Lokální síť - internet

od kalenda
příspěvků: 7
IP: (zobrazit)

Zdravím,

potřeboval bych poradit s připojením lokální sítě na internet přes router VR-3026e V2. Ať dělám co dělám, nemohu svoji lokální síť připojit přes routr k internetu a nevím kde v routru to povolit. Jetliže mám na počítači v "Protokol sítě internet" nastavenu konkrétní IP adresu s podmaskou a výchozí bránou na internet 10.0.0.138, pak mi sice počítač pracuje v lokální síti, ale routr mi jej nechce pustit na internet. Pokud nastavení zruším a zapnu možnost získat adreus IP ze serveru DHCP automaticky, pak mi sice počítač perfektně komunikuje s internetem, ale je nepřístupný do lokální sítě.

Neví někdo co s tím?

 
od adam
moderátor

Nejprve napište jaký IP subnet používate na své lokální síti a za druhé jaký subnet přideluje DHCPd routeru.

Hádám, že jsou různé. Dokud bude mít router jiný subnet na LAN než Vaše reálná LAN tak to fungovat nebude.

 
od warman
příspěvků: 1 098
IP: (zobrazit)

musíš si nastavit bránu a DNS. Ideálně změn v routeru jeho ip na 10.0.0.x a stejnou masku podsítě jako máš v pc a vypni u něho DHCP. DNS a brána, kterou v pc nastavíš bude stejná jako ip toho routeru.

Samozřejmě musíš použít ip, která není použita :-)

 
od kalenda
příspěvků: 7
IP: (zobrazit)

warman:21.11.2014 12:30musíš si nastavit bránu a DNS. Ideálně změn v routeru jeho ip na 10.0.0.x a stejnou masku podsítě jako máš v pc a vypni u něho DHCP. DNS a brána, kterou v pc nastavíš bude stejná jako ip toho routeru.

Samozřejmě musíš použít ip, která není použita :-)

Moment, já potřebuji přestavit router,

aby mi spolupracoval s lokální sítí a ne naopak. Důvodem je, že v lokální síti mi pracuje datový server, kde nemohu jen tak změnit parametry připojení.

 
od kalenda
příspěvků: 7
IP: (zobrazit)

Adam:21.11.2014 10:34Nejprve napište jaký IP subnet používate na své lokální síti a za druhé jaký subnet přideluje DHCPd routeru.

Hádám, že jsou různé. Dokud bude mít router jiný subnet na LAN než Vaše reálná LAN tak to fungovat nebude.

Používám na lokální síti 192.168.0.xx
Route však přiřazuje 10.0.0.xx

Když v routru změním nastavení LAN na 192.168.0.xx

tak problém zůstáva.

 
od adam
moderátor

Kalenda:24.11.2014 12:10Používám na lokální síti 192.168.0.xx

Route však přiřazuje 10.0.0.xx

Když v routru změním nastavení LAN na 192.168.0.xx

tak problém zůstáva.

A ta soucasna lokalni sit, ta bezi tedy jen pres nejaky switch bez pripojeni ven nebo tam je jeste nejaky jiny router?

Jinak novy router, dnes to asi je delano automaticky, ale drive bylo nutno nastavit jak IP routeru tak i LAN IP co prideluje DHCP. Dnes se to snad vse nastavi stejne tak aby to fungovalo.

 
od kalenda
příspěvků: 7
IP: (zobrazit)

Adam:24.11.2014 12:36A ta soucasna lokalni sit, ta bezi tedy jen pres nejaky switch bez pripojeni ven nebo tam je jeste nejaky jiny router?

Jinak novy router, dnes to asi je delano automaticky, ale drive bylo nutno nastavit jak IP routeru tak i LAN IP co prideluje DHCP. Dnes se to snad vse nastavi stejne tak aby to fungovalo.

Propojení počítačů je přez D-link model DGS 1008D. Původně jsem mněl připojení k internetu zajištěno spojením modemu ZYXEL 660 do jednoho portu přepinače a bez problémů to fungovalo, aniž bych musel cokoliv nastavovat

 
od adam
moderátor

Kalenda:25.11.2014 08:23Propojení počítačů je přez D-link model DGS 1008D. Původně jsem mněl připojení k internetu zajištěno spojením modemu ZYXEL 660 do jednoho portu přepinače a bez problémů to fungovalo, aniž bych musel cokoliv nastavovat

A ten DGS 1008D je tedy nahrazen tim novym routerem?

 
od kalenda
příspěvků: 7
IP: (zobrazit)

Adam:25.11.2014 08:39A ten DGS 1008D je tedy nahrazen tim novym routerem?

Ne. Jeden port routru jsem propojil do portu switche. V podstatě jsem kabel původně zapojeného do modemu ZYXEL přepojil do routru COMTREND.

 
od adam
moderátor

Kalenda:25.11.2014 10:11Ne. Jeden port routru jsem propojil do portu switche. V podstatě jsem kabel původně zapojeného do modemu ZYXEL přepojil do routru COMTREND.

No tak ted uz se v tom neorientuju, chtelo by to nakres site.