Rychlost.cz Články Konec nekonečného čekání na lince. Uživatelské podpoře u O2 pomáhá umělá inteligence

Konec nekonečného čekání na lince. Uživatelské podpoře u O2 pomáhá umělá inteligence

Autor článku: Jakub Janíček | 19.04.2024

Svět zákaznické péče se rychle mění díky implementaci umělé inteligence (AI). Firmy jako O2 využívají AI nástroje, aby zefektivnily procesy a zlepšily spokojenost zákazníků. Například aplikace Virtual Buddy od O2 pomáhá zaměstnancům rychle a efektivně řešit dotazy klientů. Nové AI nástroje zvyšují i spokojenost samotných zákazníků, kteří tak nemusí trávit hodiny na zákaznické lince.

Ilustrační obrázek

Svět zákaznické péče se rychle mění a v centru této transformace stojí umělá inteligence (AI). Firmy po celém světě implementují AI nástroje, aby zefektivnily procesy, zlepšily spokojenost zákazníků a ulehčily práci svým zaměstnancům. Jednou z firem, která stojí na špici této inovace, je také český telekomunikační gigant O2.

Virtuální parťák, který rozumí vašim potřebám

O2 představilo inovativní aplikaci s názvem „Virtual Buddy“, která využívá nejmodernější technologie AI ke zpracování velkého objemu dat. Tento digitální parťák pomáhá zaměstnancům zákaznické péče rychle a efektivně řešit dotazy a požadavky klientů.

Virtual Buddy využívá velké jazykové modely (LLM), které mu umožňují porozumět přirozenému jazyku a reagovat na dotazy podobně jako lidský kolega. Díky tomu se konzultanti mohou soustředit na samotnou interakci se zákazníkem, zatímco Buddy vyhledává relevantní informace v rozsáhlé databázi dokumentů a postupů.

Rychlejší obsluha a spokojenější zákazníci

Implementace Virtual Buddy přináší řadu výhod. Konzultanti mají okamžitý přístup k potřebným informacím, což zkracuje dobu řešení dotazů a zvyšuje efektivitu práce. Zákazníci zase oceňují rychlou a přesnou obsluhu, která jim šetří čas a eliminuje stres ze zdlouhavého čekání.

O2 využívá AI i v dalších oblastech. Virtuální asistentka Eva, která funguje jako chatbot a voicebot, pomáhá zákazníkům s jednoduchými dotazy a úkony. Společnost také testuje nástroj Copilot pro Microsoft 365, který zaměstnancům usnadňuje práci s dokumenty a zápisy ze schůzek.

Závěrem lze říci, že O2 ukazuje, jak může umělá inteligence zásadně změnit způsob, jakým firmy komunikují se svými zákazníky. AI nástroje nejen zefektivňují procesy, ale také přinášejí personalizovanější a efektivnější zákaznickou péči. S dalším rozvojem AI se můžeme těšit na ještě sofistikovanější nástroje, které posunou zákaznickou zkušenost na zcela novou úroveň.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):

Rychlost internetu v dubnu roku 2024.

Nová kybernetická hrozba s názvem „Muddling Meerkat“, pravděpodobně pocházející z Číny, mapuje internet a obchází bezpečnostní opatření. Využívá systém doménových jmen (DNS) a otevřené DNS servery ke sledování globální internetové aktivity. Experti se domnívají, že může být cílem zmapování internetu nebo tajný výzkum.

Společnost CETIN rozšiřuje své portfolio o služby kybernetické bezpečnosti pod značkou CETIN X. Reaguje tak na rostoucí hrozbu kybernetických útoků a nabízí firmám i veřejné správě komplexní ochranu, včetně nepřetržitého monitoringu, analýzy hrozeb a pokročilých testů.

Projekt Starlink od SpaceX slibuje globální vysokorychlostní internet, ale bývalá fyzička NASA Dr. Sierra Solter-Hunt varuje před jeho možným dopadem na magnetické pole Země. Tisíce satelitů Starlink totiž vytvářejí vodivou vrstvu v atmosféře, která by mohla narušit magnetosféru chránící Zemi před kosmickým zářením.

O2 a Air Bank rozšiřují spolupráci pod hlavičkou projektu Unity. Společní zákazníci mohou získat k novému telefonu Samsung Galaxy S24 zdarma 50palcovou LED televizi Samsung. Pokračuje také odměna 300 Kč měsíčně za placení faktur O2 z běžného účtu Air Bank. Všechny výhody Unity si mohou klienti aktivovat v online samoobsluze. Do budoucna se počítá se zapojením dalších firem ze skupiny PPF.