Rychlost.cz Fórum Síťový hardware Propustnost Wifi z routeru snížená na 50 MB

Propustnost Wifi z routeru snížená na 50 MB

Propustnost Wifi z routeru snížená na 50 MB

Síťový hardware
od jouda
příspěvků: 5
IP: (zobrazit)

Ahoj lidičky,

Potřeboval bych radu o někoho zkušenějšího, máme doma optiku pokud zapojím do routeru a z routeru kabel do PC rychlost naměří 250-260 mb/s ale přes wifi to nameří max 60 mb/s

router by mnel propustit až 300 mb/s je to router

D-link DIR-636L

odpoved od orange že máme slabou wifi na notebooku i PC no tak jsem koupil USB wifi s propustí také 300mb/s no stale to naměří jen max 70 mb/s

je třeba neco nastavit v routeru ?
chci vše přes wifi

Takže kvuli rychlosti netu to musím připojovat kabelem k routeru což nechci, ale zase pokud vše propojím jen kabelem je problém s TV Samsung která je připojená k routeru přes kabel, jakmile je tv a PC do routeru kabelem tak při přehrávání filmu zv TV z PC tak se behem chvylky zobrazí zařízení odpojeno od sítě i když není, ale pokud pc k routeru připojím přes wifi tak s telko maká vše dobře takže to bude celé někde v routeru.

díky moc za rady

 
od warman
příspěvků: 1 100
IP: (zobrazit)

u wifi záleží na více faktorech, zarušenost, vzdálenost, kvalita routeru a přijímače,... Druhá věc je ta, že 300mbits je teoretická rychlost, reálně je to o mnoho míň, těch tvých 70mbits je průměr. Jestli chceš dosáhnout těch tvých 300mbits, tak si kup http://access-pointy.heureka.cz/asus-rt-ac68u/ ;) samozřejmě s ac přjímačem.

od krabičky za 1000 korun opravdu nečekej zázračné rychlosti...

 
od jouda
příspěvků: 5
IP: (zobrazit)

warman:08.01.2014 13:37u wifi záleží na více faktorech, zarušenost, vzdálenost, kvalita routeru a přijímače,... Druhá věc je ta, že 300mbits je teoretická rychlost, reálně je to o mnoho míň, těch tvých 70mbits je průměr. Jestli chceš dosáhnout těch tvých 300mbits, tak si kup http://access-pointy.heureka.cz/asus-rt-ac68u/ ;) samozřejmě s ac přjímačem.

od krabičky za 1000 korun opravdu nečekej zázračné rychlosti...

je to nový router i přijímač vše by mnelo propustit tedy udajně vzdalenost max 2-3 metry od routeru

 
od warman
příspěvků: 1 100
IP: (zobrazit)

jouda:08.01.2014 14:01je to nový router i přijímač vše by mnelo propustit tedy udajně vzdalenost max 2-3 metry od routeru

Já neříkám, že máš něco staršího. Já říkám, že s tím co máš je tak maximum čeho dosáhneš. Možná by o něco vzrostlo, kdybys měl vše od dlinku ;) ale nečekej od toho rychlosti nad 100mbits, to bys musel zainvestovat řáídově víc.

 
od jouda
příspěvků: 5
IP: (zobrazit)

warman:08.01.2014 14:23Já neříkám, že máš něco staršího. Já říkám, že s tím co máš je tak maximum čeho dosáhneš. Možná by o něco vzrostlo, kdybys měl vše od dlinku ;) ale nečekej od toho rychlosti nad 100mbits, to bys musel zainvestovat řáídově víc.

Tak asi koupim ten router jak jsi psal ale aby to zas vzal přijímač co je v PC nebo ten USB wifi od Asus

 
od warman
příspěvků: 1 100
IP: (zobrazit)

já spíš nechápu, proč na ty 2 metry nezapojíš kabel, obvzlášť, když je to pc...

 
od jouda
příspěvků: 5
IP: (zobrazit)

warman:08.01.2014 14:53já spíš nechápu, proč na ty 2 metry nezapojíš kabel, obvzlášť, když je to pc...

protože nechci mát kabely natahene, u PC by to ani tak nevadilo a u notebooku

Router jsem koupil v Alze ted tak do 2 dnu bude doma tak uvidíme

 
od warman
příspěvků: 1 100
IP: (zobrazit)

jouda:08.01.2014 15:05protože nechci mát kabely natahene, u PC by to ani tak nevadilo a u notebooku

Router jsem koupil v Alze ted tak do 2 dnu bude doma tak uvidíme

být tebou, tak si ještě chvíli počkám, ceny klesnou ;) ono dávat pak za tu wifi ve výsledku 8000 je celkem pálka.

 
od jouda
příspěvků: 5
IP: (zobrazit)

warman:08.01.2014 15:08být tebou, tak si ještě chvíli počkám, ceny klesnou ;) ono dávat pak za tu wifi ve výsledku 8000 je celkem pálka.

Nejde o peníze jde o to aby to šlapalo, ted zjistím jestli pustí ten přijímač pokud ne tak musím ještě přijímače koupit aby tu rychlost vzali