Rychlost.cz Články Vodafone představil novou generaci modemů a televizních boxů. Od inovací si slibuje lepší uživatelský zážitek

Vodafone představil novou generaci modemů a televizních boxů. Od inovací si slibuje lepší uživatelský zážitek

Autor článku: Jakub Janíček | 31.01.2024

Vodafone 22. ledna oznámil zahájení prodeje svého nového modemu Vodafone Station Wi-Fi 6. S jeho pomocí chce uživatelům nabídnout rychlejší a stabilnější internet i po připojení více zařízení. Kromě toho představil také nový set-top box Vodafone TV 3. Nově je možné sledovat Vodafone TV i bez externího zařízení pouze prostřednictvím mobilní aplikace.

Ilustrační obrázek

Nový modem nabídne vyšší rychlost a flexibilitu

Modernizovaný modem Vodafone Station Wi-Fi 6 uživatelům konečně nabídne nejnovější technologii Wi-Fi 6. V souvislosti s tím uživatelům poskytne vyšší rychlost a kapacitu pro více zařízení. Modem by měl být navíc připravený poskytovat internet nové generace s až gigabitovou rychlostí.

I přes modernizaci modem bohužel nesplňuje nové standardy pro technologii DOCSIS 4.0. Podle plánu by však k jejich implementaci mělo dojít v blízké době. Uživatelé tak mohou očekávat další verzi modemu, která bude ještě rychlejší a flexibilnější. Současný modem lze pronajmout za 100 Kč měsíčně.

Vodafone zároveň představil nový set-top box Vodafone TV 3

Vedle modemu Vodafone představil nový set-top box Vodafone TV 3, který posune uživatelský zážitek na zcela novou úroveň. Zařízení využívá operační systém Android, což zákazníkům umožní instalaci široké škály aplikací a her.

Kromě toho nabízí podporu 4K videa a integrovaný Chromecast pro jednoduché streamování obsahu. Set-top box obsahuje populární služby jako Voyo, HBO Max, Amazon Prime Video a YouTube. Podobně jako u O2 TV chybí v nabídce Netflix, a to kvůli nedostatečné certifikaci. Uživatelé si set-top box mohou pronajmout už od 120 Kč měsíčně.

Aplikace umožní sledovat Vodafone TV bez externího zařízení

Kromě hardwarových novinek se Vodafone rozhodl expandovat i v oblasti softwaru. Uživatelé mohou nově sledovat Vodafone TV přímo na chytrých televizorech bez potřeby externího zařízení. Aplikace je dostupná pro televizory Samsung (výroba od roku 2018), Android/Google TV (výroba od roku 2017) a nově také pro LG televizory s webOS 5.x vyráběné od roku 2020.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):

Rychlost internetu v dubnu roku 2024.

Nová kybernetická hrozba s názvem „Muddling Meerkat“, pravděpodobně pocházející z Číny, mapuje internet a obchází bezpečnostní opatření. Využívá systém doménových jmen (DNS) a otevřené DNS servery ke sledování globální internetové aktivity. Experti se domnívají, že může být cílem zmapování internetu nebo tajný výzkum.

Společnost CETIN rozšiřuje své portfolio o služby kybernetické bezpečnosti pod značkou CETIN X. Reaguje tak na rostoucí hrozbu kybernetických útoků a nabízí firmám i veřejné správě komplexní ochranu, včetně nepřetržitého monitoringu, analýzy hrozeb a pokročilých testů.

Projekt Starlink od SpaceX slibuje globální vysokorychlostní internet, ale bývalá fyzička NASA Dr. Sierra Solter-Hunt varuje před jeho možným dopadem na magnetické pole Země. Tisíce satelitů Starlink totiž vytvářejí vodivou vrstvu v atmosféře, která by mohla narušit magnetosféru chránící Zemi před kosmickým zářením.

Umělá inteligence (AI) mění svět zákaznické péče. Společnost O2 implementuje AI nástroje, včetně aplikace Virtual Buddy, která pomáhá zaměstnancům rychle a efektivně řešit dotazy klientů. Díky AI se zkracuje doba řešení dotazů, zvyšuje se efektivita práce a zlepšuje se spokojenost zákazníků.