| 26.04.2006 21:41 od | Jaké máte zkušenosti s pripojenim od Smartboxu v C.Budejovicich?Dekuji za věcné příspěvky.Děkuji Bořek :roll: |
|---|---|
|   |
| 02.01.2007 20:42 od mikkyy příspěvků: 2 karma: +0/-0 | <fieldset><legend>Boreksikula:26.04.2006 21:41</legend>Jaké máte zkušenosti s pripojenim od Smartboxu v C.Budejovicich?Dekuji za věcné příspěvky.Děkuji Bořek :roll:</fieldset> No zpočátku to klapalo uplne v pohodě. Sice mi vnutily největší tarif ale souhlasil jsem s nim. No ale poté neustále výpadky, problémy s připojením, neustále vysoké kolísání rychlosti. Na dotaz a reklamace mi bylo sdeleno že se na to mpracuje, pak že zase ne, po jednání s panem majitelem se oprava uskuteční v nejbližších dnech. Nejbliží den míněno dva měsíce. A dosud nic. Už si hledám jinou společnost. A jak jsem před časem zjistil nejsem sám kdo je s touto firmou nespokojen. |
|---|---|
|   |
| 02.01.2007 21:23 od mach | No musím říct, že zatím máme Smartbox asi 20 dní a připojení zdaleka neodpovídá slibovaným rychlostem. Máme tarif FUN (4096/4096, podle smlouvy bude asi vše v pořádku, protože spodní garance rychlosti není uvedena. Ale před podepsáním smlouvy jsem se ptal asi čtyř různých lidí z firmy a všichni mi řekli, že to poběží aspoň 2MB. Zatím se výjimečně dostávám nad 512, takže mám takový pocit, že to asi odpovídající rychlost nebude. Budu se informovat, zda nejsou nějaké technické příčiny a potom ještě uvidím... Petr |
|---|---|
|   |
| 03.01.2007 10:01 od Kolemjdoucí | <fieldset><legend>mach:02.01.2007 21:23</legend>No musím říct, že zatím máme Smartbox asi 20 dní a připojení zdaleka neodpovídá slibovaným rychlostem. Máme tarif FUN (4096/4096, podle smlouvy bude asi vše v pořádku, protože spodní garance rychlosti není uvedena. Ale před podepsáním smlouvy jsem se ptal asi čtyř různých lidí z firmy a všichni mi řekli, že to poběží aspoň 2MB. Zatím se výjimečně dostávám nad 512, takže mám takový pocit, že to asi odpovídající rychlost nebude. Budu se informovat, zda nejsou nějaké technické příčiny a potom ještě uvidím... Petr</fieldset> Tak to dopadá, když někdo uvěří takové blbosti jako, že dostane 4 mbit linku za 445,- ... ;) Už jsem to tady několikrát psal, prodejní cena 1 mbit linky neagregované, bez datového limitu se pohybuje kolem 4000,- bez DPH. Tím myslím cenu konektivity dodané od skutečného velkého ISP a ne od překupníku konektivity pseudo-ISP v podobě lokalních poskytovatelů internetu. Tady v ČB jsou ceny značně pokřivený, navíc místo kvality vyhrává u zákazníků kvantita. Lokální pseudo-ISP se tady předhánějí kdo nabídne více "ohromující" rychlost za ještě více "neodolatelnou" cenu, to jim jde dobře... Potom nejdete v cenících kové nesmyslne nabídky jako: 64 mbit - zdarma (intet4) Ten kdo do toho jde, si koleduje, že to prostě moc chodit nebude. |
|---|---|
|   |
| 03.01.2007 13:52 od ms-fanousek příspěvků: 79 karma: +0/-0 | <fieldset><legend>Kolemjdoucí:03.01.2007 10:01</legend><fieldset><legend>mach:02.01.2007 21:23</legend>No musím říct, že zatím máme Smartbox asi 20 dní a připojení zdaleka neodpovídá slibovaným rychlostem. Máme tarif FUN (4096/4096, podle smlouvy bude asi vše v pořádku, protože spodní garance rychlosti není uvedena. Ale před podepsáním smlouvy jsem se ptal asi čtyř různých lidí z firmy a všichni mi řekli, že to poběží aspoň 2MB. Zatím se výjimečně dostávám nad 512, takže mám takový pocit, že to asi odpovídající rychlost nebude. Budu se informovat, zda nejsou nějaké technické příčiny a potom ještě uvidím... Petr</fieldset> Tak to dopadá, když někdo uvěří takové blbosti jako, že dostane 4 mbit linku za 445,- ... ;) Už jsem to tady několikrát psal, prodejní cena 1 mbit linky neagregované, bez datového limitu se pohybuje kolem 4000,- bez DPH. Tím myslím cenu konektivity dodané od skutečného velkého ISP a ne od překupníku konektivity pseudo-ISP v podobě lokalních poskytovatelů internetu. Tady v ČB jsou ceny značně pokřivený, navíc místo kvality vyhrává u zákazníků kvantita. Lokální pseudo-ISP se tady předhánějí kdo nabídne více "ohromující" rychlost za ještě více "neodolatelnou" cenu, to jim jde dobře... Potom nejdete v cenících kové nesmyslne nabídky jako: 64 mbit - zdarma (intet4) Ten kdo do toho jde, si koleduje, že to prostě moc chodit nebude.</fieldset> 4tis za 1Mbit? To mi přijde jako pekelně mnoho. Tady v té naší vesnici (myslím Šumperk) jsou nákupky méně než poloviční. To to je v Budějkách tak drahé? |
|---|---|
|   |
| 03.01.2007 22:41 od mach | <fieldset><legend>ms-fanousek:03.01.2007 13:52</legend><fieldset><legend>Kolemjdoucí:03.01.2007 10:01</legend><fieldset><legend>mach:02.01.2007 21:23</legend>No musím říct, že zatím máme Smartbox asi 20 dní a připojení zdaleka neodpovídá slibovaným rychlostem. Máme tarif FUN (4096/4096, podle smlouvy bude asi vše v pořádku, protože spodní garance rychlosti není uvedena. Ale před podepsáním smlouvy jsem se ptal asi čtyř různých lidí z firmy a všichni mi řekli, že to poběží aspoň 2MB. Zatím se výjimečně dostávám nad 512, takže mám takový pocit, že to asi odpovídající rychlost nebude. Budu se informovat, zda nejsou nějaké technické příčiny a potom ještě uvidím... Petr</fieldset> Tak to dopadá, když někdo uvěří takové blbosti jako, že dostane 4 mbit linku za 445,- ... ;) Už jsem to tady několikrát psal, prodejní cena 1 mbit linky neagregované, bez datového limitu se pohybuje kolem 4000,- bez DPH. Tím myslím cenu konektivity dodané od skutečného velkého ISP a ne od překupníku konektivity pseudo-ISP v podobě lokalních poskytovatelů internetu. Tady v ČB jsou ceny značně pokřivený, navíc místo kvality vyhrává u zákazníků kvantita. Lokální pseudo-ISP se tady předhánějí kdo nabídne více "ohromující" rychlost za ještě více "neodolatelnou" cenu, to jim jde dobře... Potom nejdete v cenících kové nesmyslne nabídky jako: 64 mbit - zdarma (intet4) Ten kdo do toho jde, si koleduje, že to prostě moc chodit nebude.</fieldset> 4tis za 1Mbit? To mi přijde jako pekelně mnoho. Tady v té naší vesnici (myslím Šumperk) jsou nákupky méně než poloviční. To to je v Budějkách tak drahé?</fieldset> No je to asi tak, že jsem se toho bál, toho že to nebude chodit rychle, ale byl jsem ujišťován ze všech stran na Capenetu, že není se čeho bát, že ten vysílač na Gomelu co mají, je tak předimenzovanej, že tam můžou házet data lopatou a stejně to ještě neobsadí... a že to bude chodit kolem 2MB pořád... Povídali, že mu hráli... co bych dal aspoň za 1,5 MB... uvidíme, uvidíme, ale trochu se bojím, že spíš neuvidíme... :-) |
|---|---|
|   |
| 03.01.2007 23:10 od mikkyy příspěvků: 2 karma: +0/-0 | <fieldset><legend>mach:02.01.2007 21:23</legend>No musím říct, že zatím máme Smartbox asi 20 dní a připojení zdaleka neodpovídá slibovaným rychlostem. Máme tarif FUN (4096/4096, podle smlouvy bude asi vše v pořádku, protože spodní garance rychlosti není uvedena. Ale před podepsáním smlouvy jsem se ptal asi čtyř různých lidí z firmy a všichni mi řekli, že to poběží aspoň 2MB. Zatím se výjimečně dostávám nad 512, takže mám takový pocit, že to asi odpovídající rychlost nebude. Budu se informovat, zda nejsou nějaké technické příčiny a potom ještě uvidím... Petr</fieldset> No podle mne Vám řeknou že je vše v pořádku a že je chyba na vaší straně. Toto mi take neustále sděluje majitel zminovane firmy, a pak zase že to dá dopořádku a bla,bla... Já mám následujicí rychlost 2048/2048 Kbps a zdaleka nikdy neodpovida to co bych mel dostavat. |
|---|---|
|   |
| 04.01.2007 10:15 od Kolemjdoucí | <fieldset><legend>mikkyy:03.01.2007 23:10</legend> No podle mne Vám řeknou že je vše v pořádku a že je chyba na vaší straně. Toto mi take neustále sděluje majitel zminovane firmy, a pak zase že to dá dopořádku a bla,bla... Já mám následujicí rychlost 2048/2048 Kbps a zdaleka nikdy neodpovida to co bych mel dostavat.</fieldset> To je právě to, že oni nemusí říkat vůbec nic. Podle smlouvy je vše v pořádku;) V ceníku na stránkách www.smartbox.cz mají uvedenu sice rychlost u tarifu FUN 4096/4096 bez limitu dat a FUPu, ALE! ... v sekci ke stažení je dokument -> ceník internetových služeb SmatBox a tam se dočtete, že tarif FUN --- N E M A --- garantovánu spodní hranici datové propoustnosti a to je ten chyták. Takže když Vám to pojede i třeba jen 10 kbits, tak zákazníku plať a drž hubu nebo odstup od smlouvy a zaplať tučný poplatek. Výtah jejich ceníku: Mini - spodní hranice negarantována, ale může chodit až 1024 kbps FUN - spodní hranice negarantována, ale může chodit až 4096 kbps VOICE - spodní hranice 256 kbps, ale může chodit až 4096 kbps PROFI - spodni hranice 512 kbps, ale může chodit až 4096 kbps Záleží jakým způsobem se jejich ceník prezentuje. Oni ho prezentují tak, jak ho mají na svých stránkách - aby to bylo lákadlo pro lidi... :( |
|---|---|
|   |
| 04.01.2007 10:49 od Kolemjdoucí | [citace=ms-fanousek:03.01.2007 13:52 4tis za 1Mbit? To mi přijde jako pekelně mnoho. Tady v té naší vesnici (myslím Šumperk) jsou nákupky méně než poloviční. To to je v Budějkách tak drahé?</fieldset> Jak se to vezme... 4tis. za 1Mbit není tak mnoho, pokud uvážíte, že máte 99,9% garantovanou neagregovanou linku od skutečně velkého ISP třeba jako net4net.cz (dříve transgasnet). Zároveň dostáváte číslo na opravdovou 24h servisní podporu (i o víkendech a svátcích), závadu začnou řešit do 1h nehledě na denní/noční dobu, v prípadě výpadku jejich části sítě se přesměruje provoz jinou trasou, mají nastavenu QOS v celé síti atd. Není problém v ČB sehnat mego za 1tis. od lokálního ISP, ale s tím jsou jen problémy. Většinou tu rychlost drží silou vůle a občas to spadne pod uvedenou rychlost. Na servisní podporu se dovoláte PO-PA 7-16 o víkendech a svátcích na vás mluví zaznamník. Pokud to někdo o víkendu přeci jen někdo zvedne, tak jen slíbí rychlou opravu, ale stejně se k tomu dostane, až v pondělí ráno ;( a i ostatní garance jsou takový všelijaký a většinou to moc nefunguje. |
|---|---|
|   |
| 04.01.2007 14:11 od mach! | <fieldset><legend>Kolemjdoucí:04.01.2007 10:15</legend><fieldset><legend>mikkyy:03.01.2007 23:10</legend> No podle mne Vám řeknou že je vše v pořádku a že je chyba na vaší straně. Toto mi take neustále sděluje majitel zminovane firmy, a pak zase že to dá dopořádku a bla,bla... Já mám následujicí rychlost 2048/2048 Kbps a zdaleka nikdy neodpovida to co bych mel dostavat.</fieldset> To je právě to, že oni nemusí říkat vůbec nic. Podle smlouvy je vše v pořádku;) V ceníku na stránkách www.smartbox.cz mají uvedenu sice rychlost u tarifu FUN 4096/4096 bez limitu dat a FUPu, ALE! ... v sekci ke stažení je dokument -> ceník internetových služeb SmatBox a tam se dočtete, že tarif FUN --- N E M A --- garantovánu spodní hranici datové propoustnosti a to je ten chyták. Takže když Vám to pojede i třeba jen 10 kbits, tak zákazníku plať a drž hubu nebo odstup od smlouvy a zaplať tučný poplatek. Výtah jejich ceníku: Mini - spodní hranice negarantována, ale může chodit až 1024 kbps FUN - spodní hranice negarantována, ale může chodit až 4096 kbps VOICE - spodní hranice 256 kbps, ale může chodit až 4096 kbps PROFI - spodni hranice 512 kbps, ale může chodit až 4096 kbps Záleží jakým způsobem se jejich ceník prezentuje. Oni ho prezentují tak, jak ho mají na svých stránkách - aby to bylo lákadlo pro lidi... :(</fieldset> To je právě ono, nic říkat nemusí... ale když jsem se konkrétně na tohle ptal, před podpisem smlouvy, tak mě ujišťovali, že to pojede kolem 2 MB pořád... Tak nevím, proč tedy nejednají férově a neříkají, jak se věci mají...když řeknou při osobním jednání, že to pojede 2MB, tak já jim samozřejmě věřím... a k ceníkům, v MHD mám pocit jezdí ceníky taky bez toho, aby bylo uvedeno, že to je maximální rychlost a spodní hranice není garantována. A navíc mám pocit, že když je max. rychlost 4 MB, tak bych jí měl někdy dosáhnout nebo se k ní aspoň přiblížit ne?... |
|---|---|
|   |
| 04.01.2007 17:19 od Kolemjdoucí | <fieldset><legend>mach!:04.01.2007 14:11</legend> To je právě ono, nic říkat nemusí... ale když jsem se konkrétně na tohle ptal, před podpisem smlouvy, tak mě ujišťovali, že to pojede kolem 2 MB pořád... Tak nevím, proč tedy nejednají férově a neříkají, jak se věci mají...když řeknou při osobním jednání, že to pojede 2MB, tak já jim samozřejmě věřím... a k ceníkům, v MHD mám pocit jezdí ceníky taky bez toho, aby bylo uvedeno, že to je maximální rychlost a spodní hranice není garantována. A navíc mám pocit, že když je max. rychlost 4 MB, tak bych jí měl někdy dosáhnout nebo se k ní aspoň přiblížit ne?...</fieldset> JJ, je to obchodní politika a strategie firmy. Když ptáčka chytají, pěkně mu zpívají... Po stránce etické je to prasárna, po právní je vše OK. Obdobně se v ČB chovají i další konkurenční firmy. S rychlostí 4 mbit moc nepočítejte :( Jinak se musím podělit o jednu pecku se starboxem. Zrovna před chvilkou jsem se vrátil od jedné jejich uživatelky, která si před 1,5 rokem objednala jejich služby. Na střechu budovy ve které je v pronájmu jí namontovali Trango - pojitko 5GHz dál to bylo UTPčkem svedený do patra, kde měla kancelář. Za instalaci jim dala 8.000,- !!!!!! A to má vlastně to pojítko jen v pronájmu po dobu trvání smlouvy ! Běžně se Trango prodává kolem 6.000,- , takže jim to vlatně zaplatila a jěště dala 2.000,- navrch ... uff :( Linku si objednala 768kbits garantovanou, nesdílenou za 1.600,- měsíčně. Když jsem tam byl nějaký ten den po instalaci, tak každý pátý paket na jejich GW vypadával a linka jela tak +/- 400 kbits, no dobře dejme tomu, že to nějak chodilo (já bych to nechtěl ani náhodou). Po půl roce se musela přeštěhovat o několik pater výš v té samé budově. A protože je ona člověk, který nějaký ten výdaj zas tak moc neřeší, zůstala přípojka celý další rok vyvedena ve staré kanceláři a nikdo jí nepoužíval, ale platila to každý měsíc dál (sice její postoj osobně nechápu, ale dobře asi má hodně peněz). Dnes to chtěla konečně přeložit do své nové "rok staré" kanceláře a ejhle ... starbox jí odpojil i když stále každý měsíc platí. PING prošel na nějaký jejich 3 router a konec - time out ... Když to tedy nejelo, nechtěla to, už řešit s nima dál. Za 2 měsíce má v budově začít zřizovat hromadné přípojky GTS, tak prý počká na ně, ale do strboxu zavolá a požádá o ukončení smlouvy. A co se dozvěděla?? Protože ukončuje smlouvu dříve než po 2 letech, musí uhradit sankční poplatek 4.000,- po uhrazení dojde k ukončení smlouvy a odvezou si zařízení... Připadá Vám toto jako normální??? V této firmě není asi někdo normální a plně zdráv... |
|---|---|
|   |
| 04.01.2007 17:37 od mach | <fieldset><legend>Kolemjdoucí:04.01.2007 17:19</legend><fieldset><legend>mach!:04.01.2007 14:11</legend> To je právě ono, nic říkat nemusí... ale když jsem se konkrétně na tohle ptal, před podpisem smlouvy, tak mě ujišťovali, že to pojede kolem 2 MB pořád... Tak nevím, proč tedy nejednají férově a neříkají, jak se věci mají...když řeknou při osobním jednání, že to pojede 2MB, tak já jim samozřejmě věřím... a k ceníkům, v MHD mám pocit jezdí ceníky taky bez toho, aby bylo uvedeno, že to je maximální rychlost a spodní hranice není garantována. A navíc mám pocit, že když je max. rychlost 4 MB, tak bych jí měl někdy dosáhnout nebo se k ní aspoň přiblížit ne?...</fieldset> JJ, je to obchodní politika a strategie firmy. Když ptáčka chytají, pěkně mu zpívají... Po stránce etické je to prasárna, po právní je vše OK. Obdobně se v ČB chovají i další konkurenční firmy. S rychlostí 4 mbit moc nepočítejte :( Jinak se musím podělit o jednu pecku se starboxem. Zrovna před chvilkou jsem se vrátil od jedné jejich uživatelky, která si před 1,5 rokem objednala jejich služby. Na střechu budovy ve které je v pronájmu jí namontovali Trango - pojitko 5GHz dál to bylo UTPčkem svedený do patra, kde měla kancelář. Za instalaci jim dala 8.000,- !!!!!! A to má vlastně to pojítko jen v pronájmu po dobu trvání smlouvy ! Běžně se Trango prodává kolem 6.000,- , takže jim to vlatně zaplatila a jěště dala 2.000,- navrch ... uff :( Linku si objednala 768kbits garantovanou, nesdílenou za 1.600,- měsíčně. Když jsem tam byl nějaký ten den po instalaci, tak každý pátý paket na jejich GW vypadával a linka jela tak +/- 400 kbits, no dobře dejme tomu, že to nějak chodilo (já bych to nechtěl ani náhodou). Po půl roce se musela přeštěhovat o několik pater výš v té samé budově. A protože je ona člověk, který nějaký ten výdaj zas tak moc neřeší, zůstala přípojka celý další rok vyvedena ve staré kanceláři a nikdo jí nepoužíval, ale platila to každý měsíc dál (sice její postoj osobně nechápu, ale dobře asi má hodně peněz). Dnes to chtěla konečně přeložit do své nové "rok staré" kanceláře a ejhle ... starbox jí odpojil i když stále každý měsíc platí. PING prošel na nějaký jejich 3 router a konec - time out ... Když to tedy nejelo, nechtěla to, už řešit s nima dál. Za 2 měsíce má v budově začít zřizovat hromadné přípojky GTS, tak prý počká na ně, ale do strboxu zavolá a požádá o ukončení smlouvy. A co se dozvěděla?? Protože ukončuje smlouvu dříve než po 2 letech, musí uhradit sankční poplatek 4.000,- po uhrazení dojde k ukončení smlouvy a odvezou si zařízení... Připadá Vám toto jako normální??? V této firmě není asi někdo normální a plně zdráv...</fieldset> Já bych prosil upřesnit zda se jedná o firmu STARNET nebo o firmu CAPENET, která nabízí Smartbox. U firmy Capenet se platí deaktivační poplatek 790 Kč bez DPH (i když nevím za co, to je taky pěkná šupárna) a smlouva je uzavřena na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce. |
|---|---|
|   |
| 05.01.2007 15:10 od Vajgl | nabidky jsou to naprosto normalni, ceny jsou spis pokrivene u nekterych jinych pseudoisp okolo Budejovic, kde se snazi vyvarit na poskytovani internetu, prestoze realne naklady jsou uplne jinde. Pokud kupujete 1Mbit za 4.000, tak uprimnou soustrast. Bezna nakupni cena do 100Mbitu pri odberu z vlakna je cca 900Kc/Mbit bez DPH. Pri vetsich oderech uz se vypltati samostatny GE okruh do nejakeho telehousu a pak + 10kKc za 1G do nixu a nejakych 15E/Mbit za zahranicni transit. uvedeny nabidky jsou naprosto normalni, kazda je necim vykoupena, rychlosti nebo FUPem. Pokud nedokazete pochopit proc. napr. inet4 dava 64Kbit zdarma, tak treba proto ze je to za prve dobra reklama, za druhe podporuji internet pro vsechny, kdyz to nedela ctu a za treti protoze 64Kbit skoro stoji. :) <fieldset><legend>ms-fanousek:03.01.2007 13:52</legend> Tak to dopadá, když někdo uvěří takové blbosti jako, že dostane 4 mbit linku za 445,- ... ;) Už jsem to tady několikrát psal, prodejní cena 1 mbit linky neagregované, bez datového limitu se pohybuje kolem 4000,- bez DPH. Tím myslím cenu konektivity dodané od skutečného velkého ISP a ne od překupníku konektivity pseudo-ISP v podobě lokalních poskytovatelů internetu. Tady v ČB jsou ceny značně pokřivený, navíc místo kvality vyhrává u zákazníků kvantita. Lokální pseudo-ISP se tady předhánějí kdo nabídne více "ohromující" rychlost za ještě více "neodolatelnou" cenu, to jim jde dobře... Potom nejdete v cenících kové nesmyslne nabídky jako: 64 mbit - zdarma (intet4) Ten kdo do toho jde, si koleduje, že to prostě moc chodit nebude.</fieldset> |
|---|---|
|   |
| 05.01.2007 15:45 od mach | <fieldset><legend>Vajgl:05.01.2007 15:10</legend>nabidky jsou to naprosto normalni, ceny jsou spis pokrivene u nekterych jinych pseudoisp okolo Budejovic, kde se snazi vyvarit na poskytovani internetu, prestoze realne naklady jsou uplne jinde. Pokud kupujete 1Mbit za 4.000, tak uprimnou soustrast. Bezna nakupni cena do 100Mbitu pri odberu z vlakna je cca 900Kc/Mbit bez DPH. Pri vetsich oderech uz se vypltati samostatny GE okruh do nejakeho telehousu a pak + 10kKc za 1G do nixu a nejakych 15E/Mbit za zahranicni transit. uvedeny nabidky jsou naprosto normalni, kazda je necim vykoupena, rychlosti nebo FUPem. Pokud nedokazete pochopit proc. napr. inet4 dava 64Kbit zdarma, tak treba proto ze je to za prve dobra reklama, za druhe podporuji internet pro vsechny, kdyz to nedela ctu a za treti protoze 64Kbit skoro stoji. :) To já celkem všechno chápu, ale co nechápu je to, proč teda do očí tvrdí, že to půjde 2MB, když ví, že to tak není. Třikrát mi na Capenetu říkali, že na Gomeluje tak předimenzovanej vysílač, že nebudou žádný problémy. 2MB bez starostí říkali. Já ještě nikdy nebyl nad 512 kb. ... Vadí mi hlavně ty falešné obchodní praktiky... <fieldset><legend>ms-fanousek:03.01.2007 13:52</legend> Tak to dopadá, když někdo uvěří takové blbosti jako, že dostane 4 mbit linku za 445,- ... ;) Už jsem to tady několikrát psal, prodejní cena 1 mbit linky neagregované, bez datového limitu se pohybuje kolem 4000,- bez DPH. Tím myslím cenu konektivity dodané od skutečného velkého ISP a ne od překupníku konektivity pseudo-ISP v podobě lokalních poskytovatelů internetu. Tady v ČB jsou ceny značně pokřivený, navíc místo kvality vyhrává u zákazníků kvantita. Lokální pseudo-ISP se tady předhánějí kdo nabídne více "ohromující" rychlost za ještě více "neodolatelnou" cenu, to jim jde dobře... Potom nejdete v cenících kové nesmyslne nabídky jako: 64 mbit - zdarma (intet4) Ten kdo do toho jde, si koleduje, že to prostě moc chodit nebude.</fieldset></fieldset> |
|---|---|
|   |
| 05.01.2007 15:46 od mach | <fieldset><legend>mach:05.01.2007 15:45</legend><fieldset><legend>Vajgl:05.01.2007 15:10</legend>nabidky jsou to naprosto normalni, ceny jsou spis pokrivene u nekterych jinych pseudoisp okolo Budejovic, kde se snazi vyvarit na poskytovani internetu, prestoze realne naklady jsou uplne jinde. Pokud kupujete 1Mbit za 4.000, tak uprimnou soustrast. Bezna nakupni cena do 100Mbitu pri odberu z vlakna je cca 900Kc/Mbit bez DPH. Pri vetsich oderech uz se vypltati samostatny GE okruh do nejakeho telehousu a pak + 10kKc za 1G do nixu a nejakych 15E/Mbit za zahranicni transit. uvedeny nabidky jsou naprosto normalni, kazda je necim vykoupena, rychlosti nebo FUPem. Pokud nedokazete pochopit proc. napr. inet4 dava 64Kbit zdarma, tak treba proto ze je to za prve dobra reklama, za druhe podporuji internet pro vsechny, kdyz to nedela ctu a za treti protoze 64Kbit skoro stoji. :) To já celkem všechno chápu, ale co nechápu je to, proč teda do očí tvrdí, že to půjde 2MB, když ví, že to tak není. Třikrát mi na Capenetu říkali, že na Gomeluje tak předimenzovanej vysílač, že nebudou žádný problémy. 2MB bez starostí říkali. Já ještě nikdy nebyl nad 512 kb. ... Vadí mi hlavně ty falešné obchodní praktiky... <fieldset><legend>ms-fanousek:03.01.2007 13:52</legend> Tak to dopadá, když někdo uvěří takové blbosti jako, že dostane 4 mbit linku za 445,- ... ;) Už jsem to tady několikrát psal, prodejní cena 1 mbit linky neagregované, bez datového limitu se pohybuje kolem 4000,- bez DPH. Tím myslím cenu konektivity dodané od skutečného velkého ISP a ne od překupníku konektivity pseudo-ISP v podobě lokalních poskytovatelů internetu. Tady v ČB jsou ceny značně pokřivený, navíc místo kvality vyhrává u zákazníků kvantita. Lokální pseudo-ISP se tady předhánějí kdo nabídne více "ohromující" rychlost za ještě více "neodolatelnou" cenu, to jim jde dobře... Potom nejdete v cenících kové nesmyslne nabídky jako: 64 mbit - zdarma (intet4) Ten kdo do toho jde, si koleduje, že to prostě moc chodit nebude.</fieldset></fieldset></fieldset> To já celkem všechno chápu, ale co nechápu je to, proč teda do očí tvrdí, že to půjde 2MB, když ví, že to tak není. Třikrát mi na Capenetu říkali, že na Gomeluje tak předimenzovanej vysílač, že nebudou žádný problémy. 2MB bez starostí říkali. Já ještě nikdy nebyl nad 512 kb. ... Vadí mi hlavně ty falešné obchodní praktiky... |
|---|---|
|   |
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.