Wi-Fi viditelnost

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

Zdravim ,mam od sebe 3,5 km anténu na kterou z jednoho místa na střeše vidim ale trochu tam lezou špičky stromů myslíte že to bude fungovat a jakej hardaware by ste mi doporučili?

od smazáno

<fieldset><legend>KillerJH</legend>Zdravim ,mam od sebe 3,5 km anténu na kterou z jednoho místa na střeše vidim ale trochu tam lezou špičky stromů myslíte že to bude fungovat a jakej hardaware by ste mi doporučili?</fieldset>

Smerova antena s co nejvetsim ziskem a vyzkouset to. Mozna to pude mozna ne. Hlavne pokud tam vadej ty stromy a napadne na ne treba snih.

od smazáno

Ne navadí mam na to přímou viditelnost

od smazáno

dosť o tom pochybujem že ti to pojde, ak hej tak to nemude stabilne. Ja mam od anteny po smerovu antenu cca 2km - tam je AP, potom dalši km a ide to vpohode. Žiadne vypadky :D

od smazáno

Dost bude záležet na okolním rušení...Já měl na 2,4GHz taky problémy, ale po přechodu na 5,8 GHz jsem vysmátej.. To musíš prostě vyzkoušet...

od Greg

To musíš zkusit, nedá se to porovnávat s tím že to někde jde, fakt záleší na umístění. 3,5 km je opravdu hodně, na obou stranách budeš potřebovat nejsimnější úzce směrové antény a výkonná AP. Navíc nesmí být v místě nějaký jiný silnější signál. Wifi šlape jen když je dostatek signálu, jinak po tom budeš furt líst a občas to trochu půjde. Rozhodně nic nekupuj pokud ti to někdo nezměří nebo neodzkouší na půjčeném HW. 8)

od smazáno

Znam lidi co maji od sebe antenu 5 km a funguje to v poho koupim antenu se ziskem 24 db to by melo stacit

od smazáno

1. Otestovat.

2. Přečíst si někde na internetu, co je to Fresnelova zóna. A proč není wifi o přímé viditelnosti, ale o zóně jmenovaného pána..

od smazáno

Pěkné stránky zde http://www.bezdratovepripojeni.cz/wi-fi/

od smazáno

<fieldset><legend>KillerJH</legend>Zdravim ,mam od sebe 3,5 km anténu na kterou z jednoho místa na střeše vidim ale trochu tam lezou špičky stromů myslíte že to bude fungovat a jakej hardaware by ste mi doporučili?</fieldset>

Precti si neco o fresnelově zóně a budeš mít jasno, je to o tom že u wifi není potřeba jen přímá viditelnost ! Ale taky určitý prostor kolem pomyslné přímky spojující dvě antény.

od smazáno

Moje zkušenost - AP 2,4GHz na TV vysílači - 2,9km daleko, přímá viditelnost přes volný prostor(pole). Na první pohled(i podle zkušeností wifistů) bez problémů. Nicméně na 3km má Fresnelova zóna průměr už skoro 10m. Díky jediný překážce - střeše domu(asi 200m ode mne) sice mohlo zůstat ještě volných odhadem 70-75% Fresnelovy zóny, ale přesto jsem AP nechytnul vůbec, ani náznak. Používal jsem 19dBi plnou parabolu a WRT-311. Takže na větší vzdálenosti musí být prostor(&quot;tunel&quot;) pro přenos opravdu dost velký, nejlépe přes nějaké údolí. Jak psali ostatní - vždy vyzkoušet, změřit - nejlíp někdo, kdo už má zkušenosti a nekupovat jen kvůli tomu svoje zařízení.

od smazáno

Ty jseš chytrej, tak si spočti kolik je Frenelova zóna pro 2.4GHz...

od smazáno

Mám AP 3,5km, přímá viditelnost bez překážek i čistou fresnelovu tu onů. Dva měsíce vpoho. Rychlost i ping OK. Pak problémy, výpadky šit. asi 500m daleko konkurenční poskytovatel zarušil příjem. Po dlouhým trápení, zkoušení jiných antén a tak mi to předělali na 5,4GHz a je po problémech.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.