agregace

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od pawlis
příspěvků: 15
IP: (zobrazit)

Lze nejak zjistit agregaci meho pripojeni? Mam mit 1:5 a chtel bych se ujistit, ze tomu tak skutecne je.

 
od adam
moderátor

:26.07.2009 16:07Lze nejak zjistit agregaci meho pripojeni? Mam mit 1:5 a chtel bych se ujistit, ze tomu tak skutecne je.

Pokud to nezjistitte od poskytovatele pripojeni da se jenom hadat, prakticy je to jen "virtualni" cislo ktere je nekde nastaveno (router,switch u ISP) a v sitove komunikaci se nepredava.

 
od maximcz
příspěvků: 29
IP: (zobrazit)

Adam:26.07.2009 18:43Pokud to nezjistitte od poskytovatele pripojeni da se jenom hadat, prakticy je to jen "virtualni" cislo ktere je nekde nastaveno (router,switch u ISP) a v sitove komunikaci se nepredava.

to číslo je hlavně jen přiblížné a furt se mění v závislosti na tom jak providet nabírá a ztrácí klienty... a dokupuje vyšší konektivitu... někdy o své agregaci ale hodně lže, například jeden místní nejmenovaný provider uvádí agregaci 1:1 a ještě ji tučně a velkým písmem zvýrazňuje, ve skutečnosti ale má agregaci minimálně 1:20...

 
od warman
příspěvků: 1 100
IP: (zobrazit)

MaximCZ:27.07.2009 00:26to číslo je hlavně jen přiblížné a furt se mění v závislosti na tom jak providet nabírá a ztrácí klienty... a dokupuje vyšší konektivitu... někdy o své agregaci ale hodně lže, například jeden místní nejmenovaný provider uvádí agregaci 1:1 a ještě ji tučně a velkým písmem zvýrazňuje, ve skutečnosti ale má agregaci minimálně 1:20...

Mno vicemene nikdy nenabidne agregaci 1:1 - to by pro 100 lidi s 1mbit pripojkou musel myt 100mbit, ale muze kontrolovat max.odber (aby mel rezervu)a podle toho nakupovat konektivitu... Prakticky pro 100 lidi, kteri maj 1mbit pripojku staci odhadem cca 30mbit s prehledem :)

 
od maximcz
příspěvků: 29
IP: (zobrazit)

warman:27.07.2009 20:51Mno vicemene nikdy nenabidne agregaci 1:1 - to by pro 100 lidi s 1mbit pripojkou musel myt 100mbit, ale muze kontrolovat max.odber (aby mel rezervu)a podle toho nakupovat konektivitu... Prakticky pro 100 lidi, kteri maj 1mbit pripojku staci odhadem cca 30mbit s prehledem :)

ano přesně tak... agregace 1:1 je nesmysl... a s 30 megabitama pro 100 lidí nevím.. kdyby si ty tři čísla všechny zdvojnásobil tak souhlas.. ale 1 megabit je opravdu málo a každej kdo je online to vytíží na maximum... ale mít přípojku 300Mbit dát každýmu 10Mbit a připojit tam 100 lidí tak to bezproblému zvládne...

 
od warman
příspěvků: 1 100
IP: (zobrazit)

MaximCZ:27.07.2009 22:26ano přesně tak... agregace 1:1 je nesmysl... a s 30 megabitama pro 100 lidí nevím.. kdyby si ty tři čísla všechny zdvojnásobil tak souhlas.. ale 1 megabit je opravdu málo a každej kdo je online to vytíží na maximum... ale mít přípojku 300Mbit dát každýmu 10Mbit a připojit tam 100 lidí tak to bezproblému zvládne...

Ja to bral jako ukazku. a 30mbit pro 100 lidi bohate staci s 1mb pripojkou... Ne kazdy stahuje atd abys vedel ;) a jesli clovek brouzda, je na icq tak vytizi linku max z 1/3

 
od psp822
příspěvků: 396
IP: (zobrazit)

pro 100 lidi by mel mít 30 Mb přípojku a cca 10 zálohu.

I takhle může frčet NET doma :) = http://rychlost.cz/rs/201649111354.png
 
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.