od crypticz příspěvků: 28 IP: (zobrazit) | Ahoj, mám dotaz a možná blbej, tak se na mě nezlobte :D Když je u wifi klientské sady napsáno, že rychlost připojení max. 54 Mbps, je to myšleno tak, že je 27 Mbps pro download a 27 Mbps pro upload? Nebo že může být rychlost downloadu i uploadu až 54 Mbps? Děkuji za případné odpovědi ! |
---|---|
od svestka příspěvků: 143 IP: (zobrazit) | Naráz ne, jeden směr u této technologie ovlivňuje ten druhý. I tak, v praxi se nad 30 Mbit/s v jednom směru těžko dostaneš, těch 54 je něco jako marketingové číslo. U 5 GHz jsou pak technologie jako AirMax od UBNT, NV2 od Mikrotiku, MIMO atd., které to dokáží i násobně zvednout. internet brno a okolí |
---|---|
od crypticz příspěvků: 28 IP: (zobrazit) | Moc díky za odpověd... Jinak technologii AirMax na své připojovací sadě mám, ale když to nepodporuje AP je mi to beztak na prd že? |
---|---|
od svestka příspěvků: 143 IP: (zobrazit) | Jasně, pokud máš nějakou Nanostation 5 apod., tak z toho víc jak 30 nedostaneš, ať už je na straně AP cokoliv. (Druhá věc je konektivita která je do AP přivedena :) ) Taky záleží na vzdálenosti, kvalitě antén na obou stranách, zarušení pásma, nedejbože překážkách ... Když řekneš přesně co je na straně AP a co na straně klienta, jak jsou daleko od sebe atd., dá se napsat více ... Taky jsem v jedné vsi u Brna viděl "super optiku do každého domu", ale celá síť byla připojená rádiem, celé provedení raději nekomentovat. internet brno a okolí |
---|---|
od crypticz příspěvků: 28 IP: (zobrazit) | No je to síť postavená na několika 5Ghz AP, ale mám pocit že to je všechno ten nejlacinější šrot.. takže si nedělám naděje :o) Konekt této části sítě je myslim 22Mbps na 10ghz Full duplex, takže pro stávající síť akorád. Jinak myslím, že z toho stejně více vymáčknout nepujde, protože když tahám testovací soubor z AP,( asi ob 3 další spoje ), tak to nestahuje více jak 2,8MB/s |
---|---|
od svestka příspěvků: 143 IP: (zobrazit) | 2,8 MB/s je 22,4 Mbit/s, tedy jsi na polovině teoretického maxima, což je v pohodě, já bych to prohlásil v dané konfiguraci za dobře fungující spoj internet brno a okolí |
---|---|