Internet na kolej

od flaven
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

Dobrý den,

bydlím v Praze na koleji, která má ale zajištěný internet od eduroamu. Co jsem si to tak zjišťoval, tak skoro všechny koleje jsou pod eduroamem.. Problém je v tom, že jsem tak nehorázně omezovanej v tom co můžu dělat a co ne, že kdybych to věděl předtím, tak si radši najdu podnájem.. Nevím proč, ale maj prostě zakázáno většinu portů, takže jediný co můžu dělat je leda tak bejt na seznamu/facebooku. Nejde se připojit ke steamu, battle.netu, některý stránky jsou zablokovaný.. Nemůžu si zahrát ani žádnou online hru, protože mě to prostě nenechá připojit..

Připojení je normálně přes síťový kabel s tím, že je to ještě přes jejich proxy, na kterej se připojuji..

Moje prosba/otázka je, jestli existuje nějaký východisko z tohohle, nebo jestli mám prostě smůlu? Doma jsem zvyklej si občas zahrát CS:GO a podobný MP hry, proto mně to tak vadí..

Vůbec nevím co je na trhu, ale pokud by existoval nějakej stabilní mobilní internet třeba, trošku rychlejší.. Za cokoliv budu rád.. Bohužel se v tomhle moc nevyznám, tak budu rád za každou radu..

Díky.

 
od adam
moderátor

To je pro mě nějaká novinka. Já byl kdysi na CZU a bylo to totalne nefiltrovany. Pokud to tak je tak s tim moc nenadelas. Navic ani nelze resit alternativu, jedine mobilni pripojeni (tj k nicemu) protoze i wifi bys musel davat ven za okno a vrtat.

 
od flaven
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

Adam:04.10.2014 12:59To je pro mě nějaká novinka. Já byl kdysi na CZU a bylo to totalne nefiltrovany. Pokud to tak je tak s tim moc nenadelas. Navic ani nelze resit alternativu, jedine mobilni pripojeni (tj k nicemu) protoze i wifi bys musel davat ven za okno a vrtat.

Na CZU v tom případě je internet na kolejích od jinýho poskytovatele ne? Nebo jste se tam tehdy připojovali taky přes eduroam? Problém je právěže eduroam. Navíc se musím ještě k tomu připojovat přes jejich kolejní proxy server, jinak mně net nejde.. Pokud na kolejích CZU stále není zařízené připojení přes eduroam, tak tam můžou lidi slavit, protože je to fakt totální komunistickej net.. Jak jsem už psal, nemůžeš se připojit nikam, ke steamu, battle.netu.. Trackmanie nejde.. Absolutně nic.. Na některých stránkách dokonce ani nefunguje chat.. Komunikační programy jako ICQ taky nejde..

 
od adam
moderátor

tak to upřímnou soustarst s tím moc neuděláš, pokud nenabizej nějakém nad standart ni tarif

 
od brians
příspěvků: 57
IP: (zobrazit)

Co třeba vyzkoušet změnu DNS? To nepomáhá vyřešit váš problém?

Co se týče mobilního připojení tak byste mohl zkusit Vodafone to jejich LTE na hry by to mělo být dostatečné nevím jak je to ve vaší lokalitě

 
od warman
příspěvků: 1 098
IP: (zobrazit)

Brians:05.10.2014 10:45Co třeba vyzkoušet změnu DNS? To nepomáhá vyřešit váš problém?

Co se týče mobilního připojení tak byste mohl zkusit Vodafone to jejich LTE na hry by to mělo být dostatečné nevím jak je to ve vaší lokalitě

Ono samo o sobe to neni pripojene vubec do netu, kvuli tomu ta proxy :-)

 
od warman
příspěvků: 1 098
IP: (zobrazit)

Co to je ptesne za proxy? Jestli socks, tak existuji programy, pres ktere to muzes prohnat a bude se to tvarit ze jdes naprimo. Jinak co vim, tak eduroam je obvykle jen pres wifi, pres kabel by to meli mit napichle naprimo...

 
od flaven
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

warman:05.10.2014 14:10Co to je ptesne za proxy? Jestli socks, tak existuji programy, pres ktere to muzes prohnat a bude se to tvarit ze jdes naprimo. Jinak co vim, tak eduroam je obvykle jen pres wifi, pres kabel by to meli mit napichle naprimo...

socks to není.. Prostě aby ti šel vůbec net, tak musíš v nastavení prohlížeče zadat jejich server proxy pro všechny protokoly(HTTP, atd..) Jestli je eduroam hlavně přes Wi-Fi, tak i přes ten kabel to ta kolej nějak provázaný musí mít s tím eduroamem.. Protože já se přihlašuju do sítě normálně přes účet eduroamu(Zadávám po připojení do sítě uživatelské jméno / heslo jako do eduroamu..) a to je normálně přes síťový kabel..

Jakmile nemám v prohlížeči nastavenej jejich proxy, tak internet okamžitě nejde..

EDIT: Jinak eduroamem to není.. Můžou za to nakonec Správci sítě na koleji.. Jsou tam i lidi co se připojují přes školní účet a né přes eduroam a stejnak maj všechno zakázaný.. Takže je to na tý koleji prostě globálně nastavený..

 
od warman
příspěvků: 1 098
IP: (zobrazit)

Flaven:05.10.2014 14:34socks to není.. Prostě aby ti šel vůbec net, tak musíš v nastavení prohlížeče zadat jejich server proxy pro všechny protokoly(HTTP, atd..) Jestli je eduroam hlavně přes Wi-Fi, tak i přes ten kabel to ta kolej nějak provázaný musí mít s tím eduroamem.. Protože já se přihlašuju do sítě normálně přes účet eduroamu(Zadávám po připojení do sítě uživatelské jméno / heslo jako do eduroamu..) a to je normálně přes síťový kabel..

Jakmile nemám v prohlížeči nastavenej jejich proxy, tak internet okamžitě nejde..

EDIT: Jinak eduroamem to není.. Můžou za to nakonec Správci sítě na koleji.. Jsou tam i lidi co se připojují přes školní účet a né přes eduroam a stejnak maj všechno zakázaný.. Takže je to na tý koleji prostě globálně nastavený..

já vím, o čem mluvím :-) http://en.wikipedia.org/wiki/SOCKS každopádně máš socks a http proxy. můžeš zkusit http://www.proxycap.com/ plná verze stojí 1000kč, tak se to vyplatí na těch pár let :) jestli to teda bude fungovat

pak tu ještě je např. http://freecap.ru/eng/

 
od trelowney
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

Na jake koleji tedy vlastne jsi?