Rychlost:Fórum: T-Mobile 4G UMTS DATA - prakticke zkusenosti

T-Mobile 4G UMTS DATA - prakticke zkusenosti

T-Mobile 4G UMTS DATA - prakticke zkusenosti

Strana:1 2 3 4 5
28.04.2008 16:07
od MS

Chci se podelit o sve zkusenosti se sluzbou Internet 4G od spolecnosti T-Mobile. Pouzivam zarizeni PCMCIA V3 (vyrobce netusim na spodni strane modemu je napsanoIP Wireless 3GPP). V baleni byla SIM karta s tarifem 4G Premium a dve anteny jedna malinka, co se dava primo do modemu a druha vetsi na kabliku kterou umistuji na monitor. PC pouzivam notebook s procesorem C2D T5500, s 1GB operacni pameti, nainstalovan mam program WebnWalk Manager, verze aplikace 2008-03-26. Internet pouzivam pracovne a prevazne na emaily, po mesici mam stazeno 57MB a odeslano 11MB.

Neprijemne me prekvapila rychlost modemu, internet pouzivam prevazne v Praze, obcas (jednou tydne) vyjedu do jinych koutu nasi republiky. V Praze je rychlost stahování přes den 50-200 kb/s, v brzkych rannich a pozdejsich odpolednich hodinach se rychlost vysplha kolem 300kb/s vyjimecne(jednou) az 400kb/s, pokud opustim prahu rychlost stahování se pohybuje kolem 50kb/s, ve vetsich mestech (Brno, Usti n.L.) 100-150Kb/s. Rychlost jsem meřil minimálně po půl hodine a to střídavě na stránkách dsl.cz a na lupa.cz, výsledky si v jednotlivých časových obdobích odpovídaly. Zajímavý poznatek je ještě ten, že je celkem jedno jestli používám malou nebo velkou anténu, výsledky naměřeného stahování jsou téměř stejné.

Můj závěr po měsíci používání? Na to, že se jedná o nejrychlejší připojení od T-Mobilu (netuším jak je to u jiných operátorů) a vzhledem k jeho k částce, co tahle hračka stojí, nejsem spokojen s tímto zařízením a službou. K rychlostem uvedených u T-Mobilu se zařízení nepřibližuje. Rychlost je nestálá, ale zase musím říci, že za celou dobu jsem nezaznamenal výpadky při spojení.

Zařízení má fungovat rok, tak pokud se za těch jedenáct měsíců, které mi zbývají, něco nezmění, tak si pořídím něco jiného.

28.06.2008 19:00
od Luk

Jsem taky z Pardubic. Z Polabin.

V aplikaci web'n'walk jsem musel vyloženě zvolit, aby se připojoval vždy jen 4G.

Automatika mě házela Edge, hrůza.

No, u toho 4G mi server http://www.rychlost.cz naměřil download 22 kB/s, upload 7 kB/s a odezvu na ping 300 ms.

13.04.2009 17:48
od daniel-hlavacek

Dobrý Den, jsem také z Pardubic a rád se podělím o moje zkušenosti, máme 4G zaplacené na 2 roky. V prvním 6ti měsíčním období s 1 Mb/s se rychlost pohybovala běžně kolem 950 kb/s-1,1 Mb/s a bylo celkem jedno kde je modem, stačilo aby byl otočený na okno. Teď máme 512 kb/s a rychlost je běžně mezi 380-450 kb/s při prohlížení internetu, pokud pustíte stahování tak se rychlost hned vyšplhá na 63 kB/s a tak se víceméně drží. Ale také zápory. První co mě štve sou pingy-když se tomu chce tak ping spadne třeba na 10 ms(nevím proč to takhle nejde pořád?? ). Běžně se pohybuje kolen 100-200, to je eště docela dobré, ale občas mají období kdy se třeba na půl minuty vyšplhá ping na 1000-5000 ms!. Další věc je FUP, např tento měsíc jsem 5 GB vyčerpal zhruba v polovině měsíce a to sem nic nestahoval. Youtube,Skype to zajistí :(, chtělo by to aspoň 15 GB.

Danny,15

P.S.: Pardubáci, potřebuju zjistit nejlepší připojení, bydlím V Jesničánkách, tam kde končí 1. V úvahu připadá Wi-Fi ale bojím se, protože jezdím on-line závody(docela dlouhé), jestli to nebude padat. Protože jsem schopný tu anténu vyrvat ze střechy kdyby to spadlo :D. Další možnost pevná, ale, při rekonstrukci domu jsem kabel od pevné ustřihli a je někde pod zemí. Ale kopat a hledat se to asi nikomu chtít nebude, nebo je eště nějaký způsob jak se napíchnout na ADSL? Dík za odpověd.

11.06.2009 17:40
od hon

:03.11.2005 21:42Mohu potvrdit, týden testuji jak 1024 tak 512. Mám krásný signál -52dbm, spojení je stálé, nepadá. Přes den i v noci se rychlost příliš neliší od udávané - 980kb u 1024 a 480kb u 512 stabilně. Velmi slušné. Již jsem minimálně 4x přesáhl limit FUP a žádné snížení rychlosti se nekoná. Uvidíme jak to bude dál až se síť zatíží více uživateli.

Ovšem signál je velmi náhylný na jakékoliv překážky, byť jen dřevěnou příčku. Modem mám u střešního okna a v pohodě, jakmile s ním kousek pohnu je o půlku horší.

Všechno běží

Strana:1 2 3 4 5
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.