Kvalita signálu WIFI

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

Ahoj ! Poprvé v životě si hraju s WIFI, tak mě případně nekamenujte za hloupé dotazy :-)

Na kabelovém připojení (256/64, jedna neveřejná IP adresa přes DHCP) mám metalicky napojený levný router DLINK DI-514, který má čtyři výstupy pro RJ45 a dále pro WIFI (802.11b, standarní všesměrová anténka). Protože to zatím jen testuju, mám notebook s klasickou síťovkou 100 MBit ethernet i s WIFI kartou (Intel Pro/Wireless 2200 BG) položený na stole hned vedle routeru. Zkouším přepínat oba typy napojení na router (střídavě pod Win XP prof. zakazuju adaptéry) a porovnávat je - měřím rychlost downstreamu např. tady na rychlost.cz:

1) Metalika v pohodě naměří svých cca 260

2) WIFI má 100% sílu signálu (jak by ne, když je to půl metru), ale kvalita je max. 60 až 80% !! Test rychlosti potom dá tak maximálně 130 !!! To je normální, že je to tak špatné ?? Přitom mám zatím WIFI síť otevřenou, rychlost WIFI jsem na routeru zkoušel omezit na 2 Mbps (trošku se to zlepšilo), ale furt je to bída. Přitom nedetekuju v okolí žádnou jinou WIFI síť, se kterou bychom si lezli do zelí. Nebo je to maximum, co můžu v této cenové kategorii routeru očekávat ? Prosím poraďte !

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Mám stejnýho DLinka a rychlost kterou naměřím za ním na WiFi je úplně stejná jako před ním co leze z internetu. Navíc to mám šifrovaný 128bit WEP a používám to dost daleko od antény asi 50% signálu, nebo i méně. Takže s tím routříkem žádnej problém nemám.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Jo zapomněl jsem napsat, že mám rychlost kolem 300kbps (občas i vyšší) a problem za routerem jsem nezaznamenal.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>pcx</legend>Mám stejnýho DLinka a rychlost kterou naměřím za ním na WiFi je úplně stejná jako před ním co leze z internetu. Navíc to mám šifrovaný 128bit WEP a používám to dost daleko od antény asi 50% signálu, nebo i méně. Takže s tím routříkem žádnej problém nemám.</fieldset>

Díky za odpověď, nicméně už se to vyřešilo samo ! Důvodem zřejmě byl příliš silný signál, který způsoboval velkou chybovost beacons ! Když jsem notebook odnesl za dvě zdi, rychlost se zvedla !! Vot těchnika !

 
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.