Rychlost.cz Fórum Síťový hardware vytvoření LAN - kabel byl odpojen

vytvoření LAN - kabel byl odpojen

vytvoření LAN - kabel byl odpojen

Síťový hardware
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

Dobrý den!

Prosil bych o pomoc se zdánlivě triviálním problémem: přímé propojení dvou PC síťovým kabem.

Nejprve jsem se pokoušel vytvořit síť pomocí Gigabitové karty Marvell (int. na desce Asus A8V deluxe) a 10/100 Mb Realteku. Stále mi to psalo, že spojení nepracuje správně, ale oba počítače se navzájem viděly, i když nešly otevřít (jednou se mi ale záhadně podařilo zkopírovat z jednoho do druhého data, pak ne).

Koupil jsem tedy dvě stejné karty Sweex 10/100, a ty nereagují vůbec, obě svorně hlásí, že "kabel byl odpojen"

Poradí mi někdo prosím, co mám nastavit, kde je chyba? (pokud možno bez nutnosti dokupovat další HW)

od Kartas

skus nastavit ip u obou pc 192.168.0.1 prvni PC

192.168.0.2 druhe PC

potom by se ty počítače mněli propojit na 100procent

od smazáno

Omlouvám se, ještě jsem zapomněl dodat, že se jedná o dvě PC s Windows XP Professional, SP2

Síť se mi podařilo nakonec vytvořit kartou Sweex+Marwell, ale funguje jaksi podivně: -Připojení hláší, že je "omezené nebo žádné"

-obě karty hlásí problém s IP, a když jej dám opravit, nelze to

provést, přitom ve vlastnostech je IP s masou podsítě uvedena

-připojení je označeno trojúhelníčkem s vykřičníkem a není

indikován provoz, který ovšem probíhá:

-oba počítače lze otevřít, přesuny souborů ovšem fungují dosti

podivně: lze provádět download, nikoliv upload, platí pro PC 1 i

2

-bez problémů lze používat program "vzdálená plocha"

Jak nastavím IP adresu? Myslel jsem, že pomocí položky "Network adress" v HW vlastnostech karty (správce PC), ale ať zde nastavím jakoukoliv hodnotu, karta (Windows) si nakonec přiřadí libovolnou...

od smazáno

Po instalaci ovladačů síťového adaptéru je TCP/IP protokol nastaven tak, aby zažádal službu DHCP v síti, která mu přidělí IP adresu. Pokud adresu nezíská, je nastavena privátní IP. Po nastavení IP systém začne komunikovat a hledat další počítače. Pokud nedostane odpověď, upozorní na tuto skutečnost žlutým trojúhelníčkem (omezené nebo žádné připojení).

Pokud tedy v počítačové síti není služba DHCP na přidělení IP adres dostupná, musí se protokol TCP/IP u zvoleného síťového adaptéru nastavit ručně. Počítače musí mít stejnou adresu sítě, jinak se neuvidí (určuje IP+maska). Pro soukromé sítě je stanoven rozsah IP 192.168.x.x.

Síťová připojení ->vlastnosti síťového adaptéru ->protokol TCP/IP ->vlastnosti

Použít následující adresu IP: 192.168.1.x, maska 255.255.255.0

Písmenko x nahradit číslem od 1 do 254, pro různé počítače

Je třeba také pamatovat na aktivovaný Firewall a jeho nastavení ;-) proto chodí jen vzdálená plocha.

od smazáno

:idea: Pozor síťový kabel na propojení dvou PC, to znamená dvou síťových karet, mezi sebou musí být překřížený a né přímý. Jinak se PC v síti navzájem nevidí. V případě přímého kabelu jde totiž vysílání proti vysílání a příjem proti příjmu.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.