Rychlost:Fórum: Porovnání O2 ADSL a UPC (fungování p2p aplikací)

Porovnání O2 ADSL a UPC (fungování p2p aplikací)

Porovnání O2 ADSL a UPC (fungování p2p aplikací)

Strana:1 2
20.10.2009 09:15
od petrofff

to emerson:

....Otázka je zdánlivě jednoduchá, ale odpověď jednoduchá není a v podstatě je nutné odpovědět na 3 zcela rozdílné věci.

1)Samotná Telefonica O2. 2)Jejich linka k Tobě. 3)A ještě samostatná kapitola modem....

Dík za vystižení podstaty věci.
Odpovědi:

Ad1) P2P => OK (po otevření portů a zapsání pevné IP do DHCP)

U WinMX sice nejde upload, ale to: nevadí mi /vyřeší se/

Ad2) Kámen úrazu:

V pátek - u zatím nejvyšší hodnoty na měřiči:

Download: 3 330,54 kbit/s (416,32 kB/s)
Upload: 212,37 kbit/s (26,55 kB/s)
dopadl v praxi download takto:

[http://www.gamershell.com/download_51798.shtml]

[Germany:100M linka][size=222MB]
O2 ADSL: rychlost= 200KB čas asi 20min
Tentýž soubor:
UPC cable: rychlost=1600KB čas asi 2min

(na měřiči je jako vždy 12000-13000 kbit/s)

Předpokládám u mně doma stejné parametry linky jako u souseda <=> stejný přípojný bod + stejná nominál.rychlost (Já chci službu ADSL 8M / On byl vyrozuměn dopisem že mu navyšují na 8M)

Ad3) Nedostatečné info

Prý jsou modemy Zyxel spolehlivé(a zjistil jsem že nastavení je snadné přes web.rozhraní, pro otevření portů stačí do tabulky zapsat rozmezí portů a IP adresu)

Mně ale nabízejí jiné zařízení: modem pro možnost více počítačů /wifi přípojný bod/ (cena asi 1000kč).

22.10.2009 20:59
od wiqin

Karlos:12.10.2009 10:57Buď v klidu!

Žádné strachy u O2 není problém využívat P2P sítě jako jsou torrenty běží úplně super,rychlost je absolutně skvělá přes 600kb/s to stahuje. Jenom mě trochu zamrzel upload pohybuje se maximálně 60kb/s více ne!

Tys měl u upc 168kb/s skvělá rychlost uploadu.

Na ně bych si nemohl stěžovat!

A hraní online není vůbec žádný problém pingi okolo 25-30 ms velice luxusní narozdíl od ufona cdma absolutní shit!

Takže určitě se to vyplatí jít do O2!!!

jo tak to bych chtěl vidět, O2 8Mb/s a uplně super :D , ze začatku mi to možná taky šlo celkem hezky, ale pak při stahování jakéhokoli souboru se to pohybovalo tak na 20-100kb/s což se mi nezdá moc uplně super, ale nevim jak třeba dlouho je to u vás nebo jak vám to jde, ale takové problémy jako já má každý v mém okolí (s O2)

23.10.2009 00:24
od karlos

wiqin:22.10.2009 20:59jo tak to bych chtěl vidět, O2 8Mb/s a uplně super :D , ze začatku mi to možná taky šlo celkem hezky, ale pak při stahování jakéhokoli souboru se to pohybovalo tak na 20-100kb/s což se mi nezdá moc uplně super, ale nevim jak třeba dlouho je to u vás nebo jak vám to jde, ale takové problémy jako já má každý v mém okolí (s O2)

Když jsem si pořizoval od O2 adsl net, tak jsem vůbec netušil co mě čeká a do čeho jdu, a jak to rychle bude běhat.

Nakonec jsem byl dost překvapen a neočekával jsem, že mi to bude běhat rychlostí maximálně 7 MB, což je nadstandard.Nečekal jsem, že by to mohlo se blížit až k 8 MB nakonec to 1MB ztrácí z 8 MB, ale to vůbec nevadí, a i kdyby to bylo méně, tak by to bylo lepší než nic. A pro moje účeli je to naprosto vyhovující, jak nastahování, tak i nanahrávání a hraní online co více si přát?

Mě to úplně stačí lepší ani nepotřebuji už vím u koho zustanu další léta. :-)

Strana:1 2
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.