od ppp76 příspěvků: 26 IP: (zobrazit) | rnTak ns5 ma 14db antenku jen se mi nezda ze se automaticky predpoklada ze vysilac vysila 30? pokud je isp trosku vedomej co provozuje tak si tam necpe 30db ale nejake optimum ale na druhou stranu isp kterej trosku se vyzna nepouzije ns5 prave kvuli antene a jejim parametrum.rnSam mam mista kde mam 10dB sektor do kteryho poustim 4dB - 6dB a vykrejvam pulkruh o polomeru cca 1 km pri propustnosti na nejvzdalenejsi klienty okolo 20Mb prijimac ma 19dB antenku a signal cca -78 takze to neni jen o sile signalurnTudiz vysilam ,kdyz odectu ztratu na kabelu a konektorech 1dB- 2 dB, nekde neco kolem 14dB do vzduchu a bohate to staci |
---|---|
od svestka příspěvků: 143 IP: (zobrazit) | co polarizace? jste si jisty ze vertikalni? pokud jste opravdu blizko k vysilaci, tak to "pojede" i s otocenou o 90st., ale muze to blbnout presne jak rikate. Vzhledem k tomu, ze se do NS dostanete po dratu, nebal bych se to zkusit, kdyztak to vratite zpet. obcas je dobre v zalozce "advanced" dat volbu "rate algorithm" na hodnotu "optimistic". petr internet brno a okolí |
---|---|
od novotak33 příspěvků: 18 IP: (zobrazit) | Ano, anténa má podle nastavení vertikální polarizaci. Rate algorythm je nastaven na EWMA. |
---|---|
od novotak33 příspěvků: 18 IP: (zobrazit) hodnocení reakce: 1 | Nevím, co se mohlo stát, ale najednou z ničeho nic se RX rate zastavil na 6Mbps a na víc nejde ! TX stále kolíšá mezi 36 - 54 Mbps. Nevíte, čím by to mohlo být ? |
---|---|