Rychlost:Fórum: Náchod.net

Náchod.net

Náchod.net

Strana:1 2 3 4 5
18.11.2008 22:41
od radimek

To wekelsdorf: to je paráda, že ? Přejít od Náchod.netu na ADSL je jako přejít z pekla přímo do nebe

Za dvojnásobnou cenu mít asi tak 40x rychlejší a stabilní přípojku je dobrý tah. Před pěti lety jsem měl raději svoje peníze hodit do kanálu, než-li je dávat panu Konrátovi, kdybych věděl, jak se bude v příštích letech chovat.

Pravdou ale je, že tehdy pan Konrát neměl žádnou konkurenci a tak se mu docela dobře podnikalo a tehdy mě de facto osvobodil od tehdejšího Telecomu, to je pravda. Dříve jsme si i občas pokecali.....neuvěřitelné.

Dnes je situace o 180 stupňů opačná, přestože podle výpisu z Obchodního rejstříku je stále majitelem Náchod.netu z 50% on. Po transformaci jeho malé firmičky na Náchod.net nastal v roce 2003/2004 konec dobrých časů a je to škoda.

Několikrát jsem se ho snažil přesvědčit, že to dělá blbě, on si však trval na svém a výsledkem jsou odcházející zákazníci. Je to však jeho problém a jeho osobní vizitka, že se na stálé a řádně platící zákazníky vykašlal.

Kromě toho zcela zaspal dobu a to se mu vymstilo.

19.11.2008 00:19
od radimek

Ještě dodatek: Pan Konrát možná dobře zná síťové protokoly, jistě má mnohem větší znalosti v oblasti výpočetní techniky nežli já, bohužel však nemá ani ponětí, co je to individuální přístup k zákazníkovi. Já osobně jako drobný živnostník mám jen několik stálých zákazníků, kterým se podle možností věnuji, a to prakticky v mnoha nejrůznějších činnostech a nedokážu si vůbec představit, že bych na jejich případné stížnosti nebo připomínky nereagoval, dlouhodobě se mi to totiž vyplatí !!! Myslím, že jsem řekl snad již vše, co jsem chtěl. Radim Kincl alias Radimek.

19.11.2008 00:20
od wekelsdorf

No jasně,konkurence se množí ale n net asi zaspal dobu ,a ta cena za ADSL ?rád zaplatím za kvalitu a ne za věčný telefonáty na dohled kde sedí pokaždý někdo jiný a tvrdí že je vše v pořádku už to stačilo mám jenom jedny nervy ,slibovaná canopy se taky nekonala a pásmo 2.4 Ghz už je pro pamětníky.Nenene,prostě konec s n netem a basta! vivat ADSL

07.12.2008 20:35
od volf

Taky jsem byl zákazníkem n netu, ale už se to nedalo vydržet. Na dohledu kam jsem volal mají jednu a tu samou básničku a skutek utek. Tak jsem hledal na netu nového poskytovatele...narazil jsem na firmu která vypadá důvěryhodně a zatím to tak i je. Jsem připojený do sítě STEN a chodí to fajnově, platim si 384kbps garantovaných a reálná rychlost je mezi 2-3Mbps, odezva do internetu okolo 20ms stabilně +- 5ms . Tohoto poskytovatele můžu vřele doporučit, zatím spokojenost

09.12.2008 03:03
od wekelsdorf

to je změna co? ,plně tě chápu jinak s adsl jsem taky spokojen,jede to bez výpadků,stabilně kolem 7M

30.12.2008 20:25
od radimek

Škoda, že jsem se s někým nevsadil, jak dopadne moje žádost o vrácení předplatného od NN. Samozřejmě mě to bylo zamítnuto, s tím, že chyba nebyla na jejich straně. Vím, že zde je to "tvrzení proti tvrzení", ale NN má ve svých podmínkách, že předplatné nevrací, pokud Zákazník ukončí Smlouvu ze své vůle a nedojde k porušení smluvních podmínek ze strany Poskytovatele.

O co jde: Stále jsem měl nastavenu nominální rychlost 256/64kbps, ale v ceníku je k ceně 299,- bez DPH přiřazeno 768/128kbps. Starý USB adaptér by prý tuto rychlost nezvládal a proto jsem měl nastavenu nižší rychlost. Nikdo mě však nikdy neupozornil, že na vyšší rychlosti je potřeba jiný adaptér, nebylo to uvedeno ani na webu NN. Požádal jsem tedy technika NN, aby mi zkusmo zvýšil rychlost na stávajícím adaptéru a pokud to nebude fungovat, zkusíme se domluvit dále. Od té doby mě nikdo nekontaktoval, a to ani na opakovanou e-mailovou žádost. Jelikož relativně často si změřím rychlost na nějakém speedmetru, tak rychlost byla stále okolo 150/80kbps (což by nominálně odpovídalo těm 256/64kbps). Dnes mi přišlo vyjádření (cca po měsíci od žádosti o vyjádření), že prý mi rychlost byla navýšena, pouze mi o tom technik nedal vědět. Připouštím možnost, že rychlost mohla být zvýšena, starý adaptér ji nezvládal, ale já jsem se to přece logicky nemohl dozvědět. Osobně si myslím, že mi v NN tu rychlost nezvýšili, ale budiž.

Kdo tedy porušil podmínky ???

02.01.2009 20:18
od lofi

<fieldset><legend>volf:07.12.2008 20:35</legend>Taky jsem byl zákazníkem n netu, ale už se to nedalo vydržet. Na dohledu kam jsem volal mají jednu a tu samou básničku a skutek utek. Tak jsem hledal na netu nového poskytovatele...narazil jsem na firmu která vypadá důvěryhodně a zatím to tak i je. Jsem připojený do sítě STEN a chodí to fajnově, platim si 384kbps garantovaných a reálná rychlost je mezi 2-3Mbps, odezva do internetu okolo 20ms stabilně +- 5ms . Tohoto poskytovatele můžu vřele doporučit, zatím spokojenost</fieldset>

-------------------------------------------------------------

To je docela zajímavé, taky jsem u STENU a dokonce si platím dvakrát rychlejší 640kbps, rychlost se mi pohybuje stále a maximálně 2 - 2,7Mbps (kolem 340kb/s) Ale myslím si, že šikovní borci z HKfree by se ti s touto rychlostí vysmáli...a v HK lidé začínají přecházet ke kabelové TV UPC. A co si pročítám forum, tak kudy chodiš, všude doporučuješ STEN, nemáš náhodou něco společného ze stenem?...Jinak na STEN nemám nic negativního, jen mohu doporučit. Jen co se týče tvé rychlosti tak to není možné, aby ti to chodilo stejně jako 640kbps ...

27.12.2009 06:25
od jirinesejt

radimek:30.12.2008 20:25Škoda, že jsem se s někým nevsadil, jak dopadne moje žádost o vrácení předplatného od NN. Samozřejmě mě to bylo zamítnuto, s tím, že chyba nebyla na jejich straně. Vím, že zde je to &quot;tvrzení proti tvrzení&quot;, ale NN má ve svých podmínkách, že předplatné nevrací, pokud Zákazník ukončí Smlouvu ze své vůle a nedojde k porušení smluvních podmínek ze strany Poskytovatele.

O co jde: Stále jsem měl nastavenu nominální rychlost 256/64kbps, ale v ceníku je k ceně 299,- bez DPH přiřazeno 768/128kbps. Starý USB adaptér by prý tuto rychlost nezvládal a proto jsem měl nastavenu nižší rychlost. Nikdo mě však nikdy neupozornil, že na vyšší rychlosti je potřeba jiný adaptér, nebylo to uvedeno ani na webu NN. Požádal jsem tedy technika NN, aby mi zkusmo zvýšil rychlost na stávajícím adaptéru a pokud to nebude fungovat, zkusíme se domluvit dále. Od té doby mě nikdo nekontaktoval, a to ani na opakovanou e-mailovou žádost. Jelikož relativně často si změřím rychlost na nějakém speedmetru, tak rychlost byla stále okolo 150/80kbps (což by nominálně odpovídalo těm 256/64kbps). Dnes mi přišlo vyjádření (cca po měsíci od žádosti o vyjádření), že prý mi rychlost byla navýšena, pouze mi o tom technik nedal vědět. Připouštím možnost, že rychlost mohla být zvýšena, starý adaptér ji nezvládal, ale já jsem se to přece logicky nemohl dozvědět. Osobně si myslím, že mi v NN tu rychlost nezvýšili, ale budiž.

Doplním že řešení tohoto příspěvku pokračuje zde: http://www.internetprovsechny.cz/wifi.php?poskytovatel=299

.

15.02.2010 21:50
od decathlon

radimek:30.12.2008 20:25Škoda, že jsem se s někým nevsadil, jak dopadne moje žádost o vrácení předplatného od NN. Samozřejmě mě to bylo zamítnuto, s tím, že chyba nebyla na jejich straně. Vím, že zde je to &quot;tvrzení proti tvrzení&quot;, ale NN má ve svých podmínkách, že předplatné nevrací, pokud Zákazník ukončí Smlouvu ze své vůle a nedojde k porušení smluvních podmínek ze strany Poskytovatele.

Smluvní podmínky v NN porušují docela běžně a vůbec je to netankuje. Nejlepší je, že když ti přijedou domů na reklamaci(pokud přijedou), tak ti řekne dotyčný, že to není v pořádku a hrabe se v tom. A později, když se závada opakuje se tím ohradíš, tak ti to všechno popřou s tím, že u tebe nic neshledali. Nejspíš to chce, nechat si od nich vyřízení reklamace dát písemně, tak jak to má být (zjištěná závada a jak byla odtraněna). Oni se totiž dokonale drží hesla &quot;koho chleba jíš, toho píseň zpívej&quot;. Další možností je občansko-právní soud, ale to se dlouho vleče. Pak už zbývá jen parta svalnatých ukrajinců. Dalším problémem je to, že reklamace podává málo lidí a stěžují si jen tak mezi řečí, jak je to na prd a že jim to nechodí jak má. To je velká chyba. Pokud to nejde, je zapotřebí valit na ně reklamace jak jen to jde, aby jsme měli něco v rukách. Je zapotřebí si uvědomit, že žijí z našich peněz a jsou tady oni pro nás!

19.02.2010 20:13
od radimek

Decathlon:15.02.2010 21:50Smluvní podmínky v NN porušují docela běžně a vůbec je to netankuje. Nejlepší je, že když ti přijedou domů na reklamaci(pokud přijedou), tak ti řekne dotyčný, že to není v pořádku a hrabe se v tom. A později, když se závada opakuje se tím ohradíš, tak ti to všechno popřou s tím, že u tebe nic neshledali. Nejspíš to chce, nechat si od nich vyřízení reklamace dát písemně, tak jak to má být (zjištěná závada a jak byla odtraněna). Oni se totiž dokonale drží hesla &quot;koho chleba jíš, toho píseň zpívej&quot;. Další možností je občansko-právní soud, ale to se dlouho vleče. Pak už zbývá jen parta svalnatých ukrajinců. Dalším problémem je to, že reklamace podává málo lidí a stěžují si jen tak mezi řečí, jak je to na prd a že jim to nechodí jak má. To je velká chyba. Pokud to nejde, je zapotřebí valit na ně reklamace jak jen to jde, aby jsme měli něco v rukách. Je zapotřebí si uvědomit, že žijí z našich peněz a jsou tady oni pro nás!

To mě také po odchodu a následné &quot;přestřelce&quot; s NN napadlo, tedy vyvolat občansko-právní, za určitých okolností snad i trestně-právní spor, nicméně neexistují prakticky žádné písemné důkazy o jednání s NN, já kupříkladu nemám žádný reklamační list, u jednání s pracovníky s NN nikdy nebyl žádný nezávislý svědek, ale vždy jen jiný pracovník NN. To samé by se konalo jistě u soudu jako takového - podle české povahy by nás tam dorazilo jen několik, právní zastoupení by se prodražilo. Jak říkám, jedinou možností je najít si jiné připojení a tohle nechat plavat.

07.03.2010 09:42
od decathlon

radimek:19.02.2010 20:13To mě také po odchodu a následné &quot;přestřelce&quot; s NN napadlo, tedy vyvolat občansko-právní, za určitých okolností snad i trestně-právní spor, nicméně neexistují prakticky žádné písemné důkazy o jednání s NN, já kupříkladu nemám žádný reklamační list, u jednání s pracovníky s NN nikdy nebyl žádný nezávislý svědek, ale vždy jen jiný pracovník NN. To samé by se konalo jistě u soudu jako takového - podle české povahy by nás tam dorazilo jen několik, právní zastoupení by se prodražilo. Jak říkám, jedinou možností je najít si jiné připojení a tohle nechat plavat.

Já to zas tak plavat nechci nechat. Protože právě na to oni spoléhají. Od teď všechno zásadně písemně, vyřízení reklamace z jejich strany také písemně, tak jak to má být. A nejlépe si ještě na mobil nahrát co říkají. Je to trošku ujetý, ale říkají si o to sami. Oni se sice chovají jako gigant s monopolním postavením, ale ve skutečnosti je to urousaná pidifirmička, proto není třeba se jich bát.

07.03.2010 21:51
od radimek

Decathlon:07.03.2010 09:42Já to zas tak plavat nechci nechat. Protože právě na to oni spoléhají. Od teď všechno zásadně písemně, vyřízení reklamace z jejich strany také písemně, tak jak to má být. A nejlépe si ještě na mobil nahrát co říkají. Je to trošku ujetý, ale říkají si o to sami. Oni se sice chovají jako gigant s monopolním postavením, ale ve skutečnosti je to urousaná pidifirmička, proto není třeba se jich bát.

Opravdu mi veřte, že písemných důkazů, a/nebo dostatečných svědků proti nim nic nemáme. V současné době probíhá jisté soudní řízení, kdy mi jedna společnost způsobila škoda cca 50 000,- Kč, avšak státní zástupkyně i samosoudkyně mi přiznala škodu ve výši 30 000,-. Dotyčný obžalovaný je nezaměstnaný, nemá žádné ofic. příjmy a jejich vydobitíbudu muset asi nechat Ukrajincům. Oficiální exekuční řízení je prakticky nemožné. Co se týče Náchod.netu, také bych od těchto darebáků nejraději požadoval 40 000,- způsobené škody, ale muselo by nás být více, museli bychom mít písemné doklady, svědky, soudní znalce spod. Na druhou stranu musím uznat, že klasické soudní spory se velmi zrychlili, vše je otázkou několika týdnů či měsíců a nikoliv již nekolika let, jako tomu bylo dříve.

Strana:1 2 3 4 5
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.