| 25.08.2009 11:44 od dakas příspěvků: 18 karma: +0/-0 | Chtěl bych připomenou, že Poskytovatel internetu UFOn začal hustě omezovat své klienty či zákazníky. Technologie:CDMA zelený modem V tom, jak hodně stahují a prohlížejí www stránky a veškerá činnost na internetu atp. To znamená, že z původního limitu tzv.FUP 2GB se to snížilo na směšných 300MB na den. Takže tohle už není internet bez omezení přenesených dat, ale příšerně omezený internet, který začíná pomalu a jistě zanikat.Odhaduji, že za několik let možná dřív tohle připojení bude už legendou, protože si takový velký omezující šmejd někdo určitě nepořídí. Takže jsem touto změnou silně nespokojen sice mi naštěstí za 3 měsíce končí smlouva, ale chtěl jsem i na dále toto připojení provozovat i na dále i když mi vyprší smlouva. Teď už vím, že u nich nezustanu ani omylem. Protože platit 594,- a za nic je prostě humus. Pro mě už je to dost tolik platit a za, tak omezený net a zk.c 600,- není malou částkou to už bych mohl mít od o2 adsl 8MB za 475,- za měsíc a bez omezení přenesených dat. Zdá se, že společnost mobilkom se dala špatným směrem a udělala velkou chybu, a tak to povede spíše k zániku než k novým zákazníkům. Je to jejich problém ať si to vyřeší, jak chtějí já se cítím být poškozen a mám plati za takový šmejd omezený internet 594,-? Nějak nedomyšlené že?smajlik |
|---|---|
|   |
| 25.08.2009 11:54 od psp822 příspěvků: 305 karma: +5/-0 | Je správné že si se s náma podělil o skušenost opravdu lidi technologie CDMA je už dost zastaralá nahradil bych jí WiFi. Pokud chceš poradit z internetem tak napiš tykal.martin@seznam.cz |
|---|---|
|   |
| 25.08.2009 12:27 od warman příspěvků: 651 karma: +8/-7 | Ja nevim, ale kdyz pojedes nekam na dovolenou, budes tam mit urcite wifi? Nebudes. CDMA (ufon, O2)? Je hodně velká pravděpodobnost. Lidi pochopte, ze se nejedna o nejakem supr rychlej internet... Ale je to takova nouzovka, nebo pro lidi co hodne cestuji... CDMA technologie neni zastarala, blbecku ;) WIFI ma mnohem horsi parametry- zkus prijimat signal, kde vysila zaraz 10 wifin... |
|---|---|
|   |
| 27.08.2009 06:39 od ladi příspěvků: 52 karma: +0/-0 | ¨
Já teda Ufona neměl jako nouzovku, mám ho jako hlavní připojení a byl jsem spokojen hlavně se mi líbilo že si to můžu vzít sebou a je to mobolní s relativně vysokou rychlostí, ale to co začalo teď v srpnu to je fakt šílený a naštvalo to i velkou skupinu toho zbytku co byla spokojená. Aby se s tím něco dalo tak by si fakt měli všichni stěžovat aby se chytli za nos. Jinak jednou jsem jim s něčím psal a ozvali se mi snad až za 14 dní když jsem na to zapoměl, jsem zvědavej za jak dlouho se mi ozvou teď |
|---|---|
|   |
| 28.08.2009 10:08 od dakas příspěvků: 18 karma: +0/-0 | Mě to stahovalo z původním downloadem od 100 kb/s do 156 kb/s To jsem byl spokojen na 100%. A teď to jede dosti úboze od 256 bitu do 7 kb/s víc ani ňň... Takový 10 MB soubor to muže stahovat minimálně 1 hodinu a víc. |
|---|---|
|   |
| 28.08.2009 11:42 od ladi příspěvků: 52 karma: +0/-0 | Mě to jednou stahovalo až 250kb ale jinak klem těch 150 ráno a odpoledne 30 - 60 ale s tím jsem počítal. Zajímavý bylo že mi to stahovalo rychleji než mi to změřilo tady. Ovšem teď je to běs děs i když nemám vyčerpanej FUP tak to jede o dost hůř než to jelo. Sakra, já chci zpátky jak to bylo!!!! |
|---|---|
|   |
| 03.09.2009 13:29 od kapikacz příspěvků: 42 karma: +0/-1 | |
|---|---|
|   |
| 03.09.2009 13:36 od kapikacz příspěvků: 42 karma: +0/-1 | 300Mb denně uplně stačí pro mobilní pracovní připojení. Jinak na doma mám upc. pokud se ti nezdá cena a co za ni dostáváš klidně si pronajmi dig. okruh s garantovanou 100 Mb/s linkou a bez FUP a za nějakých 92000kč tam budeš sám a můžeš sosat jak chceš. |
|---|---|
|   |
| 03.09.2009 23:12 od lukas1ok příspěvků: 19 karma: +0/-0 | Jsou to parchanti.Zde Vám dávám kopii jak se k tomu mě ufon vyjádřil.Ještě že mě za 5 měsícuů končí smlouva. Dobrý den, změnou FUP limitu nedošlo z naší strany k porušení podmínek. Ke změně došlo v souladu se všeobecními podmínkami, článek 3.2.10. - poskytovatel je oprávněn upravovat dodatečné způsoby ochrany služeb či sítě ( v tomto případě se jedná i o FUP limit ) z důvodu zajištění optimálního chodu sítě. Zde se jedná se o síť mobilní, která je závislá na vytížení. Nabízené služby ostatních operátorů jsou nabízeny jako "pevné" připojení. Změnou FUP na 300 MB / den ( 2GB/týden) dochází k nastavení rovných podmínek pro všechny uživatele služeb. Nedochází tak poté k vysokému zatěžování sítě např. z důvodu stahování vysokého objemu dat. Limitována je pouze rychlost pro stahování dat ( stahování souborů, sledování stream videí a pod. ) na 64kb/s. V případě využívání protokolů p2p a jiné, je rychlost limitována na 32 kb/s . K omezení nedochází u nejběžněji používaných služeb jako je prohlížení stránek, stahování a posílání e-mailů. Na základě vyjádření reklamačního oddělení, je umožněno ukončení služeb pouze s naúčtováním finančního vyrovnání, jelikož se ze strany poskytovatele nejdná o porušení všeobecných podmínek. V případě bližších informací, kontaktujte prosím naši infolinku na tel. čísle 811 811 811 811 811 811. Děkuji za pochopení. |
|---|---|
|   |
| 04.09.2009 09:30 od ladi příspěvků: 52 karma: +0/-0 | Tak to mě asi čeká podobná odpověď s tím že já mám smlouvu ještě na rok ale to už nějak vydržím a hned v den vypršení to jdu zrušit jestli se nepolepšej. Zajímalo by mě jak se dá sledovat streamové video 64kb/s už předtím to bylo občas mizerný ale s tímhle se to bude trhat i když budu mít puštěnej jen zvuk. |
|---|---|
|   |
| 04.09.2009 16:55 od dakas příspěvků: 18 karma: +0/-0 | Hmm, tak jestli chce vaše společnost na dále omezovat své zákazníky přiblblím fup, tak změňte laskavě cennu tarifu z 594,- na méně, protože za tuhle cennu mužu mít stokrát (100x) lepší net než ten váš příště už vám na takové oblbovací nabídky nenaletím, prý neomezená data a fofr takové nesmysli reklamní trick, jak by jinak než přivábit další neznalce (Noob) co neznají problématiku připojeník k internetu. Vždyď normální člověk by si takové drahé připojení nepořizoval a ještě s takovým omezením. Ty by se ani po tom nevohlídli a hned by to přehlídli a něchtějte znáti co by si o takové službě udělali za názor. Když je to na devše jasné. |
|---|---|
|   |
| 04.09.2009 20:20 od baiwatch příspěvků: 28 karma: +0/-0 | přiteli, ale UFON je poskytovatel mobilního internetového připojení, když chceš stahovat- pořiď si UPC.dnes a denně se s lidma setkávám, co maji ufona doma,a nejsou spokojeni....ale proč si to davat jako hlavní připojku?řekl bych je to jenom jako doplňkove.když cestuješ nebo tak. |
|---|---|
|   |
| 04.09.2009 21:04 od ladi příspěvků: 52 karma: +0/-0 | Kdyby to bylo jen doplňkové připojení tak by to nemohlo stát 600. Nevím kolik platíte za připojení ale 600 se mi zdá dost na hlavní připojení. Ne tak rychlé jako pevné nebo wifi sítě ale prostě technologie umožňuje rychlost až 3,1Mb. To na běnou práci s internetem stačí. |
|---|---|
|   |
| 05.09.2009 07:40 od kapikacz příspěvků: 42 karma: +0/-1 | Já platím za UPC 30Mb 850 korun zhruba 1.5 Gigaba demo do PS3 stahuji 8 až 9 minut ale tohle je pevné připojení. U Ufona 3.1 je tech. maximum pokud byste byl v buňce sám a aby Ufon postavil extra základnu pro každého tak to těch 600 které platíte nestačí. Konec konců nedělá to žádný mobilní operátor aby třeba GSM dimenzoval na káždého extra viz Silvestr kdy chtějí volat všichni. Jinak Ufona mám a nemám problém. Na práci stačí. |
|---|---|
|   |
| 05.09.2009 08:19 od mysteria příspěvků: 79 karma: +0/-0 | Přesně tak. Maximum je 3.1Mb, ale je jasné, že toho se nikdy nedásáhne, ale 2,5Mb/s by se mělo dosahovat bez problémů :) |
|---|---|
|   |
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.