Rychlost.cz Fórum Síťový hardware Zesílení Wifi signálu

Zesílení Wifi signálu

Zesílení Wifi signálu

Síťový hardware
od moreira
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

Čau potřeboval bych poradit ohledně wifi signálu,

bydlím v panelovém bytě a mám internet od Pody 100mega...vytvořil jsem wifi síť pomocí tohoto http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450872Z90001874

routeru plus jsem koupil 8dbi anténu..

ale přesto v pokoji o 10 metrů vedle mám signál slabý a internet mi jede rychlostí cca 5mega.. jak bych mohl tento problém vyřešit ? uvažoval jsem o koupi nového routeru ze třema anténama či ještě silnější anténě...

dík za rady

 
od anders
příspěvků: 420
IP: (zobrazit)

Nebylo by od věci nejprve proskenovat okolí jestli nějaká blízká wifina nesmaží na stejném nebo hodně blízkém kanále, doporučuji soft http://www.metageek.net/products/inssider/ . Pokud ano,nastavit router na "nejčistší" dostupný kanál..

 
od svestka
příspěvků: 143
IP: (zobrazit)

Panelák bývá problém, těžko říct zda je lepší pálit to dalšími/silnějšími anténami (sousedi za zdí budou jistě nadšení :) ), každou chvíli přelaďovat kvůli novému rušení, nebo to vyřešit pořádně a jednou provždy, a to kabelem. Někdy bývá fakt lepší vzít do ruky pořádnou vrtačku (pneumatickou) a udělat díru skrz. Za těch pár minut práce to jistě stojí, pořádnej kabel ti udělá i gigabit, pokud vede do správných zařízení, to na WiFině neuděláš, navíc po kabelu budou řádově lepší latence.

internet brno a okolí
 
od mazi
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

svestka:24.03.2013 15:17Panelák bývá problém, těžko říct zda je lepší pálit to dalšími/silnějšími anténami (sousedi za zdí budou jistě nadšení :) ), každou chvíli přelaďovat kvůli novému rušení, nebo to vyřešit pořádně a jednou provždy, a to kabelem. Někdy bývá fakt lepší vzít do ruky pořádnou vrtačku (pneumatickou) a udělat díru skrz. Za těch pár minut práce to jistě stojí, pořádnej kabel ti udělá i gigabit, pokud vede do správných zařízení, to na WiFině neuděláš, navíc po kabelu budou řádově lepší latence.

Tak tak ;)

Přeladění, resp. změna vysílacího kanálu bezdrátové sítě je sice ve většině případů řešením, ale krátkodobým, kor v panelácích a velkých bytových domech.

Pokud opravdu trváš na bezdrátové síti, doporučuju mikrotik, kde jsou už ale pořizovací náklady o dosti větší a celkově je to systém o dosti složitější.

 
od pata
příspěvků: 56
IP: (zobrazit)

Moreira:24.03.2013 12:01Čau potřeboval bych poradit ohledně wifi signálu,

bydlím v panelovém bytě a mám internet od Pody 100mega...vytvořil jsem wifi síť pomocí tohoto http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450872Z90001874

routeru plus jsem koupil 8dbi anténu..

ale přesto v pokoji o 10 metrů vedle mám signál slabý a internet mi jede rychlostí cca 5mega.. jak bych mohl tento problém vyřešit ? uvažoval jsem o koupi nového routeru ze třema anténama či ještě silnější anténě...

dík za rady

no nevim, proc myslite ze vse resitelne je silnejsi a silnejsi antena..asi o tom tzv.n nic nevite.... :) je super "vysmazit si rovnou hlavu" a vse v okoli.....ty anteny 8dBi,10dBi a nejlepe 20+dBi.... :) a misto 100mW povoleneho vykonu v CR pro 2,4Ghz tam pak máme ejhle 3 az 30x vyssi vykon,že? :/ a pak se divíme, že se všichni v panelácích ruší navzájem....protože preš 3 patra je 12 bytů a všichni vysílají v "defaultu" na stejném kanále (z 13-ti možných) - rozum do hrsti! nebo od toho radsi pryč! .)

 
od marluc
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)
hodnocení reakce: -1

Mazi:26.03.2013 14:17Tak tak ;)

Přeladění, resp. změna vysílacího kanálu bezdrátové sítě je sice ve většině případů řešením, ale krátkodobým, kor v panelácích a velkých bytových domech.

Pokud opravdu trváš na bezdrátové síti, doporučuju mikrotik, kde jsou už ale pořizovací náklady o dosti větší a celkově je to systém o dosti složitější.

Souhlas, Mikrotik je dost profesionální. Nesouhlas, s náklady, RB751U-2HnD 32 MB RAM, 400 MHz, 5x LAN, 1x USB, je s tím co umí docela levná záležitost.

 
od frantas
příspěvků: 14
IP: (zobrazit)
hodnocení reakce: -1

Marluc:06.05.2013 22:16Souhlas, Mikrotik je dost profesionální. Nesouhlas, s náklady, RB751U-2HnD 32 MB RAM, 400 MHz, 5x LAN, 1x USB, je s tím co umí docela levná záležitost.

Mikrotik je ta nejlepsi vec a penezne za to co to umi je to zadarmo. Jen sem tam mam nejaky problem s novou verzi SW a tak jsem zustal u verze 5.16 a vice nedavam

 
od sirelektro
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

Co takhle zkusit něco levnějšího AP od fy. TP-LINK zkouška v paneláku přiběhla v dohodě ze 6.patra až dolů, a signál byl všude minimum 50% což v 2,4Ghz-N docela jde.

Měli jsme tam TP-LINK TL-WR741ND. Kanál jsme nechaly na AUTO.

 
od buffy
příspěvků: 14
IP: (zobrazit)
hodnocení reakce: -1

bud bych dal homeplug adaptery, nebo dualni wifi routr. doporucuji si spis však natáhnout kabel