Rychlost:Fórum: sitě - CENTRIO

sitě - CENTRIO

sitě - CENTRIO

Strana:1 2 3
04.06.2008 10:07
od

zdravím mám připojení Centrio a jsem velice spokojenej, pište prosím své zkušenosti a rekce.

případné výpadky a jiné postřehy.

04.06.2008 10:31
od adam

Podle testu na http://rychlost.cz/poskytovatel-pripojeni/centrio/ maji velmi pekne rychlosti. Skoro ti az zavidim

správce projektu rychlost.cz

04.06.2008 23:00
od

Tak jsem u nich taky docela,to běhá ty rychlosti ani nevyužiju,ale zdá se mi,že každým dnem to běží pomaleji Zatím hodnoty co jsem naměřil mi to kleslo nejméně stahování-kbit/s-11,897.1 a odesílání -kbit/s-3,015.2 naproti tomu nejrychleji stahování-kbit/s-46,813.3 a odesílání -kbit/s 25,352.6 Takže vcelku spokojenost,ale houby je to super zatím se mějte Jarda

07.06.2008 12:59
od

To tu ještě fak nikdo není od centria aby měl ským porovnávat vždyť se tu nemusíte ani registrovat abyste odepsali dík Jarda

21.06.2008 12:35
od Petra

Ahoj diskutující!Taky máme Centrio,asi dva měsíce. Za celou dobu jsme asi tak každý třetí den museli volat kvůli výpadkům. Internet nám většinou vypadl zrovna ve chvíli,kdy jsme ho nejvíce potřebovali. O televizi ani nemluvím.. Vždycky jsme tím voláním strávili půl dne,protože to tam nikdo nebere,zní tam hudba a my to samozřejmě platíme,protože telefon máme u jiné firmy!Když jsme se konečně dovolali,bylo nám "milým" operátorem sděleno,že ..."jsou věci mezi nebem a zemí..." No promiňte,ale takový přístup!? A tolik rozčilování. Chtěli jsme mluvit s někým odpovědným,ale samozřejmě jsme se nedočkali.. Ke všemu nám dnes přišla jakási faktura na 640 korun za "více práce při instalaci". Nikdo nám o ničem neříkal! Dovolat se pochopitelně nemůžeme... Tato firma je naprosto hnusná,neprofesionální a my ji od července rušíme!! Zdravím Petra

21.06.2008 17:58
od Denis

Já vás asi nechápu vy co nejste spokojeni s nějakou wifinou vůbec se vá nedivim na vašem místě bych je poslal z nějakou smlouvou do haj*** a s těmi sarapetičkama jako je nějaký router s externí anténou namontovanou na střeše pryč.

A raději jít do ADSL je určitě spoléhlivější než nějaké wifi a ještě platit tolik peněz nějakým melounchařům tzv.živnostníkům, kteří sotva lapají po dechu na trhu, aby vůbec ten svůj podnik utáhli a proto lákají slepé zákazníky

kteří netuší vůbec do čeho jdou.

A smlouva je určena na 3 měsíce za ty 3 měsíce co budete platit nemalé částky vám internet třeba pude, ale o proti ADSL a jiným typům připojení to bude více jak nespoléhlivé.

A na nějaké volání operátora, který má být podle stanov smlouvy na telefónu 24 hod.deně není taky vůbec žádná pravda já bych snima neztrácel nervy a opustil bych momentě jejich smlouvu a jejic ty slavné služby.A operátoři???

Ty sid ělají co chtějí většinou si neplní své prac. povinosti a redějí traví své volné chvilky v putyce (V hospodě)

ATD...

Čily je to od takovích to společností sprostý a vůbec bych nepomýšlel nad účastí ve smlouvě, která nabízí vůbec nespoléhlivé připojení v republice(nebo spíše není vhodné pro každého).

Ty co stojí za zmíňku těch je hodně málo a myslím, že tady v republice jich není moc...což škoda

22.06.2008 09:34
od

Denis: jsi nejak trochu mimo misu ne ? Cituji: "Poskytovatel CenTrio nabízí připojení přes technologie pevné připojení.". Rychlosti kolem 20Mbit/s pomerujes s 8Mbps ADSL, ktere jde zridit jenom nekde (= kde jsou kvalitni draty a blizko ustredna) - a dojdes k zaveru, ze 8 je lepsi nez 20 Tak tahle O2 reklama se ti tedy nepovedla

Wifi versus ADSL zalezi na sikovnosti operatora/spravce site: kdyz budu mit 90% casu 20Mbps za 500, urcite rad zaplatim O2ce a podobnym za 8Mbps 1500 nebo kolik.

23.06.2008 20:35
od semtamtuk

<fieldset><legend>Petra</legend>Ahoj diskutující!Taky máme Centrio,asi dva měsíce. Za celou dobu jsme asi tak každý třetí den museli volat kvůli výpadkům. Internet nám většinou vypadl zrovna ve chvíli,kdy jsme ho nejvíce potřebovali. O televizi ani nemluvím.. Vždycky jsme tím voláním strávili půl dne,protože to tam nikdo nebere,zní tam hudba a my to samozřejmě platíme,protože telefon máme u jiné firmy!Když jsme se konečně dovolali,bylo nám &quot;milým&quot; operátorem sděleno,že ...&quot;jsou věci mezi nebem a zemí...&quot; No promiňte,ale takový přístup!? A tolik rozčilování. Chtěli jsme mluvit s někým odpovědným,ale samozřejmě jsme se nedočkali.. Ke všemu nám dnes přišla jakási faktura na 640 korun za &quot;více práce při instalaci&quot;. Nikdo nám o ničem neříkal! Dovolat se pochopitelně nemůžeme... Tato firma je naprosto hnusná,neprofesionální a my ji od července rušíme!! Zdravím Petra</fieldset>

Ahoj Petro

Za těmi předchozími výroky si stojím no jak jsem chtěl srovnávat rychlosti. Zatím mi to ani jednou nespadlo a televize mi běží také. Když jsem tam volal tak mi telefon vždy zvedli, ale některé nedostatky v komunikaci spíše připisuji řádně nevyškolenému personálu. Bohužel stávat by se to nemělo!!! Nehodlám je obhajovat nebo dělat reklamu.ale co uvádějí že běhá Internet 50/50 Mbps ale upload jsem viděl zatím nejvíce 29,137.4 kbit/s

http://rychlost.cz/rs/20082461094.png

23.08.2008 17:46
od idefix

Taky to mám teprve 2 měsíce a jsem spokojený. Alorád ze začátky mi občas zamrznul stb, ale teď už je to v pohodě a internet super.

08.01.2009 13:03
od vasa

Mám Centrio od prosince 2008 a jsem vcelku spokojený. Přešel jsem na něj od UPC Light a CTV s HBO poté, co mi začli nutit ty jejich setoboxy (druhý musíte platit paušálem 100.-/měs.!), pro nedostupnost podpory (jste 53-tí, čekejte...) a také jsem se těšil na tu úžasnou rychlost 50/50, ale ta se bohužel nekoná, alespoň podle mých měření na tomto webu ne, nejlepší výsledek byl 43/12, ale také 12/3. Zvláště ty odchozí data mě docela mrzí, používám VoIP a občas P2P, kde se rychlost na odchodu hodí. Ale pořád mám větší rychlost za podobné peníze, než s UPC. Je vidět zpomalení hlavně na večer, kdy hodně lidí sedne k TV a PC a i když jsem byl náborářem ujišťován, že Centrio má tak předimenzované linky, že nějaká vyšší agregace nemůže mít na rychlost vliv, opak je asi pravdou - má. Výpadek jsem zatím nezaregistroval, co se týče podpory - žádná sláva, někdy jsem se dovolal, někdy ne, ohledně rychlosti jsem se dozvěděl, že tento web neumí tak velké rychlosti změřit, co vy na to zde?

Co se týče telefonu dávají telefonní bránu (zřejmě Linksys PAP) a k tomu šílený drátový analogový telefon - v tom má UPC navrch, ti dávají bezdrát od Siemense, telefonní poplatky za hovorné mají taky dost vysoké raději používám VOX802 (zlevňovali!) a svůj tel.Siemens C450IP, toto budu mít jako zálohu pevné linky.

Příjem TV je vcelku v pohodě, na můj vkus dost dlouhé přepínání mezi programy, někdy při náběhu kostičkují, pomáhá semotamo zresetovat setobox - vytáhnout napájení. Ale můj oblíbený NATIONAL GEOGRAPHIC vysílají ze záznamu, či co, neodpovídá programu na www.programy-tv.cz (nebo se týká jen sat verze?) a hlavně bez českých titulků, takže jsem v ..., no víte kde.

Dále jim chybí nějaká propracovanější administrace nastavení klienta na webu pod heslem - návody, seznamy odchozích a nepřijatých hovorů(perfektní web má právě 802.cz), prý se dočkáme v létě. No uvidíme, je to celkem mladá služba, dáme jí čas...

08.01.2009 15:44
od vasa

Ta rychlost mi furt nedá klid, zkusil jsem to změřit přes IE7 (normálně ho nepoužívám) a hle první měření 47,9/46,6 a druhý měření 47,9/44. Tak jsem z toho jelínek, možná odchozí data Firefox brzdí, či nějaký jeho doplněk. Jestli je pravda to měření přes IE7, tak se CenTriu omlouvám.

22.01.2009 10:39
od lukashu

Vasa:08.01.2009 15:44Ta rychlost mi furt nedá klid, zkusil jsem to změřit přes IE7 (normálně ho nepoužívám) a hle první měření 47,9/46,6 a druhý měření 47,9/44. Tak jsem z toho jelínek, možná odchozí data Firefox brzdí, či nějaký jeho doplněk. Jestli je pravda to měření přes IE7, tak se CenTriu omlouvám.

Zdravím toto měření je správné, bohužel měření rychlosti přes portály jako je rychlost a speed cz není natolik přesné, nejlepší je měřit proti nějakému FTP nebo serveru na rychlé přípojce

13.07.2009 19:53
od dzusikar

Zdravím,

tak mám Centrio od 1.7. a trochu mě zarazilo že ze serveru Rapidshare (mám Premium účet) to jede občas nesnesitelně pomalu, třeba kolem 100 kB/s , navečer je to lepší, ale taky nic moc..připadá mi že Centrio má nějak špaytně řešené linky do zahraničí, když jsem si u kamaráda testoval rychlost přes zahraniční speedtester s jeho UPC tak to běhalo skoro všude dobrou rychlostí (skoro 100%) s Centriem je t podstatně horší...

Nemá někdo podobný problém? Nebo vysvětlení, případně informace, zda se rychlost zejména na rapidshare zlepší? ..

Díky, mějte se

09.01.2010 18:32
od pracovna

Zdravím,u nás doma máme CenTrio 30/30 a této hodnoty se nám nikdy nepodařilo dosáhnout, ačkoliv taťka říkal, že rychlost je zaručena - objednával to on, takže já do toho tolik nevidím.rnSlužbu jsme si zařídili asi před týdnem, kdy k nám přišel jejich agent - cenově výhodnější podmínky než u dosavadního UPC. S bilancí jakou máme (viz dole) to však tak výhodné není. rnHodláme to ještě chvíli sledovat a pak jim kdyžtak zkusíme zavolat.rnV 90% měření jsme měli větší upload než download.rnV. Kučera

17.08.2010 08:52
od marphy

ma nekdo zkusenosti se specialni nabidkou centrio optimum (internet 10/10 s tv)? stoji o neco malo vic nez UPC Fiber Power 10 ale krome rychlejsiho uploadu nabizi i hd settopbox a 2 tematicke balicky. jen co sem vycetl se bojim pomaleho internetu do zahranici (youtube, picasa, torrenty, ...) a pomalych reakci settopboxu. marphy

Strana:1 2 3
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.