Rychlost.cz Články O2 spouští novou kampaň „Nejlepší 5G síť podle vás“. Zároveň chce letos zmodernizovat celou mobilní síť

O2 spouští novou kampaň „Nejlepší 5G síť podle vás“. Zároveň chce letos zmodernizovat celou mobilní síť

Autor článku: Jakub Janíček | 06.05.2024

O2 pokračuje v modernizaci své mobilní sítě a přináší 5G připojení do čím dál tím více lokalit v Česku. S rostoucí spotřebou dat navyšuje kapacitu sítě a spouští kampaň, která má za cíl poukázat na výhody 5G připojení. Zákazníci si také mohou aktivovat neomezená „Data naplno“ a užívat si rychlý internet bez omezení.

Ilustrační obrázek

Mobilní data se stala nepostradatelnou součástí našich životů. Sledujeme videa, posloucháme hudbu, hrajeme hry a komunikujeme s přáteli – to vše online a nejlépe bez sekání. Operátor O2 reaguje na rostoucí datovou poptávku masivní modernizací své sítě a přináší 5G připojení do téměř každého koutu Česka.

5G bleskově dobývá Česko – kde všude je k dispozici?

O2 ve spolupráci se společností CETIN intenzivně pracuje na rozšíření 5G pokrytí. V současnosti si nejmodernější síť užívá již 88,6 % populace, což odpovídá 59 % území České republiky. Za posledních pět let se průměrná spotřeba dat na jednoho zákazníka zvýšila více než dvanáctinásobně. Meziročně pak narostla o 30 %. Tento trend potvrzuje, že data jsou palivem 21. století.

O2 na tuto rostoucí poptávku reaguje nejen rozšiřováním 5G pokrytí, ale také navyšováním kapacity sítě. Celková instalovaná kapacita je dnes pětinásobně vyšší než před pěti lety, což umožňuje plynulé připojení i při vysokém zatížení, které způsobují zejména velké sportovní události. V letošním roce chce 5G signálem pokrýt okolo 650 lokalit hlavně na jižní Moravě. Hůře dostupné stanice plánuje zmodernizovat příští rok.

O2 spouští kampaň „Nejlepší 5G síť podle vás“

S novou kampaní „Nejlepší 5G síť podle vás“ chce O2 ukázat, jaké možnosti 5G síť nabízí a jak ji využít na maximum. Všichni zákazníci s tarifem nebo předplacenou kartou mají k dispozici neomezená „Data naplno“, která si mohou aktivovat zdarma až pětkrát měsíčně na 24 hodin.

To se hodí například při sledování důležitého zápasu na cestách, hraní online her s přáteli nebo sledování filmů ve vysokém rozlišení i mimo dosah Wi-Fi. Kvalita a rychlost sítě jsou pro O2 klíčové. Nejen díky tomu hodnotí zákazníci O2 síť už tři roky po sobě jako nejlepší na trhu. Potvrzují to i nejnovější výsledky měření zákaznické spokojenosti IPSOS, podle kterých je 5G síť od O2 vnímána jako nejrychlejší a nejkvalitnější.

Hledáte rychlý a spolehlivý internet? Zadejte adresu a vyberte si.
Vyplňte adresu přípojky (ulice a č.p.):

T-Mobile hlásí silný růst spotřeby dat a další investice do 5G sítě. Zákazníci T-Mobile stále více využívají mobilní data, jejichž spotřeba meziročně vzrostla o 33,2 %. Společnost pokračuje v masivních investicích do digitalizace a výstavby ultrarychlých 5G sítí, kdy pokrytí obyvatel 5G signálem dosáhlo 85 %, a do konce roku 2024 plánuje pokrýt přes 90 % populace.

Chraňte svá data na internetu s našimi 9 pravidly bezpečnosti na internetu. Naučte se vytvořit silné heslo, zapnout 2FA ověření a bezpečně používat internetové bankovnictví. Zjistěte, proč je důležitá aktualizace softwaru a z jakého důvodu byste měli věnovat pozornost webům, které navštěvujete. S naším průvodcem už nebudete snadným cílem hackerů.

Nejsilnější geomagnetická sluneční bouře za posledních 20 let ohrožuje satelitní systémy včetně Muskova Starlinku. Bouře narušuje komunikaci satelitů a způsobuje výpadky a zpomalení internetu. Elon Musk se snaží uživatele uklidnit, ale NOAA varuje, že bouře bude pravděpodobně pokračovat.

Microsoft představil revoluční AI systém pro zpravodajské služby, který funguje zcela bez připojení k internetu. Tato technologie umožňuje analýzu přísně tajných informací bez rizika úniku dat. Systém je založen na modelu GPT-4 a je umístěn v zabezpečeném cloudovém prostředí. Americké zpravodajské agentury tak získávají nástroj pro efektivnější a bezpečnější práci s citlivými daty.

Energetický gigant ČEZ se stává významným hráčem na poli internetového připojení. Prostřednictvím akvizic regionálních providerů, jako je mostecká společnost WMS a pardubická Edera Group, se ČEZNET rozrostl na více než 100 000 zákazníků. Strategie ČEZ se zaměřuje na poskytování vysokorychlostního optického internetu v regionech s vlastní infrastrukturou, čímž posiluje svou pozici na trhu „poslední míle“.