| 15.04.2010 13:47 od petr-p příspěvků: 34 karma: +0/-0 | Zdravim, chtěl bych se s vámi podělit o zkušenosti s CDMA připojením od O2. Mám od nich už pátým rokem NEOMEZENÉ připojení na cdma modem axesstel. Nicméně milé O2 se asi z dlouhé chvíle rozhodlo, uplatnit mi FUP na moje připojení. Poprvé se to stalo v prosinci roku 09. No řešil jsem to s nimi na jejich placené lince 14141, kde byl docela v pohodě technik, kterému to asi myslelo a dokázal s tím něco udělat. Totiž, aby jste mi rozuměli, i po zrušení FUP (které proběhlo okamžitě po mém telefonátu na operátora o2) se rychlost stále pohybovala na dolních hodnotách tj 15 kb/s. Tedy opravdu na hodnotách jako by se to jevilo s FUP. No ... nicméně šikovný technik v prosinci všechno zvládnul a do večera to jelo tak jak mělo. Tedy kolem 170 až 180 kb/s. Bohužel od tohoto úterka 13.4.2010 se celý problém u nich zopakoval. Uplatnili FUP na moje neomezené připojení a já byl rázem na nějakých 15 kb/s. Ok, řekl jsem si. Asi chyba v Matrixu a tak jsem s radostí začal opět obtelefonovávat O2 ansámbl. Tu se mi omluvili, že mi uplatnili FUP , tu se mi dušovali, že FUP již uplatněno není, tu se mi omlouvali a prosili o posečkání než se hodnoty vrátí zpět do normálu. Nicméně to mi opravdu nestačilo. Rychlost opět spadla i po odstranění FUP na nějakých 15 kb/s. řešil jsem to opět s technikem na jejich technické podpoře 14141. Když jsem mu poslal screen s naměřenými hodnotami rychlosti, tak se mi vysmál a řekl že on má pomalejší připojení než-li já a že je u nich vlastně vše v pořádku. Nevím , asi mne chtěl uklidnit ale věřte, že to mělo fakt opačný efekt. No dnes je čtvrtek a já třetí den honím umělecký soubor od O2 aby mi vrátili zpět mé hodnoty připojení po jejich průseru s FUP. Nikdo není schopen mi říct jestli to spraví , jestli se to rozeběhne. Každý říká, že to technici řeší. To mi ale fakt nějak nestačí. Perlička na závěr... Rychlost celý den po jejich uplatnění FUP je kolem 15 kb/s a jakmile uhodí půlnoc naměřím vždy oněch správných 170 až 180 kb/s. Tak to vždy vydrží do nějakých 6 až 7mi hodin ráno. Pak opět 15 kb/s. Opravdu nemíním platit litr měsíčně za 15 kb/s. Takže jim dávám ještě den, pak telekomunikační úřad a pak asi vezmu louč a půjdu jim podpalit jejich skleník na Brumlovce. |
|---|---|
|   |
| 15.04.2010 14:43 od fahio příspěvků: 111 karma: +1/-0 | To teda koukám. Ticka za takovéhoto šneka? Já mám od O2 ADSL, CDMA modem, pevnou na O2TV, čili jsem maxi super zákazník. Ale musel jsem na ně valit vlny aby mi dali alespoň slevu na O2TV a mobilní net. Chce se mi ale říct že jste ještě neviděl net od mužíčka zeleného, Ufona z Karlína. Tam by jste teprve zjistil co je arogance. K věci: Na bublinky platí jako kouzelné slovíčko ODCHOD. Určitě celou věc napraví a ještě vám sleví. Já mám takhle O2TV za dvě stovky a CDMA za 160,- . Valte to na ně a přes prachy! |
|---|---|
|   |
| 15.04.2010 15:21 od petr-p příspěvků: 34 karma: +0/-0 | Díky za radu po několika stížnostech k tomuhle asi přistoupím. Protože i když jsem u nich dlouho a nechtělo se mi odcházet tak po tomhle přístupu budu asi muset. Ufona znám velmi dobře. Známý ho má a několikrát jsem ho viděl bušit do PC, jeho zbrunátnělou tvář a neskutečně mnoho nadávek na ufona :) To jsem se mu ale já debil smál , že já mám docela v pohodě cdma od O2 :)) |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 00:00 od reibok příspěvků: 8 karma: +0/-0 | Zdá se že u tebe neuplatňují FUP, ale jen omezení rychlosti.FUP se uplatňuje při překročení stažených (zakoupených)přenesených dat. To ale s tvojí rychlostí nepřipadá v úvahu. Tak že asi jim jsou přednější telefonní hovory na buňku než tvoje CDMA které přes den vytěžuje jejich spoj.Proto ten čas od 0 do 6 rána.rnCDMA ve 450mhz na buňku, dal to jede po páteři jako mobil. |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 10:56 od fahio příspěvků: 111 karma: +1/-0 | Máš pravdu. Ale To ho jasko zákazníka vůbec nemusí a nemá zajímat. Prodej by měl jít ruku v ruce s vytížením a posilováním sítě. |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 11:21 od sektor565 příspěvků: 20 karma: +0/-0 | Naprosto souhlasím má O2 internet také přes cdma a mám stahování dat bez limitu a již tři dny mě trápí stejné problémy, protože dřívější rychlost sice také nebyla nic moc, ale teď je to hrůza a myslím si že za měsíční paušál, který platím bych měl dostat mnohem víc. Už jsem jim volal i psal na zákaznické linky, ale zatím jsem se nedočkal uspokojivé odpovědi. Tak nevím co s tím mám dělat, nemůžete někdo poradit |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 12:03 od petr-p příspěvků: 34 karma: +0/-0 | Typ služby: Zákazník O2 Má stížnost se opakovaně týká telefonního čísla 601 xxxxxx. Je to mobilní internet pro CDMA modem Axesstel. Již jsem u vás podal stížnot a reklamaci,co se tohoto čísla týče v uplynulých dnech. Nicméně jak tato záležitost pokračuje mne udivuje a popravdě řečenu už i vysiluje. Využívám od vás NEOMEZENÝ tarif již pátým rokem. Nikdy nebyl žádný problém. Poprvé nastal v prosinci roku 2009, kdy jste mi neoprávněně uplatnili FUP. Tehdy jsem to vyřešil telefonicky na čísle 14141 s velmi příjemným technikem, který mi pomohl a dokázal tento problém vyřešit. BOHUŽEL se tato situace opakuje od tohoto úterý od 10 hodin dopoledne, kdy jste mi znovu uplatnili FUP. Upozorňuji Vás, že tato situace je na chlup stejná, jako byla v prosinci. Nicméně bohužel se u Vás asi změnilo osazenstvo techniků a nedočkal jsem se se svým požadavkem pomoci. Technik na lince 14141 za mé protelefonované peníze ze mě víceméně udělal idiota v tom smyslu, že nevím co jsou Kbit/s a kB/s a upozornil mne, že jemu internet běží někdy pomaleji než mně a že je na vaší straně vlastně vše v pořádku. Nevím, asi mne chtěl uklidnit ale věřte mi, že tím docílil pravého opaku. Takže, po uplatnění FUP v úterý od 10 hodin dopoledne se mi zpomalila rychlost připojení na nějakých 15 kb/s. Po mých urgencích na všelijaká vaše čísla mi byla FUP odstraněna. Nicméně problém s rychlostí dále přetrvává. Rád bych Vám sdělil perličku, že rychlost se mi zpět vrací na původní rychlé hodnoty PŘESNĚ ÚDEREM PULNOCI !!! To znamená aby jste mi rozuměli, před dvanáctou hodinou v noci mám stále i bez FUP 15kB/s a minutu po půlnoci mám zpět své hodnoty na nějakých 170 až 180 kB/s !!! Dnes jsem opět volal k vám na 80123456 kde mi bylo sděleno, že záležitost je stále v šetření u techniků. Jímá mne již bezmoc. Nejsem chorobný stěžovatel, nerad podávám reklamace ale způsob, jakým řešíte VÁŠ problém s mým připojením, mne udivuje. Proto jsem nucen ve velmi brzké době, pokud se má situace s vaším připojením nezlepší, podat podnět k prošetření u Českého telekomunikačního úřadu. Předpokládám, že jejich technici přijdou na zapeklitý problém, který u Vás nastal. Upozorňuji Vás také na to, že jsem odhodlaný v této věci hájit své práva jakožto vašeho dlouholetého zákazníka a vymoci si všemi dostupnými prostředky uvedení tohoto problému do původního stavu v co nejbližší době. s pozdravem (Tak tohle byla moje opakovaná stížnost v době, kdy banda z O2 mi už dva dny tvrdila že se nic neděje... no a dnes mi přišla následující odpověď) Vážený pane P., Vaše nespokojenost nás velmi mrzí. Chtěli bychom Vás informovat, že Vaše předchozí stížnosti jsou nyní ve zpracování na kompetentním oddělení a budou vyřízeny v zákonem stanoveném termínu 30 dnů. O vyřízení budete z naší strany informován. Děkujeme za pochopení. ( Tak vám teda nevim jestli budu čekat celých třicet dní) |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 12:08 od petr-p příspěvků: 34 karma: +0/-0 | Ale ano ano ... uplatňují FUP. Vím to už hned z prvního telefonátu, kdy se mi zjevená operátorka strašně omlouvala že jejich nový systém mi na moje učastnický číslo hodil FUP. "Velmi nás to mrzí a já dávám okamžitě žádost na zrušení FUP které tady vidím, že je aktivované" Takže ano ... FUP to prostě z jejich strany bylo a to původně v uterý v 10 hodin dopoledne. A tím se odstartoval celý problém s rychlostí.FUP podle jejich slov byl zrušen ale rychlost se mi přesně do půlnoci válí někde po zemi na příšerný rychlosti. Například 0:45 min dlouhé video na youtube se mi načítá 4 minuty ! Takže když se chci na něco podívat musím počkat na čas minutu po půlnoci kdy jako zázrakem vyletí rychlost na standardní hodnoty tak, jak tomu bylo 4 roky předem. |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 12:15 od petr-p příspěvků: 34 karma: +0/-0 | Naprostý souhlas. Platím nehoráznou částku za měsíc 1000 Kč. Vždy jsem platil v pohodě, protože to fungovalo jak mělo. Nebyl žádný problém. Ale tohle mě už opravdu naštvalo. Očividný problém na jejich straně a nebo prostě jejich záměr to je už jedno. Mě ale jakožto zákaznika opravdu jejich záměry nezajímají a problémy už vůbec ne. Pokud nezaplatím faktůru tak mne taky bez reptání odpojí. O tohle jde pánové. Nevyvážený postoj zákazníka a poskytovatele služeb jako je moloch O2. |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 12:25 od sektor565 příspěvků: 20 karma: +0/-0 | Tak to se můžu těšit na podobný e-mail takže jestli mi začne internet chodit až za 30 dní tak to se mám na co těšit. |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 12:27 od sektor565 příspěvků: 20 karma: +0/-0 | |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 12:51 od petr-p příspěvků: 34 karma: +0/-0 | |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 16:24 od kompanik příspěvků: 2 karma: +0/-0 | Já mám stejné problémy a navíc jsem si kvůli tomu koupil anténu yaggi a honím tu signál jako blbec. Chvíli jsem měl prd a chvíli 80% signálu na modemu Axesstel. Pak jsem zjistil, že se v modemu trochu hýbe zdířka pro ten malikatý konektor od antény a když jsem ho trochu naklonil, tak jsem tam měl zase 80% (víc tu asi nedosáhnu) Mám koupený CDMA na 2 roky s platbou 600Kč/měs a FUP 10GB/měs. jak je uvedeno v prospektech a podmínkách. Jenže těch 10GB taky není pravda jak jsem z nich vypáčil po dlouhém telefonování. Chtěl jsem hlavně vědět, jestli se dá průběžně nějak FUP kontrolovat. Řekli mi že ne, abych si na to obstaral nějaký soft. Jenže prý to funguje tak, že se mi FUP počítá ode dne aktivace CDMA ne měsíčně 10GB, ale jen po týdnu 2,5GB (každý týden 2,5GB)- tzn. že když bych měl dobrou rychlost (stahoval v noci) a stáhnul za první tři dny 2,5GB (to je docela reálné někdy i ve dne) http://rychlost.cz/rs/2010157483-c523f3da07.png, tak mne čeká do konce sedmého dne sankce snížené rychlosti na 2kB. Tak jsem to vyzkoušel a není to pravda a podle mne nejsou schopni žádný FUP hlídat, protože jsem za týden nastahoval filmy za 12GB a rychlost jsem měl pořád stejnou.rnTeď mám ale starost co s tím modemem (v rámci toho paušálu ho mám do vlastnictví, zaplatil jsem za něj 990Kč,), je sice v záruce ale už nemám obal a jak znám O2 tak to s nimi bude porod. Nejraději bych to opravil sám, nemá někdo tu zkušenost? |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 16:36 od petr-p příspěvků: 34 karma: +0/-0 | Já sice nestahuju filmy mám to čistě pro pocit neomezeného připojení, že kdyby náhodou bylo zapotřebí nemusel bych se právě obávat zavedení FUP. Bohužel to pravda není a podle posledního vyjádření FUP nemám, pakety by mi měly lítat do mýho compu z BTS která je odtud vzdálena 1 km maximální rychlostí 2250 kb/s (tak jak mi bylo řečeno dnes technikem O2) Bohužel to tak není a tuto rychlost dosáhnu vždycky až úderem půlnoci. Do té doby celý den 10x nižší rychlost. Nicméně tyhle problémy vyvolalo právě neoprávněné uplatnění FUP před třemi dny. A o tohle mi jde. Podle smlouvy NEOMEZENÝ připojení za litr měsíčně a přes to pře ze všechno FUP bylo a ještě to vyvolalo následné problémy. |
|---|---|
|   |
| 16.04.2010 16:47 od kompanik příspěvků: 2 karma: +0/-0 | Kolik ti to hází v noci? Opravdu těch 2,25 Mb/s ? (Já jen jednou zaregistroval rychlost něco přes 1Mb/s) |
|---|---|
|   |
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.