Rychlost.cz Fórum Všeobecná diskuze o různych typech připojení ADSL A VZDÁLENOST OD ÚSTŘEDNY

ADSL A VZDÁLENOST OD ÚSTŘEDNY

Strana:1 2
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

Dobrý den. Mám připojení od českého telecomu a jsem od ústředny vzdálen 3,8km, ale telecom nabízí na této vzdálenosti tarif 512/128. Chci si pořídit tarif rychlejší 2048/256, toto připojení ale nabízí do vzdálesnosti 3,4km. Takže kvůli 400 metrům mě to ,,vyoutuje´´? Takže, co se stane, když si toto připojení pořídím? Bude mi snad internet vypadávat? Opravud netuším jak na to. Alternativa jiného poskytovatele není zrovna růžová. Mám tu samé profláknuté značky...........GPRS, CDMA. Děkuji.

od smazáno

<fieldset><legend>ingman</legend>Dobrý den. Mám připojení od českého telecomu a jsem od ústředny vzdálen 3,8km, ale telecom nabízí na této vzdálenosti tarif 512/128. Chci si pořídit tarif rychlejší 2048/256, toto připojení ale nabízí do vzdálesnosti 3,4km. Takže kvůli 400 metrům mě to ,,vyoutuje´´? Takže, co se stane, když si toto připojení pořídím? Bude mi snad internet vypadávat? Opravud netuším jak na to. Alternativa jiného poskytovatele není zrovna růžová. Mám tu samé profláknuté značky...........GPRS, CDMA. Děkuji.</fieldset>

pokud nepujde vice nez 512/128, je postup takovy, ze zustane 512/128 ale za mensi poplatek, cca -200 Kč,-

od Adam
moderátor

<fieldset><legend>ingman</legend>Dobrý den. Mám připojení od českého telecomu a jsem od ústředny vzdálen 3,8km, ale telecom nabízí na této vzdálenosti tarif 512/128. Chci si pořídit tarif rychlejší 2048/256, toto připojení ale nabízí do vzdálesnosti 3,4km. Takže kvůli 400 metrům mě to ,,vyoutuje´´? Takže, co se stane, když si toto připojení pořídím? Bude mi snad internet vypadávat? Opravud netuším jak na to. Alternativa jiného poskytovatele není zrovna růžová. Mám tu samé profláknuté značky...........GPRS, CDMA. Děkuji.</fieldset>

Ja si pred necelym rokem chtel objednat 1024/256 , prisel sem telekomak, promeril to, rekl ze by to tu slo ale ze se uvidi jak to nahore odsouhlasej, no prislo me vyrozumeni ze sem jde maximalne 128 , tak nevim co nameril

vzdalenost, tak 6 km

od smazáno

Bohužel s tím asi nenaděláš nic. Já jsu na tom podobně a bylo mi řečeno, že se to nastavuje někde centrálně a vychází se ze vzdálenosti od ústředny a nelze měnit jejich &quot;určené rychlosti&quot;. Protože prý mají rozškatulkování rychlostí připojení podle vzdálenosti od ústředny a šmitec... Když jsem řekl, že to mám proměřené jejich technikem tak to nic nezměnilo :(

od pet007

<fieldset><legend>Adam</legend><fieldset><legend>ingman</legend>Dobrý den. Mám připojení od českého telecomu a jsem od ústředny vzdálen 3,8km, ale telecom nabízí na této vzdálenosti tarif 512/128. Chci si pořídit tarif rychlejší 2048/256, toto připojení ale nabízí do vzdálesnosti 3,4km. Takže kvůli 400 metrům mě to ,,vyoutuje´´? Takže, co se stane, když si toto připojení pořídím? Bude mi snad internet vypadávat? Opravud netuším jak na to. Alternativa jiného poskytovatele není zrovna růžová. Mám tu samé profláknuté značky...........GPRS, CDMA. Děkuji.</fieldset>

Ja si pred necelym rokem chtel objednat 1024/256 , prisel sem telekomak, promeril to, rekl ze by to tu slo ale ze se uvidi jak to nahore odsouhlasej, no prislo me vyrozumeni ze sem jde maximalne 128 , tak nevim co nameril

vzdalenost, tak 6 km</fieldset>

Buď rád, že ti na těch 6 km aspoň něco běží.

od pet007

Každopádně to prý proměřují - zvýšení by ti projít mělo, 400m navíc není moc.

od Adam
moderátor

<fieldset><legend>pet007</legend>Buď rád, že ti na těch 6 km aspoň něco běží.</fieldset>

no samozrejme jsem do 128/neco hodne maleho nesel, a radsi vzal mistni wifi , ktery ma sdilenej megabit pro 30 lidi s restrikcema na porty

od smazáno

Jsou presně stanoveny rychlosti pro limitní vzdálenosti a i když měření vyhovuje vyšší rychlosti, je to jev dočasny, protože zaplňováním kabelu dalšímy ADSL se parametry zhoršují, tedy časem by ti to neběželo...

od smazáno

no, ale zase s prichodem ADSL2/2+ se bude mozna vzdalenost zvysovat, hlavne na malou vzdalenost do 2km to pojede az 26Mbps :-)

od smazáno

Nesdilim tvuj optimismus:

1) ADSL technologie je take stavena na 8M, ale nikdo si to nedovoli nabidnout, protoze to na vic jak 5M nefunguje.

2) Telecom nepusti ADSL2+ ani pro jine operatory driv nez na ni bude HW plosne pripraven (letos to asi bude)

3) Stale jsou omezenim parametry kabelu, resp soubehy vice ADSL ve viceparovem kabeu.

Takze muj strizlivy odhad (uvidime koncem roku) je do 2km max. 10M.

od smazáno

<fieldset><legend>Adam</legend><fieldset><legend>ingman</legend>Dobrý den. Mám připojení od českého telecomu a jsem od ústředny vzdálen 3,8km, ale telecom nabízí na této vzdálenosti tarif 512/128. Chci si pořídit tarif rychlejší 2048/256, toto připojení ale nabízí do vzdálesnosti 3,4km. Takže kvůli 400 metrům mě to ,,vyoutuje´´? Takže, co se stane, když si toto připojení pořídím? Bude mi snad internet vypadávat? Opravud netuším jak na to. Alternativa jiného poskytovatele není zrovna růžová. Mám tu samé profláknuté značky...........GPRS, CDMA. Děkuji.</fieldset>

vzdalenost, tak 6 km</fieldset>

Jsem vzdálen 4300metrů měl jsem 512, zvyšovali mi to na 2 mega a nešlape to, jsem na 20% a kreténi telekomácký zatím nic nedělají!!! Hanba a fuj telekom :evil: :evil: :evil: :evil:

od smazáno

5340m od ustredny a slape prumerne 1,8M. Chodi to teda s jedinym typem modemu a to dlink 362t.

od smazáno

<fieldset><legend>jen chlap</legend>5340m od ustredny a slape prumerne 1,8M. Chodi to teda s jedinym typem modemu a to dlink 362t.</fieldset>

mám alcatel. v době, kdy jsem ho kupoval, nedával telecom do sad ještě Dlinky. škoda, asi budu muset přejít k někomu, kdo neomezuje tarify dle vdálenosti. myslím, že volný to nedělá.

od smazáno

<fieldset><legend>ingman:25.02.2006 18:52</legend>Dobrý den. Mám připojení od českého telecomu a jsem od ústředny vzdálen 3,8km, ale telecom nabízí na této vzdálenosti tarif 512/128. Chci si pořídit tarif rychlejší 2048/256, toto připojení ale nabízí do vzdálesnosti 3,4km. Takže kvůli 400 metrům mě to ,,vyoutuje´´? Takže, co se stane, když si toto připojení pořídím? Bude mi snad internet vypadávat? Opravud netuším jak na to. Alternativa jiného poskytovatele není zrovna růžová. Mám tu samé profláknuté značky...........GPRS, CDMA. Děkuji.</fieldset>

Hele to je pěkná kravina mám vzálenost 4.800metrů a mám 2048. První tři měsíce problémy a třikrát technik u mě doma, zkušeli takový kraviny jako že mám zavirovanej comp atd. Podával jsem jednu reklamaci za druhou, všechny nakonec uznali a jedeto relativně jak má. Jinak nebydlím někde, kde jsou nové sítě a ústředna, tady dávají lišky dobrou noc! Chce to bojovat.

od smazáno

Je to už docela dávno, co jsem se s tím trápil, ale teď už je vše v pořádku. Konečně mi už dovolili tarif 2048/256 a jede vše OK i na těch 3800 m. Vyšší rychlost bohužel nejde, ale alespoň něco.

Strana:1 2

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.