Rychlost:Fórum: Rio Media Klatovy - nedoporučuji

Rio Media Klatovy - nedoporučuji

Rio Media Klatovy - nedoporučuji

Strana:1 2
27.03.2011 10:43
od bekula

Zdravím, rád bych Vás varoval před společností Rio Media Klatovy. Dnes lituji, že jsem se nechal od této firmy zlákat. Dříve jsem měl internet od společnosti 2H+B Internet Ideal a vše fungovalo bez problémů i platby a jednámí k zákazníkovy slušné. Po té tuto společnost koupilo Rio a začaly problémy s platbami není měsíc aby to bylo správně strženo ze sipa, ale dle faktur je vše zaplaceno. Vše řádně platím a službu využívám již rok a půl. Nyní si vzpoměli, že není uhrazeno 217 Kč za internet Ideal společnosti 2H+B v roce 2009. Přitom to bylo zaplaceno ještě společnosti 2H+B a Internet Ideal se zrušil a při převodu pod Rio to Rio někde ztratilo, ale o to nejde je to jen 217 Kč to bych zaplatil. Nabídli nám službu Rio Data, kterou využívám od zrušení internet Ideal do teď a řádně ji platím. Ale oni bez upozornění po roce a půl nás jednoho dne odstřihli od internetu aniž bychom věděli proč. Tak jsem volal na linku Rio a nedá se tam dovolat a poté co jsem se dovolal byla operátorka sprostá a neochotná prostě hrozné jednání k zákazníkovi. Navíc platím si rychlost 25/5 Mb a většinou to jde 6/2 Mb, což neodpovídá tomu co si platím a nikoho to nezajímá. Společnost Rio se chová příšerným způsobem ke svým zákazníkům tuto zkušenost nemám jen já, ale i mí známí.

27.03.2011 21:28
od ujko

:27.03.2011 10:43Zdravím, rád bych Vás varoval před společností Rio Media Klatovy. Dnes lituji, že jsem se nechal od této firmy zlákat. Dříve jsem měl internet od společnosti 2H+B Internet Ideal a vše fungovalo bez problémů i platby a jednámí k zákazníkovy slušné. Po té tuto společnost koupilo Rio a začaly problémy s platbami není měsíc aby to bylo správně strženo ze sipa, ale dle faktur je vše zaplaceno. Vše řádně platím a službu využívám již rok a půl. Nyní si vzpoměli, že není uhrazeno 217 Kč za internet Ideal společnosti 2H+B v roce 2009. Přitom to bylo zaplaceno ještě společnosti 2H+B a Internet Ideal se zrušil a při převodu pod Rio to Rio někde ztratilo, ale o to nejde je to jen 217 Kč to bych zaplatil. Nabídli nám službu Rio Data, kterou využívám od zrušení internet Ideal do teď a řádně ji platím. Ale oni bez upozornění po roce a půl nás jednoho dne odstřihli od internetu aniž bychom věděli proč. Tak jsem volal na linku Rio a nedá se tam dovolat a poté co jsem se dovolal byla operátorka sprostá a neochotná prostě hrozné jednání k zákazníkovi. Navíc platím si rychlost 25/5 Mb a většinou to jde 6/2 Mb, což neodpovídá tomu co si platím a nikoho to nezajímá. Společnost Rio se chová příšerným způsobem ke svým zákazníkům tuto zkušenost nemám jen já, ale i mí známí.

Ahoj, za březen si Rio Media ještě vůbec nevzali platbu (inkasem), splatnost do 15.3, tak jsem zvědavý, jak to dopadne. Jinak s internetem jsem docela spokojený, mám internet 50/50 a běhá to tak kolem 35/35 zatím bez výpadků. Jsem taky z Klatov.

30.03.2011 09:37
od jirkasteti

Ahoj já jsem sice ze štětí (ústecký kraj) ale rio taky špatné. V platbách mají bordel ted mi třeba už 14 dní naskakuje hláška o neplacení služeb ačkoliv když se podívám na my rio. platba tam je připsaná. Na peníze to oni jsou ale že sem si objednal 50/50 a jěště jsem se nedostal nad 21/21 to je moc nezajímá po dvou měsících usilovných tahanicích kde jsem musel zadávat 8 součastné stahovaní souborů abyc mohli na dálku měřit zjistili že rychlost opravdu na 20 jde jen málo. Postup sem musel opakovat cca 20× a pak přišli s tím ,že download manager z IE 8 není dostatečný jako důkaz.Když ,už sem přišli technici věděli taky prd a po telefonu mi předali někoho z ria.Ten mi přímo řekl ,že dnešní počítače neumí pracovat s rychlostí nad 20mb/s a abych mohl využívat jejich služby naplno musel bych si koupit nejmodernější vytuněný počítač tím to ukončil. Technici se tady jenom hloupě smáli a když sem se jich zeptal jak je tedy možný ,že podle nich počítače neumí s tou rychlostí pracovat ale když se s pc připojím u přátel přes jiného operátora také s tarifem 50/50 naměřím cca 47/45 to odpověděli jen to je divný a než sem stačil mrknout bouchli jen dvěře a byli pryč. Rio¨Media doporučuji všem nepřátelům :-)))

31.03.2011 10:55
od marian-rychtecky

jirkasteti:30.03.2011 09:37Ahoj já jsem sice ze štětí (ústecký kraj) ale rio taky špatné. V platbách mají bordel ted mi třeba už 14 dní naskakuje hláška o neplacení služeb ačkoliv když se podívám na my rio. platba tam je připsaná. Na peníze to oni jsou ale že sem si objednal 50/50 a jěště jsem se nedostal nad 21/21 to je moc nezajímá po dvou měsících usilovných tahanicích kde jsem musel zadávat 8 součastné stahovaní souborů abyc mohli na dálku měřit zjistili že rychlost opravdu na 20 jde jen málo. Postup sem musel opakovat cca 20× a pak přišli s tím ,že download manager z IE 8 není dostatečný jako důkaz.Když ,už sem přišli technici věděli taky prd a po telefonu mi předali někoho z ria.Ten mi přímo řekl ,že dnešní počítače neumí pracovat s rychlostí nad 20mb/s a abych mohl využívat jejich služby naplno musel bych si koupit nejmodernější vytuněný počítač tím to ukončil. Technici se tady jenom hloupě smáli a když sem se jich zeptal jak je tedy možný ,že podle nich počítače neumí s tou rychlostí pracovat ale když se s pc připojím u přátel přes jiného operátora také s tarifem 50/50 naměřím cca 47/45 to odpověděli jen to je divný a než sem stačil mrknout bouchli jen dvěře a byli pryč. Rio¨Media doporučuji všem nepřátelům :-)))
rnrnDobrý den všem, jako vedoucí technického oddělení bych rád reagoval na Vaši stížnost. Dohledal jsem v našem interním systému Vaši stížnost a rád bych uvedl do celé věci trochu objektivity. Měření u Vás probíhalo v několika fázích, přičemž poslední fází bylo měření přístrojem, který propustnost linky dokáže využít na 100%. V protokolu o kterém jste byl poučen jsou naměřené hodnoty a) při testu UDP 46M/52Mbit b) při testu TCP 38M/40Mbit c) test při sledování HD IPTV kanálu, stahování do notebooku technika a měření rychlosti - 45Mbit a zbytek IPTV (zde se již uplatnovalo nastavení QOS). Děkuji za pozornost, Marian Rychtecký

31.03.2011 11:05
od frantisek79

Problémem je měření rychlosti jako takové. Rychlost přenosu se obecně měří dvěma způsoby. Jedním způsobem je stahování /odesílání velkých souborů řádově stovky MB při více relacích (session) z ověřeného, rychlého zdroje (např. ftp.linux.cz). Lépe navázat každou relaci z jiného ověřeného zdroje. Pak lze rychlosti sečíst a přepočítat na rychlost uvedenou v Mbps. Druhou možností je stahování / odesílání velkého počtu malých souborů řádově stovek souborů o velikosti řádově 1 MB. I zde se budou rychlosti přenosu odlišovat. Rychlost při měření na malých souborech je pochopitelně menší, neboť se jedná o mnoho souborů kde po každém přenosu je prováděna kontrola, zda se soubor přenesl v pořádku a přenos jednotlivých souborů je neustále navazován a ukončován. To také snižuje výslednou propustnost. Mnoho internetových měřičů rychlosti používá k diagnostice sadu několika (cca 3) malých souborů. Takovéto měření je vhodné zpravidla pro měření nižších rychlostí připojení ( ADSL, GPRS, Edge, Wi-fi apod.) a nikoliv vysokorychlostních přípojek jako je rychlost.cz apod..

V tvém případě bych doporučoval provést si buďto měření skrze nějaký server, který je postaven na min. 100Mbps lince, nebo si zavolat na jejich helpdesk a vyžádat si příjezd technika, který buďto provede opravu, nebo alespoň dá podnět k reklamaci služby, pokud je linka opravdu v tak špatnym stavu. V opačném případě bude výjezd asi hrazený, ale to je asi u všech firem..

02.04.2011 20:12
od ujko

Frantisek79:31.03.2011 11:05Problémem je měření rychlosti jako takové. Rychlost přenosu se obecně měří dvěma způsoby. Jedním způsobem je stahování /odesílání velkých souborů řádově stovky MB při více relacích (session) z ověřeného, rychlého zdroje (např. ftp.linux.cz). Lépe navázat každou relaci z jiného ověřeného zdroje. Pak lze rychlosti sečíst a přepočítat na rychlost uvedenou v Mbps. Druhou možností je stahování / odesílání velkého počtu malých souborů řádově stovek souborů o velikosti řádově 1 MB. I zde se budou rychlosti přenosu odlišovat. Rychlost při měření na malých souborech je pochopitelně menší, neboť se jedná o mnoho souborů kde po každém přenosu je prováděna kontrola, zda se soubor přenesl v pořádku a přenos jednotlivých souborů je neustále navazován a ukončován. To také snižuje výslednou propustnost. Mnoho internetových měřičů rychlosti používá k diagnostice sadu několika (cca 3) malých souborů. Takovéto měření je vhodné zpravidla pro měření nižších rychlostí připojení ( ADSL, GPRS, Edge, Wi-fi apod.) a nikoliv vysokorychlostních přípojek jako je rychlost.cz apod..

V tvém případě bych doporučoval provést si buďto měření skrze nějaký server, který je postaven na min. 100Mbps lince, nebo si zavolat na jejich helpdesk a vyžádat si příjezd technika, který buďto provede opravu, nebo alespoň dá podnět k reklamaci služby, pokud je linka opravdu v tak špatnym stavu. V opačném případě bude výjezd asi hrazený, ale to je asi u všech firem..

Musím souhlasit, vyšší rychlosti nelze měřit tady na serveru. Měřím to jinde a je to v pohodě.

20.04.2011 15:24
od klara-sohrova

Doporučuji všem se firmě RIO media vyhnout velkým obloukem. Podvedou vás a nakonec budou vyhrožovat. Mají v těch svých smlouvách jen bordel a jen vás osočí. Na to hrdinové jsou ale na mě si nepřišli a poslala jsme jim výpověď. A ty jejich slepice na té jejich lince jsou úplně tupý, zvláště ta jejich jedna "paní vedoucí" s kterou jsem mluvila byla úplně mimo a jen dokola mlela své a ani nepochopila co chci. A navíc se k nim ani nedá dovolat na tu jejich linku.

20.04.2011 15:37
od jirkasteti

májí v tom děsný zmatky mě omezili nedávno net s tím že nemám zaplaceno a prý je to za prosinec.Na to že mi přípojku udělali až v půlce měsíce a chtěli zaplatit celý měsíc jim nic divného nepříjde.A to že se ta nezaplacená faktura najednou objevila až v březnu taky ne.Trvám na to že jsou nejhorší poskytovatel co sem kdy měl.

20.04.2011 20:39
od tomasek1234

A to jeste cekejte jako ja vymahacskou firmu a ty vam bude hrozit soudem. Me uz poslali 2 upominky za nezaplaceny mesic internetu kdy uz jsem davno net nemel, navic jsem nikdy s firmou Rio nemel zadnou smlouvu a i tak mi debilove z ria i tupy zensky z firmy Logicall neustale omylaj dokola vseobecne podminky firmy Rio a hrozej mi soudem :) Proste Rio ani zadarmo.

21.04.2011 00:06
od jirkasteti

Dost mě štve smlouva na dva roky ale snad to nějak vydržím a přejdu k jinému poskytovateli.

08.05.2011 19:41
od klara-sohrova

Vážení, již jsem tady psala svůj příspěvěk, ale nedá mi to a musím poslat bonbonek v podání skutečně neprosto nechopných lidí z rio media. Moje kolegyně jim dala výpověd a nejdříve hrozili přes nějakou jejich krávu z toho jejich centra, tak si zjistila co je zač a to se dějí věci.....je to nějaká doslova píča co není schopná cokoliv vyřešit a všichni lidi z ní mají srandu, protože je úplně blbá. No kolegyni jsem uklidnila že to je u nich normální, ale měla vracet ten jejich stb a vůbec nikdo nepřišel a nevyzvednul jej. Vážně se touto firmou už baví všichni.

09.05.2011 15:19
od tomasek1234

No to pozor, krava tam sice je ale vesele si vymysli, ze ji dluzite a posle vasi pohledavku firme Logicall a ta vas zacne vydirat upominkama a volanima a vyhrozuje soudy a exekucema. Verim, ze minimalne pulka lidi ze strachu zaplati a zlodeji z Ria i Logicall maji vydelano za nic.

10.05.2011 08:24
od ralskonet

To sice jo ale taky si radši dojděte na pobočku a zeptejte se ze kdy a proč. Protože sem takhle taky nadával ale byla to moje blbost a opravdu jsem to dlužil protože při výpovědi jsem zapomněl že se platilo měsíc zpětně totiž. Tudíž jsem jim to opravdu dlužel. Na to taky pozor.

Tomasek1234:09.05.2011 15:19No to pozor, krava tam sice je ale vesele si vymysli, ze ji dluzite a posle vasi pohledavku firme Logicall a ta vas zacne vydirat upominkama a volanima a vyhrozuje soudy a exekucema. Verim, ze minimalne pulka lidi ze strachu zaplati a zlodeji z Ria i Logicall maji vydelano za nic.

10.05.2011 09:05
od tomasek1234

Nene ja jsem spravne vypovedel smlouvu ke konci kal. mesice a samozrejme dalsi mesic jsem zpetne zaplatil ten posledni mesic. Rio ale po me samozrejme chce jeste dalsi mesic, protoze oni pry maji 2 mesicni vypovedni lhutu. To, ze me jejich vypovedni lhuta nezajima jsem jejich pracovnikum vysvetloval asi 2 mesice a pak i vymahacum. Ale to je jak mluvit do zdi.

10.05.2011 12:33
od warman

Tomasek1234:10.05.2011 09:05Nene ja jsem spravne vypovedel smlouvu ke konci kal. mesice a samozrejme dalsi mesic jsem zpetne zaplatil ten posledni mesic. Rio ale po me samozrejme chce jeste dalsi mesic, protoze oni pry maji 2 mesicni vypovedni lhutu. To, ze me jejich vypovedni lhuta nezajima jsem jejich pracovnikum vysvetloval asi 2 mesice a pak i vymahacum. Ale to je jak mluvit do zdi.

vypovedni lhuta je ze zakona 2 mesice.

Strana:1 2
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.

Jednotlivé příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jejich pisatelů. Do tohoto diskuzního fóra může psát každý, běžný uživatel internetu, klient určitého poskytovatele připojení nebo třeba i zástupce firmy poskytující internet. Všichni zde mají stejnou možnost vyjádřit své názory, případně je podložit fakty, administrátor tohoto fóra néma možnost ověřovat napsané příspěvky.