Diskuze o nové verzi webu Rychlost.cz

Diskuze o nové verzi webu Rychlost.cz

O rychlost.cz
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9
od adam
moderátor

apendix84 | 13.01.2015 16:47

http://rychlost.cz/rs/20150182486.png

Pro mě je to už dobrý, zdá se, že to už nyní jede, jak má. Díky.


Aktualne se nejedna o reseni ale pokus.

 
od jiva2404
příspěvků: 5
IP: (zobrazit)

Adam | 13.01.2015 16:37

Dobrá, zkuste tester ještě nyní, ten nový a napište zda je to lepší.


Teď je to OK !
Srovnáno na OOKLA.
Mohu vědět kde byl problém ?

441801
 
od adam
moderátor

V tom jak jsem psal, na portu 8080 mate pomalejsi rychlost. Ted jsem to docasne pro vsechny na tom portu 8080 zrusil a uz to jede jen na beznem 80.

Takze muj predpoklad stale plati, nu coz, asi se bude muset merit na obou postupne.

 
od adam
moderátor

Dnes jsem to přehodil na novou verzi. Již to denně používalo dost lidí bez větších komplikací. Kdyby něco pište sem nebo mě do vzkazu.

 
od vale
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)

Dobrý den, a jak se teď ta "stará" verze dá zapnout?

 
od adam
moderátor

Nedá, není to záměrem udržovat při životě dvě verze souběžně. Dal jsem tu dost času na to aby lidi mohli novou verzi připomínkovát.

Mohu se zeptat, co konkrétně Vám na této verzi vadí, rád to napravím pokud to bude možné.

 
od vale
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)

Nevadí. Nakonec jsem tu málo kdy. Jen mne překvapilo když vidím své "barevné koláče" ve 13:06:49 a moje "koláče" ve 14:20:24 jsou fuč .... a zústal pouze ČERNÉ! - podle mne fujové - zobrazení "http://rychlost.cz/rs/20150264914.png"; (na staré verzi bylo vedle textu "Výsledek posledního").

Pokud jde o připomínky: "Aktuálně se diskutuje" na hlavní stránce bych nazval spíše "Uživatelské fórum", protože jsem v tom nejprve hledal nějaké "Články". Ale to je věc názoru (ve starém vzezření tato část po levé straně tolik nevynikala a důraz byl na "koláčích" což )

Pokud jde o "koláče": podle mne byly graficky výraznější než ty "tachometry" které se zobrazí pouze v průběhu spuštěného testu. Dále to pak skákne na velmi nevýrazný šedo-černý histogram. jen pro zajímavost: máte nějaké statistiky kolik testujících BFU zajímá jak je na tom s připojením jeho ISP nebo jeho Město ve kterém bydlí, když je to tedy součástí každého histogramu z jednotlivého měření? Soudím, že by to asi nemělo být malé % ...kolik asi?

Nu, vizáž nevizáž, důležitý je, že to "měří", ne? :)

 
od adam
moderátor

No jde o posun dál. Je pravda že barevnost se v některých ohledech omezila.

Chystám to po odladění ješte poslat na revizi grafikovi, který navrhne ještě pár vylepšení.

U koláčů si nejsem jist co tím je myšleno, a tachometry tam jsou víceméně pro efekt. Možná půjde dát nějaká menší verze i do výsledku. Poznamenám si.

Cíl byl omezit balast, který lidi mátl, teď jsou výstupem výslekdu pouze tři čísla, po rozkliku více.

No měří to snad lépe. Viz http://rychlost.cz/statistika/top/

A to zda to bude mít pozitivní vliv na používanost se ukáže až za pár dnů.

Jinak přibyla responzivnost. Nyní je web použitelný i na mobilních telefonech. Tester (mimo androdi browseru na staré verzi - tam mě to odmíta udělat test uploadu a nemá to řešení) funkčí.

 
od frantisek
příspěvků: 86
IP: (zobrazit)

Bohužel, mně se nové grafické rozhraní jeví nepraktické, protože je vztaženo jen k jedné IP adrese (resp. síti). Mám dvě připojení (2 Mb/s a 20 Mb/s), každé v jiné lokalitě a od jiného poskytovatele (jeden z nich občas IP sítě mění), samozřejmě zde pod jedním uživatelským účtem. Dřív jsem měl všechny výsledky (z různých IP adres) v jedné tabulce a grafu (za 90 dní), nyní se mi zobrazují v grafu výsledky jen z IP adresy, ze které jsem aktuálně připojen; chybí výsledky z druhé IP a nikde jsem nenašel jak se na ně přepnout. Tabulka s výsledky (jen posledních 15) z různých IP je jen v profilu. Výsledky jsou tak z mého pohledu méně úplné a méně přehledné ("děravé"); dřív jsem měl tabulku a graf na jedné stránce. Také se mi na testovací stránce nezobrazuje uživatelské jméno, ač jsem přihlášen (zobrazuje se jen v profilu).

 
od adam
moderátor

V tomto směru se přece nic neměnilo , a pokud ano popište detailněji a já zapracuju.

Stále platí že statistiky pro účet jsou http://rychlost.cz/uzivatel/statistiky/ a statistiky pro IP jsou http://rychlost.cz/statistika/ip/ Na obou strankach je strankovani tj ne jen poslednich 15 testu. Mozna mate namysli to co je uvedeno na strance profilu, to je vicemene pro ostatni uzivatele. Pridam tam ale odkaz na ty detaily statistiky pro daneho uzivatele.

..Také se mi na testovací stránce nezobrazuje uživatelské jméno, ač jsem přihlášen (zobrazuje se jen v profilu)... kde by jste chtel to prihlasovaci jmeno zobrazovat?

 
od svestka
příspěvků: 143
IP: (zobrazit)

Na stránce

http://rychlost.cz/pripojeni-internetu/wifi/

je jakési hodnocení pomocí čárek, předpokládám že je počítáno nějakým "poměrem".

Pokud ano, pak hodnota 504,058.7 kbit/s u poskytovatele "bezdratovyinternet.cz" je technicky nesmysl (zvlášť když většina jejich testů se pohybuje "v normálu"), a tedy hodnocení ostatních je logicky podceněno.

Nešlo by nějak z výpočtů vypustit extrémní hodnoty?

internet brno a okolí
 
od adam
moderátor

Zajímavé , prověřím. Nicméně pokud je z dané sítě a je to např někdo s optikou tak to dosáhnout může. Nějaký technik apod. Tuhle část ještě zkusím nějak dořešit.

Jen tak mimochodem, toto není novinka, tak to tam bylo i dříve.

 
od svestka
příspěvků: 143
IP: (zobrazit)

Dosáhnout toho lze, ale ne na wifi. Na tohle je potřeba optika nebo profi rádiový spoj, a teď jde o sekci která má wifi v názvu.

Druhá věc je pak poměr mezi počtem testů a naměřenými rychlostmi, takto mi stačí udělat 1x test na gigabitu a jsem tabulkový king :)

Mělo by to být bráno váženým průměrem, a popravdě, možná by byla dobrá ještě další úprava i podle výsledků ostatních (minimálně jako odrazový můstek pro odfiltrování extrémních/nesmyslných hodnot).

Každopádně díky za čas, který tomuhle všemu věnujete.

internet brno a okolí
 
od anders
příspěvků: 421
IP: (zobrazit)

Nová verze se chová trochu divně na "ultra malých" mobilech s QVGA rozlišením. Dnes takové plečky už asi skoro nikdo nepoužívá (sám to mám jen jako "pokusný" mobil), ale přece jen, když se zobrazí stránka zprava oříznutá a nejde posouvat - viz. http://www.imagehosting.cz/?v=sc20150120.png , není to ono. Druhý problém - když přes ikonku vpravo nahoře vyvolám roletové menu, po odrolování dolů mizí, takže není možné vybrat položky které jsou v nabídce níž. Jinak super a díky!

 
od adam
moderátor

Zkusim si nekde toto ultramale rozliseni naemulovat a uvidim co s tim pujde udelat.

 
Strana:1 2 3 4 5 6 7 8 9

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.