Rychlost.cz Fórum Síťový hardware Jakou anténu pro propojení dvou domů?

Jakou anténu pro propojení dvou domů?

Jakou anténu pro propojení dvou domů?

Síťový hardware
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od dave-e30
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

Dobrý den, po přestěhování mi nechtějí ani výhledově zavést ADSL, jinou možnost než toto nemám.

Potřebuji vědět co budu potřebovat na pokrytí wifi cca 120m vdáleného domu (viz foto). Na domy je přímo vidět, neni mezi nimi žádná překážka.

http://img844.imageshack.us/img844/1517/parcelainternet.jpg

Děkuji

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)

Hodne zaleží jak chceš do toho investvat??? a jaká je na tom aDLS konektivita??? pak musíš vzít v potaz že rychlost bude agregovaná popiš situaci detajlnejš.případne napiš název obce a okres v čr

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png
 
od dave-e30
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

psp822:07.09.2010 13:01Hodne zaleží jak chceš do toho investvat??? a jaká je na tom aDLS konektivita??? pak musíš vzít v potaz že rychlost bude agregovaná popiš situaci detajlnejš.případne napiš název obce a okres v čr

Je to obec Lomy/člunek, ted jsem tam zkusil dát panelovou anténu PAN-14 PRO chytám tam jednu čárku a to jen u nejbližší stěny od antény. Jakou ant. teda koupit abych to chytal po celém domě?

Peníze moc neřeším protože je to pro mě jediná možnost.

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)

dave-e30:07.09.2010 13:52Je to obec Lomy/člunek, ted jsem tam zkusil dát panelovou anténu PAN-14 PRO chytám tam jednu čárku a to jen u nejbližší stěny od antény. Jakou ant. teda koupit abych to chytal po celém domě?rnPeníze moc neřeším protože je to pro mě jediná možnost.
Dobře pokud neřešíte peníze uděláme kompltní řešení s propustností 50 Mbit FD.Bude potřeba přístup na obe dvě střechy.

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png
 
od dave-e30
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

psp822:07.09.2010 18:58Dobře pokud neřešíte peníze uděláme kompltní řešení s propustností 50 Mbit FD.Bude potřeba přístup na obe dvě střechy.
CO BUDE TŘEBA? Ted už mám připojení v novém ale signál je slabý, jakou teda silnější anténu? nebo ještě anténu a nějaký AP v novém domě?

Díky

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)

Takže nákres a postup plus material zde http://uloz.to/5783869/ptp.rar pro bližší konzultaci ICQ 471 843 092. PS Za milion chyb v pravopisu se omlouvam xD

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png
 
od freespace
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)

psp822:07.09.2010 20:11Takže nákres a postup plus material zde http://uloz.to/5783869/ptp.rar pro bližší konzultaci ICQ 471 843 092. PS Za milion chyb v pravopisu se omlouvam xD

Ahoj,

vidim ze veci rozumite a proto se na vas obracim s podobnou otazkou, jen lehce komplikovanejsi.

Mam podobny ukol pred sebou. Propojit dva domy wifinou. Vzdalenost cca 300m, takovym koridorem mezi stromy a vysokou zdi. Prumer koridoru cca 4metry. Jeho okno neni primo videt, mame v ceste mensi domek. Jeho okno je asi 10metru za a 2metry pod urovni strechy onoho domku. Myslite, ze ten wifi signal tu strechu preleze? Nebo mam pro jistotu domluvit instalaci na tu strechu?

Premyslel jsem o AP AirGrid M2 AirMAX - outdoor 2,4 GHz, 1x LAN, vč. 16 dBi antény pri te neprime viditelnosti. A nebo o nanstation pri prime viditelnosti. Dale bych chtel, aby ip prideloval muj modem, aby jsme byli jako jedna sit a mohli popripadne sharovat i nejake soubory nebo hrat nejakou hru po lance. Jaky bych mel koupit ten wifi router tomu sousedovi aby mel wifi signal po svem dome, doporucime mi nejaky typ?

Doufam ze jsem to napsal trosku srozumitelne, mam totiz jeste opici ze sobory :-)

 
od warman
příspěvků: 1 088
IP: (zobrazit)

freespace:31.10.2010 22:18Ahoj,

vidim ze veci rozumite a proto se na vas obracim s podobnou otazkou, jen lehce komplikovanejsi.

Mam podobny ukol pred sebou. Propojit dva domy wifinou. Vzdalenost cca 300m, takovym koridorem mezi stromy a vysokou zdi. Prumer koridoru cca 4metry. Jeho okno neni primo videt, mame v ceste mensi domek. Jeho okno je asi 10metru za a 2metry pod urovni strechy onoho domku. Myslite, ze ten wifi signal tu strechu preleze? Nebo mam pro jistotu domluvit instalaci na tu strechu?

Premyslel jsem o AP AirGrid M2 AirMAX - outdoor 2,4 GHz, 1x LAN, vč. 16 dBi antény pri te neprime viditelnosti. A nebo o nanstation pri prime viditelnosti. Dale bych chtel, aby ip prideloval muj modem, aby jsme byli jako jedna sit a mohli popripadne sharovat i nejake soubory nebo hrat nejakou hru po lance. Jaky bych mel koupit ten wifi router tomu sousedovi aby mel wifi signal po svem dome, doporucime mi nejaky typ?

Doufam ze jsem to napsal trosku srozumitelne, mam totiz jeste opici ze sobory :-)

pri teto vzdalenosti to bez prime viditelnosti pujde hodne spatne... Zkusit se to muze, pokud mas na vypujceni zarizeni, ale diky tomu domku mam o tom velke pochybnosti (mel bych pochybnosti i bez toho domku, na 2,4GHZ je to celkem risk, v dnesni zarusenosti...)... Jestli to pojede, tak pravdepodobne nestabilne a navic musis mit na vesnici malo wifin, aby to nebylo zaruseny :)

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)

- - Tato reakce byla z důvodu nevhodného obsahu zmoderována. - -

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png
 
od warman
příspěvků: 1 088
IP: (zobrazit)

jeste me napadlo, kdyby se to dalo na stozary, tak uz by tam mohla byt prima viditelnost, pokud to rusi jen strecha :) i tak je to velka investice, jak uz tady bylo psano...rnale jak tak sleduju-jestli mas moznost to domluvit na strechu, tak dobry ;) ale doporucuji 5ghz spoj sito-sito, tak budete mit temer 100% :)

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)

warman:02.11.2010 22:09jeste me napadlo, kdyby se to dalo na stozary, tak uz by tam mohla byt prima viditelnost, pokud to rusi jen strecha :) i tak je to velka investice, jak uz tady bylo psano...rnale jak tak sleduju-jestli mas moznost to domluvit na strechu, tak dobry ;) ale doporucuji 5ghz spoj sito-sito, tak budete mit temer 100% :)

Já teda osobne moc síta nemam rad ale parabolky 24dB jo a to je to samý jinak napad to je dobrej ale zaleží jaká je to střecha a jestli by takovej stožar vubec pomohl jinak kdyby bylo nejaké foto situace hned by se to dalo řešit lépe

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png
 
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.