Rychlost.cz Fórum Síťový software Omezení rychlosti pro účastníky sítě

Omezení rychlosti pro účastníky sítě

Omezení rychlosti pro účastníky sítě

Síťový software
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od smazáno
IP: (zobrazit)

Sháním se po informacích jak zapojit a nastavit síť s omezením rychlosti.V případě že mi může někdo poradit kde tyto informace najít děkuji.Jsem v tomto směru zatím jenom laik. :cry:

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

no nevim ja ve windoze ale zaslechl jsem neco o veci s nazvem "packet shaper" existuje HW za cca 1/4mega do rychlosti 2MBs a pak se da udelat SW na nejakem nixu

 
od MMike
příspěvků: 145
IP: (zobrazit)

pro windows problem...

pro linux neco takoveho je...mozna jde i pouzit nejake AP - Wifi s shappingem nebo QoS,ted si nesem jist ale AP co umi jedno ma vesmes i to druhe :D

AP stoji cca. 2 - 2500kc...ale musi umet tato omezeni na LAN,ne jen na Wi-fi...

zalezi jesi myslis sit jako wifi nebo kabelovou...

osobne se v tomto taky placam...uspokojive reseni stoji nejmyn 5000 a nebo znat linux...

MMike 8)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Porid si treba ASUS WL-500GX ten umi skoro vse.....

celkem uspokojive umi nastavit pravidla pro omezeni rychlosti stahovani dat z internetu. Odhadem stoji 3000kc. Pres web rozhrani se tam da nastavit rychlost na danou IP adresu.

Pripadne je tam DHCP server - prideji IP adresu vnitrni siti - muze se nastavit ze karta s MAC adresou xy dostane IP..... a te bude nastavena prislusna rychlost. Pravda neni to uplne neprustrelne (kdo chce tak to muze obejit) ale na domaci pouziti to staci.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

reseni -

nejaky PC --> linux, pak chvili googlovat, nastavit linux a je to :)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

neni problem slozit si komp za 3000, nahrat si linux, opatchovat jadro, spustit HTB a uz jen pridavat pravidla.

Vypada to slozite, ale ve skutecnosti je to jen serie par prikazu... Navic linuxovy server ma oproti WL500GX radu dalsich vyhod -> web server, ftp server, counter strike server, mysql, php.... Navic 100% konfigurovatelnost a ne jen to co mi nabidne klikaci GUI na webu asusu....

kdyby nekdo potreboval tak jsem ochoten i linuxovy distro vytvorit...

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

doubys:24.08.2006 11:28neni problem slozit si komp za 3000, nahrat si llikaci GUI na webu asusu....inux, opatchovat jadro, spustit HTB a uz jen pridavat pravidla.

Vypada to slozite, ale ve skutecnosti je to jen serie par prikazu... Navic linuxovy server ma oproti WL500GX radu dalsich vyhod -> web server, ftp server, counter strike server, mysql, php.... Navic 100% konfigurovatelnost a ne jen to co mi nabidne k

kdyby nekdo potreboval tak jsem ochoten i linuxovy distro vytvorit...

Ahoj, něco takového chci udělat, pomoc by se mi hodila.

Původně jsem uvažoval o tomto: M0n0wall

ale nezáleží tak ani jaký to je OS nebo distribuce linuxu hlavně ať to dělá to co po tom chci.. a s příkazovou řádkou sem doposud nedělal..

napiš mi pls na ICQ 300-559-238 a ja ti reknu presne co potrebuju a ty mi reknes jak na to nebo ho pro me vyrobis a posles :) dik Honza

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Paradni rada googluju jak ozivot vyhledavam cesky weby a vsude se najde chytrak jako ty ale vysledek je takovej ze googluju odborne se tomu rika <b>ciklim</b>. Takze vlastne tva rada zni ne googluj ale cikli to si nam tu pomohl.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Padlo zde slovo MonoWall, systém je to solidní a absolutně nenáročný. Zkuste, ale http://www.ipcop.org velmi vas nadchne. Můžete si stáhnout jakykovou mutaci snad ve všech jazycích. Jedná se o jednoduchy a nenáročný systém. Pokud budete cokoliv potřebovat, aktuální kontakty na http://unt.cz

PrachyTa (OpenSource alive)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Pokud to myslíš se síťí opravdu vážně. Tak krabičky jsou nejhorší volba. Já používám na shaper, PPPoE klienta a další věci routerborad.

 
od prachyta
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)

RouterBoard je jenom kus &quot;železa&quot; je to jenom HardWare záleží co ti na tom poběží. Nejvíc se v čechách asipoužívá &quot;MicroTick&quot; :-P. Existuje ale dost variant co a jak používat. Jinak asi nejlepší shape co jsem zatim objevil(krom testování hračky od Cisca) je shapovaní portů na switch-ích. Nenáročný prěsný Shape a hlavně má dobrou vlastnost, omezuje až koncovýho klienta na danou linku a v žádným případě neomezí &quot;páteř&quot; investice dopořádnejch switchů se vždycky vrátí. Ale člověk je tvůrčí osobnost , proto si každej oblíbí &quot;svůj&quot; způsob. Podělte se další všichni se rádi přiučeji ;-)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

routerboard není jen kus železa. Ještě jsem neviděl routerboard, který by se prodával bez mikrotiku. Jinak mikrotik je absolutně dostačující.

 
od prachyta
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)

Já se s vámi nehádám. Je to kvalitní software, ale &quot;kus železe&quot; je normální pojem pro hardware a routerboard hardware je. Tohle nemá být fórum o napadání jeden druhého o to mi ani nešlo ale o sdílení informací s těmi co je hledají. Pro mě je prostě kus železa jak starej komp tak novej komp, tak i routerboard ;-). Protože tom na čem jedete nesvěčí nic o kvalitě sítě.

 
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.