Rychlost:Fórum: Tragédie od T-Mobile v podobě EDGE

Tragédie od T-Mobile v podobě EDGE

Tragédie od T-Mobile v podobě EDGE

Strana:1 2
11.04.2007 00:53
od

Pokud nemusíte, nepořizujte si EDGE od T-Mobile. To už kdysi v pravěku dial-up od Č.T. byl rychlejší a stabilnější. Konkrétně v Hodoníně.

15.04.2007 17:23
od Messiah

JJ, souhlas, mám stejný problém ... okr. Praha-západ ... EDGE je něco neskutečného. Pořizujte si to až v případě krajní nouze !

16.04.2007 10:50
od janicek

je to horsi nez GPRS? protoze co muze byt horsiho nez GPRS, ze? ;-)

16.04.2007 17:31
od Messiah

Mno je to celkem tak stejné jako GPRS, někdy i horší. Stránka se načte tak za 5 sekund (když "dobře fouká vítr"), ale když se něco stane (opravdu nevim co), tak se jedna stránka načítá v rozmezí od půl minuty do několika minut !!! + papírová stahovací rychlost 23 KB/s se dosáhne jen ve zvláštních případech, spíš to stahuje tak kolem 10 KB/s a míň, často se mi stává, že je rychlost dokonce 1 KB/s.

20.04.2007 23:26
od Tukan

No neviděl bych to tak černě těch 23 na stahování dosáhnu v pohodě a v noci i 28 celkem stálých.

30.04.2007 22:58
od gamil

me TM EDGE fungovalo o neco malo rychleji cca 7kB down nez TM GPRS(cca 5,5kB down)

08.05.2007 16:17
od BigCorporateTester

EDGE mi šlo poměrně slušně na Nokia 6230 / Praha 6. Avšak po dosažení FUP (poslalo to SMS), se to úplně zastavilo. Ještě, že mi to dali zadarmo, velmi mi je, Vás ostatních milých platících líto.

Nechápu co máme za tarify od O2 (CDMA+WIFI), FUP jsem tam nikdy nedosáhl. Ahoj

09.05.2007 17:19
od Mirek_Praha

Vážení, v žádném případě nechci dělat obhájce T-Mobile. Bohužel ne všichni prodejci vysvětlí zájemcům kompletně problematiku. Služba GPRS je prakticky dostupná na celém území ČR, mám zkušenost, že lze dosáhnout Downloadu v rozmezí 50 až 70 kb/s. V případě EDGE jsem dosahoval hodnot 150 až 180 kb/s. Jenomže má to jedno technické omezení. Prioritní jsou hlasové služby poskytované společností T-Mobile, datové služby jsou na druhém místě a zde je problém, že v závislosti na zatížení vysílače hlasovými službami je omezována přenosová rychlost datových služeb. S tím jsem se v posledním půl roku setkal Vyjímkou není, že rychlost Downloadu je pod 1 kb/s. Pokud jezdím pracovně po republice a mám sebou notebook, je to výborná služba pro příjm e-mailové pošty a připojení k internetu pro získání různých informací. V žádném případě parametry GPRS/EDGE nejsou vhodné pro stahování velkého objemu dat. V tomto případě doporučuji pevné připojení ADSL. V případě poskytovatelů WIFI bych byl velmi opatrný. Někteří mají lákavé nabídky, ale realita bývá velmi smutná. Připojení je velmi pomalé vzhledem k agregaci a dalším technickým problémům. Proto doporučuji všem, poraďte se s někým, kdo se v problematice seriözně vyzná a není placen nějakým poskytovatelem.

09.05.2007 21:05
od jkrupica

... plně souhlasím... jen malé PS: dobrá alternativa jsou mobilní data HSDPA sítí od O2 ci 4G od tmobilu.. bohužel pokrytí je velmi špatné.. pouze praha a brno... sám používám edge a 4G od tmobilu a v praze a brně to chodí naprosto bez problémů 750-850, na zbytku republiky je výborné pokrytí edge s rychlostí 140-190...

10.05.2007 13:32
od Messiah

O tomto už jsem také slyšel, bohužel EGDE mi jede 1kb/s permanentně už asi měsíc + tak po půl minutě práce se sám odpojí, takže je prakticky nemožné něco na internetu udělat. Pochybuji že by někdo volal neustále po dobu jednoho měsíce.

10.05.2007 14:58
od Mirek_Praha

V tvém případě by se mohlo jednat současně i o závadu na modemu. Po spadnutí připojení EDGE se podívej ve Window-Start-Ovládací panely-Výkon a údržba-Systém-Hardware-Správce zařízení-Modemy. Rozbal záložku a musí se Ti zobrazit typ připojeného modemu. Dej si zobrazení Vlastnosti, klikni na záložku Diagnostika-Informace z modemu. Pokud nejsi připojen,měla by se zobrazit fronta příkazů a odpovědí.

Konkrétně jsem tento problém zažil u Siemens ES75. Modem se zablokoval při příjmu signálu z vysílače T-Mobile, pro něj platil následující postup. Vypni napájení modemu, odpoj anténu a zapni znovu napájení modemu. Najedno mi dianostika modemu z PC probíhala.

Pokud je telefon v záruce máš vyhráno, uplatni reklamaci ve značkové prodejně T-Mobile. Musíš přesně popsat projevy závady, protože prodavači nejsou odborníci na datové služby a o problému vědějí rámcově.

08.07.2007 12:14
od Milan ------

Rychlost Internet 4G ve Dvoře Králové je hrozně pomalá a vzdycky neodpovídá.Exzistuje nejaká možnost zvýsit?(mám Int.4G Standa)

02.09.2007 21:13
od uzivatel

EDGE od T-mobile jsem pouzival v Praze a na Morave(Libina), kde bylo asi 3krat rychlejsi nez v Praze. GPRS je o oproti EDGE asi jako kolo proti mopedu.

02.09.2007 22:39
od Lukáš

když sem ještě minulý rok používal EDGE u T-mobilu internet jel tak 190kbit takže sem si nemoh stěžovat ...

02.09.2007 22:40
od Lukáš

ještě dodám, máš vůbec telefon, který EDGE podporuje ?

Strana:1 2
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.