| 15.01.2010 17:52 od splichy příspěvků: 5 karma: +0/-0 | U UPC te pripojej na optiku 100/100Mbit za cca 40kkc staci se jen ptat po pripojeni pro firmy :) |
|---|---|
|   |
| 11.05.2010 19:40 od petass28 příspěvků: 2 karma: +0/-0 | Ufon je hruza za strašne penize když jsem si ho před rokem pořidil docela to šlo 100kbs stahoval někdy teda.Ted je to většinou 7kbs-20kbs tak hruza volal jsem jim a řek že takhle se neda stahovat operator mě nazval piratem a řekl mě pokud chci odstoupit od smlouvy tak 3000kč atd Je to normalni jednani?Myslim že by se mnělo par lidi spojit a soudit se s timto přiživnikem uvadi uplně jine hodnoty než jeho sit zvlada. |
|---|---|
|   |
| 24.05.2010 22:02 od sil3nt příspěvků: 6 karma: +0/-0 | Tato reakce byla z důvodu nevhodného obsahu zmoderována. (urážky, vulgarismy, spam, atd.) |
|---|---|
|   |
| 24.05.2010 23:19 od warman příspěvků: 651 karma: +8/-7 | Tady jsme v česlé republice a ne v Newyorku. Velmi zridka narazim na wifi, ktera je nezaheslovana a dostatecne rychla... zatímco CDMA od ufona uz ma pokrytou hodne velkou cast republiky. Kazdopadne Wifi a CDMA je naprosto odlisna technolohie-wifi je jen pro mistni pokryti, zatimco Cdma pro mnohem větší lokalitu. a 3G? to je jen na par mistech v čr-to je budoucnost :) krom toho mi pripada nevhodne odpovidat na komentar 9mesicu stary, ale budiz |
|---|---|
|   |
| 25.05.2010 09:16 od sil3nt příspěvků: 6 karma: +0/-0 | Je mi uplně jedno jak je komentář starý. V každém větším městě je 3G k dispozici a pokryti UFOUNOVA "FOFR" internetu je zhruba stejná jako pokrytí této sítě. Já jsem napsal že buď veřejný hot spot nebo nějaké AP. Pro nesíťaře vysvětlim dva pojmy- AP je Acces Point.....ten může být zaheslovaný a nemusí. Hot Spot je veřejně přístupná wi-fi síť. Pokud nefunguje 3G máme tu EDGE a ten je rychlejší než ufoun příteli :-). Jinak princip je téměř stejný. Obojí využívá tzv. Etheru což je neviditelná látka schopná přenášet elektromagnetické impulsy. Rozdíl je jen ten, že zatímco CDMA pracuje na frekvenci okolo 400 Mhz a využívá radiových vln (dá se říct že funguje na stejném principu jako radio, jen se nepřenáší hudba ale data pomocí diskrétní modulace). Tato technologie je tu už poměrně dost dlouho jen se ji nedalo při současném rozvoji techniky až do teď realizovat (digitální televize byla také vymyšlena daleko před tím, než byl kdokoliv z Nás narozen a pracuje na stejném principu jako radio nebo CDMA). Na druhé straně tu máme WI-FI což je poměrně nová technologie oproti CDMA. Využivá ne radiového signálu ale mikrovlného signálu k přenosu dat v podobě diskrétní modulace. Operuje v pásmu 2,4 a 5 GHz. Pokud by jste chtěl pokrýt rozlehlejší prostory (několik kilometrů), potřebujete však vysokofrekvenční vysílací pásmo (okolo 25 GHz) a obrovský vysílací výkon = obrovské ztráty. Roztahnout wi-fi signál na celou republiku není problém. Problém je jen v technice která dnes není zatím tak vyspělá. Zkuste si před výkoný wi-fi vysílač dát párek. Za chvíli se Vám ohřeje. Někdy se proto wi-fi ne nadarmo řiká grilovač mozku. Wi-fi je opravdu všude. Podívejte se například na každý hotel který má více než 2 hvězdy. V každém je "VEŘEJNÝ HOT-SPOT". CDMA upadá a dřáve nebo později zanikne. Byl to přestupový most mezi GPRS a 3G. CDMA končí! |
|---|---|
|   |
| 25.05.2010 12:07 od warman příspěvků: 651 karma: +8/-7 | mezi gprs a 3g byl edge. CDMA neskonci nebot jede na jinym frekvencnim pasmu ;) btw ten ether jak si napsal, myslis toto? http://en.wikipedia.org/wiki/Ether , jinak jestli jsi myslel éter, tak bohužel u oné "neviditelné látky" je dokázáno že neexistuje, ale to jen ot ;) |
|---|---|
|   |
| 07.06.2010 11:25 od sil3nt příspěvků: 6 karma: +0/-0 | ANO myslel jsem Ether.....presně tak, jak to bylo napsáno. Pán Bob Metcalfe (XEROX), který díky jejím vlastnostem pojmenoval Ethernet ("Ether je univerzální všeprostupující hmotná substance, díky níž se elektromagnetické vlnění může šířit úplně všude"). Takže "ÉTHER" opravdu existuje a je ho všude kolem Nás jak na*****. Diváš se na televizi? Posloucháš rádio? Používáš wi-fi nebo jiný způsob bezdrátové komunikace? Zkus zapátrat do úplných základů šíření elektronů ve volném prostoru. Má to co dělat s teorií relativity a rychlostí světla. Pokud je to jinak, pak bych se rád dozvěděl, jak se vzduchem šíří namodulovaná rádiová vlna. Třeba je muj bývalý učitel a zároveň vysokoškolský profesor blbec ale je to asi takto. Vzduch si můžeš představit jako místnost ve které mluví hned několik lidí najednou. Narozdíl od lidského ucha které je dokonalý orgán a dokáže libovolně odfiltrovat všechny "lidi" až na jednoho a může mu naslouchat, radiové přijímače tuto vlastnost nemají. Proto se signál koduje do určitého typu modulace. Dá se říct že řekneme každému signálu na jaké frekvneci bude pracovat (u rádia například 70 - 90 MHz). Signál se zakoduje a vyšle do "ÉTHERU". Ten prostoupí například horou. Na druhém konci hory je přijímač který zachytí veškerý signál. Je připojen na demodulátor. Ten odfiltruje domluvenou frekvenci a zbytku si nevšímá. My pak pouze připojíme sluchátko a posloucháme. Televize funguje na naprosto stejném principu, jen je posíláno víc signálů najednou. Proto je televizních stanic tak málo a jsou nákladné na provoz! Digitální televize byla vymyšlena dááávno před tím než sme se my dva vůbec narodili. Technologie to umožnila teprve až teď. Takže vědecké důkazy si nech pro své děti na večer! |
|---|---|
|   |
| 12.06.2010 18:45 od soudruh příspěvků: 8 karma: +0/-0 | Přátelé,mám toho plné zuby,to není net,je to šrot.Který blázen si to ještě kupuje???Mně nic jinčího nezbylo,přestěhoval sem sa,ani nemusel,Čunek ty naše spoluobčany za chvíli vystěhoval za město.Měl sem kábl za 3kila a včil tento blázinec.Fakt je,že sem na okraji pokrytí,bez antény kulové.Jen by mně zajmalo,lesti to přechod k O2 vyřeší,nebo je to stejný šmejd.A jestli musím měnit modem,ten axestel si možú strčit do pič.Čím to vlastně je,že se sám vypíná?Prostě dement net,sem sa snažil dnes 10x do mailu a houby,na zabití málo... |
|---|---|
|   |
| 24.06.2010 11:23 od freed65 příspěvků: 1 karma: +0/-0 | rnrnrnNo já jako zákazník nemohu souhlasit že bych nebil poškozen. Ze současným omezením dochází k častým chybám při finančních transakcích, kdy z důvodu dlouhého načítání dohde k odpojení a strátě dat. Tak že jednoznačně došlo k takovému omezení že je neživota schopné a nemůžu kvůli takovému šmejdu přicházet o peníze. A tak sem pevně rozhodnutý ukončit tuto zlodějinu jednou pro vždy. |
|---|---|
|   |
| 24.06.2010 12:00 od mila-38 příspěvků: 11 karma: +0/-0 | nauč se česky inteligente |
|---|---|
|   |
| 05.07.2010 18:42 od soudruh příspěvků: 8 karma: +0/-0 | Jo Mílo inteligente,od tebe se asi nic jiného kloudného nedočkám... |
|---|---|
|   |
| 06.07.2010 12:15 od kostamusic příspěvků: 6 karma: +0/-0 | teď zrovna stahuju 6KB/sec |
|---|---|
|   |
| 06.07.2010 20:20 od kotak příspěvků: 2 karma: +0/-0 | Vážení, s UFOnem to není tak, jak se zde uvádí. Mám nový modem, rchlost připojení je většinou 500 až 950 Kb/s. Cena je 390,- Kč/mesíčně. Přesvěčtě se. |
|---|---|
|   |
| 06.07.2010 20:23 od kotak příspěvků: 2 karma: +0/-0 | Vážení, s UFOnem to není tak, jak se zde uvádí. Mám nový modem, rchlost připojení je většinou 500 až 950 Kb/s. Cena je 390,- Kč/mesíčně. Přesvěčtě se. |
|---|---|
|   |
| 07.07.2010 09:39 od ufones příspěvků: 22 karma: +0/-0 | Přesně tak jak zde se uvádí.U:fon pro přenosný a obyčejný připojení postačuje.a věrní zákazníci dosáhnou i na slevy.viz.i jiné zde témata. |
|---|---|
|   |
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.