Rychlost:Fórum: Riomedia (Olomouc)

Riomedia (Olomouc)

Riomedia (Olomouc)

Strana:1 2
10.08.2009 23:21
od pepec

Dobrý den zajímaly by mě zkušenosti s tímhle poskytovatelem jestli někdo má, slyšel jsem že ta nová optická síť co tu natahli nějak haprovala, programy se zasekávaly, jak je natom internet? myslím že 25M/5M + základní programy + telefon za 450kč nemá moc v Olomouci konkurenci co říkáte?

04.03.2011 11:26
od jkriska

:10.08.2009 23:21Dobrý den zajímaly by mě zkušenosti s tímhle poskytovatelem jestli někdo má, slyšel jsem že ta nová optická síť co tu natahli nějak haprovala, programy se zasekávaly, jak je natom internet? myslím že 25M/5M + základní programy + telefon za 450kč nemá moc v Olomouci konkurenci co říkáte?

04.03.2011 11:45
od jkriska

jkriška:04.03.2011 11:26
rnto se jako chlubíš????rnTo my v Prostějově jsme na tom celkově lépe - snad nejlépe v ČR - aspoň podle příspěvků slovutného krajského poslance pana Mačáka do Krajského OL plátku- a máme na to aby jsme za takovou věc platili 700kč. RIO media tady v PV s požehnáním radnice sežral všechny konkurenty.rnJá osobmě jsem teda přešel s televizí na Skylink za 250, ( oproti Riomédia za 499,-) a Internet zatím od Rio za 300,- na 10Mb (občas celkem zpomalí)se mi zdá hodně. Jo, zlatý Erkor do 200,-. rnTakže někdo poraďte jak zbytečně nepodporovat Riomédia.rnklidně napíšu : prosím, prosím

04.03.2011 21:21
od pata

jkriška:04.03.2011 11:45to se jako chlubíš????

To my v Prostějově jsme na tom celkově lépe - snad nejlépe v ČR - aspoň podle příspěvků slovutného krajského poslance pana Mačáka do Krajského OL plátku- a máme na to aby jsme za takovou věc platili 700kč. RIO media tady v PV s požehnáním radnice sežral všechny konkurenty.

Já osobmě jsem teda přešel s televizí na Skylink za 250, ( oproti Riomédia za 499,-) a Internet zatím od Rio za 300,- na 100Mb se šílenou pomalostí se mi zdá hodně. Jo, zlatý Erkor za 200,-.

Takže někdo poraďte jak zbytečně nepodporovat Riomédia.

klidně napíšu : prosím, prosím

no vidíte, konečně "spokojený" uživatel vytvořeného zasemonopolu, nemající skoro kam cuknout! a vovovo tom to jéééé! .-) ale kazdy to hned nechape... (a kdyz se sezere trh, jde se s cenama nahooru!)

05.03.2011 10:51
od jkriska

pata:04.03.2011 21:21no vidíte, konečně "spokojený" uživatel .....

..........!)

no zatím se dá mezi nima bruslit. To RIO mě dohnalo k tomu že jsem si pořídil satelita a měsíčně teda stejnou TV za 229,- (roční platba Skylink Multi 2 750,- místo 5988,- u RIO). Takže nákup satelitu a karty Skylink bude do 2let zpátky a pak budu mít TV +Internet levnější než samotná kabelovka TV u RIO. O lepší kvalitě přenosu ani nemluvím a nvíc tam mám 500 cizích FTA programů.

Takže jsem vlastně fakt spokojený zákazník bez úvozovek díky nenažranému RIO.

Jasně že každý nemá okna na jih, ale tak 1/2 lidu by to mohla taky udělat a pan šéf RIO pojede na Bahamy né 2x ale pouze jednou za rok.

07.03.2011 07:30
od kejna

jkriška:04.03.2011 11:45to se jako chlubíš????

To my v Prostějově jsme na tom celkově lépe - snad nejlépe v ČR - aspoň podle příspěvků slovutného krajského poslance pana Mačáka do Krajského OL plátku- a máme na to aby jsme za takovou věc platili 700kč. RIO media tady v PV s požehnáním radnice sežral všechny konkurenty.

Já osobmě jsem teda přešel s televizí na Skylink za 250, ( oproti Riomédia za 499,-) a Internet zatím od Rio za 300,- na 100Mb se šílenou pomalostí se mi zdá hodně. Jo, zlatý Erkor za 200,-.

Takže někdo poraďte jak zbytečně nepodporovat Riomédia.

klidně napíšu : prosím, prosím

Kontaktuj v Prostějově JetSystems, nebo nejprve koukni na jejich www stránky. Myslím, že budeš mile překvapený.

07.03.2011 10:15
od jkriska

Kejna:rnKontaktuj v Prostějově JetSystems, nebo nejprve koukni na jejich www stránky. Myslím, že budeš mile překvapený.
Díky, tak jsem se tam podíval a stojí za úvahu. No počkám na synátora až zase navštví rodiče - je v tom víc kovanej. Zkusil jsem test přenosu a výsledek 5,6 až 21,65Mbs za 230,- je to sice od RioMédia ale levnější než JetSystems. Takže vydržím.rnVrátím se k TV: Na to Rio jsem se naštval, když na mne poslali vymahačskou firmu na nedoplatek kabelové TV posledního měsíce duben 2010. Dopisy nepíšou, v dubnu 2010 poslali manželce jen 1 mejl urgenci bez udání od jaké firmy a zaco.Ta to nechala být (ani se ji nedivím), až teď napsala Logicall a chce navíc 600 pro sebe. Takže mne to bude stát víc jak dvojnásob.rnA teď je obdobná situace i s inernetem. RIO media zežralo Erkor. Písemně nekomunikují, přes SMS žádali 304 kč - na účet ale jiné symboly - takže nehodnověrné, bez jakéhokoliv dokladu. Do telefonu mi nějaká slečna sumu nejdřív potvrdila, pak ale zvedla na 534,- a nakonec na 764,-jakože do konce března . Pak mám měsíčně platit 230,-. Dal jsem jí meiladresu a těch 764,- a 230,- potvrdila i mejlem ale bez jakéhokoliv data -něco co by se podobalo faktuře, smlouvě a pod. Už to vidím jak se za rok budem dohadovat, že to bylo nějak jinak a kolik že jim dlužím. rnNavíc v ceníku RIO jsem žádný net za 230,- měsíčně nenašel. rnProstě firma k pohledání.rnrnPS. zatím jsem zlanařil na satelit 2kamoše a budu v tom intenzivně pokračovat - prostě těch 600kč pokuty navíc jim neodpustím.

07.03.2011 21:12
od kejna

jkriška:07.03.2011 10:15Díky, tak jsem se tam podíval a stojí za úvahu. No počkám na synátora až zase navštví rodiče - je v tom víc kovanej. Zkusil jsem test přenosu a výsledek 5,6 až 21,65Mbs za 230,- je to sice od RioMédia ale levnější než JetSystems. Takže vydržím.rnVrátím se k TV: Na to Rio jsem se naštval, když na mne poslali vymahačskou firmu na nedoplatek kabelové TV posledního měsíce duben 2010. Dopisy nepíšou, v dubnu 2010 poslali manželce jen 1 mejl urgenci bez udání od jaké firmy a zaco.Ta to nechala být (ani se ji nedivím), až teď napsala Logicall a chce navíc 600 pro sebe. Takže mne to bude stát víc jak dvojnásob.rnA teď je obdobná situace i s inernetem. RIO media zežralo Erkor. Písemně nekomunikují, přes SMS žádali 304 kč - na účet ale jiné symboly - takže nehodnověrné, bez jakéhokoliv dokladu. Do telefonu mi nějaká slečna sumu nejdřív potvrdila, pak ale zvedla na 534,- a nakonec na 764,-jakože do konce března . Pak mám měsíčně platit 230,-. Dal jsem jí meiladresu a těch 764,- a 230,- potvrdila i mejlem ale bez jakéhokoliv data -něco co by se podobalo faktuře, smlouvě a pod. Už to vidím jak se za rok budem dohadovat, že to bylo nějak jinak a kolik že jim dlužím. rnNavíc v ceníku RIO jsem žádný net za 230,- měsíčně nenašel. rnProstě firma k pohledání.rnrnPS. zatím jsem zlanařil na satelit 2kamoše a budu v tom intenzivně pokračovat - prostě těch 600kč pokuty navíc jim neodpustím.

Doporučil bych zajít raději do kontaktního místa a tam si nechat vše potvrdit. Také je možnost Moje Rio kde si můžeš prohlédnout celou historii plateb, je třeba se zaregistrovat.Ten satelit je dobrá volba my jsme to v baráku udělali a je to super. Provedli jsme reko STA.

11.03.2011 12:20
od jkriska

Kejna:07.03.2011 21:12Doporučil bych zajít raději do kontaktního místa.Ten satelit je dobrá volba my jsme to v baráku udělali a je to super. Provedli jsme reko STA.

Již jsem byl v Jetsystems a Riomedia jsem dal okamžitě výpověď -nebudu podporovat Pražáky. Vezmu od Jetu 16Mbs za 300kč, dáme si to se sousedem napůl, a 16Mbs net za 150 asi nikde nenajdu. Takže bude satTV + net za 380 měsíčně oproti 729 (499+230) od Rio. Takže dík za radu.

Ta satelitní TV je ok. Koupil jsem komlet přes známého obyč stroj za 3000, + 80cm parabola na rozsah 50° zatím 4 LNB . Dal mi tam několik virtuálních karet na FTA a na pozicích 23,19,13,10E je tam celá europa. Ještě scháním kartu Fransat na 5°W.

Jinak v baráku je STA na pár programů. Přes combo je to do TV v ložnici, aby jsme se doma nehádali na co se budem dívat.

12.03.2011 20:02
od ujko

jkriška:11.03.2011 12:20Již jsem byl v Jetsystems a Riomedia jsem dal okamžitě výpověď -nebudu podporovat Pražáky. Vezmu od Jetu 16Mbs za 300kč, dáme si to se sousedem napůl, a 16Mbs net za 150 asi nikde nenajdu. Takže bude satTV + net za 380 měsíčně oproti 729 (499+230) od Rio. Takže dík za radu.

Ta satelitní TV je ok. Koupil jsem komlet přes známého obyč stroj za 3000, + 80cm parabola na rozsah 50° zatím 4 LNB . Dal mi tam několik virtuálních karet na FTA a na pozicích 23,19,13,10E je tam celá europa. Ještě scháním kartu Fransat na 5°W.

Jinak v baráku je STA na pár programů. Přes combo je to do TV v ložnici, aby jsme se doma nehádali na co se budem dívat.

Prosím vás, neodcházejte od Rio Media. Když všichni odejdete, tak pro mě zůstane konektivita minimálně 1 Gbit/s, co já s tím pro boha budu dělat.....

12.03.2011 20:06
od tomasek1234

Hm bohuzel ti to v prumeru pul mecise dycky nepujde, nikam se nedovolas a po vypovedi smlouvy ti jeste napari nejakou pokutu. Ja myslim ze firma Rio nemuze tohle vydrzet. Kdo uz mohl utek jinam. Podle me to co za mastnej peniz koupila bude muset zredukovat jen na site , ktere nestihla zprasit natolik, ze lidi utikaji k jakekoliv konkurenci.

12.03.2011 20:18
od ujko

Tomasek1234:12.03.2011 20:06Hm bohuzel ti to v prumeru pul mecise dycky nepujde, nikam se nedovolas a po vypovedi smlouvy ti jeste napari nejakou pokutu. Ja myslim ze firma Rio nemuze tohle vydrzet. Kdo uz mohl utek jinam. Podle me to co za mastnej peniz koupila bude muset zredukovat jen na site , ktere nestihla zprasit natolik, ze lidi utikaji k jakekoliv konkurenci.

já to neřeším...nepůjde Rio media, tak pojedu na ADSL, není to tak rychlé, ale na net se dostanu..

http://rychlost.cz http://rychlost.cz/rs/20111011209.png

12.03.2011 22:07
od waper

Souhlasim s negativnimi ohlasy, jen a jen problemy. Reakce na emaily takrka po tydnu. v TV vlivem nestability neustale preskakuje zvuk, coz je nehorazne obtezujici a kolikrat za den vypadne kanal uplne. Co se tyce internetu, tak to se jeste dalo do te doby, nez mi blokli pripojeni s tim, ze prej sem neco nezaplatil. Uz jednou sem mel s timto u nich jisty problem, nakonec se ukazalo, ze se jim nejak poblbal system a ze ta varovna SMS prisla omylem, ikdyz variab. symbol byl proste muj. A ted proste i bez jakehokoliv varovani blok, kdy na obrazovce bylo jasne napsano ze pokud nezaplatim daj me k soudu. Dle jejich podminek si toto nesmi dovolit pokad me nikdo neupozornil a vubec si nesmi dovolit me odstrihnout od netu uplne. Tak sem tam volal a ted se vsichni zasmejete, nakonec se ukazalo, ze me blokli kvuli preplatku ano preplatku 66Kc. Nevim co to je za drzost, slecna rikala ze to neni blok, ze si mam odpojit wifi router a pak ze to pujde kdyz propojim naprimo a ze okamzite posila urgenci na zruseni te hlasky, co by se mela objevovat co 2h a rusit mi pripojeni max na 3min, pry udajne. Mela stesti ze se omluvila. Jak sem prisel domu, najednou zahadne uz tam nebyla hlaska o soudu ale uplne jina asice to s tema 3minutama a ze nejde o blokaci. Zajimave. Ale jak rikala ani potom to nefungovalo, dokud sem teda naprimo nepropojil tu jejich krabicku s mym PC. Na muj router to pak uz nejelo vubec, porad sem to musel mit pripojeny naprimo a pak nastaly problemy s primi utoky na vsechny adresy RIO klientu, takze ti chytraci nemaj nikde zadny firewall a maj nekde registrovane IP pro utoky nakazenymi PC omg. S temi viry sem pak bojoval dlouho. Nicmene slecna sice slibovala, ale celej tyden jeste mi porad internet neselnijak jinak nez naprimo a kazdou chvilku se mi sekl s tim ze sem musel potvrzovat tu jejich stupidni hlasku o neplaceni. A kdyz se konecne nekdo koukl asi na ucet a zjistil ze tam sou penize uz i za dalsi mesic, tak se uracili tu hlasku odstranit. Jenze mezitim mi asi 5* zmenili IP bez varovani, takze kdybych mel ji nekde registrovanou pro urcite konkretni sluzby (herni servery apod.) tak mam smulu. Ale co me stve ted nejvice je to, ze ikdyz uz zase jedu chranen za svym routerem, tak po asi 3dnech nejspis oni posilaji nake reaktualizacni pakety do te sve krabicky a je to videt i na TV, ze se porad aktualizuje firmware…a dela to bordel ve spojeni s mym routerem, vsude je vsechno zelene nicmene se stane ze prestane jit net, dokud neresetnu fyzicky router. Nikdy pred timto s tim problemy nebyly. A stalo se to poprve po nejake jejich aktualizaci. A to nemluvim o lzich jejich zastupce, ktery me k tomu naverboval. Proste firma k pohledani o niz bych rekl asi toto:

„Kdyz to neumite, nedelejte to. Kdyz nevite do ceho lezete, zustante doma za peci. Verim ze kdyby to delal nekdo jiny s takovym vybavenim, urcite by dokazal promyslet strategii prenosu dat, aby se nechvastal rychlosti na ukor kvality prenosu. Za trest mate mit svou reklamu! Pokud se kvalita sluzeb nezlepsi, odstoupim od smlouvy a tuto reklamu hodlam rozsirit do mist s obrovskym polem pusobnosti! Tohle totiz presahuje vsechny logicke, moralni a nevim jeste jake meze…“

13.03.2011 09:30
od ujko

Waper:12.03.2011 22:07Souhlasim s negativnimi ohlasy, jen a jen problemy. Reakce na emaily takrka po tydnu. v TV vlivem nestability neustale preskakuje zvuk, coz je nehorazne obtezujici a kolikrat za den vypadne kanal uplne. Co se tyce internetu, tak to se jeste dalo do te doby, nez mi blokli pripojeni s tim, ze prej sem neco nezaplatil. Uz jednou sem mel s timto u nich jisty problem, nakonec se ukazalo, ze se jim nejak poblbal system a ze ta varovna SMS prisla omylem, ikdyz variab. symbol byl proste muj. A ted proste i bez jakehokoliv varovani blok, kdy na obrazovce bylo jasne napsano ze pokud nezaplatim daj me k soudu. Dle jejich podminek si toto nesmi dovolit pokad me nikdo neupozornil a vubec si nesmi dovolit me odstrihnout od netu uplne. Tak sem tam volal a ted se vsichni zasmejete, nakonec se ukazalo, ze me blokli kvuli preplatku ano preplatku 66Kc. Nevim co to je za drzost, slecna rikala ze to neni blok, ze si mam odpojit wifi router a pak ze to pujde kdyz propojim naprimo a ze okamzite posila urgenci na zruseni te hlasky, co by se mela objevovat co 2h a rusit mi pripojeni max na 3min, pry udajne. Mela stesti ze se omluvila. Jak sem prisel domu, najednou zahadne uz tam nebyla hlaska o soudu ale uplne jina asice to s tema 3minutama a ze nejde o blokaci. Zajimave. Ale jak rikala ani potom to nefungovalo, dokud sem teda naprimo nepropojil tu jejich krabicku s mym PC. Na muj router to pak uz nejelo vubec, porad sem to musel mit pripojeny naprimo a pak nastaly problemy s primi utoky na vsechny adresy RIO klientu, takze ti chytraci nemaj nikde zadny firewall a maj nekde registrovane IP pro utoky nakazenymi PC omg. S temi viry sem pak bojoval dlouho. Nicmene slecna sice slibovala, ale celej tyden jeste mi porad internet neselnijak jinak nez naprimo a kazdou chvilku se mi sekl s tim ze sem musel potvrzovat tu jejich stupidni hlasku o neplaceni. A kdyz se konecne nekdo koukl asi na ucet a zjistil ze tam sou penize uz i za dalsi mesic, tak se uracili tu hlasku odstranit. Jenze mezitim mi asi 5* zmenili IP bez varovani, takze kdybych mel ji nekde registrovanou pro urcite konkretni sluzby (herni servery apod.) tak mam smulu. Ale co me stve ted nejvice je to, ze ikdyz uz zase jedu chranen za svym routerem, tak po asi 3dnech nejspis oni posilaji nake reaktualizacni pakety do te sve krabicky a je to videt i na TV, ze se porad aktualizuje firmware…a dela to bordel ve spojeni s mym routerem, vsude je vsechno zelene nicmene se stane ze prestane jit net, dokud neresetnu fyzicky router. Nikdy pred timto s tim problemy nebyly. A stalo se to poprve po nejake jejich aktualizaci. A to nemluvim o lzich jejich zastupce, ktery me k tomu naverboval. Proste firma k pohledani o niz bych rekl asi toto:

„Kdyz to neumite, nedelejte to. Kdyz nevite do ceho lezete, zustante doma za peci. Verim ze kdyby to delal nekdo jiny s takovym vybavenim, urcite by dokazal promyslet strategii prenosu dat, aby se nechvastal rychlosti na ukor kvality prenosu. Za trest mate mit svou reklamu! Pokud se kvalita sluzeb nezlepsi, odstoupim od smlouvy a tuto reklamu hodlam rozsirit do mist s obrovskym polem pusobnosti! Tohle totiz presahuje vsechny logicke, moralni a nevim jeste jake meze…“

Tady v Klatovech máme veřejné IP adresy od Rio Media, tak člověk musí počítat s viry a útoky na PC. Nebo tam musíme připojit NAT.

17.03.2011 09:12
od jkriska

tak Internet bude místo Riomedia od Jetsystems 32Mbs za 400. Domluvil jsem se se sousedem a přes router půjdem na půl. On ho má již několik let a v poho. Po odchodu dětí z rodného hnízda by ho měl vlastně nanic. Stačio by mi i těch 16Mbs za 150, ale budiž.Při mých potřebách jsem narazil s 10Mbs od Rio akorát při stahování přehledů TV kanálů na satbeams.com - můžu to dělat akorát mimo špičku, takže v noci.

K TV Riomedia: co si tak pamatuji na jejich kanálech mne štvali maďarské a rumunské reklamy a EPG. Je to pochopitelné, protože Rio není provider satelitní TV, ale TV kanály nakupuje od nadnárodních DigiTV a UPC. Pak tam taky často byly špatný signály (zrno jak kukuřice) anebo na celý týden jim kdeco vypadlo úplně. Už jim to aspon trochu lepši funguje když zvedli ceny?

Teď mám Skylink a žádný z těchto problémů nejni.

Prostě buďte vlastenci a pokud máte výhled na jih pořidte si satelit s kartou českých providerů Skylink nebo Cslink - a máte stejné TV kanály cca za poloviční cenu.

např balíček Riomedia za 499,- je obdobný jako Multi u Skylinku za 229kč (-při předplatném 12 měsíců 2750). Skylink taky komunikuje elektronicky ale oproti Rio funkčně - máte tam např vlastní účet předplacení.

Investici do železa (cca 5000kč za sat komplet stačí) máte do 2let zpátky, pak šetříte 270 mesíčně neboli máte slušný Internet satarmo.

PS.: tyto úvahy jsou vhodné pro lidi s příjmy nižšími než udávaná průměrná mzda, bohatší to nemusí řešit, takže podle toho prosím reagujte.

Och, český národe, kdy už začneš racionálně uvažovat

Strana:1 2
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.