Rychlost:Fórum: Internet od O2 pevná linka dotaz na instalaci

Internet od O2 pevná linka dotaz na instalaci

Internet od O2 pevná linka dotaz na instalaci

28.08.2010 11:03
od tommyme

Ahojte,

chtěl bych také využít akce O2(akce do 31.8.2010) na internet přes pevnou linku.Bohužel je to jediná volba jelikož jsme v místě kde nic jiného nejde kvůli signálu.Pevná linka je zde navedena,ale byla zrušena před několika lety.Kabel jen visí venku na baráku. Díval jsem se na něj a jsou tam 4drátky.(kulatý kabel,drát - červený,bílý,šedý,oranžový)

Můj dotaz zní:

Jelikož nechci platit nějaké drahé techniky a veškeré instalace většinou zvládám sám.

Jak má být správně zapojena koncovka pevné linky?(kam který drátek?) Jakou koncovku nakrimpovat? (že by RJ11?)

Zásuvku nebo lisovací kleště si sám pořídím a zapojím.

Je toto zapojení vyhovující nebo musí tam být ještě něco jiného a je nutný příchod technika?

Pevná linka bude použíta jen na Internet.Telefon nepotřebujeme.

Dle stránky O2 jsem zkoušel zda lze dle adresy internet aktivovat a napsalo to,že ANO až 8Mbit.

Modem od O2 a router wifi dokážu zapojit sám.

Moc Vám děkuji za Vaši pomoc.
S pozdravem TommyMe

29.08.2010 01:45
od frantisek

Pokud nejste osoba oprávněná provádět montáž telekomunikačních zařízení (podnikatel), tak se zeptejte na bezplatné Lince technické podpory 800 184 084 (technická podpora pro služby pevné linky, ADSL a O2 TV), zda vám "svépomocí" zřízený koncový bod sítě převezmou do údržby a ADSL zřídí. Koncový bod sítě (zpravidla zásuvka RJ11) je rozhraním mezi přípojným vedením v majetku a údržbě Telefonica O2 a koncovým zařízením (např. ADSL modem) v majetku uživatele pevné linky. Příslušné dokumenty: Technické specifikace rozhraní v koncových bodech sítě - http://www.o2.cz/file_conver/19049/TIMP.TE000003v1.pdf Parametry rozhraní U-R pevné sítě elektronických komunikací společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s., pro služby využívající technologie ADSL nebo ADSL2+. Parametry fyzické vrstvy - http://www.o2.cz/file_conver/19053/TIMP.TE000004v2.pdf Provozní podmínky pro poskytování Veřejně dostupné služby připojení k Internetu - http://www.o2.cz/file_conver/19089/PP_Internet.pdf

05.09.2010 17:40
od maehnei

:28.08.2010 11:03Ahojte,

chtěl bych také využít akce O2(akce do 31.8.2010) na internet přes pevnou linku.Bohužel je to jediná volba jelikož jsme v místě kde nic jiného nejde kvůli signálu.Pevná linka je zde navedena,ale byla zrušena před několika lety.Kabel jen visí venku na baráku. Díval jsem se na něj a jsou tam 4drátky.(kulatý kabel,drát - červený,bílý,šedý,oranžový)

Můj dotaz zní:

Jelikož nechci platit nějaké drahé techniky a veškeré instalace většinou zvládám sám.

Jak má být správně zapojena koncovka pevné linky?(kam který drátek?) Jakou koncovku nakrimpovat? (že by RJ11?)

Zásuvku nebo lisovací kleště si sám pořídím a zapojím.

Je toto zapojení vyhovující nebo musí tam být ještě něco jiného a je nutný příchod technika?

Pevná linka bude použíta jen na Internet.Telefon nepotřebujeme.

Dle stránky O2 jsem zkoušel zda lze dle adresy internet aktivovat a napsalo to,že ANO až 8Mbit.

Modem od O2 a router wifi dokážu zapojit sám.

Moc Vám děkuji za Vaši pomoc.

S pozdravem TommyMe

Dobrý den,NE BERTE O2´´, ZA INTERNET ZAPLATYTE AA DOSTANÉTE POUZE - 2 MEGA, ZA 400KČ, PÁK ZAVOLAŠ, A VONY ŘEKNOU, ŽE TO E TIM ŽE MATE PEVNOU LINKU A INTERNET, ZA PEVNOU ZAPLATITÉ 300KČ, PÁUŠAL ... JÁ SEM TO MNÉL 1 ROK, ZA 1200KČ + TV´´, -ALE INTERNET MATE POUZE ´´ 2´´ MEGA... NE VYSOKO RYHLOSTNÍ INTERNET, JÁK MI TO SLYBYLY ,..S Pozdravem

06.09.2010 16:59
od z-pepa

maehnei:05.09.2010 17:40 Dobrý den,NE BERTE O2´´, ZA INTERNET ZAPLATYTE AA DOSTANÉTE POUZE - 2 MEGA, ZA 400KČ, PÁK ZAVOLAŠ, A VONY ŘEKNOU, ŽE TO E TIM ŽE MATE PEVNOU LINKU A INTERNET, ZA PEVNOU ZAPLATITÉ 300KČ, PÁUŠAL ... JÁ SEM TO MNÉL 1 ROK, ZA 1200KČ + TV´´, -ALE INTERNET MATE POUZE ´´ 2´´ MEGA... NE VYSOKO RYHLOSTNÍ INTERNET, JÁK MI TO SLYBYLY ,..S Pozdravem

Milý analfabete, za pomocí Googlu jsem si tvůj text přeložil do pozemské řeči.

I tak nevím, zda jsem tě pochopil zcela přesně, jen chci podotknout, že poplatek za pevnou (hovorovou) linku více jak rok platit nemusíš, čili jsi na částce 400.- O2TV tě v kombinaci s ADSL stojí také 400.-, čili částka za ADSL+TV je 800.-

To jen pro úplnost, kdyby ten váš text někdo rozklíčoval, aby tu k tomu byly i správné informace.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.