Rychlost:Fórum: O2 VDSL značná omezení Ping latency až 2000 ms při

O2 VDSL značná omezení Ping latency až 2000 ms při uploadu videa na yo

O2 VDSL značná omezení Ping latency až 2000 ms při uploadu videa na yo

Strana:1 2
03.09.2011 13:24
od karlos

Ještě před tím co jsem míval ADSL technlogii, tak se ping pohyboval zhruba okolo 250 až 300 ms ( zpoždění bylo: 0,25 sekundy) při uploadu ( nahrávání ) videa na portál youtube, což bylo ještě tak nějak v pořádku (a hlavně v normě). A i když jsem nic nenahrával (neuploadoval) žádná videa můj ping byl 100 ms i míň. Ale teď: při každém pokusu nahrát video na youtube vám nebezpečně stoupne váš ping až k 2000 ms ( což znamená zpoždění 2 sekundy) !!!

Nechápu, že to nikomu nevadí a nesnaží se problém řešit. Mít 1000 ping ( 1 sekundové zpoždění ve hrách je naprostá katastrofa )! Ještě před tím ( moje ADSL 8MB )jsem měl ping 0,25 sekundy sice není to moc líbivé, ale dalo se s tím do jisté míry hrát. S 1000 ms pingem vás každej server vykopne, protože některé servery jsou na tolik háklivé, že se jim nemusí už líbit váš ping 300 ms, který už bohůžel nemám když bych měl uploadovat videa. A i když neuploadujete žádné soubory nebo videa na youtube i přesto váš ping není některak dokonalý. Když někdo má na rozdíl od vás ping 70 ms a já se tam trápím s 150 ms pingem, což je rozdíl. Co to sakra takový člověk může mít za pořádně kvalitně rychlí internet to je pro mne veliká záhada. A ty jedinci co mají nízké pingy vás střílí na každém kroku a vy nemáte moc téměř žádné šance že ho zneškodníte dříve než on vás a bývají tyhle ti s nízkými pingy mezi prvními a vyhrávají jednom díky jejich nízkým pingům 70 ms. A pak si zkuste hrát i s normálním přirozeným pingem, který je bez uploadu a nahrávání videa 150 ms (0,15 sekundy zpoždění), což je určitě hodně a moc se vám s takhle velkým pingem hrát dobře nebude... A budete hodně nervozní, aby vás náhodou nesundali dříve ti co se vysmívají a vychvalují si své nízké pingy 70 ms (0,07 zpoždění).

Tak kde je pak spravedlnost?

Web odezva: 1033ms1155.4ms1993ms ( tohle mám při uploadu videa)

A bez uploadu:
http://rychlost.cz/rh/2011352556.html

I přesto by měla společnost O2 zaměřit větší pozornost na webovou odezvu a mhonásobně ji zlepšit, aby byl každý uživatel internetu naprosto spokojený a na nic si pak nemusej ztěžovat. Zkrátka: ping je pro každého hráče důležitý až pak

přijde ke slovu upload nebo download tyhle aspekty nehrajou zas tak tolik důležitou roli pro hraní her po internetu, ale i přesto tyhle aspekty ta své místo také mají. Na prvním místě je ping. Když ho máte v normě mezi ostatními hráči jste v pohodě. Když ho máte zvýšený tak budete rozblobení.

03.09.2011 14:14
od warman

skoro kazdy internetove pripojeni trpi na odezvu pri uploadu. reseni je neuploadovat kdyz clovek hraje. taky to muze byt castecne pocitacem. ty 2s se mi ale zdaj moc, to bych videl problem jinde (napr. nekvalitni linka).

03.09.2011 14:16
od karlos

warman:03.09.2011 14:14skoro kazdy internetove pripojeni trpi na odezvu pri uploadu. reseni je neuploadovat kdyz clovek hraje. taky to muze byt castecne pocitacem. ty 2s se mi ale zdaj moc, to bych videl problem jinde (napr. nekvalitni linka).

Chápu to dobře, že budem problém někde v kabelu?

03.09.2011 15:22
od psp822

problém je ve vdsl maš proste uploud 2mbit a to je vše tvůj uploud to vyplní v plný šířce a tím padem pro ostatní aplikace šmitec.

03.09.2011 16:18
od karlos

psp822:03.09.2011 15:22problém je ve vdsl maš proste uploud 2mbit a to je vše tvůj uploud to vyplní v plný šířce a tím padem pro ostatní aplikace šmitec.

Mě přijde, že technologie VDSL je náchylnější na zátěž. Mohl bych to přirovnat k digitálnímu vs analogovému TV vysílání. Pokud nemáte dostatečně silný signál u digitálního přijmu, tak se vám ani obraz neukáže a vykáže vám to chybovou hlášku: Není signál. U analogového vysílání, i kdybyste měli bůh ví jak těžzce nedostatečný signál byste měli. Tak nějaký obraz by jste nakonec uviděli.

A chápu, že upload si bere veškerou rychlost a to bez rezervy. Tak proč u ADSL upload pod zátěží využili jste v plné rychlosti zátěže 512 kb/s a šlo i při plném zatížení uploadu hrát s dostatečným pingem 300 ms. Je to tím, že VDSL je proto náchylné na zátěž uploadu?

03.09.2011 17:37
od z-pepa

A co si zavolat na O2 HD a zeptat se?

03.09.2011 18:07
od karlos

z-pepa:03.09.2011 17:37A co si zavolat na O2 HD a zeptat se?

No jo to je velice jednoduchá věc, ale nemá to žádný význam když jim tam zavolám a budu se jim snažit popisovat určité problémy s pingem. Ale i tak si tím některak nepomůžu. Neboť oni mě budou odkazovat na ty své normy, že mít ping 80 ms ( 0,08 sekundy ) zpoždění je ještě dle jejich hlediska v pořádku. A pokud ping nestoupne nad 100 ms ( zpoždění 0,10 sekundy ) tak se tím oni ani ty jejich technici zabývat v žádném případě nebudou takovíma hloupostma! Tohle mě řeklo už několik operátorů z jejich strany. A když jsem tohle slyšel po prvé, tak mě z toho běhal mráz po zádech jestli jsem dobře slyšel a rozuměl tomu jak mě to s náramným nadšením vysvětlovali, že nelze z jejich strany proto udělat nic, aby byl ping lepší.

A když někdo může mít ping 20 ms ( zpoždění 0,02 sekundy) což je vynikající norma, ale O2 o takových detailech nechce slyšet ani se tím nějak významně zabývat nebudou. Což je ostuda.

03.09.2011 18:33
od warman

nikdo se nebude zabyvat odezvou. Dokud internet ma download a upload takovyy jaky ma mit, tak se to resit nebude. VDSL je hodne komplikovana technologie a hodne nachylna. Jestli chces lepsi odezvu, tak bez zpet do ADSL.

03.09.2011 18:36
od warman

co jsem cetl, tak kdyz mas VDSL a pripojis stary ADSL2+ modem, tak pojedes na adsl (ze to automaticky "prepina"). Taky kdosi napsal ze mu to jelo 4mbits a tedka mu to jede na adslku 13mbits

03.09.2011 20:31
od z-pepa

Karlos:03.09.2011 18:07No jo to je velice jednoduchá věc, ale nemá to žádný význam když jim tam zavolám a budu se jim snažit popisovat určité problémy s pingem. Ale i tak si tím některak nepomůžu. Neboť oni mě budou odkazovat na ty své normy, že mít ping 80 ms ( 0,08 sekundy ) zpoždění je ještě dle jejich hlediska v pořádku. A pokud ping nestoupne nad 100 ms ( zpoždění 0,10 sekundy ) tak se tím oni ani ty jejich technici zabývat v žádném případě nebudou takovíma hloupostma! Tohle mě řeklo už několik operátorů z jejich strany. A když jsem tohle slyšel po prvé, tak mě z toho běhal mráz po zádech jestli jsem dobře slyšel a rozuměl tomu jak mě to s náramným nadšením vysvětlovali, že nelze z jejich strany proto udělat nic, aby byl ping lepší.

A když někdo může mít ping 20 ms ( zpoždění 0,02 sekundy) což je vynikající norma, ale O2 o takových detailech nechce slyšet ani se tím nějak významně zabývat nebudou. Což je ostuda.

V předešlém příspěvku jsi psal o 300ms a teď o 80ms, pokud podobně komunikuješ i s nimi, tak se jim nedivím, že s tebou ani nechtějí komunikovat, do prde.e tě poslat nemůžou, tak to dělají slušnou formou.

04.09.2011 01:18
od karlos

z-pepa:03.09.2011 20:31V předešlém příspěvku jsi psal o 300ms a teď o 80ms, pokud podobně komunikuješ i s nimi, tak se jim nedivím, že s tebou ani nechtějí komunikovat, do prde.e tě poslat nemůžou, tak to dělají slušnou formou.

Hmm vidím, že nezvládáš porozumět situaci! O latency 80 ms jsem pouze citoval jejich rozhovor se mnou nikoliv to co jsem netvrdil já, že ping 80 ms je v pořádku! Takže ještě jednou, aby se byl v obraze: PODLE NICH JE PING 80 MS V NORMĚ A JEŠTĚ NIC NEBUDOU ŘEŠIT AŽ, KDYBY BYL PING NAD 100 MS TO PAK UŽ BY PROTO NĚCO DĚLALI. Stačí ti to říci takhle? Nebo ti to mám jěště jinak říci? Já se snažím problém optimálně vyřešit a nenechat ho jen tak, aby se na takové detaily kašlalo. Kápeš to?

04.09.2011 01:20
od karlos

warman:03.09.2011 18:36co jsem cetl, tak kdyz mas VDSL a pripojis stary ADSL2+ modem, tak pojedes na adsl (ze to automaticky "prepina"). Taky kdosi napsal ze mu to jelo 4mbits a tedka mu to jede na adslku 13mbits

Fajn, když mě zůstane upload 1 MB u ADSL tak bych šel zpět do ADSL technologie. Zkusím ten pokus stím starým modemem jestli uspěju, ale také to nemusí fungovat.

PS: na novém modemu contrend jsem se pokoušel přepnout v nastavení do réžimu ADSL a bez úspěchu! Na réžim ADSL jako kdyby byl modem hluchej. Bude to snad lepší, když to zkusím na tom starém modemu Huawey?

04.09.2011 09:56
od z-pepa

Karlos:04.09.2011 01:18Hmm vidím, že nezvládáš porozumět situaci! O latency 80 ms jsem pouze citoval jejich rozhovor se mnou nikoliv to co jsem netvrdil já, že ping 80 ms je v pořádku! Takže ještě jednou, aby se byl v obraze: PODLE NICH JE PING 80 MS V NORMĚ A JEŠTĚ NIC NEBUDOU ŘEŠIT AŽ, KDYBY BYL PING NAD 100 MS TO PAK UŽ BY PROTO NĚCO DĚLALI. Stačí ti to říci takhle? Nebo ti to mám jěště jinak říci? Já se snažím problém optimálně vyřešit a nenechat ho jen tak, aby se na takové detaily kašlalo. Kápeš to?

PODLE NICH JE PING 80 MS V NORMĚ A JEŠTĚ NIC NEBUDOU ŘEŠIT AŽ, KDYBY BYL PING NAD 100 MS TO PAK UŽ BY PROTO NĚCO DĚLALI.

A ty ho máš 300ms, takže to předpokládám řeší, rozumíš teď ty mě?

04.09.2011 10:23
od warman

z-pepa:04.09.2011 09:56PODLE NICH JE PING 80 MS V NORMĚ A JEŠTĚ NIC NEBUDOU ŘEŠIT AŽ, KDYBY BYL PING NAD 100 MS TO PAK UŽ BY PROTO NĚCO DĚLALI.

A ty ho máš 300ms, takže to předpokládám řeší, rozumíš teď ty mě?

on ma ale ping 300ms pri zatezi.podivej se na jeho testy http://rychlost.cz/profil/karlos/

04.09.2011 12:52
od z-pepa

warman:04.09.2011 10:23on ma ale ping 300ms pri zatezi.podivej se na jeho testy http://rychlost.cz/profil/karlos/

No jasně a sám říká, že mu bylo sděleno, že když je to nad 100, tak to budou řešit, z toho mi vychází, že jim buď nevolal, nebo je někde něco špatně :)

Strana:1 2
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.