativní závěr si může každý udělat sám.

Jinak samozřejmě okna jsou plně aktualizované a tuhne to i na oknech naprosto legálních a zaregistrovaných. Čímž mohou odpadnou různé spekulace o blokování nelegálního softwaru. V připojení to rozhodně není také.<span style="color:red"></span>

od smazáno

Ahoj mám stejný problém. Zkoušel jsem několik druhů připojení k internetu v poslední době ať už to bylo připojení přes mobil nebo připojení přes wifi, či připojení pevné přes kabelovku. Problém se objevuje náhodně po někdy po několika hodininách připojení, někdy po pár minutách. Mám nainstalováno více systémů v počítači. Linux nikdy nevytuhne. Zjistil jsem, že vytuhnou vždycky jenom okna kde je naistalováno Kerio, pokud se Kerio zakáže nebo ukončí tento problém nenastane. Nenastane ani u čistých oken bez Keria s firewalem inplantovaným ve voknech :-!

Nechci analyzovat, jelikož jsem stejně na konkrétní přičinu, při jaké blokaci čeho internet vytuhne nepřišel, ale obrázek a relativní závěr si může každý udělat sám.

Jinak samozřejmě okna jsou plně aktualizované a tuhne to i na oknech naprosto legálních a zaregistrovaných. Čímž mohou odpadnou různé spekulace o blokování nelegálního softwaru. V připojení to rozhodně není také.

Ps: Aktualizacema to také nebude, jelikož se mi to objevovalo i před tím než jsem provedl kompletní aktualizace woken. chyběl poslední sp na Homech a všechno ostatní.Nicméně problém nastává při P2P,v jiném případě jsem se s ním ještě nesetkal. Abychom byli plně v obraze na Homech mám Kerio, Nod32, spybot search and destroy 14, avast - okna jsou legální.

Na Xp profesional 64 mi to nevytuhlo zatím nikdy - Nod 32, Windows firewall.

Linux také nevytuhl - Aurox 1.2

od lungaj

Problém vyřešen výměnou modemu na Sagem Fast 840, zřejmě je nějaká nekompatibilita mezi Well ASU 8000 a Windows XP...

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.