od ppp76 příspěvků: 26 IP: (zobrazit) | Web meraky na webu beru s rezervou , meri to plus minus cihla , ale nekdy mam pocit , ze snad nektere meraky umyslne znevyhodnuji nektere poskytovatele (ip rozsahy). Protoze mi neni jasne proc na rychlosti namerim 11 Mb na dsl 14MB a na --------- 45Mb. Je mi jasne ze kazdej merak ma jiny postup mereni ale takovy rozdily uz je moc . Na mereni cehokoliv vetsiho jak je 2Mb nejmic keca asi ten speedtest.rnMereno ja 50Mb opticke lajne . rnKdo mate jake zkusenosti s merenim ? Najdem nejaky nejmene ukecany merak? |
---|---|
od adam moderátor | Nejradsi mam remcali kteri se regnou, napisou takovyhle prispevek a pod uctem nemaji zadny dohledatelny test. Kazdopadne za sebe mohu rict ze na rychlost.cz je test objektivni, test se pro vsechny druhy pripojeni vyhodnocuje uplne stejne. |
---|---|
od warman příspěvků: 1 115 IP: (zobrazit) | Mám úplně stejný zkušenosti jak adam. Ovšem do rychlosti cca 100mbit, pak už to nězmšří objektivně, ale to žádný měřák :) |
---|---|
od ppp76 příspěvků: 26 IP: (zobrazit) | Toz to se omlouvam a davam nejaky mereni:rnhttp://www. --------- /result/733331434.pngrna minutu na to rnhttp://rychlost.cz/rh/20100857695-c3d82e0f86.html |
---|---|
od ppp76 příspěvků: 26 IP: (zobrazit) | rnrntak uzasny odkaz na jiny mereni mi to nedovoli pise mi ze je to spam a nedovoli mi sem vlozit odkaz ... jestli to cte nejaky zdejsi admin tak diky za odpoved proc mi to nedovolite sem vlozitrnAsi vadi ze je to konkurencni merak :( |
---|---|
od ppp76 příspěvků: 26 IP: (zobrazit) | rnrnani to nedovoli napsat nazev tech stranek , zkusim to jinak www. s p e e d t e s t. n e trnhttp://www.s p e e d t e s t.n e t/result/733331434.pngrnkdyz vyhazete ty mezery v tom nazvu dostanete stranky i s vysledkem |
---|---|
od adam moderátor | Ano presne tak vadi me odkazy na konkurenci. |
---|---|
od ppp76 příspěvků: 26 IP: (zobrazit) | Jak jinak ale zjistit objektivitu mereni kdyz ne porovnanim nekolika meraku? Jak je mozny ze rychlost nameri 12Mb a S p e e d t e s t. n e t 40Mb ??? Delam neco spatne? Pokud ano tak co ? Rad se necham poucit at neumru blbej.... Zatim vsechna mereni ktera sem provadel z ip rozsahu sveho dodavatele vychazela dost mizerne , dyz to omerim na merakach v cizine vychazi mi hodnoty ktere se blizi realu .... Jinak dekuji adminovi ze zareagoval, cekal sem ze budou me pripominky spise smazany :) vazim si toho . |
---|---|
od adam moderátor | Objektivita mereni tu je, testujici zde testuji podle stejne metodiky. Prave srovnanani s konkurenci uz s objektivitou nema moc spolecneho, protoze metodiky se ruzni. Nemuzu se nikdy zavdecit vsem, vzdy se najde nekdo komu to nepujde podle jeho predstav. Viz treba tento test http://rychlost.cz/rs/20100849368.png ten nameril slusnou rychlost. Je dosti mozne ze nekteri poskytovatele pripojeni nemaji idealni cestu na data pouzivana pro test, at uz se jedna o casablancu nebo sitel. |
---|---|
od ppp76 příspěvků: 26 IP: (zobrazit) | Idealni cestou je mysleno co? Jelikoz mereni probiha na lajne ktera ma jeden skok optikou do rozvodny a pak prima lajna optikou az do serveru v nixu . Nebo je myslena metodika mereni? To jest ze zde se taha jeden maly soubor kdezto jinde se taha velky ? |
---|---|
od adam moderátor | Je myslena cesta, tj to co se Vam objevi kdyz si date tracert (traceroute) |
---|---|
od ppp76 příspěvků: 26 IP: (zobrazit) | traceroutern217.117.213.73 2msrn194.50.100.16 - 3msrn0.0.0.0 - timeoutrn217.11.224.235 - 3msrn77.78.109.72 - 3msrnrnpomuze kdyz to takhle vypisu?rnnebo radeji screeen z prikazoveho radku? |
---|---|
od tomasek1234 příspěvků: 438 IP: (zobrazit) | To ze ti to jinde beha jinak neni problem serveru rychlost.cz ale routovani tveho providera (kterej v tom ma asi bordel) Mereni je naprosto normalni a v poradku. Myslim ze minimalne do 100Mbit ryhclosti i presne. Navic urcite vic verim rychlost.cz nez podivnymu speedtestu, kterej mi vzdy ukazoval vic nez vubec muzu mit (shaper) |
---|---|
od ppp76 příspěvků: 26 IP: (zobrazit) | Tak to me zajima co muze mit tak spatnyho naroutovany ze by mi to merilo na rychlosti blbe? To mi vysvetli ... o routovani neco malicko vim jak o statickym tak i dynamickym , tak mi rekni co se tam da udelat blbe aby mi pak meraky nechodily .... |
---|---|
od mysteria příspěvků: 79 IP: (zobrazit) | Prostě má špatné spojení k testovací serveru... Představ si, že třeba na s p e e d t e s t . c o m má trasu přímou a třeba sem má trasu přes Rusko, takže je logický, že když to bude mít přes Rusko, že ta rychlost bude značně menší... |
---|---|
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Vyzkoušejte náš speedtest. Fungující i bez Flashe, čistě na Javascriptu.