Rychlost:Fórum: O2 nové VDSL vs ADSL aneb nespokojenost a spokojen

O2 nové VDSL vs ADSL aneb nespokojenost a spokojenost

O2 nové VDSL vs ADSL aneb nespokojenost a spokojenost

Strana:1 2 3 4 5 6 7
24.06.2011 11:31
od warman

jakuub:24.06.2011 11:21Proč je podle Vás wifi stupidní?

evidentne ma stejny zkusenosti jako ja ;)

24.06.2011 14:14
od anders

Cokoli co dělají neschopní je ve výsledku stupidní a naopak...;-)

27.06.2011 17:31
od karlos

Tak zase nic :(

27.06.2011 21:09
od warman

Karlos:27.06.2011 17:31Dnes mě bylo sděleno ze strany O2, že se nebude v blízké době můj internet převádět na technologii VDSL. A, že se z technických důvodů vše odkládá. A ke zrychlení nedojde. Možná za měsíc něco mě tvrdili o 30 dnech radší jsem těm jejim slibum nevěnoval moc velkou pozornost, abych si zase nenaběhl :D

lol co znamená slovo: technické důvody?

Já bych tu jednu teoriii o tom měl: technikům se nechce dělat a berou si na léto dovolenou, aby se osvobodili od poviností zavádění technologie VDSL u mě a možná i u dalších doufám, že nejsem jediný. Takhle to chápu já. Zřejmě na tom něco pravdy bude :D

Ale možná, že to všechno vidím černě. Ale už čekám na VDSL necelé 2 měsíce. Takže je to krajně nebezpečné a rizikové si něco u O2 objednávat. Valná hromada si na ně stěžuje to se ani nedivým proč asi .D

ja bych rekl ze jsi docela mimo s tim nazorem :)

spis si myslim ze se nevyplati prestavba na vdsl a nebo jses moc daleko od ustredny a mas zarusenou linku jak svina...

27.06.2011 21:24
od karlos

warman:27.06.2011 21:09ja bych rekl ze jsi docela mimo s tim nazorem :)rnspis si myslim ze se nevyplati prestavba na vdsl a nebo jses moc daleko od ustredny a mas zarusenou linku jak svina...

28.06.2011 16:59
od karlos

warman:27.06.2011 21:09ja bych rekl ze jsi docela mimo s tim nazorem :)rnspis si myslim ze se nevyplati prestavba na vdsl a nebo jses moc daleko od ustredny a mas zarusenou linku jak svina...
rnrnJo a ještě jsem zapoměl dodat jednu věc:rnrnTo jak jsi tvrdil, že jsem moc daleko od ústředny, tak to nemáš v žádmném případě pravdu. Vzdálenost mezi ústřednou a mnou je maximálně do jednoho kilometru ( 1 KM ).rnVše jsem si ověřil u technické podpory O2 tam mě říkli, že by to měla být vzdálenost 948 metrů. Teď už si ta čísla přesně nevybavím, ale takhle to nějak bylo. Dokonce vím, ve které ulici se ona zmíněná ústředna nachází. Takže ta vzdálenost by zhruba odpovídala do 1 KM. O čemž se nedá hovořit o veliké vzdálenosti, že by dostupnost VDSL byla v mém případě takřka nemožná. Každý hovoří jinak a uvádí jéné hodnoty vzdálenosti o dostupnosti VDSL prý vzdálenost přes 2 KM už by nemuselo pro dosah technologie VDSL stačit. Podle někoho jiného kde jsem tuhle informaci zjistil možná, že to nemusí být samozřejmě pravda. Vždyď říkám každý uvádí něco jiného nelze tohle zjisti přesně. A vzdálenost mezi mnou a ústředny 1 KM to podle mě není velká vzdálenost takže mám 100% nárok na používání VDSL služby. A kdybych neměl od 3 MB do 6 MB rychlost ADSL + odezva webová nad 30 ms v mém případě mám max. 40 ms. A mělů rychlost třeba pouhý 1 MB a méně a odezva by byla vysoká a stabilita velice nízká, tak je jasné, že by se dalo hovořit o velice špatné kvalitě a VDSL by v takovém přpadě nějak extra nepomohlo.

28.06.2011 17:44
od karlos

Tohle jsem vyhrabal na internetu tohle je snad první spokojenec v téhle Republice co jsi chválí O2 VDSL 25/2 MB!

http://www.neteyes.cz/clanky/rozhovor-s-uzivatelem-vdsl/

jo jo lol lol celý tvůj rozhovor...

No tak to skutečně klobouk dolu, že někdo může chválit VDSL. Nestačím se divit takovému spokojenci co si to chvalí. U mě je to všechno úplně naopak. Takže ti i trošku závidím ne samozřejmě moc. Tvoje pochvali VDSLka. Jeden čas bych i pochvaloval i své staré ADSL, ale tenhle rok bych si určitě netroufl. Když rychlost neustále klesá a s nástupem VDSLka se moje staré ADSLko velice zhoršuje a následné jsem zaznamenal i zhoršení kvality ADSLka jak jsem si již zmínil výšše že rychlost v některých případech klesala pod 100 kb/s z původních 6 MB. Ale ještě sranda by byla též, kdyby už někdo v mém městě VDSLko již někdo používal. A já byl zatím bez tohoto prostředku. No snad někdo dá vědět jestli v našem městě už si někdo vysmátě smaží novou technologii vdslka hodně by mě to zajímalo :D

29.06.2011 10:25
od tomasek1234

To tam nemate nejakou jinou moznost? Nejakou wifinu solidni? Kabelovku ?

29.06.2011 11:35
od warman

Karlos:28.06.2011 17:44Tohle jsem vyhrabal na internetu tohle je snad první spokojenec v téhle Republice co jsi chválí O2 VDSL 25/2 MB!rnrnhttp://www.neteyes.cz/clanky/rozhovor-s-uzivatelem-vdsl/rnrnjo jo lol lol celý tvůj rozhovor... rn No tak to skutečně klobouk dolu, že někdo může chválit VDSL. Nestačím se divit takovému spokojenci co si to chvalí. U mě je to všechno úplně naopak. Takže ti i trošku závidím ne samozřejmě moc. Tvoje pochvali VDSLka. Jeden čas bych i pochvaloval i své staré ADSL, ale tenhle rok bych si určitě netroufl. Když rychlost neustále klesá a s nástupem VDSLka se moje staré ADSLko velice zhoršuje a následné jsem zaznamenal i zhoršení kvality ADSLka jak jsem si již zmínil výšše že rychlost v některých případech klesala pod 100 kb/s z původních 6 MB. Ale ještě sranda by byla též, kdyby už někdo v mém městě VDSLko již někdo používal. A já byl zatím bez tohoto prostředku. No snad někdo dá vědět jestli v našem městě už si někdo vysmátě smaží novou technologii vdslka hodně by mě to zajímalo :D
rnvdsl oproti adsl ma jednu vyhodu- max. rychlosti co o2 nabizi tak nejsou ani na 1/4, maxima technologie,adsl byl na tom mnohem hut, takze to vsem jede rychleji. min 2x tolik co namerili a starym adsl. u vas asi vdsl nebude, nevyplati se :) kde vlastne bydlis?

29.06.2011 13:55
od jakuub

warman:29.06.2011 11:35rnvdsl oproti adsl ma jednu vyhodu- max. rychlosti co o2 nabizi tak nejsou ani na 1/4, maxima technologie,adsl byl na tom mnohem hut, takze to vsem jede rychleji. min 2x tolik co namerili a starym adsl. u vas asi vdsl nebude, nevyplati se :) kde vlastne bydlis?

to vubec neni pravda, ty maxima jsou jasne dany..

to ze si na 100 metru pres VDSL preneses 100 Mbit je sice nice, ale nikdo 100m od ustredny proste neni. Hlavne protoze minimalne po baraku mas treba dalsich 50-100 metru kabelu.

29.06.2011 15:03
od warman

jakuub:29.06.2011 13:55to vubec neni pravda, ty maxima jsou jasne dany..

to ze si na 100 metru pres VDSL preneses 100 Mbit je sice nice, ale nikdo 100m od ustredny proste neni. Hlavne protoze minimalne po baraku mas treba dalsich 50-100 metru kabelu.

az na to ze vdsl2 prenese 100mbit na vzdalenost okolo 500m.

30.06.2011 14:05
od lmfoa02

jakuub:29.06.2011 13:55to vubec neni pravda, ty maxima jsou jasne dany..

Vidiš, já jsem přes 200 od domovních rozvodů kabelovou trasou do ústředny, plus jeste tak cca 30-40m kabelů po paneláku a maximální rychlost mám něco okolo 118Mbit, takže jak vidíš, tak i na vysoký rychlosti se dá hravě dosáhnout, ne sice všichni, ale je to jako s optikou, taky ji nemají ještě dnes všichni.

30.06.2011 14:43
od jakuub

LMFOA02:30.06.2011 14:05Vidiš, já jsem přes 200 od domovních rozvodů kabelovou trasou do ústředny, plus jeste tak cca 30-40m kabelů po paneláku a maximální rychlost mám něco okolo 118Mbit, takže jak vidíš, tak i na vysoký rychlosti se dá hravě dosáhnout, ne sice všichni, ale je to jako s optikou, taky ji nemají ještě dnes všichni.

A jak si ji meril. Synchronizacni rychlost != realna rychlost..

30.06.2011 20:26
od lmfoa02

jakuub:30.06.2011 14:43A jak si ji meril. Synchronizacni rychlost != realna rychlost..

Modem ukazuje maximální možnosti linky. A ty jsou na hodnotách, co jsem psal, tj cca 118Mbit/49Mbit

Strana:1 2 3 4 5 6 7
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.