| 12.03.2010 00:56 od tomasek1234 příspěvků: 375 karma: +5/-4 | nene pane nisanet to se pletete. vsichni jim za jejich dobre i spatne sluzby plati, ale rio nebylo schopno ani dat vedet, ze je novym majitelem clnetu a ani nebylo schopne si osetrit bankovni ucet, na ktery jeste mnoho uzivatelu ralskonetu asi 6 let plati platby. Tak poslali hezky papir, kde chteji (v breznu !!!) zpetne platy za leden a unor na novy RIO ucet :) Takze tady rikam neplatit. Protoze by to bylo zaplaceno podruhe. :) Ze v tom ma Rio od zacatku bordel je jejich vec. Ja mam smlouvu pouze s firmou ralsko.cz resp alcomp s.r.o. z roku 2005. Fuze ralsko+clnet nebyla nikdy oficialne klientum prezentovana (a to je to uz par let) a stejne tak od koupe riem je to asi pul roku mozna dele a az ted prisla prvni informace (navic se vtipem - zaplatte nam znovu uz poslane platby :D ) |
|---|---|
|   |
| 13.03.2010 22:03 od voloda příspěvků: 26 karma: +0/-0 | Tak jsem jim poslal email, ať pošlou novou smlouvu a já ji podepsanou odešlu. Zrovna po odeslání druhý den veřejně informovali o platbách na svém webu. Tedy uvidím, zda něco pošlou. Je ale pravda, že od ledna mi nepřišla faktura na VOIP.To budu muset doplatit, ale nevím kam. |
|---|---|
|   |
| 14.03.2010 01:15 od tomasek1234 příspěvků: 375 karma: +5/-4 | nj kdo byl u ria od zycatku tam je to jine, ale 99% lidi ma smlouvu s clnetem nebo ralskonetem. rio je koupilo ale nic neudelalo ani neinformovalo a ted ma jeste bordel v placeni. |
|---|---|
|   |
| 17.03.2010 19:38 od stork příspěvků: 1 karma: +0/-0 | Také by nás mělo zajímat, kdo zaplatí zrušení, změnu a následně zadání nového trvalého příkazu.Protože souhlas k inkasu jim nepovolím,podle toho zmatku co tam mají bych měl do měsíce účet prázdný. |
|---|---|
|   |
| 17.03.2010 20:26 od warman příspěvků: 651 karma: +8/-7 | na inkasu jde nastavit maximalní mez :)) |
|---|---|
|   |
| 17.03.2010 20:34 od tomasek1234 příspěvků: 375 karma: +5/-4 | Nikdo zaplatis si to sam. Ja diky bohu uz jen zruseni trvaleho prikazu a v dubnu posledni platba za brezen a sbohem Rio. :) Ted mam na stole zrovna vypoved, kterou zitra posilam. Slecna na helpline me sice strasila mesicni vypovedni lhutou, ale kdyz sem ji vysvetlil ze ja mam jedinnou platnou a podepsanou smlouvu z roku 2005 s firmou Alcomp s.r.o. a v nim mam vypovedni lhutu do konce kalendarniho mesice uz nemohla moc argumentovat vseobecnejma podminkama rio media :D |
|---|---|
|   |
| 31.03.2010 16:13 od kebulovo příspěvků: 1 karma: +0/-0 | Ja mam ten samej problem.. Ted mi dokonce vyhrozovali, ze to predaj pravnimu oddeleni, kdyz jim nezaplatim dva mesice. Vypoved jsem posilal 19. ledna a ve smlouve jsem mel vypovedni lhutu do konce mesice.. Tak tomu nerozumim.. |
|---|---|
|   |
| 31.03.2010 23:41 od tomasek1234 příspěvků: 375 karma: +5/-4 | Pokud si mel smlouvu s alcompem tak at se s tebou soudej na to jim s*re pes. Ve smlouvach s alcomp s.r.o. (dnes jiz neexistujicim) je vypovedni lhuta do konce kalendarniho mesice. Nevim jak to maj lidi u clnetu. 2 mesicni lhuta plati POUZE pro lidi co maji podepsanou smlouvu s Rio media a tech asi moc nebude, kdyz jim spis utikaj lidi jakna wifi tak na optice. Takze pravniho oddeleni bych se nebal. Mas podepsanou smlouvu a v ni jsou jasne podminky. Ja proste na adresu Rio media poslal kopii vypovedi smlouvy s firmou Alcomp s.r.o. a fertig. Jasne jsem jim napsal kdy koncim a kdy zaplatim posledni platbu a sbohem a satecek. |
|---|---|
|   |
| 13.05.2010 14:51 od robis příspěvků: 20 karma: +0/-0 | Jeste jednou sem k teto spolecnosti RIO-MEDIA napisu ikdyz uz nejsem jejich uzivatelem. Doporucuji vam mit nekde ulozeny email, konverzace a vypoved. Stalo se mi totiz to ze mi prisel email ve kterem sem byl hned oznacen za dluznika NEPLATICE atd s odkazem na soudni vymahani nezaplaceni neco pres 2000Kc za jejich sluzby. Samozdrejme ze nenapsali ani o jakou sluzbu se jedna (za celou dobu sem pouzival 3) .Pokud bych danou castku neuhradil do par dnu chteli za kazdy dalsi den neco navic :) . Sam sem musel jim volat za sve penize. Sam sem jim musel znovu predlozit vypoved, dodat dukazy ze sem nevinny ze ja svou sluzbu radne splatil a radne ukoncil. Za to ze oni tam meli binec a nenastavili si v systemu ze uz sluzbu neodebiram. Dokonce jim nebylo divne ze demontaz jejich zarizeni provedli dokonce +- 14 dnu pred ukoncenim radne dodavky jejich nestabilniho internetu. Po dlouhem telefonatu par emailech mi bylo v telefonu suse oznameno "Omlouvame se vam jmenem spolecnosti." Takze pokud muzete a nechcete byt dluznici ci neplatci tak se radeji teto spolecnosti vyhnete usetrite si i zbytecne nervy v jejich svete neporadku. |
|---|---|
|   |
| 18.05.2010 17:15 od molo55 příspěvků: 4 karma: +0/-0 | Jsem uživatelem RIO Media konkrétně služby RIO WAVE a zjistil jsem, že enormní výkyvy v rychlosti internetu a pingu jsou způsobeny často přetíženými DNS servery.Okamžitě po změně DNS serverů mi začal net kalapat přesně jak měl, bez jakýchkoli problémů a se špičkovou odezvou. Doporučuji DNS Googlu: |
|---|---|
|   |
| 19.05.2010 16:54 od tomasek1234 příspěvků: 375 karma: +5/-4 | Ano to je pravda. A prijde vam firma, ktera neni schopna si za 5 mesicu opravit DNS server jako ta spravna pro vase pripojeni? A navic zmena DNS resi pingy ale ne kvalitu pripojeni, ktera je desna a postupem casu cim dal horsi. Ja mel cely den 300 ping i s DNS servery googlu. Kdyz tu byl technik rek mi na rovinu, ze rio jde do haje, nemaj penize na rozsireni wifi vysilacu a ze mam pravidelne volat na helpline a odesel. Super pristup. Bohuzel mel pravdu, proto mam ted 10Mbit full duplex za polovinu penez. Chudak pan Astalos a Lusk, kteri vybudovali paradni firmu se super pripojenim a banda tupcu z ria jim z toho za rok udela kulnicku na drivi, kde jim utikaj lidi i z optiky. No UPC si minimalne v ceske lipe ted hodne polepsi :D |
|---|---|
|   |
| 19.05.2010 18:59 od molo55 příspěvků: 4 karma: +0/-0 | rn1)Samozřejmě to normální není. Jinak mě osobně změna DNS vyřešila všechny problémy, přičemž ping se mi pohybuje okolo 10 - 30 ms.rnrn2)Kdyby společnost UPC v České Lípě v lokalitě kde bydlím nabízela své kabelové služby, měl bych od nich internet již před několika lety. Mám totiž tu smůlu, že jedinou alternativou je pro mě O2, jejichž ceny jsou přemrštěné (750 Kč (pokud pominu dočasné akce) za 8 Mbit/s nedám). Takže si prostě nemůžu vybírat, ale abych nekřivdil, RIO Media mi opravdu šlape od konce roku 2009 perfektně (pokud pominu občasné problémy s DNS, které jsem nyní vyřešil). Určitou útěchou mi může být skutečnost, že mi v září začíná nový semestr, kdy budu bydlet na koleji se sítí napojenou přímo na CESNET s rychlostí internetu (upload/download) 100 Mbit/s a s pingem do 7 ms. |
|---|---|
|   |
| 19.05.2010 19:45 od molo55 příspěvků: 4 karma: +0/-0 | Jinak urychlení jsem také dosáhl upgradem firmware mého routeru. Kdy jsem nainstaloval firmware DD-WRT - špička. www.dd-wrt.com |
|---|---|
|   |
| 21.05.2010 13:52 od tomasek1234 příspěvků: 375 karma: +5/-4 | To je jasny, taky si nemyslim ze ma na prd pripojeni cely rio v cesky lipe. To uz by je lidi defenestrovali. Menit firmware v routeru uz myslim taky podle RIO reguli neni mozne. A co se tyka toho pingu tak ano me taky pomohla zmena DNS, protoze pri tech lagach jsem jako znalejsi user sel po tracertu a kdyz to nic logicke neukazovalo tak stacilo pingovat par dni DNS a pak kouknout na logy. Ostuda to je pro rio mit takhle zpraseny oba (jedinne)svoje DNS servery pro celou sit. Apropos mam ted jednoho mistniho providera, ktery riu konkuruje a ping nad 10 jsem snad jeste nevidel. Rychlost do shaperu 10/10Mbitu. Nic to nemeni na tom, ze kdyby kvalita zustala jako za ralskonetu tak bych mel potrebu hledat alternativu - nemel. Ralsko net byla spicka v celem okoli, vsichni u nich byli profici a kazdy problem s pripojenim byl ihned vyresen. U ria to nekdy az hranici s absurdnosti a absolutni nechuti pomoct svemu klientovi. Proste hruza. A to sem byl vzdy na WiFi. Mit podobny problemy na optice to bych je sel vykrakat osobne a asi bych uz mel jiny net mnohem dele. Kazdopadne 4/4Mbity s pingem 8-10ms od ralskonetu, pouzivane 6let bez problemu a vypadku se par tydnu po prodani firmy riu staly necim jako agregovany 1Mbit :) Ping cely den 100-300. Stalo me to asi petiliko to neustaly volani na helpline, kdy sem tem panum naposilal hromadu screenu a logu jak to s tim pingem vypada, a jak by meli lidem rict o tech DNS serverech a nebo je opravit a nic z toho linku neprivedlo do puvodniho stavu. Ani navsteva "technika". Ale porad sem si rikal co bych chtel na WiFi :D Ted vim ze neni problem nabidnout v Nku rychlosti pres 20Mbitu fullduplex a tak mi net od ria prijde jako slusna parodie na pripojeni. Takze tem do jim rio slape preju at jim to dlouho vydrzi a tem co uz si dlouho stezuji doporucuju zmenu. Myslim, ze pan Srdinko ma firmu pojmenovanou taky Ralsko NET a nabizi urcite solidni alternativu uz i v Ceske Lipe. Tak kdo chce at ho nejak vyhleda :D ja uz hledat nemusim. |
|---|---|
|   |
| 21.05.2010 14:04 od molo55 příspěvků: 4 karma: +0/-0 | Já mluvím o svém routeru, ne o tom mikrotiku co mám na střeše (ten linux co tam je nainstalovanej ani nemá cenu měnit). :-) |
|---|---|
|   |
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.