od pong příspěvků: 1 IP: (zobrazit) | Máte někdo od UPC/Chello nastavenou podporu priority hlasových RTP paketů (QoS)? Jestli ano, jak a kde se vám podařilo poskytovatele ukecat? Chello má velni nízkou rychlost uplinku (8:1), po celkovém zvýšení to bude 10:1 a z toho vyplývají potíže na odchozí straně od uživatele. Já VoIP přes Chello používám asi půl roku. Zatím mám 1024/128 a je to tak právě na jeden telefonní hovor a nepomůže ani změna kodeku. Jsem taky omezen VoIP SIP operátory, řada z nich preferuje nebo výlučně podporuje (kromě povinného G.711) pouze kodek G.726. Zkoušel jsem dva hovory současně a poslech je přerušovaný. Těším se, až mi v létě zvednou rychlost na 2500/256. To pak půjdou nejen 2 hovory současně, ale něco zbyde i na běžný datový provoz. Ten se jinak během hovoru hodně přiškrtí nebo zastaví, podle toho jak si nastavím prioritu na svém vlastním odchozím routeru. pong |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | <fieldset><legend>pong</legend>Máte někdo od UPC/Chello nastavenou podporu priority hlasových RTP paketů (QoS)? Jestli ano, jak a kde se vám podařilo poskytovatele ukecat? Chello má velni nízkou rychlost uplinku (8:1), po celkovém zvýšení to bude 10:1 a z toho vyplývají potíže na odchozí straně od uživatele. Já VoIP přes Chello používám asi půl roku. Zatím mám 1024/128 a je to tak právě na jeden telefonní hovor a nepomůže ani změna kodeku. Jsem taky omezen VoIP SIP operátory, řada z nich preferuje nebo výlučně podporuje (kromě povinného G.711) pouze kodek G.726. Zkoušel jsem dva hovory současně a poslech je přerušovaný. Těším se, až mi v létě zvednou rychlost na 2500/256. To pak půjdou nejen 2 hovory současně, ale něco zbyde i na běžný datový provoz. Ten se jinak během hovoru hodně přiškrtí nebo zastaví, podle toho jak si nastavím prioritu na svém vlastním odchozím routeru. pong</fieldset> Zaslechnul jsem, že UPC bude nabízet taky hlasový služby, kámoš tam u nich maká. |
---|---|
od smazáno IP: (zobrazit) | [quote="pong"]Máte někdo od UPC/Chello nastavenou podporu priority hlasových RTP paketů (QoS)? Jestli ano, jak a kde se vám podařilo poskytovatele ukecat? Chello má velni nízkou rychlost uplinku (8:1), po celkovém zvýšení to bude 10:1 a z toho vyplývají potíže na odchozí straně od uživatele. Já VoIP přes Chello používám asi půl roku. Zatím mám 1024/128 a je to tak právě na jeden telefonní hovor a nepomůže ani změna kodeku. Jsem taky omezen VoIP SIP operátory, řada z nich preferuje nebo výlučně podporuje (kromě povinného G.711) pouze kodek G.726. Zkoušel jsem dva hovory současně a poslech je přerušovaný. Těším se, až mi v létě zvednou rychlost na 2500/256. To pak půjdou nejen 2 hovory současně, ale něco zbyde i na běžný datový provoz. Ten se jinak během hovoru hodně přiškrtí nebo zastaví, podle toho jak si nastavím prioritu na svém vlastním odchozím routeru. Je 3.května a dnes mi řekli, že ještě v průběhu května se rozjede telefonování po internetu. |
---|---|