Telefónica O2, ústředny, přístupová síť, ADSL, VDSL

Telefónica O2, ústředny, přístupová síť, ADSL, VDSL

Všeobecná diskuze o různych typech připojení
Strana:1 2 3 4 5 6 7
od uzivatel123
příspěvků: 11
IP: (zobrazit)

Zdravím,
zvažuji přechod na ADSL z wifi.

Mohl by mi někdo říct, na co si mám dát pozor, co si naopak co nejlépe zjistit?

Nejsem vyloženě netechnický typ, nicméně s adsl nemám moc zkušeností. Vím, že co do rychlosti hodně záleží na vzádlenosti od ústředny.

Kde si tohle můžu bezplatně zjistit a ověřit?

Vím, že pak dojde technik, který provede měření a zjistí konkrétní údaje, mám se ptát na konkrétní otázky - vzdálenost od ústředny, četl jsem něco o velikosti útlumu,atd...?

Ať s těmito parametry mohu dále operovat.

Mám starou přípojku od O2, ještě v době kdy se tu zaváděly pevné linky. Jsem teď u t-mobile a ti mi řekli, že podle toho co mají za informace, tak místo, kam má dojít adsl podporuje VDSL ("AŽ" 40mbit). Nicméně nejsou schopní říct, kolik tama reálně poteče, jestli bude dostatečná kapacita na zapojení VDSL,atd...

Asi bych měl začít tím, že si zjistím místo ústředny v mém místě, kde to můžu provést? Zavolat na infolinku O2?

Díky za pomoc.

//edit: volal jsem si O2, aby mi řekli, jak daleko jsem od ústředny, ale vyžadují číslo přípojky, která je teď neaktivní, takže asi nic.

Nicméně to chci řešit přes sousedku. Je hned vedle mě (na řadovce) a má od O2, takže těc 10m od její přípojky je dle mého zanedbatelné zkreslení :-).

Jen se chci ještě zeptat, jestli se něco mění, když si budu dávat nakonec pevnou od T-mobile? Mají jinde ústředny nebo to mají dohromady? Jen ať pochopím, jak to celé funguje.

Protože zjišťování místa a vzdálenosti od ústředny by v ten moment nemělo smysl u O2.

Prosím odpovězte na všechny dotazy v příspěvku, děkuji.

 
od smazáno
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

- - Tato reakce byla z důvodu nevhodného obsahu zmoderována. - -

 
od uzivatel123
příspěvků: 11
IP: (zobrazit)

Zdravím a díky za reakci.

Co z pohledu servisu a vůbec podpory, není na tom přirozeně O2 líp? Protože je to prostě jejich spojení, ostatní si to pronajímají.

 
od smazáno
příspěvků: 3
IP: (zobrazit)

uzivatel123:19.12.2012 22:48Zdravím a díky za reakci.

Co z pohledu servisu a vůbec podpory, není na tom přirozeně O2 líp? Protože je to prostě jejich spojení, ostatní si to pronajímají.

V podstatě to tak je, protože když to máte přes jiného providera, tak to O2 tak trochu "bojkotuje". Například rychlost zadání objednávky trvá u T-Mobile skoro měsíc, protože si to operátoři předávají mezi sebou a O2 to brzdí. Přes O2 máte to samé do 10 dnů a v případě, že máte zásuvku v pořádku, může to být již za 3 dny. Podobné je to i při technických problémech.

 
od uzivatel123
příspěvků: 11
IP: (zobrazit)

adsl:19.12.2012 23:03V podstatě to tak je, protože když to máte přes jiného providera, tak to O2 tak trochu "bojkotuje". Například rychlost zadání objednávky trvá u T-Mobile skoro měsíc, protože si to operátoři předávají mezi sebou a O2 to brzdí. Přes O2 máte to samé do 10 dnů a v případě, že máte zásuvku v pořádku, může to být již za 3 dny. Podobné je to i při technických problémech.

Doporučujete tedy i za cenu o něco vyšší ceny za měsíc být u O2?

Co z pohledu finančního? Od O2 bych neměl nic kromě internetu (jsem malý pán), u T-mobile toho je opravdu hodně (můžu si vyskakovat).

Díky za názor.

//edit: jde mi hlavně o to, aby byla dodržena rychlos 20Mbit..jsem od ústředny cca 380m..ale tak spoje jsou pokládány dobrých 15let zpět.

Jestli to má opravdu cenu mít jen internet od O2, protože skutečně nevím, do jaké míry mi pak O2 podpora a technici pomůžou oproti t-mobile.

btw:sousedka od nich má O2 optimal 20mbit a co jsem tam kdysi byl, tak ping 30ms, to se ještě na hraní snad dá.

 
od ptpstudio
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)
Poskytovatel: O2

Jestli někdo poradí. Mam přípojku o2 teď navýšili rychlost na 50MBS. Od ústředny jsem 400m ale v modemu jsou asi horší údaje takže mi rychlost 80MBS kterou též nabízejí nechtějí pustit. Může mi někdo poradit podle parametru z modemu a též mam mapu sítě kabelu proč mam tak špatné parametry. V mapě jsem označil ústřednu a přípojku. Přípojka 2 ukazuje další vedeni telefonního kabelu které je z druhé strany pozemku jestli by nebylo lepší zřídit přípojku tam možná lepší parametry a vyšší rychlost.Ke mě ze sloupu vedou asi 0,5mm kabel 4 žíly. Četl jsem že do půl kilometru od ústředny by měli jít i vyšší rychlosti. Je to kvalitou kabelu nebo nějakým rušením ? Zde stáhněte přílohy

Modem

http://fastshare.cz/6687180/vdsl.jpg#.WB8JueTrvIU

Mapa

http://fastshare.cz/6687120/site.pdf#.WB8EmuTrvIU

 
od aje
příspěvků: 19
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 50,3/5,02
Poskytovatel: O2

ono asi u tebe nebude dostupna ta rychlost 80/8 neni na to uspusobena ustredna zjisti to tady, zrychlujeme.cz staci zadat adresu bez telefonu.

 
od ptpstudio
příspěvků: 2
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 14,7/4,38
Poskytovatel: O2

Samozřejmě ze jsem zkoušel adresu na o2 a ukazovalo se 80 teď, jak jsem párkrát poptával tuto službu tak to zrušili a ukazuje se zase 20 max ale mě bezi 50

 
od ripper6
příspěvků: 62
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 35,2/4,95
Poskytovatel: O2

Dokazal by nekdo zdejsi poradit a vysvetlit, proc me najednou zas nejede net 50Mb/s?

Mel dobu net kdy O2 zrychlilo, tak to jelo hezkych 41Mb/s down a pak casem up az 4Mb/s dle s.eed.test net. Potom co to prevzal ten Kellner, najednou par mesicu zpet byla rychlost jen cca 37 a sel jsem postupne az k 34Mb/s.

Nyni O2 zacalo zrychlovat, tez jsem je pozadal, ze bych teda rad zkusil tu jejich 50Mb/s.

Koukam do mojeO2 kde je Internet Aktiv+ a hodnoty me skutecne zmenili a je tam

Rychlost stahovani 55104 kbit/s, Rychlost odesilani 5119 kbit/s. Vidim tam toto tedy. Jdu a testy restartuju modem a ejhle uz mam dle s.eed.test toto down 51,57Mb/s a up 4,91Mb/s. Pockam nejakej den a zkusim a dne 06.11.2016 vidim rychlost zpet tj jen 36Mb/s. Proc? Jsem od ustredny presne 1000metru.

Jak je mozny ze rychlost najednou zmizne, pokud ji mam prece nastavenou, sla a skutecne to tu najelo? Modem mam ten prvni Comtrend 3026 bez antenek.

Je mozny ze neco predelavaj jeste?

 
od jann-kunc
příspěvků: 1
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 14,1/0,35
Poskytovatel: O2

kridlo188 | 25.12.2011 14:54

Na Wi-Fi bych zas moc nespoléhal. Zkoušel jsem se ptát sousedů, co mají Wi-Fi a nejsou s touto technologii spokojení. Takže jediná možnost je ADSL.

Já mám wi-fi od O2 a jsem naprosto spokojen! Pryč s drátama!

 
od ripper6
příspěvků: 62
IP: (zobrazit)
Poskytovatel: O2

Je nejaky zasadni rozdil mezi tarifem VDSL2 Internet Aktiv Plus a nebo mam nove moznost v moje O2 zmenit na Internet HD Plus. Co ten HD cloveku prinese? Stejne na moji adrese to 50Mb/s neda, jede to down 35Mb/s a up 5Mb/s. Pise me to presne Stahujete data nebo fotky? Hrajete hry? Surfujete celá rodina najednou? Chcete sledovat O2 TV včetně programů v HD kvalitě? Vyměňte váš stávající tarif: Internet Aktiv Plus Aktivní od 07. 08. 2014 za rychlejší: Internet AKTIV HD Plus (až 50 Mb/s). V moje O2 jsem to tehdy pozoroval a bylo tam dokonce ze se to ustalilo na rychlosti az 50 ale realne se jsem nameril max 40 a up 5 porad. Moje linka je 1km od ustredny, takze je jasne ze to nezvladne. Proto nechapu proc me to tam O2 nabizi. Cena je stejna, platim mesicne 555czk s DPH. Tech 5czk tam lita uz z minule doby.

 
od alkie
příspěvků: 9
IP: (zobrazit)
Poskytovatel: NoskaNet

Ahoj,

jen pro začátek, v rychosti není žádný rozdíl, ať případně nemusíš číst dál. Rozdíl je v označení HD, což znamená, že krom správy linky na dálku, kdy je případná porucha objevena dříve než se stane (zarušenost linky atd.), to znamená, že videa třeba z Youtube, obsah z Googlu atd. je uložen na serverech O2, tj. videa spustíš dříve než ostatní - cesta k obsahu je kratší.

Pro představu máš jiného poskytovatele a máš superrychlé auto, kterým jedeš pro video z Prahy přes Brno třeba do Kazachstánu. K čemu ti superrychlé auto bude, když už na cestě z Prahy do Brna se zasekneš na D1 a máš před sebou hromadu kilometrů...

Máš O2 a jedeš pro to samé video se standardním autem z Prahy do Liberce. Jistě ho budeš mít dřív, protože tě čeká méně kilometrů a relativně volná dálnice.

Rychlost není tedy jen jediným faktorem kvalitního internetu.

Partner O2 Czech Republic, a.s. v Západních Čechách
 
od telleke
příspěvků: 10
IP: (zobrazit)
Poskytovatel: LajsiNET s.r.o.

alkie neplácejte nesmysly. To HD, které má dnes O2 v názvech tarifů není nic jiného než marketing. Lidem je dnes cpáno do palic, že co je HD je prostě lepší než když tam HD není. Je to jen a pouze reklamština aby lidi chtěli HD internet.

Takže nic měnit nemusíte, žádný rozdíl nebude. Linka zůstane stejná, dohled zůstane stejný, servis zůstane stejný, cesta do internetu a ke Google Cache taky. Jenom byste měl "moderní HD internet" a pravděpodobně prodloužený závazek do další roky.

Nenechte se oblbnout.

 
od alkie
příspěvků: 9
IP: (zobrazit)
Rychlost (Mbits): 14,3/0,14
Poskytovatel: O2

Telleke, to nejsou nesmysly, ale realita. Jasně, nikdo nerozporuje co HD je - jen zdůrazňuje sledování videí v nejvyšší možné kvalitě. A ve výsledku celá reklama necílí jen na stávající zákazníky, ale především na nové, kteří mají třeba nějakého wifináře (to jsem možná nenapsal úplně dobře u předchozího příspěvku a proto jste na mne vyjel...). Jinak přejmenování souvisí i s novým modemem, na který se dá napojit tzv. chytrá domácnost. Jinak službu virtuální technik nelze dost dobře využít na "starých" přípojkách.

Partner O2 Czech Republic, a.s. v Západních Čechách
 
od pcwifi
příspěvků: 14
IP: (zobrazit)
Poskytovatel: T-MOBILE

oznaceni HD je jen marketingovy blemc, nic vic. V dobe DVB-T se taky objevovaly anteny oznacovane jako HD, coz je samozrejme holy nesmysl a jen marketing, podobne blemcy psali vyrobci i na LNB konvertory apod.

Firma, ktera by HD pojmula jako HD by musela nabizet TV a mela primarne vyradit z nabidky sve TV SD kanaly resp. nahradit SD HD mutacemi jsou li dostupne. V tomto smeru dava oznaceni HD jakysi smysl. Jinak ale vubec ne. Jinam nez k TV pridavek HD nepatri, nedava tam zadny smysl.

VDSL 50/5, vektoring neprinesl v podstate nic, 650m od ustredny se zazrak uz nekoná...
 
Strana:1 2 3 4 5 6 7

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.