| 18.11.2009 04:48 od karlos příspěvků: 237 karma: +0/-2 | No vidíš to je přesně ono je to nežádoucí. Tomuhle se chce určitě každý vyhnout. :-) Snad nejsi proti anonimitě na internetu? |
|---|---|
|   |
| 18.11.2009 09:21 od warman příspěvků: 651 karma: +8/-7 | Ja proti anonimite nejsu. Pripojil ses na web a kdo ti dokaze cos stahovals, kdyz to bylo sifrovane? |
|---|---|
|   |
| 18.11.2009 20:34 od ms-fanousek příspěvků: 81 karma: +0/-0 | Tak taky nejsem nadšenej z toho, že se velký bratr dívá. ALe když tu máme takové zákony, tak se nám to může nelíbit, ale nic moc s tím nenaděláme. Ale v zásadě já na netu nic nezákonného nedělám, takže mně to štve jen principiálně. Hlavně ta vize budoucnosti, kdy bude nezákonné i něco stáhnout a pak rodiče zavřou za to, že si dítě někde něco stáhlo aniž by vědělo, že nesmí :-/ To šifrování je fajn, ale nezafunguje, pokud se dostanou dovnitř. |
|---|---|
|   |
| 19.11.2009 08:27 od mysteria příspěvků: 79 karma: +0/-0 | Takto toto je moc :) Jsem se strašně nasmál :) Nějakej boreeček tu chce na CSku cheatovat a tak potřebuje dinamickou IP, aby když mu dají BAN, aby je mohl očúrat. Víš takovýhle cheatry bych střílel a myslím, že ti dinamika nepomůže blbečku - v Rusku vymysleli, jak zabanovat dinamickou adresu tak, aby i když dostaneš jinou, to poznalo, že to jsi ty. SMRT CHEATERŮM !!! |
|---|---|
|   |
| 19.11.2009 15:38 od karlos příspěvků: 237 karma: +0/-2 | LOL moc vtipný jsi!!! Tady se řeší jak skrýt svoji skutečnou IP a zamaskovat ji za jinou tamto jsem uváděl jako příklad nikoliv jako skutečnost! Že to bereš hned vážně to není už můj problém za to ti já nemůžu. Divím se, že mě hned někdo bere za slovo a hned se toho chytá, že budu toho nějak zneužívat toto jsem si teda nemyslel místo pomoci se dočkám trapné kritiky fakt lol, že se vůbec na něco ptám... Tak si dál dělej ty tvé vtípky budu se smát ještě více :))) |
|---|---|
|   |
| 21.11.2009 01:58 od frantisek příspěvků: 73 karma: +0/-0 | Otázka přidělení veřejné IP adresy souvisí se způsobem využívání internetového připojení. Vytáčené připojení (dial-up) a/nebo mobilní připojení naprostá většina uživatelů využívá jen časově omezeně (připojí se na max. několik hodin denně), takže přidělená IP adresa je po odpojení volná a lze ji přidělit jinému uživateli. Naproti tomu pevné připojení (xDSL, metalické/optické kabelové připojení) velká většina uživatelů používá jako připojení trvalé. Např. já využívám dvě připojení (v jedné lokalitě ADSL, ve druhé optokabel/ethernet) a na každé přípojce je router/switch a v každé LAN 1 až 3 PC/NB. Routery běží nepřetržitě a případná změna IP adresy by znamenala rozpad spojení. Oba poskytovatelé připojení mi IP adresu přidělují formálně vzato dynamicky (prostřednictvím DHCP serveru), ale fakticky se jednou přidělená IP adresa nemění (nebo jen zřídka - při změně tarifu/rychlosti, přeřazení do jiné agregační skupiny atd.). V praxi to znamená, že DHCP server má nastavenu dobu propůjčení IP adresy na maximum, takže i při odpojení ADSL modemu od přípojky třeba na tři dny, je po novém připojení přidělena stejná IP adresa. Domnívám se, že velké většině uživatelů tento stav (pseudopevná IP adresa) vyhovuje (provozovatelé různých serverů příp. aplikací vyžadujících pro bezchybný chod pevnou IP) resp. nevadí. |
|---|---|
|   |
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.