Rychlost:Fórum: STARNET České Budějovice, jaké máte zkušenosti?

STARNET České Budějovice, jaké máte zkušenosti?

STARNET České Budějovice, jaké máte zkušenosti?

Strana:|<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...>>|
04.01.2006 18:46
od (vv)

Sedím v Nemanicích (část ČB, co kdysi nebyla částí ČB, místní jistě vědí) v Jižní ulici a moje zkušenosti jsou takovéto:

Mám 232/64, takže si nemůžu moc vyskakovat. Problémy jsem měl vícenéně od začátku, nicméně když jsem narazil na "toho lepšího z nichL, abych tak řekl, začaly se věci hýbat směrem k lepšímu, byť to pořád stojí za houby. Na vině však není ani tak Starnet, jako místní zaneřáděný vzduch třemi (_I_) WIFI sítí. Nyní mám (na telefonické požádání) už asi čtvrtý AP, tentokráte nějaký D-Link. V rámci minimalizace obtěžování si konfiguruju APčka sám, protože občas mi jede líp tenhle bod, občas jiný. Na jejich přípojné body vidím ze střechy přímo, je to, co by sněhovou koulí dohodil (no, možná několikrát, ale v zásadě dost blízko na to, aby to jelo). Někdy to jede svižně, někdy skoro vůbec, ale prakticky v drtivé většině případů za to může zdejší zahlušení WiFi.

Na stávajícím D-Linku třeba sleduju chybovost přijatých a odeslaných paketů. Zatímco z přijatých, kterých je samozřejmě většina, se neztratí ani jeden, odeslané pakety mají ztrátu kolem 10%, což je přinejmenším divné. CO se týče celkové kvality spojení, jsem dalo by se říci průměrně nespokojen, na druhou stranu musím říci, že za to v mém případě Starnet v zásadě až tak moc nemůže. Rozhodně se mi však velmi zamlouvá jednání s nimi, na to si opravdu stěžovat nemůžu (fakt je, že poslední dobou problémy řeším jen s jedním člověkem).

Jak říkám - už jsem vyzkoušel AP asi čtyři (nějaké OvisLinky, jednu Alphu a teď ten D-Link, který se jeví ještě tak asi zhruba nejlepší). Jedne OvisLink se zasekával (musel jsem jen natvrdo restartovat), jiný šel špatně, Alpha taky nic moc, další OvisLink skoro nenašel síť a neustále někam "roamoval", D-Link se zatím snaží být stabilní, jen při konfiguraci se občas zasekne tak, že s ním nejde jinak než HW restartem hnout. Prostě to tu mám na pytel, přestože mám Starnetí body prakticky za zadkem. V Siite Survey není výjimkou, kdy vidím až 30 sítí a to se mi to tu hezky mydlí. Třeba v poslední době (tak týden) to jelo docela solidně, co teď ale napad ten sníh, je to zase bída s nouzí.

Tož asi tak.

06.01.2006 00:45
od

<fieldset><legend>(vv)</legend>Sedím v Nemanicích (část ČB, co kdysi nebyla částí ČB, místní jistě vědí) v Jižní ulici a moje zkušenosti jsou takovéto:

Mám 232/64, takže si nemůžu moc vyskakovat. Problémy jsem měl vícenéně od začátku, nicméně když jsem narazil na "toho lepšího z nichL, abych tak řekl, začaly se věci hýbat směrem k lepšímu, byť to pořád stojí za houby. Na vině však není ani tak Starnet, jako místní zaneřáděný vzduch třemi (_I_) WIFI sítí. Nyní mám (na telefonické požádání) už asi čtvrtý AP, tentokráte nějaký D-Link. V rámci minimalizace obtěžování si konfiguruju APčka sám, protože občas mi jede líp tenhle bod, občas jiný. Na jejich přípojné body vidím ze střechy přímo, je to, co by sněhovou koulí dohodil (no, možná několikrát, ale v zásadě dost blízko na to, aby to jelo). Někdy to jede svižně, někdy skoro vůbec, ale prakticky v drtivé většině případů za to může zdejší zahlušení WiFi.

Na stávajícím D-Linku třeba sleduju chybovost přijatých a odeslaných paketů. Zatímco z přijatých, kterých je samozřejmě většina, se neztratí ani jeden, odeslané pakety mají ztrátu kolem 10%, což je přinejmenším divné. CO se týče celkové kvality spojení, jsem dalo by se říci průměrně nespokojen, na druhou stranu musím říci, že za to v mém případě Starnet v zásadě až tak moc nemůže. Rozhodně se mi však velmi zamlouvá jednání s nimi, na to si opravdu stěžovat nemůžu (fakt je, že poslední dobou problémy řeším jen s jedním člověkem).

Jak říkám - už jsem vyzkoušel AP asi čtyři (nějaké OvisLinky, jednu Alphu a teď ten D-Link, který se jeví ještě tak asi zhruba nejlepší). Jedne OvisLink se zasekával (musel jsem jen natvrdo restartovat), jiný šel špatně, Alpha taky nic moc, další OvisLink skoro nenašel síť a neustále někam "roamoval", D-Link se zatím snaží být stabilní, jen při konfiguraci se občas zasekne tak, že s ním nejde jinak než HW restartem hnout. Prostě to tu mám na pytel, přestože mám Starnetí body prakticky za zadkem. V Siite Survey není výjimkou, kdy vidím až 30 sítí a to se mi to tu hezky mydlí. Třeba v poslední době (tak týden) to jelo docela solidně, co teď ale napad ten sníh, je to zase bída s nouzí.

Tož asi tak.</fieldset>

To, ze za to nemuzou, protoze jim jejich kanal rusi jine site je mizerna obhajoba... Urcite nebyl starnet vsude prvni a je hodne mist, kam se doslova nasral. Solidni poskytoval nespusti apcko na 2.4GHz v miste kde je "husto". Bud vybuduje bod na 5GHz nebo v licencovanem pasmu.

Ale to je a jeste bude velkej problem starnetu. V CB se pomalu 2.4 stava nepouzitelnou...

15.01.2006 22:19
od anonym ----

jojo, taky sem byl zakaznikem starnetu..... mel sem asi pul roku rychlost down 512, pri mereni rychlosti jsem se nikdy (krome prvnich 14 dnu od instalovani) nedostal nad 300..... pokazdy sem zavolal na zakaznickou linku, kde jsem byl porad jen za idiota, ktery ma zavirovany pocitac a podobne... :lol: Ale zajimavy bylo ze vzdy po zavolani zacal net slapat na plno (ale jen an par dnu) :lol: No a kdyz treba prselo nebo padal snih, byl silnejsi vitr...... dial-up by byl rychlejsi...... proste STARNET uz mi nikdy nesmi do domu...... po zkusenostech co s nimi mam ja i moji pratele uz fakt nikdy.... nechapu jak tahle firma muze jeste fungovat a ze jim nekdo nedal bomby za to co poskytujou.....a hlavne za ty penize.... RADIM VSEM......Radsi si priplatte par korun navic a a vyberte si jineho poskytovatele..... 8) A jestli tohle cte nekdo ze spolecnosti STARNET, neberte to jako pomluvu ci urazku.... je to jen TVRDA REALITA.....a podle mne okradani lidi........protoze cena x skutecna rychlost neni ani v nejmensim umerna a snesitelna..... meli byste o sobe zacit premyslet.

18.01.2006 09:18
od Stanmax

Zdravím všechny, objednal jsem u Starnetu připojení přes technoligii Motorola a to tarif Business advantate line 2005 - 1536/384 Kbit. První den byl problém, ale poslední tři týdny to stále frčí bez výpadku. Rychlost zde je 1470/380 Kbit, takže zatím 100% spokojenost. :lol:

18.01.2006 12:20
od Michal

Tak to vás asi zklamu pane anonymní. Pokud jste volal a nikdo ani na po druhé se Vám neozval, tak jste asi nevolal do Starnetu a máte špatné číslo. Je pravda že pokud mají hodně práce, tak jim to trvá třeba týden, ale vždy se ozvou zpět. Pokud pošlete mail s problémem tak se mi taky nikdy nestalo, že by mi neodpověděli.

Přeji pěkný den

<fieldset><legend>Anonymous</legend><fieldset><legend>cassul</legend>Starnet mě připojuje už dlouho jak doma, tak na firmu a jsem s nima víceméně spokojen. Rychlosti odpovídají a když je nějaký problém, tak se k němu znají a vždycky ho rychle vyřešili. Znám jiné provozovatele, kteří dělají ze člověka idiota, jak to mám blbě nastavené, i když je zjevné, že v tom mají binec sami. A takové ty řeči, že mají pět let bez minuty selhání, tomu nevěřím, problémy jsou vždycky, jde o to, jak se rychle vyřeší a zda se z nich poučí.</fieldset>

Tak to gratuluji, jste asi jeden z mala spokojenych zakazniku STARNETU:-) Pro me zakazniky jsem zajistoval pripojeni k internetu a dvakrat jsem se poukousel je pripojit pres STARNET, po 2x peti telefonech jestli bude nekdo hodny a laskave prijede se nikdo neobtezoval. Pravda, bylo to v lete a asi byl STARNET na prazdninach...:-( Ke konci srpna jsem chtel nechat pripojit zakaznika v jedne nejmenovane obci a kupodivu na treti telefon nekdo dorazil a jede... Jen chtel verejnou IP adresu a tu dodnes nema a linka zrovna dvakrat stabilni neni. Osobne i od lidi pripojenych pres STARNET vim, ze pres telefon prakticky nic nevyresi, vse se jim musi posilat do mailu a kdyz odpoved dostanete do 14 dnu, tak muzete podekovat panu bohu za ty dary;-)

Proste je to firma pro &quot;Bezneho Frantu Uzivatele&quot; z panelaku, kterymu kdyz nejede zrovna linka tak povi &quot;zitra je taky den mamo..&quot;.

Ale jinak se znazi byt profici:-))))</fieldset>

18.01.2006 12:30
od Michal

Takovou rychlost ale Starnet nenabízí. Než něco napíšeš tak se laskavě podívej na internet.starnet.cz/cenik zda to co píšeš není úplná kravina !!!

<fieldset><legend>Anonymous</legend>:D Právě jsem přišel od známého co je připojen &quot;profíky ze Starnetu&quot;. Rychlost načítání stránek je stejná asi jako u dial up od Telecomu. a to je dle nich 1024/512 bez agregace a FUP :lol:</fieldset>

19.01.2006 18:43
od

<fieldset><legend>Michal</legend>Takovou rychlost ale Starnet nenabízí. Než něco napíšeš tak se laskavě podívej na internet.starnet.cz/cenik zda to co píšeš není úplná kravina !!!

<fieldset><legend>Anonymous</legend>:D Právě jsem přišel od známého co je připojen &quot;profíky ze Starnetu&quot;. Rychlost načítání stránek je stejná asi jako u dial up od Telecomu. a to je dle nich 1024/512 bez agregace a FUP :lol:</fieldset></fieldset>

Omlouvám se, je to: 1024kbps/256kbps (neomezeně:30MB/15min a poté: 64Kbps/30min) :oops:

To ale nemění nic na tom, že jim to nechodí tak jak deklarují. :idea: :roll:

20.01.2006 01:37
od BFU

Nezklamal jste me anonymni pane Michale, alias Robine Hoode ze STARNETu ;-) Staci lepe cist... Do STARNETu jsem se dovolat a po ubezpeceni, ze se technik do druheho dne ozve, se nikdo jiz neozval a to je hola pravda. Ted, uz to je jedno. Zakaznici jsou u jineho poskytovatele a konec koncu jsem i radsi... Vy jste prisli o kseft...

A o mailu jsem taky nepsal, ze neodpovedeli, ale ze jim ta odpoved trva trosku dlouho. Ale je fakt, co by zakaznik za 300 kilca mesicne chtel, ne?? (REJP)

Taky nevim, proc neustale prokladate tuto konferenci prispevkama typu: mam pripojeni motorolou tarif business adventage. Kdo z normalnich lidi ma dneska na to aby si to mohl dovolit... Je mi jasny o co vam jde...

<fieldset><legend>Michal</legend>Tak to vás asi zklamu pane anonymní. Pokud jste volal a nikdo ani na po druhé se Vám neozval, tak jste asi nevolal do Starnetu a máte špatné číslo. Je pravda že pokud mají hodně práce, tak jim to trvá třeba týden, ale vždy se ozvou zpět. Pokud pošlete mail s problémem tak se mi taky nikdy nestalo, že by mi neodpověděli.

Přeji pěkný den

<fieldset><legend>Anonymous</legend><fieldset><legend>cassul</legend>Starnet mě připojuje už dlouho jak doma, tak na firmu a jsem s nima víceméně spokojen. Rychlosti odpovídají a když je nějaký problém, tak se k němu znají a vždycky ho rychle vyřešili. Znám jiné provozovatele, kteří dělají ze člověka idiota, jak to mám blbě nastavené, i když je zjevné, že v tom mají binec sami. A takové ty řeči, že mají pět let bez minuty selhání, tomu nevěřím, problémy jsou vždycky, jde o to, jak se rychle vyřeší a zda se z nich poučí.</fieldset>

Tak to gratuluji, jste asi jeden z mala spokojenych zakazniku STARNETU:-) Pro me zakazniky jsem zajistoval pripojeni k internetu a dvakrat jsem se poukousel je pripojit pres STARNET, po 2x peti telefonech jestli bude nekdo hodny a laskave prijede se nikdo neobtezoval. Pravda, bylo to v lete a asi byl STARNET na prazdninach...:-( Ke konci srpna jsem chtel nechat pripojit zakaznika v jedne nejmenovane obci a kupodivu na treti telefon nekdo dorazil a jede... Jen chtel verejnou IP adresu a tu dodnes nema a linka zrovna dvakrat stabilni neni. Osobne i od lidi pripojenych pres STARNET vim, ze pres telefon prakticky nic nevyresi, vse se jim musi posilat do mailu a kdyz odpoved dostanete do 14 dnu, tak muzete podekovat panu bohu za ty dary;-)

Proste je to firma pro &quot;Bezneho Frantu Uzivatele&quot; z panelaku, kterymu kdyz nejede zrovna linka tak povi &quot;zitra je taky den mamo..&quot;.

Ale jinak se znazi byt profici:-))))</fieldset></fieldset>

20.01.2006 10:12
od AlesTU

:) tento prispevek je hodne off topic. Srovnavas komercni low-end sit Starnetu s nekomercni aktivitou jako je treba Bezdrevnet. Ty jsi asi nikdy nevidel jak to frci v Bezdrevnetu vid :) navic statistika, prenosy i pingy jsou verejne online na webu. Takze lzes :) Stacilo by zverejnit kam a od koho lidi utikaj :))) to by byla sila vid ;))) Takze nez neco takoveho znova napises tak si v siti o oktere mluvis neco promer. Podle mne je toto jen narek poskytovatele za to ze mu jeho predrazene ceny uz nikdo nebasti a lidi mu utikaj pryc. Howg.

<fieldset><legend>JV</legend><fieldset><legend>Roman</legend>Starnet mne dojal způsobem jakým se snaží získat zákazníky. Jenoho dne u dveří zazvonil zástupce Starnetu a vyprávěl mne báchorku o tom, že můj současný provider je v domě na černo a že bude muset svoji činnost v domě ukončit. Toho zoufalýho týpka jsem vyhodil a zavolal svému porviderovi. Ten mne sdělil, že nejsem jediný na koho to zkoušel.

Jen tak ze zvědavosti jsem si najel na web Starnetu, abych si ověřil řeči o připojení bez agregace a limitů. V pravdě jsem se nestačil divit.

Po stažení <u>30MB klesá rychlost na 64kbps a to na půl hodiny</u>. Takové to připojení je absolutně nepoužitelné pokud se chce člověk podívat na TV noviny ze záznamu, aj.

Prostě šupáci každým coulem.</fieldset>

Poslys, nevim co ti napovidal ten zastupce Starnetu, ale zaroven by me zajimalo, jak to ten soucasnej provider dela, ze ma lepsi ceny nez Starnet. A kdyz je v ceniku napsano, jaky parametry linka ma, tak je to snad dobre, ne? Horsi by bylo, kdyby to tam nestalo - tak to dela treba CAPE a jim podobni. Nepripada mi teda na tom neco neseriozniho. A jestli ses socka a chces pripojeni za 290 korun, tak bych se na tebe jako provider vyflaknul, protoze 290 korun stoji to, kdyz vystavim mesicne jednu fakturu a zakaznik mi jednou zavola. Konektivitu uz pomalu nepocitam. To je prece za internet dost malo, ne? Ja mam business advantage 1536, nema to chybu, pravda, levnejsi by to bejt mohlo, ale je taky pravda, ze se to chova tak, jak bylo popsano v ceniku, nebo naopak, chova se to jeste o neco lip. Vypadky prakticky nejsou, a kdyz, tak jednou za pul roku na zavolani vyresi. Tak mi rekni, jak je tvuj provider dokonalej. Par jsem jich uz taky vystridal, a to jeste v dobe, kdy 64ka stala 7000 za mesic. Ted uz je jina doba, ale pokud chces za 290 korun zazraky, tak to jed na Mars, tam ti mozna daji stomego :-))). Ale pokud ses na Zemi, tak tady snad nic lepsiho nesezenes. Jo a chtel bych podotknout, ze linka od Bezdrevnetu sdilena 1:hodnemoc s prastenym limitem na druhy den s casama 150ms do nixu a s rychlosti nikdy se ani nepriblizujici slibenemu megabitu, to nema s internetem nic spolecnyho, i kdyz je za tezce socialni cenu. Sice je to levny, ale ja taky radsi jezdim drazsim autem pohodlne, nez abych se drncal v trabantu. A u trabanta mi taky hrozi, ze se rozpadne, jako se rozpadl treba Jihonet :-). A taky smrdi...</fieldset>

09.03.2006 18:20
od ky.man@seznam.cz

Se starnetem jsem spokojenej, mněl jsem před ním GPRS pak wifi která v podmínkách přewifinování na sídlišti Máj v Č.Budějovicích byla prakticky stále rušená a od té doby co mám Stárnet s technologijí motorola která pracuje v jiném pásmu než klasické wifi tak si nemůžu stěžovat. Mám základní tarif a je pravda že když překročím 30Mb tak se to hodně zpomalí, ale pak stačí pár minut počkat a rychlost de zas naplno. Známí má rychlejší tarif a zpomaluje se mu to až po 100Mb.

host:eight.starnet.cz
datum a čas:09.03.2006 18:04
stahování:727.176 kbps (90.897 kB/s)
upload:237.192 kbps (29.649 kB/s)

web odezva:min:50.9ms průměr:60.8ms max:84.2ms

poskytovatel připojení:StarNet (wifi)

11.03.2006 20:05
od ToMa

Neni nad megabit co nejen na papiru vypada jak megabit :) A slysel jsem ze Bezdrevnet hodla zrychlit :) A to merim ted vecer pri vytizene siti. A sit se mi nezpomaluje pri tahani kazdych 50 MB :)

IP (host):82.113.54.50 (mail.bezdrev.net)

datum a čas:11.03.2006 20:01
stahování:955.176 kbps (119.397 kB/s)
upload:986.48 kbps (123.31 kB/s)

web odezva:min:22.1ms průměr:34ms max:40.8ms

12.03.2006 01:10
od OMAR

Je usmevny pozorovat, jak se zde neustale handrkuji tri nejvetsi rivalove CAPENET &lt;&gt; STARNET &lt;&gt; BEZDREVNET. Jednou napise prispevek v prevleku bezneho uzivatele jeden, pak zase druhy ... a treti. Jeden pouziva a obhajuje technologii trango, druhy motorolu, treti prevesy...

Mozna by bylo dobry tady uvest pro &quot;kolemjdouci&quot;, ze se lze v CB pripojit i prostrednictvim jinych poskytovatelu nez tech trech uvedenych a mozna se tak vyhnout pripadnym problemum v podobe padajiciho nebo nefunkcniho pripojeni, kolisanim a ruznemu snizovani rychlosti pripojeni, vydiranim pri odstoupenim od smlouvy a podobnym praktikam.

Pokud mate chut vyzkouset i jine poskytovatele, zde jsou odkazy:

www.inet4.cz www.ipex.cz www.sixtynet.cz www.globalsite.cz www.termsnet.cz www.transnet.cz

25.04.2006 16:12
od Bufo

Jsem až překvapená k čemu se Starnet snižuje. Včera k nám přišel typek a nabízel připojení od starnetu, přičemž moje rodiče odmítli mu to podepsat hned na místě a žádali nějakej letáček s informacema. Na to ten pán na ně vyjel, že letáčku bylo dost, že je to drahý, že tady neni jen tak pro srandu...

no opravdu umí přesvědčit aby sme si to u nich pořídili:)

Jinak po tom, co jsem přečetla tuhle diskuzi, tak Starnet teda ee

26.04.2006 23:19
od

<fieldset><legend>Bufo</legend>Jsem až překvapená k čemu se Starnet snižuje. Včera k nám přišel typek a nabízel připojení od starnetu, přičemž moje rodiče odmítli mu to podepsat hned na místě a žádali nějakej letáček s informacema. Na to ten pán na ně vyjel, že letáčku bylo dost, že je to drahý, že tady neni jen tak pro srandu...

no opravdu umí přesvědčit aby sme si to u nich pořídili:)

Jinak po tom, co jsem přečetla tuhle diskuzi, tak Starnet teda ee</fieldset>

Zpusob absurdniho jednani Starnetu potvrzuji. U me byl nekdo od Starnetu taky, a to co mu slo nejlip, bylo pomlouvani konkurence :roll:

10.05.2006 08:35
od

No ja jsem pripojenej v panelaku a to je pohoda, ale pripojil jsem nase v baraku a to je des bes, aby chodily Xkrat za den vytahovat trafo ze zasuvky, pak to funguje, kdyz zavola na podporu, tak se divi jak na ne vzal cislo...

no doplatiit rok a asi s nima skonci, jsou nasrany, podpora se vymluva na to ze jim pada server, a pritom muj kolega z rpace bydli od nasich 2 bloky a takovy problemy nema...takze no comment

Strana:|<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...>>|
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.