od mus63 příspěvků: 61 IP: (zobrazit) hodnocení reakce: 1 | Přesně tak... :-) |
---|---|
od warman příspěvků: 1 115 IP: (zobrazit) | Jo, ale to by musel být P2P síť, internet je ale trošku o něčem jiném - máš servery s několika Gbits upload. Většina koncových uživatelů nepotřebuje upload tak, jak download. Stačí se mrknout na statistiky http://www.nfx.cz/grafy/ samozřejmě, jsou v tom zahrnuty i různé servery, takže upload bude reálně řekněme 1/2 na uživatele. A upřímmně, já mám momentálně 30/1 (budu mít v dohledné době 40/4) a 1mbit upload mě bohatě stačí, sice upload fotek a různých updatů stránek občas trvá trochu déle, ale přece můžu dát kopírování dát na pozadí a používat pc i k jiným účelům. |
---|---|
od manicminer příspěvků: 2 IP: (zobrazit) | Ano jsou servery s několika Gbits upload ale na ty servery musí někdo nějaký obsah uploadovat a kdo jiný než zase koncový uživatel. Prostě i ten nejmenší poskytovatel někde na vesnici má lepší upload než kdejaký Fiber power lamer :) od UPC |
---|---|
od warman příspěvků: 1 115 IP: (zobrazit) hodnocení reakce: -1 | to říká ten, co tady naměřil 1,5/2,5mbits :-D Ne teď vážně, tady jde o to, že uploaduješ jen jednou a třeba klidně 8 hodin, ale pak to stahně 1000 lidi 10x rychleji, nez jsi to uploadoval a je ten upload nezajima. |
---|---|
od psp822 příspěvků: 396 IP: (zobrazit) hodnocení reakce: -1 | warmane tobe bych uplod zakázal a by by klid na netu ;) I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png |
---|---|
od warman příspěvků: 1 115 IP: (zobrazit) hodnocení reakce: -1 | Ze by se i tu objevil trolling? :)) kdyby upc bylo tak špatně, tak proč jej má tolik lidi? Však k tomu a už máme nějaký 2000000 uživatelů, kterým nevadí relativně nízký upload. |
---|---|
od mus63 příspěvků: 61 IP: (zobrazit) hodnocení reakce: -1 | Neznám člověka, který by byl se službami UPC spokojen! Většina lidí má tu sračku od UPC jenom proto, protože musí. A nic lepšího prostě není! Málokdo si může vybírat poskytovatele... UPC je v jejich lokalitě prostě nejrychlejší a hotovo... Tím pádem jim nic jiného nezbývá, než se nechat okrádat od UPC. Ale pro blbého, každý blbý. Že ano Warmane? :-) |
---|---|
od warman příspěvků: 1 115 IP: (zobrazit) hodnocení reakce: -1 | To také dost možná závísí na lokalitě. Mám jen v mém okolí okolo 30 lidí, kteří mají UPC a měli všechno možné (pár jedinců dokonce netbox, jinak klasika -VDSL, jaronet,...) a skončili u UPC. A ty si protiřečíš, UPC je sračka, ale v okolí nic lepšího není - takže ve skutečnosti není sračka, ale to nejlepší, co můžuou mít ;) Já prošel hodně poskytovatelama tady v Brně, včetně netboxu a osobně nějak nepociťuju rozdíl oproti netboxu, krom nižšího uploadu (který mi je a dalšíim 95% stejně k ničemu). Jinak, taky bych bral třeba takový pilsfree. Ale může být otázkou času, kdy se z pilsfree stane taky komerční poskytovatel (tj. rozprodají svou síť). Už pár takových bylo, navíc teď změna zákona ( http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/v-lednu-zaniknou-obcanska-sdruzeni-museji-se-preregistrovat_280749.html#.UnYiPhl4rdc ) |
---|---|
od mus63 příspěvků: 61 IP: (zobrazit) | Pravdu máš... Ale kam tedy u UPC mizí ten upload? Já nechci čekat, až se mi milostivě nahrajou fotky na nějaký web. Já chci mít fotky nahrané hned. A nezlob se na mně... Ale download 240 Mbit a upload 20 Mbit je úplně k ničemu. ;-) Když není odpovídající upload, tak si ten download mohou strčit za klobouk. :-) Navíc ta cena za ty tarify je příšerná!!! UPC prostě ne... |
---|---|
od warman příspěvků: 1 115 IP: (zobrazit) hodnocení reakce: 1 | 500 za internet 40/4 a televizi zas takova hruza neni, obvzlast pri srovnani s vdsl, kde se pod 600 bez televize za rychlost 40/2 (negarantovane) nedostanes. Jaronet ma 50/50 za 360kc (a to tu rychlost ma jen psanou, realne byl kamos na 20/10 s odezvou nekdy pres 100ms). Netbox ma za 500 30/15 (coz je lepsi), ale ma min tv kanalu a ja osobne vezmu radej (konci mi u upc sleva :( ) 40/4 nez 30/15, protoze upload pouzivam jednou za uherskej rok, zatimco stahuju docela casto. |
---|---|
od warman příspěvků: 1 115 IP: (zobrazit) | a 4mbits uz jsou na fotky dostacujici. Jestli mas 100 fotek po 4MB, tak za 15 minut mas nauploadovano. |
---|---|
od mus63 příspěvků: 61 IP: (zobrazit) | Zrovna teď jsem uploadoval 5,5 GB hru pro kámoše. Aby jsme si mohli zahrát něco po internetu... Víš jak dlouho bych to dělal s UPC? Takhle jsem ťuknul a za 8 minut jsem měl vše hotovo. ;-) Kámoš nainstaloval a mohli jsme vesele hrát. :-) S UPC bych se nedočkal, asi ani do půlnoci... A platil bych více, než u PilsFree. + Bych musel řešit smlouvu. Já neříkám, že PilsFree jede všude dobře. V Plzni, kde je veliké zarušení to jde v některých barákách po Wi-Fině hodně blbě... Ale pro nás, kteří jsme připojeni po kabelu, nebo optických vláknech to jede skvěle. Také to jede skvěle na Wi-Fi v lokalitách, kde není moc veliké zarušení... |
---|---|
od warman příspěvků: 1 115 IP: (zobrazit) | a je snad pilsfree vsude? To, ze v Plzni je vyborny internet za dobre prachy, neznamena, ze je vsude ;) jinak, ty si myslíš, že je to předražený, ale spočítej si, že po započítání DPH, daní (třeba ze zisku, a dalších částek) a pak ti výjde, že za to co platíte pilsfree 300, tak by jses pod 400 těžko dostal ;) Nevim, co jsi uploadoval za hru, ale na 99,9% je na netu ke stazeni. |
---|---|
od psp822 příspěvků: 396 IP: (zobrazit) | warmene tvoje neznalost v daních je znát jelikož pilsfree platí dane uplne stjeně jako jakýkoliv jiný ISP. pokud neveříš na srazu ISP kam "kráčí české síte srní 2013" nás prezentoval ing. Pavel Muknšnábl a krátce pohovořil o tzv výhodách o.s. a veř že jich je minimum a daně to rozhodne nejsou. I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png |
---|---|
od warman příspěvků: 1 115 IP: (zobrazit) | Co dph? co daň z nemovitosti? a je jich více. Je pravda, že těch nemovitostí asi moc nemáte a ani žádný menší ISP jich moc mít nebude :D ona ta cena je taky nízká díky nulové technické podpory (proč by měla být, pokutu od čoi, co vím, tak dostat nemůžete) a hlavně toho, že to většina lidí dělá zadarmo pro dobrý pocit. |
---|---|