| 11.04.2007 14:38 od slidder (anonymní uživatel) | Ja všem znamym doporučuju anet, je to firma tady v lbc, a co se týče internetu, tak připojení letí skvělou rychlostí, jsem u nich půl roku a i přes jejich agregaci(1:10), mi rychlost spadla jednou a ještě nad limit, a to s minim. odezvou. Předtím jsem byl o o2, mám s nimi katastrofální zkušenosti, co se týče kvality přip. a vůbec veškerý kominkace. Takže podle mých zkušeností doporučuju a-net. |
|---|
| 01.05.2007 00:35 od Luminol (anonymní uživatel) | To je sice hezke ale ja mam s a-netem liberec docela jine skusenosti.Mel sem mit rychlost 2Mb/s ale mel sem asi tak 600 az 800 kb/s a az po 2 tydnech volani mi to konecne spravily. A to nemluvim o tom ze to neni zadny neomezeny internet Damy a Pani, protoze kamarada odpojily proto ze udajne prekrocil limit 20GB za mesic, ze to sice nikde neuvadi ale je to ich firemni pravidlo.Dalsi bod je ze vas omezuji pokud sosate z P2P a vlastne pomoci napr. e-mule nebo e-donkey vam to ani nepude protoze je to zablokovany. Tahle firma mi pripada jako one man shou nejakich mladych hochu co chteji delat biznis ale nevedi co je spolehlivost. Ja sem u cerberosu a to je teda firma profiku, opravdu koho znam ten je na a-net nabrouseny. Prosim vas neberte to jako ze chci nekoho kritizovat ale tak to je a take mam s nimi skusenosti. |
|---|
| 12.05.2007 18:15 od anet (anonymní uživatel) | Co se týče omezení p2p, tak blokovaného nic není, akorát je problém v tom že většina programů bez pořádného uploadu nestahuje téměř nic. Upload na p2p sítích samozřejmě regulován, ale způsobem aby to vždy "stahovalo". Bez tohoto pravidla by byly vysílače z 90% vytížený, protože wifi p2p upload doslova nesmyslně přetěžuje. Co se týče cerberosu tak pokud vím tak oni p2p blokují úplně a to tím že natvrdo blokují porty. U anetu je výhoda že každý den od 1:00 do 6:00 je všechen provoz puštěn na plnou rychlost (4Mbit popř. 20Mbit na 5ghz). Takže každý kdo je alespoň trochu rozumný tak si počká a stáhne co potřebuje. A co se týče odpojení po nějakém počtu přenesených dat je absolutní nesmysl,spíše shoda náhod že se někomu pravděpodbně z používání těch p2p sítí zaviroval PC. |
|---|
| 16.05.2007 15:51 od strelec (anonymní uživatel) | Mam upload minimalni P2P nevyuzivam, i kdyz by se to nekdy hodilo a stejne mam problemy se stahovanim z FTP nebo i filefactory a pod. Rychlost kolisa, ping taky. Komunikace s vama je vesmes monolog. Nevim jestli to skrti spravce AP nebo to mate spatne udelany, nebo jste me spatne promerili ale jedno je jasny, takhle si nepredstavuju neomezeny internet. Musim uznat, ze me to celkem zklamalo a priste bych volil jinak. A ta nekomunikace se zakazniky to jeste umocnuje. Abych jen nenadaval, tak se nekdy brzo rano stane, ze to jede i 300kB a na WWW je toto pripojeni vetsinou dostacujici. Akorat mi neni proc mi to na internetu zmeri pripojeni okolo 2Mb a stahuju treba rychlosti 40kB (rychlosti zdrojovyho servru to neni). |
|---|
| 29.05.2007 10:22 od NeUživatel Anetu (anonymní uživatel) | Jelikož mi Anet kdysi někdo (asi nějakým omylem) doporučil, několikrát sem je kontaktoval (email, ICQ) s tím, že bych se chtěl připojit a žádal sem nějaké info - nedostal sem jedinou odpověď!!! Skoro jako u Českých Radiokomunikací. Známý od nich chtěl taky net, prý jim volal a poté se rozhodnul, že tohle teda fakt ne. Ani sem se neptal, proč. Prostě Anet nebrat, nestojím o spolupráci s firmou, která ignoruje i naprosto jednoduché dotazy. Když neodpoví ani potencionálnímu budoucímu zákazníkovi, který jim mává před očima bankovkama, co by asi dělali v případě, že by se vyskytl nějaký problém a někdo by po nich nedej bože chtěl, aby jej řešili. Ne, takhle ne, vážení, to je předzvěst problémů. |
|---|
| 29.05.2007 14:13 od aneťák (anonymní uživatel) | to NeUživatel Anetu: A volat si jim nezkoušel? Já jim psal na email dotaz, zda je u mě signál a asi za tři dny jsem dostal kladnou odpověď. Zavolal jsem jim tedy a do tří dnů už jsem byl připojen. Od té doby mi internet funguje bez problémů, takže ani žádnou potřebu je jakkoliv kontaktovat nemám. |
|---|
| 30.05.2007 15:23 od Bara (anonymní uživatel) | Dobrý den,myslím, že je velice rozumné, pokud e-mailová komunikace selže(spam, špatná adresa,..)kontaktovat nás telefonicky.Pro podporu komunikace děláme maximum, ale bohužel někdy selže faktor i na druhé straně.:-) V případě, že se Vám nedaří spojit se s námi, kontaktujte nás telefonicky, pokud možno do 17:00 hodin, či za pomocí sms. Určitě budeme Vaše připomínky urgovat. Tel: 776/636 666. S pozdravem a přáním kvalitních služeb:-). Barbora |
|---|
| 31.05.2007 09:41 od NeUživatel Anetu (anonymní uživatel) | Zkoušel sem několikrát email i ICQ ... a soudě podle podobných zkušeností i dalších uživatelů tedy asi ten "faktor na druhé straně" neselhal :) Možná mi dokonce přišlo i potvrzení o přečtení, ale to nechci tvrdit na 100%, už je to nějaký ten měsíc zpět a hlava už tolik neslouží :) Telefon používám jen výjmečně, upřednosťňuji písemnou komunikaci. Pak se alespoň nemusím s nikým dohadovat, co mi slíbil a co ne ;o) |
|---|
| 01.06.2007 11:19 od muf211 (anonymní uživatel) | Mam ted par dni internet od firmy eurnet a mohu jen pochvalit. Pokud mate primou viditelnost na jested do 40 km vas pripoji 5Ghz antenou. www.eurnet.cz |
|---|
| 01.06.2007 16:47 od aneťák (anonymní uživatel) | to muf211: Tak si užívej, dokud ti to ještě funguje. Až všichni přejdou na 5 GHz pásmo, to se pak nebudeš stačit divit, proč ti to nejde. Připojit někoho na vzdálenost až 40 km s malou parabolkou, jak to dělá Eurnet, je skutečně odvážné. Ale co, po každém vyžadují úpis na jeden rok, přičemž po jeho uplynutí se smlouva automaticky obnovuje zas na další celý rok. Pro zákazníka tedy nadmíru výhodné...Měl jsem s nimi také tu čest a musím se jen pousmát nad tím, že sám pan majitel Eurnetu ani neví, jakou polarizaci má jejich všesměrová svislá tyč. To, jak jejich technikovi kleklo před mým domem auto, když se laskavě uráčil po dvou měsících mé urgence přijet se smlouvou, už raději ani dál rozvádět nebudu. |
|---|
| 02.06.2007 10:39 od muf 211 (anonymní uživatel) | 1, antenu mam se ziskem 23 Dbi (5Ghz) - signal vynikajici. Technik mi instaloval tuto kvalitni antenu: http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=45144. Jsem cca 5km vzdusnou carou od Jestedu. 2, smlouva je skutecne no dobu urcitou, ale investoval jsem za instalaci (router+antena) 5000,-, takze tech 12 mesicu fakt preziju. Porad je to lepsi nez dvouletka s O2. Jinak po roce mas moznost smlouvu kdykoliv vypovedet. 3, alternativy: a-net tu bohuzel nechytam, freenet mam na frantaku, ale rusi mi to dalnice, kabelovku tu nemame, O2 s CDMA jiz nikdy vice... 4, majitel technicke detaily znat nemusi, od toho ma snad zamestnance tech. podpory, ne? 5, prihoda s autem muze za jistich okolnosti pusobit komicky, ale to se muze stat komukoliv. |
|---|
| 02.06.2007 18:48 od aneťák (anonymní uživatel) | to muf 211: Tak to sis tu smlouvu asi nepřečetl pozorně. Po uplynutí jednoho roku máš možnost od smlouvy odstoupit, avšak pokud tak neučiníš, automaticky se tato smlouva obnovuje opět na dobu určitou, tj. jeden rok. Pokud už po mě někdo vyžaduje úpis na jeden rok, očekávám zato nějaké výhody, např. zařízení zdarma, sleva z paušálu atp. Ty sis veškeré zařízení koupil za svoje a oni si tě ještě pojistili takto pro ně výhodnou smlouvou. 5 GHz je pásmo volné, takže si na něm může vysílat kdokoliv, až ti někdo vleze na stejný kanál a tobě tím spadne rychlost, stoupne odezva anebo to přestane fungovat úplně, zajisté ti pak neustále se obnovující roční úpis s Eurnetem začne vadit. Nehledě na to, že příští rok k vám může dorazit jiná, daleko výhodnější nabídka připojení k internetu a ty pak jen budeš muset čekat na ten jeden jediný správný den v roce, kdy s firmou Eurnet můžeš ukončit smlouvu. |
|---|
| 03.07.2007 19:16 od Šumik (anonymní uživatel) | Tady to zavání kumpánstvím, co více dodat...Bohužel mám připjení od A-netu a nezbývá mi, než o negativech v komumikaci a kvalitě připojení souhlasit! |
|---|
| 19.07.2007 07:19 od Vlada (anonymní uživatel) | S menší komunikativností sice souhlasím, ale jinak mám připojení od A-netu cca půl roku a zcela OK. Žádné problémy, instalace včetně proměření během týdne od prvního kontaktu. Stejnou zkušenost má i řada přátel, kteří mají WiFi od této firmy. Jelikož má A-net asi 2000 připojení, tak mi tato diskuze 7 lidí,z nich někteří s nimi ani do styku nepřišli, nepřipadá jako reprezentativní vzorek názorů jejich uživatelů. Všichni ti, kterým to chodí, se totiž nemají potřebu vyjadřovat, nebo o nějaké diskusi ani nevědí. Pak se tu objeví pouze názory jedinců, kteří nějaké problémy mají. Ty navíc nemusí vždy vznikat na straně poskytovatele. |
|---|
| 20.07.2007 18:28 od A- neťák 2 (anonymní uživatel) | Cítím potrebu se taky připojit k diskuzi. První měsíce po připojeni to byla hrůza, rychlost pod limit, žádny spěch s vyřizovaním reklamace a komunikace spíš ignorace. Ale teď mi to už nějakou dobu jede jak má, tak se snad poučily a víc se snaží, ale když mi ještě jednou klekne a oni zase jakože se jich to netýká, tak na tvrdo s nimi končím a měly by si uvědomit, že existuje i negativní reklama a ta se šíří rychleji než ta dobrá. Cením si, že se A-net aktivně zapojuje tady diskuse, ale místo toho, aby si přiznaly chyby a ujistily nás, že to bude lepší, se hrají na andílky, že nevědí, o čem je řeč, a zdá se mi, že lidi jako aneťák a Vlada mi spís připadají jako nastrčeni, aby vylepšili to, co se tu píše. A aby sem netvrdil, že nejsme bez závazků, tak se snažím polepšit i já a P2P site už nepoužívám a stahuju jen pozdě v noci, tak je to snad férový. |
|---|
| 20.07.2007 19:18 od anet (anonymní uživatel) | Docela tady nechápu jak si může stěžovat zákazník na to že mu trvá dlouho reklamace, pokud je přeci porucha u poskytovatele tak se jí (alespoň teda my) v co nejbližší době opravit, akorát je problém že si plno lidí představuje pod pojmem připojení k internetu i kompletní servis počítače. Např má zákazník nastavený špatně smtp servr a pokud mu někdo s firmy řekne že má špatně nastavený počítač a že je to jeho problém tak hned začne prskat že si platí internet a at k němu kouka někdo hned přijet (samozřejdmě zadarmo), nebo že pujde ke konkurenci a přinejhorším podá někde stížnost atd. To samé platí u nastavení ip adresy nebo u zavirovaného PC. Pak přijde nakonec zákazník že mu nejde měsíc internet, že nebude platit, když mu řekneme že má zavirovaný PC, tak nás pošle někam že má antivir a že si to několikrát projížděl AVGčkem že je na 100% čistý a nepochopí že AVG najde třeba jen 20% spywaru, virů atd. Takhle pak vznikají tyhle negativní reklamy a můžete se snažit sebevíc. |
|---|
Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.