| 29.10.2005 23:30 od | Bohuzel zde na www.rychlost.cz ve statistikach nejsou vedeny mereni z T-Mobile 4G oddelene od GPRS/EDGE, ale z narustu prumeru za posledni dobu se da vyvodit, ze jim to celkem funguje. Uvital bych prakticke zkusenosti lidi co toto pripojeni vyuzivaji. Vypada to zatim celkem zajimave... |
|---|---|
|   |
| 03.11.2005 21:42 od Michael | Mohu potvrdit, týden testuji jak 1024 tak 512. Mám krásný signál -52dbm, spojení je stálé, nepadá. Přes den i v noci se rychlost příliš neliší od udávané - 980kb u 1024 a 480kb u 512 stabilně. Velmi slušné. Již jsem minimálně 4x přesáhl limit FUP a žádné snížení rychlosti se nekoná. Uvidíme jak to bude dál až se síť zatíží více uživateli. Ovšem signál je velmi náhylný na jakékoliv překážky, byť jen dřevěnou příčku. Modem mám u střešního okna a v pohodě, jakmile s ním kousek pohnu je o půlku horší. |
|---|---|
|   |
| 12.11.2005 00:32 od guest | cool, akorat rtt <50 nedostanu... z cehoz vypliva ze to na online akcni hry neni.. |
|---|---|
|   |
| 12.11.2005 00:35 od guest | !plynout! sorry |
|---|---|
|   |
| 23.12.2005 08:04 od Painkiller | <fieldset><legend>guest</legend>cool, akorat rtt <50 nedostanu... z cehoz vyplyva ze to na online akcni hry neni..</fieldset> A VO TOM TO JE :cry: |
|---|---|
|   |
| 15.04.2006 14:26 od CRAB | Na Vinohradech to taky běží v poho, Dc++ taky fachčí Icq bez problémů i si občas zahraju. Ping sice kolísá ale když najdu dobrý servr tak to jde. |
|---|---|
|   |
| 09.11.2006 22:54 od Denssil | lidi nejvic na hovno, mam 256 rychlost a stahl sem 1Gb=snížení rychlosti na 64, takze stahuju ted nakych 7 kb zas s nevite nekdo jak fup kvotu obíjít dík |
|---|---|
|   |
| 06.01.2007 13:52 od Koucek_CZ | Mám 4g druhým měsícem a zatím je to v poho. Down je nižší než up, což je divné, ping je delší, ale stačí i na ty akční hry (LFS, COD2, Wolf ET). Fup je při mé rychlosti 1024 na 10 GB, takže stačí se trochu brzdit na Dc++ a stačí to. Obecně jsem spokojený. Nejproblematičtější je Ping. Průměrně se pohybuje u 200 ms. což je na onlinovky vrchní kritická hranice. Ale funguje to a o to jde. Jo a bydlím v přízemí v domě pod kopcem a úroveň signálu není nic moc. |
|---|---|
|   |
| 07.01.2007 18:25 od kaper příspěvků: 53 karma: +0/-0 | <fieldset><legend>Koucek_CZ:06.01.2007 13:52</legend>Mám 4g druhým měsícem a zatím je to v poho. Down je nižší než up, což je divné, ping je delší, ale stačí i na ty akční hry (LFS, COD2, Wolf ET). Fup je při mé rychlosti 1024 na 10 GB, takže stačí se trochu brzdit na Dc++ a stačí to. Obecně jsem spokojený. Nejproblematičtější je Ping. Průměrně se pohybuje u 200 ms. což je na onlinovky vrchní kritická hranice. Ale funguje to a o to jde. Jo a bydlím v přízemí v domě pod kopcem a úroveň signálu není nic moc.</fieldset> pockej jak muzes byt spokojenej kdyz je up vyssi ja nadavam ze mi to pri tarifu Premium jede down. 200kbps k cemu to ze upload je kolikrat 300kbps. spokojenej budu az to zase pojede min 500kbps |
|---|---|
|   |
| 18.01.2007 19:13 od dinidini | Poridil jsem si asi v 10/06 UMTS internet a byla to zoufalost hlavne co se tyce uploadu. Mam vlastni externi antenu 850-950 MHz a diky tomu prijimam signal i kdyz jsem v oblasti kde neni oficialni pokryti. Diky antene mam velmi stabilni signal ale na druhou stranu pri vypadku vysilace z ktereho jedu to proste nejde. Asi poslednich 7 dni asi neco udelali z vysilacem protoze upload se zvednul a jede trval nad 120kbit (predtim bezne jel 15-20kbit. download stabilni 350-600 kbit dle hodiny. Takze nyni uz jsem spokojen. Doporucuji vsem pokud nemaji signal podle mapy T-mobile a nemaji jinou moznost nez GPRS/EDGE vyzkouset externi smerovou antenu a zkusit najit signal jako ja. Ted jsem spokojenej, stahovani pokud neco potrebuju jede 50-60kB/sec, ping do 200 a upload 150-300kbit. Pro normalni surfovani apod. uplna pohoda. |
|---|---|
|   |
| 12.02.2007 14:25 od Petrina | <fieldset><legend>dinidini:18.01.2007 19:13</legend>Poridil jsem si asi v 10/06 UMTS internet a byla to zoufalost hlavne co se tyce uploadu. Mam vlastni externi antenu 850-950 MHz a diky tomu prijimam signal i kdyz jsem v oblasti kde neni oficialni pokryti. Diky antene mam velmi stabilni signal ale na druhou stranu pri vypadku vysilace z ktereho jedu to proste nejde. Asi poslednich 7 dni asi neco udelali z vysilacem protoze upload se zvednul a jede trval nad 120kbit (predtim bezne jel 15-20kbit. download stabilni 350-600 kbit dle hodiny. Takze nyni uz jsem spokojen. Doporucuji vsem pokud nemaji signal podle mapy T-mobile a nemaji jinou moznost nez GPRS/EDGE vyzkouset externi smerovou antenu a zkusit najit signal jako ja. Ted jsem spokojenej, stahovani pokud neco potrebuju jede 50-60kB/sec, ping do 200 a upload 150-300kbit. Pro normalni surfovani apod. uplna pohoda.</fieldset> Chci si poridit 4G internet, ale v miste kde bydlim je slaby signal. Prosim o informaci kde je mozne sehnat externi antenu 850-950 MHz. Dekuji. |
|---|---|
|   |
| 20.02.2007 14:30 od test | <fieldset><legend>Petrina:12.02.2007 14:25</legend><fieldset><legend>dinidini:18.01.2007 19:13</legend>Poridil jsem si asi v 10/06 UMTS internet a byla to zoufalost hlavne co se tyce uploadu. Mam vlastni externi antenu 850-950 MHz a diky tomu prijimam signal i kdyz jsem v oblasti kde neni oficialni pokryti. Diky antene mam velmi stabilni signal ale na druhou stranu pri vypadku vysilace z ktereho jedu to proste nejde. Asi poslednich 7 dni asi neco udelali z vysilacem protoze upload se zvednul a jede trval nad 120kbit (predtim bezne jel 15-20kbit. download stabilni 350-600 kbit dle hodiny. Takze nyni uz jsem spokojen. Doporucuji vsem pokud nemaji signal podle mapy T-mobile a nemaji jinou moznost nez GPRS/EDGE vyzkouset externi smerovou antenu a zkusit najit signal jako ja. Ted jsem spokojenej, stahovani pokud neco potrebuju jede 50-60kB/sec, ping do 200 a upload 150-300kbit. Pro normalni surfovani apod. uplna pohoda.</fieldset> Chci si poridit 4G internet, ale v miste kde bydlim je slaby signal. Prosim o informaci kde je mozne sehnat externi antenu 850-950 MHz. Dekuji.</fieldset> Primo u T-mobile za 999 Kc externi placata krabice cca 10x15cm s drzakem na zed,vodorovnou strechu ci tyc. Bohuzel kabel ma jen 3metry a pak redukci na antenni vyvod modemu.Tak by snad sel nastavit, ci dat jiny. |
|---|---|
|   |
| 21.02.2007 18:46 od dinidini | <fieldset><legend>test:20.02.2007 14:30</legend><fieldset><legend>Petrina:12.02.2007 14:25</legend><fieldset><legend>dinidini:18.01.2007 19:13</legend>Poridil jsem si asi v 10/06 UMTS internet a byla to zoufalost hlavne co se tyce uploadu. Mam vlastni externi antenu 850-950 MHz a diky tomu prijimam signal i kdyz jsem v oblasti kde neni oficialni pokryti. Diky antene mam velmi stabilni signal ale na druhou stranu pri vypadku vysilace z ktereho jedu to proste nejde. Asi poslednich 7 dni asi neco udelali z vysilacem protoze upload se zvednul a jede trval nad 120kbit (predtim bezne jel 15-20kbit. download stabilni 350-600 kbit dle hodiny. Takze nyni uz jsem spokojen. Doporucuji vsem pokud nemaji signal podle mapy T-mobile a nemaji jinou moznost nez GPRS/EDGE vyzkouset externi smerovou antenu a zkusit najit signal jako ja. Ted jsem spokojenej, stahovani pokud neco potrebuju jede 50-60kB/sec, ping do 200 a upload 150-300kbit. Pro normalni surfovani apod. uplna pohoda.</fieldset> Chci si poridit 4G internet, ale v miste kde bydlim je slaby signal. Prosim o informaci kde je mozne sehnat externi antenu 850-950 MHz. Dekuji.</fieldset> Primo u T-mobile za 999 Kc externi placata krabice cca 10x15cm s drzakem na zed,vodorovnou strechu ci tyc. Bohuzel kabel ma jen 3metry a pak redukci na antenni vyvod modemu.Tak by snad sel nastavit, ci dat jiny.</fieldset> Antena od T-Mobile je dualni (tj. pro 1800 i 900 (860 MHz) a nema moc dobry zisk. Ja doporucuji pokud jste mimo mesto tak pouze klasickou smerovou GSM antenu treba vyrobce Fraccaro. V Praze je dobry obchod v Husitske (Anteny a satelitni technika) - tam maji tu Fraccaro - http://www.elektronika-limbursky.com/?p=productsMore&iProduct=28 Nebo lze koupit z jeste vetsim ziskem (ale vyrazne drazsi) Yagi - http://www.seapraha.cz/index.php?action=show_product&cPath=40_86&products_id=10012 Dalsi moznosti pokud mate dosah signalu 1800MHz(1900) jsou ty dualni. Ale mimo mesto (resp. Prahu) si myslim ze ma smysl jen ta 900 MHz. Ty maji normalne pasmo 850-950 MHz, coz je presne to co potrebujete pro to "UMTS" od T-mobile. |
|---|---|
|   |
| 23.02.2007 20:02 od BigCorporateTester | Po instalaci růžového PCMCIA 4G modemu mi přestalo zcela fungovat tzv sdílení modemu pro další PC v síti. Zablokovalo to také i sdílení všech ostatních modemů pro CDMA i O2 UMTS. Co bylo ještě horší, tento modem nebylo možno vůbec odinstalovat. Pomohl pouze "návrat k bodu obnovení" pak je vše OK. Naštěstí mi to T-mobile nechal zcela zdarma. Asi ho dám manželce. |
|---|---|
|   |
| 03.03.2007 15:03 od BZ | T-Mobile s Internetem 4G (konkrétně ve verzi Twistu - předplacenka) inzeruje neomezené a vysokorychlostní (až 512 kbps) připojení, ale pozor! Je to pouze pustá lež, neboť T-Mobile vás po vyčerpání 3 Gb OMEZÍ tak účinně, že z důvodu minimální rychlosti a nestability spojení zpravidla nenačtete ani průměrnou webovou stránku. Tímto zásahem ztratíte možnost užívat vámi zaplacenou službu prakticky úplně, přestože v dodaných materiálech k SIM kartě není o žádné možnosti omezení ( např. FUP) ani zmínka. Naopak je velkohubě proklamovaná neomezenost! S nízkou úrovní serioznosti T-Mobile jsem se setkal již při spojení GPRS, bohužel jsem si neuvědomil, že jde sice o jiny produkt (nyní 4G), ale stejného provozovatele, takže se ani způsob okrádání zákazníka nezměnil, ba spíše zvětšil. |
|---|---|
|   |
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.