Rychlost:Fórum: UPC si hraje

UPC si hraje

UPC si hraje

Strana:1 2 3 4
23.04.2009 20:33
od rekro

Dnes jsem přišel domu a internet mi jel strašně pomalu. Kouknu na mail a tam mi psali z UPC. Rychlost snížena, protože mam nedostatečně chráněnej počítač :-O. Mam si prej vše překontrolovat antiviry nehlásí žádnej vir a nic. Týpci z UPC si asi dělaj srandu, 10 MB net jim jede už 14 dní sotva 5 MB a pak mě takhle sejmou. Nejlepší je předposlední odstavec kde mi nabízej jejich ochranu počítače za 80 kč měsíčně. Sakra ať jdou s marketingem doprdele a obnoví mi muj net !

Stalo se někomu něco podobného ?

23.04.2009 21:43
od dobesrobert

Zkuste na UPC zavolat, jak na to přišli, že máte špatně zabezpečený počítač. :-) Tohle bude zřejmě reklama, která říká: Pokud nemáte náš antivirus za 80 Kč měsíčně, nemáte dostatečné zabezpečení PC a bude vám snížena rychlost. :-) UPC to může být uplně jedno, jestli máte zabezpečený počítač nebo nezabezpečený počítač. Jde jen o reklamu.

Hezký večer

23.04.2009 22:53
od adam

No me jeste vubec :) Na druhou stranu je fajn ze tohle uz nekdo resi, otazka je jakou maji presnost v tech odhadech napadenych pocitacu.

správce projektu rychlost.cz

24.04.2009 04:54
od josifek

Nabídka UPC Easy, lokalita panelákové čtvrti Brno Bohunice, ležím na páteřní lince 1Gbit/s viz http://schema.upc.cz/, cena internetu 199kč, agregace 1:0, rychlost (viz obrázek z testu). Základní rychlost před upgradem 4096 / 256 (4200 / 270), nyní 13500 / 1500 (skutečnost: 13500 - 14000 / 1500 - 1550). Omezení rychlosti díky nalezení viru proběhlo za ty roky co mám UPC celkem 2x, v posledních dvou letech vše běží jak má a nemohu si na UPC stěžovat. A pokud někomu blbne net v podobě rychlosti, pingu, stability, prohledejte pc zda nemáte vir (trojský kůň, malware atd), či software který nadmíru zatěžuje Vaše pc, zkontrolujte staří Vaší síťové karty, nebo Vámi obdrženého modemu od UPC, připadně povolejte technika na kontrolu připojek ve Vaší rozvodové skříni. UPC není o2, či U:fon, UPC garantuje rychlost kterou uvadí.

http://rychlost.cz http://rychlost.cz/rs/20091490173.png

24.04.2009 18:49
od baiwatch

:23.04.2009 20:33Dnes jsem přišel domu a internet mi jel strašně pomalu. Kouknu na mail a tam mi psali z UPC. Rychlost snížena, protože mam nedostatečně chráněnej počítač :-O. Mam si prej vše překontrolovat antiviry nehlásí žádnej vir a nic. Týpci z UPC si asi dělaj srandu, 10 MB net jim jede už 14 dní sotva 5 MB a pak mě takhle sejmou. Nejlepší je předposlední odstavec kde mi nabízej jejich ochranu počítače za 80 kč měsíčně. Sakra ať jdou s marketingem doprdele a obnoví mi muj net !

Stalo se někomu něco podobného ?

viš jak, zkus jiny antivir nebo spíš nějake antispyware nebo tak něco. pak jim zavolej že to maš ok a oni ti to pustí

26.04.2009 01:53
od slayko

NO tak UPC si hraje v Sokolove uz 2 mesice. Nejdriv padala rychlost a to hodne z 9 nebo 10 mega uz nevim na 4- i nekdy 2mega. Ted posledni 2tycny je rychlost, uz v celku dobra, ale horsi o to je, ze mam nestabilni pingy a jeste horsi, ze mam pres denprumerne 6 az 14 ztratu packettu (nevim zda to je v procentech, to ve hre nepise, ale laguje mi to hezky teda) a v noci az 20. Pri hrani online her, katastrofa. Mesto Sokolov

26.04.2009 09:25
od apendix84

Co je tohle za pakarnu? Mate neco o tom ve vasi smlouve,ze pokud mate napadeny PC virem ze Vam ta spolecnost muze snizit rychlost pripojeni k internetu? A jak muze ta spolecnost zjistit ze mate zahlceny PC virem? K tomu prece nema pravo a jedine, ze by se vam stourali v PC a to je protipravni. A kdybyste meli viru tri miliony v PC tak je to prece ciste Vase osobni vec a ne jejich. Jako o tom, ze by ISP snizoval lidem rychlost pripojeni k netu diky tomu ze ma vlastnik jejich sluzby v PC viry jsem jeste neslysel. To je celkem nehoraznost.

26.04.2009 15:28
od slayko

Jako o tom, ze by ISP snizoval lidem rychlost pripojeni k netu diky tomu ze ma vlastnik jejich sluzby v PC viry jsem jeste neslysel. To je celkem nehoraznost. To jsem taky neslysel, ale vim o tom ze UPC to resi tak, ze informuje zakaznika o tom, ze z jeho PC jsou rozesilany viry a ze poku v brzke dobe nedojde k naprave, tak mu odpoji internet, dokud nedojde k naprave.

26.04.2009 23:30
od ms-fanousek

apendix84:26.04.2009 09:25Co je tohle za pakarnu? Mate neco o tom ve vasi smlouve,ze pokud mate napadeny PC virem ze Vam ta spolecnost muze snizit rychlost pripojeni k internetu? A jak muze ta spolecnost zjistit ze mate zahlceny PC virem? K tomu prece nema pravo a jedine, ze by se vam stourali v PC a to je protipravni. A kdybyste meli viru tri miliony v PC tak je to prece ciste Vase osobni vec a ne jejich. Jako o tom, ze by ISP snizoval lidem rychlost pripojeni k netu diky tomu ze ma vlastnik jejich sluzby v PC viry jsem jeste neslysel. To je celkem nehoraznost.

Taky mne překvapilo, že snižují rychlost netu. Podle mého názoru by ho spíš měli odpojit úplně. Vůbec nikde se šťourat nemusejí, ten sajrajt co odchází z počítače je vidět až moc.

Pokud například máte vir a odesíláte ze svého PC SPAM nebo útočíte na jiné počítače, tak ne že to je něčí osobní věc, ale je dokonce zákonnou povinností této činnosti zamezit ;-)

27.04.2009 03:55
od josifek

http://rychlost.cz http://rychlost.cz/rs/20091652302.png

28.04.2009 22:01
od elven

Zda se mi to jako hloupost,nemelo by to mit zadnou spojitost.Rozesilani viru do site?Spamovani?UPC dela antivirovou kontrolu v cele siti?To snad ani nejde a kdyby jo,jak by se rozpoznalo spamovani od torrentu? asi nijak. Antivir za 80 KC?Tim chteji rict ze za 80 KC od UPC mam lepsi ochranu PC,nez treba od firmy: Eset,Grisoft [AVG],Mcaffe...

28.04.2009 22:12
od ms-fanousek

Elven:28.04.2009 22:01Zda se mi to jako hloupost,nemelo by to mit zadnou spojitost.Rozesilani viru do site?Spamovani?UPC dela antivirovou kontrolu v cele siti?To snad ani nejde a kdyby jo,jak by se rozpoznalo spamovani od torrentu? asi nijak. Antivir za 80 KC?Tim chteji rict ze za 80 KC od UPC mam lepsi ochranu PC,nez treba od firmy: Eset,Grisoft [AVG],Mcaffe...

No jsou viry a viry. Viry, které ti "zničí" počítač poskytovatele netrápí. To co vadí jsou viry, které posílají emaily, zkouší navazovat spojení na náhodné adresy nebo provádějí útoky na některé adresy. Na toto nepotřebuješ vůbec žádné antiviry. Takový provoz vidíš ve statistikách provozu. A v zásadě nemusíš ani nic sledovat a jen reaguješ na stížnosti těch, na které je útočeno.

28.04.2009 22:24
od elven

Ale i tak je to podle meho vice o marketingu,nez o zabezpeceni site.Kolik lidi si asi rekne "tak radsi dam 80 KC,nez abych mel problemy s internetem" a ma vubec tento antivir nejaky ucinek?

29.04.2009 15:01
od tomek79

Elven:28.04.2009 22:24Ale i tak je to podle meho vice o marketingu,nez o zabezpeceni site.Kolik lidi si asi rekne "tak radsi dam 80 KC,nez abych mel problemy s internetem" a ma vubec tento antivir nejaky ucinek?

Technik z UPC, který nám zapojoval net říkal, že je ta služba na houby, ať si nainstaluji běžné fríčko jako je AVAST + firewall.

29.04.2009 15:03
od tomek79

ms-fanousek:28.04.2009 22:12No jsou viry a viry. Viry, které ti "zničí" počítač poskytovatele netrápí. To co vadí jsou viry, které posílají emaily, zkouší navazovat spojení na náhodné adresy nebo provádějí útoky na některé adresy. Na toto nepotřebuješ vůbec žádné antiviry. Takový provoz vidíš ve statistikách provozu. A v zásadě nemusíš ani nic sledovat a jen reaguješ na stížnosti těch, na které je útočeno.

To je velmi pravděpodobné, chce to projet slušným ANTISPYWAREM, případně několika.

Strana:1 2 3 4
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.