ISP v Mostě návrhy připomínky

Všeobecná diskuze o různych typech připojení
Strana:1 2 3 4 5 6
Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.
od Lany
příspěvků: 47
IP: (zobrazit)

Jsem moc rád, že se zase trochu rozjela diskuze.

Co se týká spojení Krušnohor-Softex, není o tom pochyb. Tak třeba: zhruba před měsícem ve spravodaji Krušnohoru zabraly pochvalné keci o Softexu asi 4/5 tohodle plátku placeného z našich kapes. Ani zmínka o nějaké alternativě.

Já požívám po špatných zkušenostech se Softexem KK-Net, i když se mi zdá, že se taky trochu zhoršuje. K večeru jsou někdy velké pingy. Možná se s nima po roce zozejdu a vemu Karneval. Platim 800,- a traffic mám v průměru 60GB měsíčně.

 
od buritos
příspěvků: 16
IP: (zobrazit)

Já pořád váhám,jestli mám jít ke Karnevalu.Z mojí strany je to jenom o penězích.

Kdybych net nepoužíval na VOIP,tak mi wifina od Softexu bohatě stačí.

Nevíte,jestli se smlouva u Karnevalu uzavírá na nějakou dobu?Dalo by se třeba po 3 měsících odejít?

Ty prachy mě jednou zabijou :cry:

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Lany jestli máš problem tak zavolej nebo napiš do kknetu a oni něco možná udělají.Taky sem měl zavolal a ted 1M a ping kolem 50 zatí.

PS: at to vydrží :D

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Lany platíš 800,-/Kč při traficu 60GB a rychlosti 400kbit? Kabelovká má podobnou variantu?

Pokud Vím, tak kabelovka má všechny paušály omezeny na 20GB, poté se sníží rychlost (něco jako u kknetu FUP), a žádný úúúplně neomezený (při zachování furt stejný rychlosti) nemaj.

O těch 20GB kabelovka skoro nikde nepíše, dozvíte se to až při podpisu smlouvy :-)

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Buritos ty máš Wi-Fi a nevyhovuje ti to na VoIP?? Na VoIP stačí bohatě 128ka (stabilní), co máš za rychlost že ti to nezvládá?

Pokud řešíš změnu providera, tak zkus všechny obvolat, oni za tebou všichni přijedou, proměřej a řeknou cenu a uvidíš...Každej má APčko někde jinde a zpravidla platí že na které vidíš líp, tam budeš mít lepší příjem (né rychlost, ta už je závislá na technologii sítě).

 
od buritos
příspěvků: 16
IP: (zobrazit)

Ono to na Voip,vyhovuje,ale netroufám si volat jinam než příbuzným.Párkrát jsem volal na info linku Karnevalu,jednou vpoho a podruhé ze mě musel operátor asi spáchat sebevraždu-tak jsem opakoval volání s mobilem.

Rychlost kolísá vetšinou 1Mbit-3Mbit,občas klesne i na 400kbit.Spíš mě trápí kolísavost pingu,na kvalitní hovor je myslím uspokojivá okolo 10%.

Ale u wifiny je větší kolísavost pingu normální.Takže bych jedině musel do kabelu,ale ty prachy mě trápí :cry:

<fieldset><legend>Martinek</legend>Buritos ty máš Wi-Fi a nevyhovuje ti to na VoIP??...</fieldset>

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

No kolísavost pingu je problém v síti, ale né standard.

Standardně se v síti drží ping buď takovej nebo makovej, ale správně by neměl kolísat.

Ping Wi-Fi vs. můžeš klidně srovnávat, někdo má kabelovku zrovna v blbym místě a má ping furt 500, někdo má wi-fi v blbym místě a má taky ping 500.

Každopádně ping přes dobrou wi-fi síť je tak do 50ms, maximálně by mohl občas skočit na 100ms. Záleží zda jsi připojenej přes celý město nebo přes dalších deset bodů......pokud jsi někde blízko páteře, můžeš mít ping třeba 10ms jako muj brácha od kknetu na zahražanech.

Jak řikam........nejlepší je vyzkoušet možnost připojení na jeden měsíc na zkoušku, uvidíš jak se to chová a pak se rozhodneš. Ale jak tak na to koukam, tak lidi sou i líný si něco zkusit i když to je zadara :-(

 
od Lany
příspěvků: 47
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>Martinek</legend>Lany platíš 800,-/Kč při traficu 60GB a rychlosti 400kbit? Kabelovká má podobnou variantu?

Pokud Vím, tak kabelovka má všechny paušály omezeny na 20GB, poté se sníží rychlost (něco jako u kknetu FUP), a žádný úúúplně neomezený (při zachování furt stejný rychlosti) nemaj.

O těch 20GB kabelovka skoro nikde nepíše, dozvíte se to až při podpisu smlouvy :-)</fieldset>

Samozřejmě má kabelovka FUP. S tímhle tarifem od KKnetu žádnej limit není. Jen se mi v minulém měsíci zdálo, že se to nějak spomaluje. Nyní to zase jedu furt 55 Kb/s

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

máte někdo nějaký zkušenosti s routerama v síti CIS-SOFTEX? potřebuju zapojit dva kompy na jedno připojení..

 
od Lany
příspěvků: 47
IP: (zobrazit)

<fieldset><legend>scullyxegy</legend>máte někdo nějaký zkušenosti s routerama v síti CIS-SOFTEX? potřebuju zapojit dva kompy na jedno připojení..</fieldset>

Včera jsem ho zrovna u známého zapojoval. Koupil ho přímo v Softexu cca 1500,- Je to zároveň Wifi. Osobně bych nedoporučoval kupovat ho jinde, protože pak jakýkoliv problém se sítí hoděj na router.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Co se softexu týká, jsem rád že jsem jim utekl. Sice mají slušnou rychlost, ale opravdu hodně směšnou kapacitu přenesených dat. Chápu, že pokutují za špatnou IP, i když jde jen o nechtěný překlep, přeci jen se tím napojíte na jiného klienta a čerpáte jeho data, nicméně je blbost že blokují lidi kvůli virům. Kamarádovi se jednou stalo, že mu přišel e-mail od softexu že je na 800MB jenže ve zprávě byl i vir. On byl čerstvě po reinstalu woken tak neměl ještě nataženej antivir a začal to enchtěně šířit. Softex ho okamžitě odpojil za šíření virů, ale že ten virus mu poslali oni už je nezajímalo. Jim stačilo že jim musel dát kolem 500,- pokutu.

Taky by mně zajímalo, jestli už vyřešili ten problém s padáním sítě při instalaci woken. Před pár lety se nám totiž podařilo zbourat jim celou síť i přes atlantik jen tím, že jsme při reinstalaci nevytáhli kabel. Celá jejich slavná síť tedy šla přes nás a když jsme u nás vypli PC, tak nikdo na softexu nemohl na internet. Vyhrožovali nám taky že za to dostaneme několik set tísíc pokutu protože zahraniční firmy atd. tím přišli o reklamu a pak se strašně divili když sme je poslali do prdele (omlouvám se ale vhodnější výraz mne nenapadl) s tím, že to maj mít pojištěný proti přepsání aby jim to nemohl sbourat každej blbec. Vtipné taky bylo, když nám jednou blesk zasáhl ozvody a spálil kabely. Byli jsme bez internetu pěkně dlouho než *experti* prokázali že nešlo o vandalismus který bychom museli zaplatit.

Softex může mít net za přijatelnou cenu, ale oni to vynahradí pokutama a ještě si jima nahrabou do zásoby. Slyšel jsem, že někdo měl doma výpadek tak jim volal. Tam mu řekli ať si zkontroluje kabel a síťovku. Když to zkontroloval a řekl jim že to už zkuošel, tak mu řekli že tam něco musel při tom kontrolování rozbít a že tam posílají technika a aTˇsi připraví peníze za jeho práci a ještě několik set korun pokuty za nešetrnou manipulaci či něco takového...

Taky by mne zajímalo, že jeden kamarád stahoval z torrentů film, 700MB. Měl 2,5GB kapacity k dispozici. Upload měl na 5kb maximálně a nechal to bežet přes noc, kdy měl mít cenu oběmu dat jen 25% nebo kolik to je. Vtip byl v tom, že ráno byl bez kapacity (stahoval to cca 6hod).

No prostě jsem rád že jsem na Karnevalu, další týden bych u nich asi nevydržel...

 
od Lany
příspěvků: 47
IP: (zobrazit)

Mam podobnou zkušenost. Kamošovi nešel net, tak mu poradili, ať si koupí síťovku, že je určitě odpálená. Prubli jsme to u mě (kabel je pořá funkční) a makalo to normálně. Další kolo bylo,že má špatně nastavenou rychlost (prej musí mít AUTO). Tohle trvalo cca. týden, než přišel EXpert a zjistil, že povytáhli kabel z HUBU. Pak bez omluvy zmizel.

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

NO jo no, kdesi na diskuzi se píše, že SOFTEX má servery postavené na vynikajícím operačním systému WINDOWS. Asi proto, že generální ředitel Průša (jak o sobě velmi rád říká) neví, že Windows je na velké H...

Jak už jsem řekl, jsem připojen od KK-NETu, kterej samozřejmě jede na Linuxu, a když jsem měl problém, přihlásil se nějakej maník na linuxovej router u nás v baráku, řek mi kolik lidí surfuje u mě ve vchodě a že problém bude asi fakt u mě. Taky že jo, po bouřce mi odešel router.

Když jsem chtěl nahlásit novou MAC adresu routeru a nevěděl sem kde ji najít, přihlásil se zase maník na router, zjistil že je tam nové zařízení od tohoto a tohoto výrobce a MAC adresu hned zjistil a za 3 minuty mi opět šel nternet.

Nechci KK-NET vychvalovat, internet taky párkrát vypadne (hlavně když sou bouřky), ale rád sem připojenej od někoho, kdo tomu aspon rozumí.

Pokuty, nebo spíš poplatky za výjezdy technika, má KK-NET taky, ale účtuje je opravdu jen když je chyba u zákazníka.....kámošovi odešel slot v základní desce (né síťovka), tak přijel technik, síťovku hodil do jinýho slotu a za 5 min. odjížděl s penězma v kapse, za blbost se holt platí.

HLAVNĚ MÁ KK-NET DHCP SERVERY, a né nějaký nesmyslný manuální nastavení, nemůže se tak stát, že si omylem nastavíte špatnou IP adresu a hned pokuta. Pokud do sítě připojíte jakejkoliv PC, okamžitě dostanete přidělený od serveru všechny adresy a o nic se nestaráte (nemusíte si někam psát nastavení, atd.), prostě paráda.

 
od Lany
příspěvků: 47
IP: (zobrazit)

Tak KK-NET má nové tarifi
ECONOMIC FUP 20GB 1 Mbit/s 360,- Kč
neomezeno FUP 40GB 1 Mbit/s 575,- Kč
neomezeno FUP 60GB 1 Mbit/s 690,- Kč
PROFI FUP 20GB 2 Mbit/s 470,- Kč
FUP 40GB 2 Mbit/s 685,- Kč
FUP 60GB 2 Mbit/s 800,- Kč
Jsem zvědavej, jak zareaguje konkurence.
WMS FUP 5GB 340,- FUP 10GB 580,-
Softex
Paušální poplatky: (ceny včetně DPH)
340,- Kč/měsíc 10.000 MB
680,- Kč/měsíc 20.000 MB
1.360,- Kč/měsíc 30.000 MB
2.720,- Kč/měsíc 40.000 MB
5.440,- Kč/měsíc 50.000 MB

 
od smazáno
IP: (zobrazit)

Lany oprava WMS paušálů (oni je mají vyčůraně bez DPH):

FUP 5GB: 357,-Kč vč. DPH
FUP 10GB 583,-Kč vč. DPH
FUP 20GB 1.178,-Kč vč. DPH

 
Strana:1 2 3 4 5 6

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Toto téma je zamknuto, nelze do něj přidávat reakce.
Můžete založit nové téma.