Rychlost:Fórum: O2 VDSL obsáhlé zkušenosti

O2 VDSL obsáhlé zkušenosti

O2 VDSL obsáhlé zkušenosti

Strana:1 2 3 4
06.06.2011 21:08
od heny

Zdravím všechny ve spolek. Rozhodl jsem se svěřit se svými zkušenostmi s tolik diskutovaným O2 a jejich nově dostupnou technologií VDSL.rnrn23. května - Objednal jsem službu přes web zrychlujeme.cz , v potvrzovacím emailu přišlo že mi do 3 dní zavolají ohledně stavu objednávky.rnrn27. května - Zavolal jsem si na linku, kterou jsem obdržel v potvrzovacím emailu. Zde jsem se dozvěděl že objednávka nebyla zpracována z důvodu nedostupnosti služby pro mojí telefoní přípojku. Nicméně služba měla být pro mě zpřístupněna na ústředně "Brno-Střed" dne 30.května a mám si zavolat na stejnou linku pro obědnání po telefonu.rnrn30. května - zavolal jsem si na linku, kde jsem se dozvěděl, že objednávku můžu udělat pouze přes web zrychlujeme.cz, tak jsem službu objednal a doufal.rnrn2. června - přišel mi modem, zapojen, plně funkční, volám na technickou podporu proč stále nemám jakkoliv navýšenou rychlost. Dozvěděl jsem se, že technik příjde na ústřednu přepojit mě dne 6. června.rnrn6. června - synchronizace na větší rychlost "na modemu" začala 13:45 a ustálila se na 15999/787kbs. Zavolal jsem na technickou podporu, kde mi řekli že mám Internet Optimal... To byl ovšem kec a tak sem jim to řekl, objednal sem Internet Aktiv. Technik se omlvil a po pár hodinách mi proběhla synchronizace na 27mb/2mb. RYCHLOST BYLA STÁLE 9,5 MB. Po 20ti minutovém opravdu pohodovém "v dobrém slova smyslu" hovoru s technickou podporou jsme přišli na to, že technik mě přepojil ale nikdo nenastavil zvýšení rychlosti "nepochopil sem jak to bylo možný".rnrnPo půl hodině se mi navýšila rychlost download, upload a snížil ping. Jsem spokojený. Vzdálenost od ústředny ve středu Brna po kabelech je 620m.rnrnhttp://rychlost.cz http://rychlost.cz/rs/20112240926-340c066bd3.png rnrnDoufám, že někomu tento topic pomohl.rnrnS pozdravem hEny

06.06.2011 21:12
od heny

Předem se omlouvám za nějáký bug se kterým nemám zkušenosti, díky kterému se to o dost hůř čte :-)

08.06.2011 10:29
od anders

RNRNjn...:-D Tento "rnrn" bug je pro toto fórum bohužel typický,s tím holt nic nenaděláme,když na to dlabe i admin...a už s tím je opravdu SMĚŠNÝ!!!

07.07.2011 23:37
od xman

Technik se asi těšil domů nebo měl spoustu úkolů či telefonátů. Inu pěkná rychlost, hlavně aby to vydrželo a nerozpojovalo se spojení. Málo kdo na toto dosáhne.

:06.06.2011 21:08Zdravím všechny ve spolek. Rozhodl jsem se svěřit se svými zkušenostmi s tolik diskutovaným O2 a jejich nově dostupnou technologií VDSL.rnrn23. května - Objednal jsem službu přes web zrychlujeme.cz , v potvrzovacím emailu přišlo že mi do 3 dní zavolají ohledně stavu objednávky.rnrn27. května - Zavolal jsem si na linku, kterou jsem obdržel v potvrzovacím emailu. Zde jsem se dozvěděl že objednávka nebyla zpracována z důvodu nedostupnosti služby pro mojí telefoní přípojku. Nicméně služba měla být pro mě zpřístupněna na ústředně "Brno-Střed" dne 30.května a mám si zavolat na stejnou linku pro obědnání po telefonu.rnrn30. května - zavolal jsem si na linku, kde jsem se dozvěděl, že objednávku můžu udělat pouze přes web zrychlujeme.cz, tak jsem službu objednal a doufal.rnrn2. června - přišel mi modem, zapojen, plně funkční, volám na technickou podporu proč stále nemám jakkoliv navýšenou rychlost. Dozvěděl jsem se, že technik příjde na ústřednu přepojit mě dne 6. června.rnrn6. června - synchronizace na větší rychlost "na modemu" začala 13:45 a ustálila se na 15999/787kbs. Zavolal jsem na technickou podporu, kde mi řekli že mám Internet Optimal... To byl ovšem kec a tak sem jim to řekl, objednal sem Internet Aktiv. Technik se omlvil a po pár hodinách mi proběhla synchronizace na 27mb/2mb. RYCHLOST BYLA STÁLE 9,5 MB. Po 20ti minutovém opravdu pohodovém "v dobrém slova smyslu" hovoru s technickou podporou jsme přišli na to, že technik mě přepojil ale nikdo nenastavil zvýšení rychlosti "nepochopil sem jak to bylo možný".rnrnPo půl hodině se mi navýšila rychlost download, upload a snížil ping. Jsem spokojený. Vzdálenost od ústředny ve středu Brna po kabelech je 620m.rnrnhttp://rychlost.cz http://rychlost.cz/rs/20112240926-340c066bd3.png rnrnDoufám, že někomu tento topic pomohl.rnrnS pozdravem hEny

08.07.2011 00:12
od hnitka

xman:07.07.2011 23:37Technik se asi těšil domů nebo měl spoustu úkolů či telefonátů. Inu pěkná rychlost, hlavně aby to vydrželo a nerozpojovalo se spojení. Málo kdo na toto dosáhne.
inu o2 se snaži konkurovat optice ale všichni víme že milé zlaté o2 pude zachvilku do sraček jelikož adsl je mrtvá technologie

08.07.2011 12:05
od tomasek1234

Amen. Mas naprostou pravdu. Z DSL vic nevytlucou a oni to vedi. VDSL je takove steblo, ktere na chvilku zbrzdi pad DSL. Ale ne na stalo. Lidi zjistej, ze necely 2Mbity uploadu budou brzo opravdu tak pro mobil ale ne pro normalni pouzivani. Taky pingy 50ms a vic nejsou to prave orechove pro online hrani. Taky se moc tesim jak jim VDSL poslape az zapojej vsechny a vsude kde to jde. Kdyz vidim, ze stavajici DSL funguje na 50% nominalni rychlosti tak se obavam aby to u VDSL nebylo casem stejne.

08.07.2011 12:26
od warman

Tomasek1234:08.07.2011 12:05Amen. Mas naprostou pravdu. Z DSL vic nevytlucou a oni to vedi. VDSL je takove steblo, ktere na chvilku zbrzdi pad DSL. Ale ne na stalo. Lidi zjistej, ze necely 2Mbity uploadu budou brzo opravdu tak pro mobil ale ne pro normalni pouzivani. Taky pingy 50ms a vic nejsou to prave orechove pro online hrani. Taky se moc tesim jak jim VDSL poslape az zapojej vsechny a vsude kde to jde. Kdyz vidim, ze stavajici DSL funguje na 50% nominalni rychlosti tak se obavam aby to u VDSL nebylo casem stejne.

tady nekdo nechape par veci. upload je 4/5 uzivatelu k nicemu stejne jak

download nad 4mb. odezva? to stejny, 1/20 sekundy nikoho nezabije. a ne kazdy ma dostupny rychlejsi net.

08.07.2011 15:33
od jammmer

Rika se mi to spatne, ale zjistil jsem, ze O2 zacina omezovat download z FTP. Na deset vlaken ted neudelam vice nez 0,5 mbit. Pres noc frci na maximum, ale zhruba od 11:00 do 23:00 mi to brutalne zariznou. Je zvlastni, ze vse ostatni jede pres den normalne na maximum, rapidshare, netload, http, tam omezeni neni, zda se, ze maji nejaky zvlastni QoS, kde omezi v cele siti jednu konkretni ip adresu, u ktere maji nadprumerny traffic. Zkousel jsem to i u kamarada, ktery ma vdsl 25 mbit, ale z meho FTP mu to jede stejne pomalu, z jinych FTP bez problemu. Naopak jsem zkousel to same FTP pres adsl od t-mobile, vse bezi na maximum. Takze aby pak nekdo z vas nebyl zklamany.

08.07.2011 15:42
od smogi

Jen bych chtěl reagovat na celý popis situace, který u tebe nastal. Pokud se ti modem zasynchronizoval na 15999/787kbs, tak jsi ještě běžel nejspíš na tzv. migračním profilu a ještě jsi neměl VDSL profil, protože u nich se nejde na uploadu pod 800kbits. Takže jsi byl moc rychlej .... Ono po přepojení na ústředně se detekuje modem a pak automaticky se to přehodí na VDSL a dobíhají konfigurace. Dá se to samozřejmě uspíšit i ručním pošťouchnutím v systému, ale to nejde u všech.

A to je moje vysvětlení ....

Jinak ta nekonečná kritika xdsl služeb je docela úsměvná, pořád tady (jedni a ti stejní) plácají něco o optice. Kdybyž je to všechno tak jednoduchý, tak proč si nezaložíte firmu a nezasíťujete tu naši krásnou zem? Jsem pro rozumnou diskuzi, ale tohle tady není u některých možné. Telefonica prostě využívá stávajících možností dvoulinky, protože není rentabilní tahat pro 100 uživatelů 5km optiky.

08.07.2011 16:37
od wrbe

Necelou hodinu jsem přepojen na VDSL. Nevím co si o tom mám myslet. V modemu mám nastavenou rychlost na 17999/1095 (internet optimal). Ale když zkusím test rychlosti, tak je stejná jako před spuštěním onoho VDSL.

http://rychlost.cz http://rychlost.cz/rs/20112692233.png

08.07.2011 16:59
od securid

wrbe:08.07.2011 16:37Necelou hodinu jsem přepojen na VDSL. Nevím co si o tom mám myslet. V modemu mám nastavenou rychlost na 17999/1095 (internet optimal). Ale když zkusím test rychlosti, tak je stejná jako před spuštěním onoho VDSL.
Vydrz vydrz :)

08.07.2011 21:42
od wrbe

Tak jsem se nakonec dočkal, není to sice 16/1 ale i tak jsem zatím spokojen.Jen kdyby byla ta odezva menší.rnrnhttp://rychlost.cz http://rychlost.cz/rs/20112696341.png

08.07.2011 21:59
od syky007

Já jsem spokojenej,mám VDSL 25/2 +O2 TV a rychlost stahování z placených a nepřetížených servrů se pohybuje stabilně na 3,1MB/s,což je plný 25 Mbit. :-)

09.07.2011 03:15
od xman

Tak koukám že se O2 zlepšuje :-)

syky007:08.07.2011 21:59Já jsem spokojenej,mám VDSL 25/2 +O2 TV a rychlost stahování z placených a nepřetížených servrů se pohybuje stabilně na 3,1MB/s,což je plný 25 Mbit. :-)

12.07.2011 13:16
od technikus

Tomasek1234:08.07.2011 12:05Amen. Mas naprostou pravdu. Z DSL vic nevytlucou a oni to vedi. VDSL je takove steblo, ktere na chvilku zbrzdi pad DSL. Ale ne na stalo. Lidi zjistej, ze necely 2Mbity uploadu budou brzo opravdu tak pro mobil ale ne pro normalni pouzivani. Taky pingy 50ms a vic nejsou to prave orechove pro online hrani. Taky se moc tesim jak jim VDSL poslape az zapojej vsechny a vsude kde to jde. Kdyz vidim, ze stavajici DSL funguje na 50% nominalni rychlosti tak se obavam aby to u VDSL nebylo casem stejne.

Zdravím,pozorně čtu Tvé příspěvky delší dobu, veskrze s nimi souhlas, ale co tedy máme dělat my od Kyslíku? Ne všude je velký výběr lepších poskytovatelů.Tady v K.Varech to platí dvojnásob! Máš-li nějaký návrh pro západní okraj K.V.,třeba i po Wi-Fi, rád se s ním seznámím.Na závěr jen dotaz:nejsi náhodou křestním jménem Zdeněk?

Strana:1 2 3 4
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.