Přípojení NÝŘANY

Strana:1 2 3 4 5 6 7
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

Tak to mas velky stesti, jses urcite jedén z deseti

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Tak Velbnet již dorazil do Nýřan. Přípojný bod mají zatím jen v sídlišti. Nová ulice

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Takže to mají vzduchem?Tady se dušoval jak bude kabel a 10 Mb.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No, po panelácích a mezi panelákama by měla být optika. Ale na střeše bude stejně anténa a bude to rozvedený optikou. Konektivita je do Nýřan přivedena bezdrátem. Kdy by sem měli kopat optiku z Plzně, tak by se nedoplatili. A 10 mbps dneska neni problém i bezdrátem. No, uvidíme jak to bude...

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No a bude to kdy?A jakou má konektivitu?Jakou konektivitu může dodat vzduchem?Když bude chtít cca 200 lidí 10 mbps?

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Tak tady ve foru je psáno, že do Nýřan budou mít konektivitu 100 mbps což třeba na 10 ghz páteřních spojích neni problém. Pokuď sem opravdu dovedou 100 mbps, tak by to bylo hodně dobrý. Noska má třeba uvedeno na www.internetprovsechny.cz konektivitu 34 mbps a počet uživatelů 800

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Nevim kde jsi sebral, ze v 10GHz lze udelat 100Mbit spoj. A dalsi zajimava vec je, ze oni zde o nicem nepisi, ale jen ty.

Ano mame uvedeno 34M. Momentalne je ale objednan novy spoj a navyseni konektivity na 50M (s moznosti navyseni behem par dnu az do 100M). Zatim mame prislibenu instalaci na prosinec (ja pocitam jeste pred vanoci) a stavajici spoj bude na 99% slouzit jako spoj pro Nyrany a blizke okoli. Takze Nyrany budou mit konektivitu az 50M fullduplex a zarovnen se odstrani problem se stavajicim spojem a jerabem.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

S tím 10 ghz spojem se omlouvam. Spíš sem měl na mysli, že i bezdrátem lze udělat páteřní spoje ve vysokých rychlostech. A informace mam přímo od Velbnetu. Informoval sem se mailem.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No o 100Mbitech psali jiz pred pul rokem.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No, kazdopadne nedoporucuji NoskaNet. Byl sem u nej a net <b>SEL</b> asi tak od 23:00 do 6:00. A to tim <b>SEL</b> myslim i tak velky ping a download kolem 5-200 KB/s to by jeste slo, ale upload byl vecinou blizko <b>nule</b>. Takze net byl vetsinou uplne zamrzlej a nesel. Upload byl nekdy tak kryticky, ze nesel ani odeslat 1 e-mail, ve ktrem nebyla zadna priloha, ale jenom ubohej text.

&lt;a href=&quot;http://uloz.to/293927/no-jo-net-jako-vzdycky-.jpg&quot;&gt;http://uloz.to/293927/no-jo-net-jako-vzdycky-.jpg&lt;/a&gt;

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>d3ff</legend>No, kazdopadne nedoporucuji NoskaNet. Byl sem u nej a net <b>SEL</b> asi tak od 23:00 do 6:00. A to tim <b>SEL</b> myslim i tak velky ping a download kolem 5-200 KB/s to by jeste slo, ale upload byl vecinou blizko <b>nule</b>. Takze net byl vetsinou uplne zamrzlej a nesel. Upload byl nekdy tak kryticky, ze nesel ani odeslat 1 e-mail, ve ktrem nebyla zadna priloha, ale jenom ubohej text.

&lt;a href=&quot;http://uloz.to/293927/no-jo-net-jako-vzdycky-.jpg&quot;&gt;http://uloz.to/293927/no-jo-net-jako-vzdycky-.jpg&lt;/a&gt;</fieldset>

No zajimalo by me, kolikrat jsi zavolal, ze mas problem s internetem.

Cca za 1.5 mesice mi z Nyran volalo kolem 7 lidi a vetsinou do druheho dne jsem zjistil kde je problem a odstranil ho. Pripadne se to resilo dal.

&quot;Nemuzes chtit po automechanikovi, aby sam vedel ze ti nejezdi auto dobre, pokud mu jej nedovezes a nereknes mu co a jak&quot; a to sam plati i u internetu. Nejede jak ma, tak zvednu telefon a zavolam. Od toho je servis.

Zrovna pred 14 dny jsem v Nyranech resil stiznost klienta. 14 dni se tahly jeho urgence na rychlost, az jsme provedli online test a kdyz tvrdil ze nic nedela, tak mel prutok 1.8-2.2Mbit a pri tomhle se divil ze nameri pod 1Mbit rychlost a na zaklade techto mereni urugoval &quot;spatnou kvalitu&quot; sveho internetu.

A ohledne tveho mereni. Takhle obcas meri DSL i na &quot;kabelu&quot;. Takovehle mereni mi DSL zmerilo hned za serverem - linka 0% vypadku a kapacita volna. Proste nic neni dokonaleho.

A dalsi pripad z Nyran. Tohle je kopie emailu do Nyran 18 unora - reakce na klientovo mereni 600kbit na lupa.cz:

lupa neni nejidealnejsi na mereni, on obecne zadny merak neni 100% vhodny

napriklad me mereni

lupa: http://nastroje.lupa.cz/mereni-rychlosti/vysledky/?id=3416966&amp;

internet pro vsechny: http://www.speedmeter.internetprovsechny.cz/?mereni=102829

a opet lupa: http://nastroje.lupa.cz/mereni-rychlosti/vysledky/?id=3417000&amp;

nevim ale lupa nemeri vice jak 600k a internet pro vsechny pres par Mbit

Mereni jsou zde vypsany, tak jak jsem je postupne meril.

Jeste me napada jedna vec, ale to jsem ted tahat nebudu. Par lidi si urcite toho tez vsimne.

S pozdravem
spravce site NoskaNet

 
od defusiq
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

Volali jsme temer kazdy den a vubec nic jste s tim neudelal. Jen jste porad rikali &quot;To vite, nam to tady ruší ostatní wifiny&quot;. Co je mi po tom jesli vám to ruší nebo ne? Když si něco zaplatim, tak bych to rád měl. Radši jsem přešel k O2. jsem u nich uz 2 roky a ani jednou to nespadlo, u vas jsem byl rok a vypadky byli kazdej den a nekdy trvali pres celej den. A dokonce i v noci. PING k ruznym serverum byl hroznej a ve hrach po internetu jsem mel ping 100 asi tak 1 sekundu z pul hodiny! Normalni PING bylo asi tak 300-1200!!! 1200 by nebylo v zadnym pripade ani pri vytacenym pripojeni.

EDIT: A pamatujete, jak jste neumel nastavit modem, protoze jste nevedel, jak se ma nastavit IP adresa? Musel jste volat znamimu, aby vam rekl jak se ma nastavit IP adresa, to vim i ja a nejsem zadnej pocitacovej spravce site! Svadel jste vsechno na notebook, nepamatoval si heslo do site a dalsi veci o kterych uz ani nechci mluvit...

Je to uz par let a ten notebook nebyl v zadnym pripade spatnej. Nedokazal jste ani nastavit modem, aby pomoci LAN kabelu (pozdeji ani pres wifi) sel internet (tim sel myslim, jako kdyz obcas fakt sel a to tak 20kB/s maximalne). Nakonec jste rekl, ze vsechny pocitace jsou spatny (byli to celkem 3pc) a ze byste je nejradsi vyhodil z vokna a bylo by vam toho okna lito. Byli to pc pred dvema lety: 2,81 GHz, 1,4GHz, 800GHz. OS: Windows XP proffesional. VGA: snad ani psat nemusim, k cemu by to bylo...

Proste, nebyl asni jeden den, aby rychlost internetu byla vyssi jak 50/kBs a porad jste rikal, ze je novej vysilac a ze bude jeste novejsi a ze to pojede 200kB/s a ze nam to &quot;pofrci&quot; na 300kB/s. <b>NIKDY</b> to nemelo ani 100kB/S a byli jsme u vas 1 rok! A musim uznat, ze i to drahy a pomaly ISDN bylo mnohem lepsi nez vy!!

 
od defender
příspěvků: 7
IP: (zobrazit)

Bych chtel videt ISDN ktery by jelo aspon tech 50KB

 
od defusiq
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

Mozna nebylo rychli, ale bylo aspon trochu spolehliviy, kdezto tady byl spolehlivost asi 5% a to jenom kdyz bylo jasno a byla noc.

 
Strana:1 2 3 4 5 6 7
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.